Valla hiç denk gelmedim demek ki, yoksa izmirli olduğunu bilsem direk yazardım. Benim maalesef sadece çocukluk dönemim orda geçti , sonrası Ankara ama hala her yaz gitmeye çalışırım bi şekilde bi kere alışınca oranın samimi havasına ve denize yakın olmaya insan kopamıyo tekrar dönmek istemekte çok haklısın.
Buarada sperm değerlerine inan bende inanamadm, (hep aşılama öncesi bi test daha yaptıralım diyoduk bi türlü olmamıştı) nasıl yani diyorum doktota ml de mi emin misiniz diyorum, hani total 45 milyondu ya bu da mı total acaba diye, doktor yoo ml de 42 milyon çok sıkı gelmişler bu sefer diyo:) Aynen takviyeler işe yaramaz diyenler utansın bence de boş yere umudunu kırıyolar insanın.
Ama tabi bu yıkama öncesi değerler, yıkama sonrası hareket ileri hızlı %95, yavaş ileri %5 olurken sayı 10 milyona düştü o da bence morfolojiden kaynaklanıyo, yıkamada bozuk ve hareketsiz olanlar elendiği için kala kala 10 milyon kaldı ama doktor çok iyi buldu yine de en azından hareket %100 olmuş oldu. Bi de bu artış olmasaydı eski sonuçlara göre aşılama olsaydı yıkama sonrası rakamda baya gerileyecekti. Aşılama kriteri olarak birçok yerde ml de en az 5 milyon yazıyo, kimi yerde de ml de en az 1 milyon sperm olması aranır yazıyor. Artık hakkımızda hayırlısı %10 olan şansımızın %25'e çıktığını duymak bile beni çok mutlu etti. Buarada diğer doktor yumurta takibi yaptığımızda bile progestan vermişti,şimdiki doktorum gerek olmadığını söyledi geçen seferden elimde vardı içsem mi yine de diye aklımdan geçidim ama kendi başıma iş yapmayım dedim. Buarada şans devam ediyo diye bugünden itibaren gün aşırı ilişki önerdi. Bakalım inşallah hayırlısı olur da sağlıkla gelir bizim minik de:)