arkadaşlar sigara ile başım dertte:(

DeSpOiNa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2007
382
3
118
47
Ankara
6 gün evvel 4-5 haftalık hamile olduğumu öğrendim ki ben günde 1.5 paket kadar sigara içiyordum...beklenmedik bir güzellikti başıma gelen..mucizem..biliyorum ona çok zararlı...fakat bırakmam gerek bilsemde çok zor:( aklımdan çıkmıyor.. gizli saklı içiyorum..en fazla günde 4 tane oluyor..inanılmaz stres yapıyor bu bana..benle deneyimlerinizi bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim..30 dan 4 e indim..bence benim için (ki bu konuda gerçekten iradem zayıftı) büyük başarı..kendimden bu kdarını ummazdım..tamamen bırakamadım henüz..her içmemde suçluluk duysamda offff olmuyor..bir türlü tamamen bitiremedim kafamda..sizler hamile iken kullandınız mı? birde şu an ne bulantı ne başka birşey hissetmiyorum..tahlillere göre evet hamileyim ama hissetmiyorum hiç bir şey normal mİ? şimdiden teşekkürler..

kendini kahredip strese girme..önce beyninde bitirmeye çalış..belirtiler için henüz erken..sanırım 6-7. haftalarda mide bulantıların başlar.(ben de öyle olmuştu) .ve inşallah birçok kadın gibi sgardan tiksinirsin..yani genelde öyle olur..şimdilik 4ü geçme..kokusuna bile dayanamayacaksın bulantılar başlayınca..

pozitif sonumu alır almaz bıraktım. Doruk 7 aylık oldu ve hala içmiyorum. Kendimle gurur duyuyorum. Sigara içen anne görüntüsü bence iğrenç. ınşallah bir daha asla dönmem...

Şöyle düşün, bedenin artık sadece sana ait değil. Onu senin dışında bri daha paylaşıyor ve sen ona karşı müthiş sorumlusun. Bır daha hiç yok olmayacak bir sorumluluğun var artık, farkında mısın? Hayırlı olsun, allah sağ salim kucağına aldığını gösstersin. Onun ilk gülüşünü gör ve aşık ol!

şuanda hiçbirşey hissetmemen gayet normal hcg hormonunun yükselmesiyle birlikte belirtiler başlar sigara ya gelince içme.bende içmiştim günde 5 tane ama cok c vitamini almıştım.ama hiçbirşey vijdanını rahatlazmaz .bileğine bir paket lastiği tak sigara içmek istediğinde lastiği çek bırak canın acısın. busenin dikkatini dağıtır.bol bol su iç.etrafından küllük vs kaldır

Sigara için canım Allen Carr ın bi kitabı var - Sigarayı bırakmanın kolay yolu diye sana onu tavsiye ederim. Benim bırakmam bu kitapla oldu ben de 1 paket içiyordum günde.
Hamilesin aman canım sakın ha elinden ne geliyorsa yap bu konuda. Her nefeste bebeğin ağzını egzos borusuna dayamışsın gibi oluyormuş çünkü.
Bir de ben de 7. hafta falan başlamıştı hamilelik belirtileri ve 3. ayım bitene kadar devam etti. Ama bünyeden bünyeye değişiyor.
ınşallah hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın

bende normalde içmiyordum evlendim evleneli eşim yasaklamıştı. ama 2 sorunlu gebelikten sonra bunda içmeme müsade etti günde 1 2 tane ama 7 haftaya kadar içtim ondan sonra halen daha görmeye tahammül edemiyorum. darısı başına ama mide bulantısından çok çektim hala canım istemiyor. bekarken günde 1 paket içiyordum bende.

gözün aydın arkadaşım inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini,ben hayatımda hiç sigara içmedim sana bırakman için verebileceğim tavsiyelerim yok belki ama içindeki o minicik yavruyu düşün onun sağlığını .ona bırakabileceğin en büyük miras sağlıklı bir hayat bu da nokta kadar bir mucizenin gelip içine yerleşmesiyle başlıyor her yediğine içtiğine ortak oluyor soluduğun havaya duygularına mutluluğuna üzüntüne,her içtiğinde o küçücük varlığına ne kadar büyük haksızlık yaptığını düşün bu zehiri onun hücrelerine hapsetmeye hakkın yok sende biliyorsun.zor ama iradeli ol lütfen şuan çok yeni bebeğin ok büyük başarı azaltmışsın ama azı çoğu yok bunun öyle günde 3-4 ile olmaz tamamen kes bu zehiri çıkar hayatından hem bebeğin hem kendin için.içmezsen hiç pişman olmayacaksın hatta iyiki diyeceksin ama içersen çok vicdan azabı çekersin.insan 4-5 haftalık hamileyken çok iyi anlayamıyor kendine ait herşeyiyle ona muhtaç içinde bir can taşımanın ağırlığını ama biraz büyüsün tekmelerini hisset o zaman ne dediğimi çok iyi anlayacaksın.
sevgilerimle

benımde 1 bucuk haftada midem bulanmaya baslamıstı arkadasın dedığı doğru beynınde bıtırmeye calıs bulantım olmasada bırakırdım bende gunde 1 bucuk paket ıcen ınsandım kendımıze acısak ıcmezdık onca zaman ama artk baslamayı dusunmuyorum sende karnındakı varlığı dusun bence :)

Sigara için canım Allen Carr ın bi kitabı var - Sigarayı bırakmanın kolay yolu diye sana onu tavsiye ederim. Benim bırakmam bu kitapla oldu ben de 1 paket içiyordum günde.
Hamilesin aman canım sakın ha elinden ne geliyorsa yap bu konuda. Her nefeste bebeğin ağzını egzos borusuna dayamışsın gibi oluyormuş çünkü.
Bir de ben de 7. hafta falan başlamıştı hamilelik belirtileri ve 3. ayım bitene kadar devam etti. Ama bünyeden bünyeye değişiyor.
İnşallah hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın

evet evet bu kitap harika cidden. bende bu kitabın sayesinde sigarayı bıraktım hatta dünyadaki 25 milyon kişi de.. sigarayı acı çekmeden zevkle bırakmak istiyorsan bu kitabı mutlaka okumalısın. hatta bununla ilgili açtığım topikte var onu da oku. başarılar ve tebrikler..

hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım ve ağzıma sürmedim:lepi:
bence önce kafada bitirmek gerekiyor,bırakıcam bir daha ağzıma sürmicem deyince bitiyor.
inşallah çoğu hamile gibi 1-2 hafta içinde tiksinip tamamen bırakırsın,kolay değil gerçekten Allah kolaylık versin.

canım bulantı için henüz erken tabi illa olacak diye birşey yok.ama sigarayı bırakmalısın.o sana gönderilen bir mucize,emanet.o senin kanından canından.kendinle savaş ve ne olur ona zarar verme annesi.Allah korusun ilerde bir sorun çıksa hep vijdan azabı duyacaksın.ben ilk bebeğimde hamileliğimi öğrenir öğrenmez bıraktım ve emzirme dönemi de dahil 2 buçuk sene içmedim.malesef sonra yine başladım.5 sene sonra şimdi 2.bebeğim gelecek ve bu dönem zarfında yine hiç içmedim ve bu sefer geri dönüşü olmamak üzere bıraktım.....annelik fedakarlık ister ...her yönden....hadi bugün son sigaranı iç ve bitir bu işi...

ahh ahh bende bu dertten muzdaribim sigara içen hamile bir kadın görsem sinirlenirdim nasıl kıyıyo bebegine die aama başıma gelince anladım canım her sigara içmek istediginde hemen su içiyorum çok zor oluyo bende senin gibi önceleri aazalttım ama bulantı döneminde tiksindim bulantılarım geçince yine bir kaç defa daha içtim ama şimdi içmiorum bol bol su iççç yürü bebek magazalarına at kendini canım allah kolaylık versin..ZORRRRRRRRR

Bulantılar genelde 6. haftadan sonra başlar. Bende günde 1 paket içiyodum 6. haftamda mide bulantıları ve tiksinme başladı bıraktım. 24. haftamdayım ve ben 1 aydır gene başladım sigaraya. Ama az içiyorum 5 tane falan. Sigara içmenin mantıklı bir açıklaması olamaz. Kendime çok kızıyorum ama elimden başka bişeyde gelmiyor. İçime çekmemeye çalışıyorum. Yapabildiğim ancak bu kadarı. İlk kızımdada aynısı olmuştu. Organ gelişimi sırasında bırakmıştım tiksinerek. Sonra yine bu haftalarda bikaç tane içmeye başlamıştım. 3-5 taneden bişey olmaz bence ama çok abartmamak lazım tabi

doktorum bana yedinci sekizinci haftaya kadar bebege gecmiyor ama sonra mutlaka birakacaksin demisti ben o sirada senin gb 5 tane falan iciyordum doktorumda cok uzuldugumu gorup yani hem icip hem vicdan azabi cektigimi gorup bunu soylemisti, tamam simdiye kadar ictigine cok uzulme henuz bebege gecmedi diye soylemisti. ama sonrasina asla olmaz bir tane bile dedi cunku inanmiyordu kadinlar uc dort deyip daha fazla iciyor demisti. hakliydi da. ben 12.haftada bebegimi kaybettim sigara yuzunden degildi tabii ama buna ragmen kendimi nasil suclu hisettigimi anlaticak kelimeleri bulabilsem su an birakir bir daha da icmezsin.
dorde indirdiysen birakabilirsin gb gelior bana, eger beyninde bu gucu yaratirsan inan birakirsin simdi tup bebege baslayacagiz yatip kalkip nasil birakacagim diyorum kisacasi seni anlamadigimi dusunme ama bak bizler hamile kalmak icin sonra da tasimak icin neler cekiyouz uzmeden gelmis birtanen, bunu dusun gucu burda bul. walla canim biliyorum bu nalet aliskanligi birakmak gercekten cok zor tek yolu da senin iraden ve inancin, Insallah birakirsin.

bebegın kalbının, bobreklerının, beyninin gelıstıgı bır donemdesın. ılk 3 ay cok ama cok hayatı bır donem.. bence hıc ıcmemen lazım.. ben gunde 2 paket ıcerdım... ama bılmıyorum hamıleyken ıcmek cok yanlıs.. bırde bır gercek var kı, hamıleyken 5 tane ıctım bebegım cok sukur saglıklı dogdu falan dıyor bazı bayanlar ama ıkı kol ıkı bacakla dogmak saglık gostergesı degıldır arkadaslar.. cocgunuz 30lu yaslarına gelınce kalp hastalıgına yakalanabılır, yanı ılerde yasadıgı sorunlar bugun sız hamıleyken sıgara ıctınız dıye olabılır.. bunları dusunun bence..

o kadar uzun zaman bekledimki bebeğimi o içerde hiç bir şeyden habersiz büyümeye , minnacık elleri ayakları oluşmaya , kanamalarım olurken o hayata tutunmaya çalışıyor bunu ona yapamam içimde kıpırdanırken beyaz zehire elimi süremem o olmasaydı yapardım kendime kıydım ama ona yapamam bebeğimi okadar seviyorumki o senin sigarayı bırakmanda büyük fırsatın bunu tepme

evet evet bu kitap harika cidden. bende bu kitabın sayesinde sigarayı bıraktım hatta dünyadaki 25 milyon kişi de.. sigarayı acı çekmeden zevkle bırakmak istiyorsan bu kitabı mutlaka okumalısın. hatta bununla ilgili açtığım topikte var onu da oku. başarılar ve tebrikler..

bencede bu kitabı oku,ben ve annemde bu kitap sayesinde bıraktık,hatta ben hamilelik planlamadan 1 sene once bıraktım anca atarım zehirini diye...KİTABI MUTLAKA YAVAŞ YAVAŞ ANLAYARAK OKU!..benim universitede fransadan brezilyadan bu kitap sayesinde sigarayı bırakan arkadaslarım vardı..butun dunyada unlenmiş bi kitap..

Aynı kitapla bıraktım. Hamile kalmadan 3 ay önce bıraktım. Hamileyken rüyalarımda sigara içtim, bebeğime çok zarar verdim diye kahroldum yani o derece beni rahatsız etmişti.

düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim...evet dedikleriniz sonuna kadar doğru..hepsinin bilincindeyim..ama henüz ne mide bulantısı var ne tiksinme..aksine kendimi içmemek için öyle zorluyorum ki buda çok stres yapıyor ..ne zaman kaçamak yapsam bebeğime annen son kez içti diyorum:( sonra..nasıl desem hni yediği içtiği ordan gelmek gibi..aklımdan başka bişey geçmiyor..offf..doğum yapan arkadaşlarımla konuştum..ve yengem...doktorları stres de çok kötü günde 3-4 sigara ya kadar içebilrsiniz demişler..tabiki bırakmanız makbul ama madem bu kadar zorlanıyorsunuz 4-5 i geçmeden için demiş...kimi doktor aslaaaa demiş..mantık olarak tabiki hiç içmemem lazım biliyorum..dediğiniz kitabı bir araştırayım..çok teşekkürler

ben de hamilelikten önce günde yaklaşık 1.5 paket civarı içiyordum. hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım. şimdi oğlum doğdu, 3. ayına girecek haftaya çok şükür. elbette çok zor oldu. üstelik gebeliğim boyunca da sigara kokusundan tiksinmedim. aklına geldikçe meyve ye, fındık, ceviz vs ye.
çok fazla süre geçmeden zaten artık istememeye başlıyorsun. o bir noktayı geçince aramıyorsun artık zaten. biraz sabredersen bünyen istememeye başlayacak. dayanabilirsin bence ;)

Back
X