Arkadaslar sizce ne yapmaliyim.

bipolar_1990

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2019
114
64
48
Arkadaslar ben anne olmak istiyorum ama 8ay once bipolar tehsisi kondu sizce hamile kalip anneligi becerebilirmiyim lutfen yargilamadan cevab verirseniz sevinirim bir yanim olmaz yapamazssin diyor bir yanim istiyor ne yapacagimi sasirdimn

bu arada üye olduğunuz tarih bipolar ismiyle mı üye olmuştunuz yoksa yeni mı değiştirdiniz nickinizi?

Valla doğurmak, büyütmek gerçekten her açıdan zor olsa da bana göre mental açıdan çok daha zor. Arada yapamıyorum, beceremiyorum’lu ağlama krizleri, bazen günlerce uykusuz kalmak falan rahatsızlığınızı ne yönde etkiler bilemiyorum ama umarım bilen birileri yardımcı olur

valla çok hassas bir mevzu benim kız kardeşim de bipolar 2 yaşından sonra bakamadı. bu hastalık eğer ilaçlarınızı bırakırsanız hayatınızı çok olumsuz etkiliyor ve bipolar hastaları genelde iyi hissedince ilaçlarını bırakıyor.
Onun bebıse kım bakıyor
Bakamamak derken noluyor mısal

valla çok hassas bir mevzu benim kız kardeşim de bipolar 2 yaşından sonra bakamadı. bu hastalık eğer ilaçlarınızı bırakırsanız hayatınızı çok olumsuz etkiliyor ve bipolar hastaları genelde iyi hissedince ilaçlarını bırakı

Her şey bir yana, bir de genetik aktarımla geçebilen bir hastalık bipolarlık. Buna sizin karar vermeniz ve doktor tavsiyesi almanız lazım.
22temmuzda kontrolum var konusacam.doktorumla

Valla doğurmak, büyütmek gerçekten her açıdan zor olsa da bana göre mental açıdan çok daha zor. Arada yapamıyorum, beceremiyorum’lu ağlama krizleri, bazen günlerce uykusuz kalmak falan rahatsızlığınızı ne yönde etkiler bilemiyorum ama umarım bilen birileri yardımcı olur
Esimde genc yasinda baba olamicakk

Bu sorunun cevabini en iyi uzmanlar bilir.illa fikir istiyorum diyosaniz sizi üzmek istemem ama bu hastalık genetik olabiliyor.belli dönemlerde özellikle bahar aylarinda bipolar hastaları ağırlaşıyor ve bebeğe bakmayı bırak kendilerine zor bakiyorlar.sizin hastalığınız ne seviyede bilmiyorum mesela düzenli kullandığınız ilaç varsa hamileyken nasıl kullanacaksınız.

Bu sorunun cevabini en iyi uzmanlar bilir.illa fikir istiyorum diyosaniz sizi üzmek istemem ama bu hastalık genetik olabiliyor.belli dönemlerde özellikle bahar aylarinda bipolar hastaları ağırlaşıyor ve bebeğe bakmayı bırak kendilerine zor bakiyorlar.sizin hastalığınız ne seviyede bilmiyorum mesela düzenli kullandığınız ilaç varsa hamileyken nasıl kullanacaksınız.
Cok hakliiniz cocuk dogurmamam gerek

Bipoların hangi tipi acaba? Hangi belirtilerle hamile kaldınız? Bu da önemli. Bazı insanlar çok az atak geçirir, bu yüzden geç tanı alabilirler. Bazı insanların durumu da depresyonla karışabilir, bu yüzden gene geç tanı alabilirler. Biraz ataklarınızın nasıl geçtiği de önemli. Ağır atak dönemlerinde insanlar çok zorlanıyor, gerçekten Özbakımlarını yapamıyorlar, temel ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. doktorunuz ve eşinizle birlikte karar vermelisiniz ama daha sağlıklı bir insan 3 zorlanıyorsa, siz belki 30 belki 50 zorlanacaksınız. Yakınlarınızda Size yardımcı olabilecek kimse var mı?

Hastalığın seviyesine bağlı olarak burda bir karar alınabilir, uzmanına danışın bence. Çünkü çok ağır vakalar oluyor depresyon dönemlerinde çocuğu tamamen bırakıp bakmama ihtimali var, ek olarak sadece bebek bakımı değil, bipolar bir anne çocuğun büyüme ergenlik gençlik her döneminde çocukta travmatik bir konudur, yani en doğrusunu yine hastalığınızın şiddetini bilen bir uzman söyler

Bipoların hangi tipi acaba? Hangi belirtilerle hamile kaldınız? Bu da önemli. Bazı insanlar çok az atak geçirir, bu yüzden geç tanı alabilirler. Bazı insanların durumu da depresyonla karışabilir, bu yüzden gene geç tanı alabilirler. Biraz ataklarınızın nasıl geçtiği de önemli. Ağır atak dönemlerinde insanlar çok zorlanıyor, gerçekten Özbakımlarını yapamıyorlar, temel ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. doktorunuz ve eşinizle birlikte karar vermelisiniz ama daha sağlıklı bir insan 3 zorlanıyorsa, siz belki 30 belki 50 zorlanacaksınız. Yakınlarınızda Size yardımcı olabilecek kimse var mı?
Benim bipolarim farkli sesler duyuyordum eskiden simdi ilaclar kullaniyorum ilk ilacimi hamilelikde kullanabilirsin dedi bide var annem yardimci olucak.

Hastalığın seviyesine bağlı olarak burda bir karar alınabilir, uzmanına danışın bence. Çünkü çok ağır vakalar oluyor depresyon dönemlerinde çocuğu tamamen bırakıp bakmama ihtimali var, ek olarak sadece bebek bakımı değil, bipolar bir anne çocuğun büyüme ergenlik gençlik her döneminde çocukta travmatik bir konudur, yani en doğrusunu yine hastalığınızın şiddetini bilen bir uzman söyler
Tesskur ederimm

Genetik bir hastalık. %10 ihtimalle çocuğunuzda olabilir eğer eşinizde de genler yoksa. Varsa daha yüksek.

Siz bakamayabilirsiniz. Teşhisiniz çok yeni ama maalesef sonu boşanmayla biten ve vesayeti babanın alıp üvey anne elinde büyüyen bir örnek var bildiğim.
Riske atmayın derim.

Back
X