Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

bohemia

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2008
579
4
116
Arkadaşlar bir süredir sperm hareket, sayı ve morfoloji sorunuyla ilgili yazıyorum. En son üroloğa gittiğimizde sayı idare eder ama ileri hareket az dedi, çok hafif varikosel var ama bu fazla etkilemez dedi. Sonra da kesin kanıtlanmış etkilleri yok diyerek Evicap,Trental, Quanzim Q10 tavsiye etti bunlardan en çok Quanzim Q10 etkili dedi. Forumda neredeyse hiç görmedim ama Q10 kulllanıpta sperm hareketliliğinde artış olduğuna şahit olan var mı aranızda? Eşimin sonuçları aşağıda. Buarada bize direk mikroenjeksiyon önerdi Ama ben ilaçlarla beraber keçiboynuzu kürünü de denemek istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Spermogram+Kruger
Cinsel Perhiz 4 GÜN
Likefaksiyon Süresi (dk) 20
NORMAL DEĞERLER
Volüm(ml) 2 2-6 ml
Viskosite NORMAL
pH 7.6 7.2-8.0
Agglutinasyon YOK
Lökosit <1.000.000/ml
Eritrosit <1.000.000/ml
Non germ hücresi <1.000.000/ml
Konsantrasyon ( /ml) 14,000,000
Motilite 52%
Prg.Hızlı(+4) 10%
Prg.Yavaş(+3) 30%
Yerinde (+2) 12%
Hareketsiz 48%
TPMSS (Total progressif motil sperm sayısı) 2,800,000
MORFOLOJİ (Kruger kriterlerine göre değerlendirilmiştir)
Normal 4
Baş anomalileri 66
Boyun anomalileri 16
Kuyruk anomalileri 12
Stoplazmik droplat 2

Çok teşekkürler cevabın için bir umut başlıyoruz bişeylere ama bazen de insan umutsuzluğa kapılıyo kullanıpta iyi sonuç alan birilerine ulaşmak istiyor. Herşeyden önce nasip tabii inş kısa zamanda sağlıkla biz de kucağımıza alırız bebeklerimizi Allah'ın izniyle.

evet canım insan kullanıpta fayda gören insanlar olsun istiyor biliyorum ama işte kesin çözümü yok sadece bünyenin kabul etmesi lazım inşallah dua edelim sizin değreler nasıl

buna bizzat kendim şahit oldum bu seferki
tupbebek tedavimiz öncesinde 1000tl lik ilaçlar kullandım ve tedavim daha kötü oldu o yüzden çok fazla ilaç kullanmayın havuç,incir ve keçiboynuzu kürü yapın inşallah rabbim yüzünüzü güldürür

Merhaba acaba hangi ilaçları kullanmıştınız? Değerler nasıldı? İyi edelim derken daha kötü olması da çok fena İnş kısa zamanda sorunlarımız çözülür de hepimizin yüzü güler.

Endol,Trental,Mone,Tamoxifen,Klomen,Proxeed Plus bunların hepsini kullandık.Eşimin sperm sayısı maximum 1.000.000 çıktı ancak hareketlilik en fazla %1 di.3 tüpbebek tedavisinde de negatif sonuç aldık.Maddi açıdan bittiğimiz için artık allahım ne zaman denemeyi nasip ederse o zaman deneyeceğiz.Bakarsın yarabbim normal yolla verir.Yokdan var eden rabbim ne derse o olur.Allahım hepimize bu güzel duyguyu tattırsın.

Son düzenleme:

Acaba varikosel var mıydı eşinde? ileri derecede olunca ilaçlar fayda etmiyormuş illa ameliyat diyorlar, ancak o zaman düzeliyormuş. Ama moralini bozma umudunu inancını kaybetme şimdi değilse bile mutlaka en kısa zamanda olucak diye düşün. Yani ben de öyle iyi düşünerek ve umut ederek geçiriyorum günleri. Allah'ın izniyle hepimizin yüzümüz gülecek inş.

Eşimde varikosel yok ancak geç yaşda geçirmiş olduğu testis ameliyatından dolayı çok az bir bölge sperm üretimi yapıyor.Doktoru menogon iğne ve birde msure hapı verdi iğne ve hap pahalı olduğu ve ödemeleri yapılmadığı için alamadık.İğnenin 1 tanesi 100tl hapda 400tl toplamda 2000tl yi geçiyor.

arkadaşlar çogu hastane raporu dışarı vermiyo illla burda yaptırmak zorundasın diyor bende yakın zamanda bundan mağdur oldum ve sizlerden bu konuda destek istiyorum.
fakültedeki yapılan bu istismarı raporu dışarı vermemelerini bimer (başbakanlık iletişim merkeszine şikayet ettim 20 gün kadar önce )pek ciddiye almadım ilgilenmezler sandım ama cidden ilgilendiler şikayetim saglık bakanlığına ordan yüksek öğretim kurumuna ordanda akdeniz üniiveritesine iletildi şu an işlem görüyor. eger sizde raporunuzu almak istiyorsanız ve engelle karşılaştıysanız lütfen arkadaşlar sizde şikayet edin bunlar kendilerini dalkavuk ilan etmiş tekelcilik yapıyor neden benim hakkımı vermiyorlar? ben devlete yıllarca vergi ödedim ve hala ödüyorum neden karşılığında sağlık güvencemi kullanmayayım ki lütfen duyarsız kalmayın sizde yazın bi online dilekçe çok basit 5 dknızı almıyor. eğer yazmaya üşeniyosanız 150 yi arayın ücretsiz dilekçenizi verin !!!!!!!!!LÜTFEN DUYARSIZ KALMAYALIMMMMM HAKKIMIZI SAVUNALIMMMMM.
adresi ;

http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx

Arkadaşlar ben de keçi boynuzu kürünü yapıyorum yalnız aklıma takılan bişey var. Şimdi ilk yapışta 1 hafta boyunca sabah akşam içileceği için yarım litre su ile yapıyoruz ya, 1 haftadan sonra sadece akşam içileceği için o zaman ölçüyü yarıya mı indiriyoruz, yoksa yine tam ölçü yapıp yarısını ertesi güne mi saklıyoruz? Hani acaba bekleme süresince etkisi azalıyor mu diye aklıma takıldı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

biz hep sabah akşam uygulamıştık uygularken ama sonuç alamadık inşallah siz alırsınız canım sadece keçiboynuzu suyumu

merhaba canım öncelikle geçmiş olsun,benim eşimde de sperm hareketsizliği var %70 hareketsizmiş ama varikosel yok,6 aydır tedavi görüyoruz ilk 4 ay evicap la trental kullandı çookk az bi ilerleme olmuş şimdi proxeed ve evicap kullanıyo bakalım 1 ay sonra tekrar gidicez,bi değişiklik olmazsa aşılama yaptırcaz..unutmadan keçiboynuzunu bizde kaynatıp içtik hatta pekmezini de aldık ama sonuç değişmedi canım bekliyoruz hala..allah yardımcımız olsun

arkadaşlar,
eşim 30 yaşında ve 1,5 yıldır evliyiz ve yaklaşık 8 aydır çocuk düşünüyoruz eşimin spermiyogram testinin sonuçlarını gönderiyorum anlayan varsa lütfen yorum yapabilir mi? bu sonuçlarla gebelik oluşur mu yoksa herhangi bir tedaviye ihtiyaç var mı? dün yaptırdık testi arraya haftasonu girdiği için doktora gösteremedik ve ben çok merak ediyorum

MAKROSKOPİK MUAYENE

miktar: 3,40cc
viskozite: normal
sıvılaşma: 35dk
renk: kirli beyaz
pH: 8.0
kan: (-)

MİKROSKOPİK MUAYENE

1cc/hücre: 11000000
tümü: 37.400.000
mikroskopi:her sahada 4-5lökosit görüldü.

HAREKET KABİLİYETİ

NORMAL HAREKETLİ

1/2saat: %7
1saat: %6
2saat: %3

YAVAŞ HAREKETLİ

1/2saat: %14
1saat: %13
2saat: %10

HAREKETSİZ

1/2saat: %79
1saat: %81
2saat: %87

BOYALI PREPARASYONDA MORFOLOJİ

normal yapılı:%80
anormal yapılı:%20
baş anomalisi:%11
boyun anomalisi:%3
kuyruk anomalisi:%6

DİĞER BULGULAR

fruktoz(kantiatif) mh/dl [-]

biz hep sabah akşam uygulamıştık uygularken ama sonuç alamadık inşallah siz alırsınız canım sadece keçiboynuzu suyumu

Yok aynı zamanda dr'un verdiği trental evicap ve quanzim q10 da kullanıyoruz bakalım umarım sonuçlar olumlu olur

valla umarım artık hepimiz iyi sonuçlar alırız öyle umut ediyorum..

Merhaba bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışayım. Görünüşe göre sayı ve morfoloyi iyi, sadece harekette biraz sorun var gibi görünüyor. ama diğer değerler iyi olduğu için sanıım hareketi arttırmak daha kolay. Bence doktorun önereceği destekle ve keçiboynuzu kürüyle hareket arttırılırsa normal yoldan da hamile kalabilirsin. İnş mutlu haberleri kısa zamanda burdan paylaşırız hepimiz.

Arkadaşlar aklıma takılan bişey var çoğumuz kür ve ilaçlarla sayı ve hareketi arttırmaya çalışıyoruz ama son zamanlarda forumda hormonların bunda çok etkisi olduğunu ve ilaçların ona göre kullanıldığını okuyorum. Doktor eşimden hormon testi istemedi sadece hafif varikosel dedi 14.000.000 sayıya ve %4 morfoloji iyi dedi hareketin artması gerekiyor dedi hareket ileri hızlı %10, yavaş %30, yerinde %12, geri kalan %48 hareketsiz. Acaba değerler belli bir kriterin altında olunca mı hormon testi yapılıyor. Şu anda doktorun verdiği evikap, trental ve Koenzim Q10 kullanıyor eşim aynı zamanda da keçi boynuzu kürü (doktor ilaçları önerirken hiçbir ilacın kanıtlanmış etkisi yok ama şu an en etkilisi q10 diyor) Acaba hormon testi de yaptırmak gerekir mi kafam karıştı bilen arkadaşlar yardım edebilir mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…