Erkek İnfertilitesi Arkadaşlar Sperm hareketliliği için Evicap,Trental, Quanzim Q10 Kullanan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
evet hatta şu an bir topic var 32 milyonla hamile kalmış bir arkadaş. 20 milyonun üstüyle hamile kalan bir sürü arkadaş olunca artık biz de epey epey umutlandık yeni rakamlarla belki doğal yoldan başarabiliriz diye.
bugün benim yeniden yumurtlama dönemim başlıyor. aynı zamanda tüp bebek için temmuzda randevularımı ayarlamak için de son günlerimdi. biraz da o yüzden test yaptırdık. hani ne neymiş son bir görelim sayılar hala yerinde sayıyorsa şu randevulara gidelim, tedavi protokolünü belirleyelim, yok yükselmişse az daha bekleyelim diye. hatta eşim perhiz olayına girmeden 2 günlük spermle örnek verdi.
sevincimden bütün gece uyuyamadım desem inanırmısın? senin uyarınla coq10 miktarını yükselttiğim için ileri hareketliler de çok yükselmiş ona apayrı sevindim. oturdum artık sizden sevinçli haber bekliyorum.

Gerçekten insan bi taraftan umut ediyo ama bi taraftan ya olmazsa endişesiyle yaşıyo ama sen o endişe kısmını tamamen yok etmiş durumdasın. Yani azmine sabrına ve inancına gerçekten hayranım. Önceki değerlerine de tekrar baktım 2,5 milyon ve ortalama %30 yavaş - hızlı hareketten , 50 milyon ileri - yavaş %47 lere ulaştın. Yani inan şu an son gittiğin doktora gidip test sonucunu göstermeni ve surat ifadesinin resmini de çekip bana göndermeni isterdim:))) 5 milyonu bırakın 50 milyonu bulduk demenin tam zamanı.. Hareket için coq10 da işe yaramıştır umarım ve öyle olunca bir miktar bizde de iyi sonuç çıkma durumu olur umarım. Buarada doktor bize en az 7 milyon ileri hızlı hareket isteriz demişti şu an sizin 18 milyon sırf ileri hareketli var morfoloji de gayet iyi bence tüp bebeğe gerek bile kalmıycak bak gör daha da müjdeli haberi vericeksin inş burdan.

Gerçekten insan bi taraftan umut ediyo ama bi taraftan ya olmazsa endişesiyle yaşıyo ama sen o endişe kısmını tamamen yok etmiş durumdasın. Yani azmine sabrına ve inancına gerçekten hayranım. Önceki değerlerine de tekrar baktım 2,5 milyon ve ortalama %30 yavaş - hızlı hareketten , 50 milyon ileri - yavaş %47 lere ulaştın. Yani inan şu an son gittiğin doktora gidip test sonucunu göstermeni ve surat ifadesinin resmini de çekip bana göndermeni isterdim:))) 5 milyonu bırakın 50 milyonu bulduk demenin tam zamanı.. Hareket için coq10 da işe yaramıştır umarım ve öyle olunca bir miktar bizde de iyi sonuç çıkma durumu olur umarım. Buarada doktor bize en az 7 milyon ileri hızlı hareket isteriz demişti şu an sizin 18 milyon sırf ileri hareketli var morfoloji de gayet iyi bence tüp bebeğe gerek bile kalmıycak bak gör daha da müjdeli haberi vericeksin inş burdan.

yine rakamları hesaplamaları konuşturmuşsun:))
valla inan ki bu başarının sebebi sensin. zaten ilk teşhis konduğunda hemen coq10'e başlamıştık ama sonrasında gittiğimiz o kadar ürologdan hiç biri bize en ufak bir tedavi önermeyince ümidimiz epey kaybolmuştu. sonra senin bu başlığını gördüm. inan o zaman gözüm açıldı. "yahu kimi doktorlar,trental, evicap falan bir şeyler veriyormuş millete, demekki ilaçla vitaminle bu konuyu çözmeye çalışan tıp adamları da var" diye düşünmeye başladım. o zaman gidip sürüyle takviyeyi alıp eşime başlattım. sonrasında da o "asla işe yaramaz" diyen tüp bebek uzmanı doktoru senin ve burada bana moral veren insanlar sayesinde dinlemedim. yani doğal yolla bir çocuğum olursa inan ki sırf sen dolaylı olarak kafamda soru işaretleri oluşturduğun içindir. kızım olursa senin ismini mi koysam ne yapsam artık:))))

valla inan ki bu başarının sebebi sensin. zaten ilk teşhis konduğunda hemen coq10'e başlamıştık ama sonrasında gittiğimiz o kadar ürologdan hiç biri bize en ufak bir tedavi önermeyince ümidimiz epey kaybolmuştu. sonra senin bu başlığını gördüm. inan o zaman gözüm açıldı. "yahu kimi doktorlar,trental, evicap falan bir şeyler veriyormuş millete, demekki ilaçla vitaminle bu konuyu çözmeye çalışan tıp adamları da var" diye düşünmeye başladım. o zaman gidip sürüyle takviyeyi alıp eşime başlattım. sonrasında da o "asla işe yaramaz" diyen tüp bebek uzmanı doktoru senin ve burada bana moral veren insanlar sayesinde dinlemedim. yani doğal yolla bir çocuğum olursa inan ki sırf sen dolaylı olarak kafamda soru işaretleri oluşturduğun içindir. kızım olursa senin ismini mi koysam ne yapsam artık:))))

cnm q10 markası ne bide kaç mg kullandınız...

cnm q10 markası ne bide kaç mg kullandınız...

canım bence coq10 markası önemli değil, ideali günde 400 mg kullanmak. biz bazen 200mg bazen 400 mg kullandık. mesela arada 100 mg kullandık o zaman hız düştü. eskiye oranla elbette iyiydi ama %30 üstü ileri hızlı için alt sınır 200mg bilesin. başta amerikadan swanson diye bir markanın kapsüllerini almıştım. onlar bitince buradan vitapol diye bir markanın coq10+arı sütü kapsüllerini aldım. çoğu kişi mustafa nevzatın imuneks q10'ini kullanıyor. gnc'ye göre oldukça hesaplı. seçim senin ama ben şunu anladım ne olursa olsun minimum 200 mgr işe yarıyor.

Hiç olur mu senin azminin zaferidir emin ol. Takviyeler konusunda ufacık bir katkım olduysa ne mutlu bana. Ama insan gerçekten burda umutlanıp burda umutsuzluğa kapılıyo gerçekten. Sonuçta ortak bir sorun ve hepimiz çözmek için yeni arayışlar içindeyiz. İnan senin desteğin ve moralin de bizim için çok umut oldu. Eşim bazen ilaçlar hiç işe yaramayakmış gibi geliyo dediğinde hemen seni örnek gösteriyorum mesela. Buarada doktor bize de öyle yarım ağız söyledi ki ilaçları; ben yazalım da bi deneyelim demesem öylece geçiştiricekti, hemen mikroenjeksiyon diyip kesip atıyolar ama görsünler işte test sonuçlarını da bozmasınlar kimsenin moralini artık. Umarım bizim de sonuçlar güzel çıkar da bakın görün işte diyebilirim.

merhaba kızlar. benim eşimde proxeed plus-evicap ve çinko tablet alıyor. bunun yanı sıra keçiboynuzu pekmezi, pekmez bittiğinde ise arı sütü bal polen karışımına geçiyor. varikosel ameliyatı olmuştu. 10.ayımız dolacak. artık daha fazla beklemek istemediğimden bu ay aşılama deneyelim dedik, perşembe inşallah aşılamam olacak ama q10 dediğiniz bu ilaçlarlar beraber alınır mı? aşılama günü çıkan test sonuçlarına göre olmadı bizde alalım. bu arada bizde sayı problemi yok, 65-81 milyon arasında değişti, yani umuyorum hala öyledir. morfoloji %3, ileri+yavaş hareket toplamı ise %50-%55 arası. ne dersiniz arkadaşlar?

merhaba kızlar. benim eşimde proxeed plus-evicap ve çinko tablet alıyor. bunun yanı sıra keçiboynuzu pekmezi, pekmez bittiğinde ise arı sütü bal polen karışımına geçiyor. varikosel ameliyatı olmuştu. 10.ayımız dolacak. artık daha fazla beklemek istemediğimden bu ay aşılama deneyelim dedik, perşembe inşallah aşılamam olacak ama q10 dediğiniz bu ilaçlarlar beraber alınır mı? aşılama günü çıkan test sonuçlarına göre olmadı bizde alalım. bu arada bizde sayı problemi yok, 65-81 milyon arasında değişti, yani umuyorum hala öyledir. morfoloji %3, ileri+yavaş hareket toplamı ise %50-%55 arası. ne dersiniz arkadaşlar?

tatlım siz zaten varikosel ameliyatı olarak yolu yarı yarıya kat etmiş sayılırsınız ama işte sayılar bazen ameliyattan 1 yıl sonra falan düzeliyor. aşılaman inşallah başarılı olur da başka bir şeye gerek kalmaz. coenzyme q10 normalde zaten vücutta var olan bir şey. ubiquinol adıyla vücudumuz üretip depoluyor. damarlar ve beden hücrelerimizin yapıtaşlarında kullanılıyor. yaş ilerledikçe, beslenmeyle ya da çevrenin zararlı etkenleriyle azalıp çoğalabiliyor. istersen bunu sentetik olarak takviye halinde alabilirsin. ya coenzyme q10 olarak alınıyor ve vücudun bunu yağda çözüp ubiquinol haline dönüştürüp depolayacak ya da bazı markaların sattığı üzere hazır depolanmaya ubiquinol olarak alacaksın. ama türkiye'de ubiquinol hali satışta pek yok olsa da aşırı pahalı. o yüzden genelde coenzyme q10 olarak alıyoruz. bu takviye özellikle sperm hızını hakikaten artırıyor. sizin kullandığınız proxeed plusın içinde de bir miktar var. ama sizin zaten hız probleminiz olmadığını görüyorum yani bence extra takviye almanıza gerek yok. bence daha çok morfolojiyi düzeltmek üzerine yoğunlaşın.

tatlım siz zaten varikosel ameliyatı olarak yolu yarı yarıya kat etmiş sayılırsınız ama işte sayılar bazen ameliyattan 1 yıl sonra falan düzeliyor. aşılaman inşallah başarılı olur da başka bir şeye gerek kalmaz. coenzyme q10 normalde zaten vücutta var olan bir şey. ubiquinol adıyla vücudumuz üretip depoluyor. damarlar ve beden hücrelerimizin yapıtaşlarında kullanılıyor. yaş ilerledikçe, beslenmeyle ya da çevrenin zararlı etkenleriyle azalıp çoğalabiliyor. istersen bunu sentetik olarak takviye halinde alabilirsin. ya coenzyme q10 olarak alınıyor ve vücudun bunu yağda çözüp ubiquinol haline dönüştürüp depolayacak ya da bazı markaların sattığı üzere hazır depolanmaya ubiquinol olarak alacaksın. ama türkiye'de ubiquinol hali satışta pek yok olsa da aşırı pahalı. o yüzden genelde coenzyme q10 olarak alıyoruz. bu takviye özellikle sperm hızını hakikaten artırıyor. sizin kullandığınız proxeed plusın içinde de bir miktar var. ama sizin zaten hız probleminiz olmadığını görüyorum yani bence extra takviye almanıza gerek yok. bence daha çok morfolojiyi düzeltmek üzerine yoğunlaşın.

canım cevap için teşekkürler, inşallah dediğin gibi aşılamada dilediğim sonucu alırım. zaten şimdiye kadar eşime kullandığımız ilaçlar, her ikimiz için yaptırdığım testler muayaneler manevi boyutunun yanı sıra maddi açıdan da çok zor. inşallah gerek kalmaz, ama tutmazsa bir kez daha deneyeceğiz bakalım. canım morfoloji içinde bir şey demiyorlar, hangi doktora gittiysek bize bir tane sağlıklı olan yeter diyorlar. hıza gelince de toplamda evet normal ama ileri hız oranı 6.ayımızda %7 idi, şu anki durumu bilemiyorum, geri kalanda yavaş hareketliydi. doktor hızda sorun yok dedi, aynı şeyleri sordum, toplam olarak bakarız biz sorun yok merak etme dedi. hepimiz için herşeyin hayırlısı canım. tekrardan teşekkürler.

canım bence coq10 markası önemli değil, ideali günde 400 mg kullanmak. biz bazen 200mg bazen 400 mg kullandık. mesela arada 100 mg kullandık o zaman hız düştü. eskiye oranla elbette iyiydi ama %30 üstü ileri hızlı için alt sınır 200mg bilesin. başta amerikadan swanson diye bir markanın kapsüllerini almıştım. onlar bitince buradan vitapol diye bir markanın coq10+arı sütü kapsüllerini aldım. çoğu kişi mustafa nevzatın imuneks q10'ini kullanıyor. gnc'ye göre oldukça hesaplı. seçim senin ama ben şunu anladım ne olursa olsun minimum 200 mgr işe yarıyor.

anladım cnm saol cvpların için çok ilgilendin sıktık senide ne ne ne diyee hakkını helal et cnm :26::26::26: özellikle Q10 kullanmıyoruz şuanda proxeed plus 1 kutu vardı evde onu kullanalım bu ay dedik ona baktım 40 mg var içinde... eşimde öle herşeyi kullanmayı sevmiyo:50::50::50: allahım yaaa zehirlenicem diyoo tek tek kullanmak istiyo biri bitsin biri diyooo :19::19::19:

immortalbeloved
sonuçların bu şekilde çıkmasına çok sevindim bizler için de bir umut oluyor bu gelişmeler. bizim en son testten bu yana 1 ay oldu. sonuçta ilerleme var mı diye sabırsızlandığımızdan daha doğrusu eğer ilerleme yoksa daha fazla takviye kullanmak için bir an önce test yaptırmak istiyoruz. maddi açıdan büyük külfet olduğu için devlet hastanesine gitmeyi düşünüyoruz. siz özel hastane de mi yaptırıyorsunuz? bir de tabii maddiyat dışında değişik doktorlara görünme düşüncesi de var. ayrıca adet zamanımdan 1 hafta önce hastanede kan testi yaptırdım gebelik yok dediler yıkıldım. 3-4 gün kadar da gecikti adetim (bu arada adetim düzensiz) yaklaşık 1 hafta 10 gün önce kan testi yaptırmama rağmen acaba hamile miyim diye içimde bir umut var hala :(off allahım oofff

bohemia neredesin, siz düğün hazırlıklarıyla uğraşırken biz 1 spermiogram daha yaptırdık. Toplam sayımız 50 milyon olmuş!!!!!!!!!!!!!!!!!! Motilite: Hızlı İleri Hareketli: %36 Yavaş İleri Hareketli: % 11 Yerinde Hareketli: % 14
Hareketsiz : % 39 MOrfoloji Who'ya göre %51, Krugere göre %12
Allahım çok şükür artık normal yollarla çocuk sahibi olabilme şansımız %50lere dayandı:)))))))

Tebrik ederim ŞİMDİDEN inşallah olacak:)
Rumuzun çok uzun yazamıyorum imi:) diyeyim okumuşsundur bizde ameliyat sonrası 11.aydayız. ve son 3,5 aydır hiçbişe kullanmadık sonuç sayı toplamda 60 milyon ama ml/12 milyon hareket vitamin kullandığımız dönem %12 oldu ama bırakınca son teste yine sıfırlandı. şimdi yeniden k.boynuzu özü, proxed-arginmax (biri sabah biri akşam veriyorum)
QenzımQ10 gnc 100 mg(ama proxed içinde 40 mg daha var) ve balık yağı içiyor eşim..umarım yeniden belimiz doğrulur. tabi sadece eşimdede sorun yok bendede 7-8 aydır erken yumurtlama var hatta bu ay adetin4.günü yumurtladım(ateş ölçüyorum)
3.ylımız eşim 35 ben 33 yaşındayız zaman geçiyor ve şartlar hergeçen gün daha da zorluyor.
sizde varkosel olmasına rağmen hareketin artması ilginç biz ameliyat olmadan onu kıpırdatamadık hoş o da vitamin desteğiyle.
önereceğin birşey varmı ?

Bu arada bende yumurta azalmasıda sözkonusu kendim içinde haytı kapsülü balık yağı ve multıvitamin kullanıyorum

Son düzenleme:
immortalbeloved
sonuçların bu şekilde çıkmasına çok sevindim bizler için de bir umut oluyor bu gelişmeler. bizim en son testten bu yana 1 ay oldu. sonuçta ilerleme var mı diye sabırsızlandığımızdan daha doğrusu eğer ilerleme yoksa daha fazla takviye kullanmak için bir an önce test yaptırmak istiyoruz. maddi açıdan büyük külfet olduğu için devlet hastanesine gitmeyi düşünüyoruz. siz özel hastane de mi yaptırıyorsunuz? bir de tabii maddiyat dışında değişik doktorlara görünme düşüncesi de var. ayrıca adet zamanımdan 1 hafta önce hastanede kan testi yaptırdım gebelik yok dediler yıkıldım. 3-4 gün kadar da gecikti adetim (bu arada adetim düzensiz) yaklaşık 1 hafta 10 gün önce kan testi yaptırmama rağmen acaba hamile miyim diye içimde bir umut var hala :(off allahım oofff

biz testleri istanbul anadolu yakasında özel bir laboratuarda yaptırıyoruz. her teste 45 lira ödüyoruz. bence nerede yaptırdığın çok önemli değil. ama benim eşim, zaten umumi tuvaletlere abdestini yapmaya bile giremeyen bir adamdır. hastanelerde genelde bir kap verip tuvalete yolladıkları için ve giren çıkan çok kişi olduğu için çok zorlanıyor 1-2 defa denedik çok gerildi, örnek veremedi. o yüzden şimdi yaptırdığımız yeri buldum. ama senin eşinin böyle sorunları yoksa devlette yaptırın. ne diye boşa para vereceksiniz. ama bence takviyelere başladıktan sonra 6 hafta dolmadan test yaptırmayın. fayda görmüşmüsünüz görmemişmisiniz 6. hafta dolup, 7. ye girdiğinizde ancak çıkıyor.
başka başka doktorlar konusunda da şunu diyeyim, bence gidecekseniz üniversite hastanelerine gidin. hem sgk'lı olarak para ödemezsiniz hem de varsa bir yolu çaresi oralarda söyleme ihtimalleri var. yoksa biz özelde de, devletin eğitim araştırma hastanelerinde de çok doktor gezdik. çoğu baştan savıp, gidin tüp bebek yaptırın dedi. devlet hastanesindeki bir doktor da filanca "özel hastanede" 4000 liraya mikro cerrahiyle varikosel ameliyatı yaparım demişti ki onun da tek derdi paraydı. eğer erkeğin hormonlarında bir bozukluk yoksa ya da varikosel varsa çoğu doktor katiyen bir ilaç, takviye önermiyor. o yüzden biz doktor defterini kapatalı 4-5 ay oldu. bu kürlere de hiç bir doktora danışmadan kendi kendimize başladık(daha önce danıştıklarımız sağolsun bizi boş hayaller peşinde koşmakla suçladığı için), devamında da hiç bir doktora gitmedik. eşim takviyelerini kullanıp arada işte böyle gidip kendi kendine sperm veriyor. kuzenim doktor olduğu için (nörolog ama her konuda bilgisi çoktur) çok sıkışırsak, hani bu yararmı zararmı diye arada ona bir şey soruyoruz o kadar.
son olarak bence hamilelik testleri falan da yaptırma. ne yap yap kafanda hamilelikle ilgili düşünceleri biraz azalt. bir ara ben de öyleydim inan insanı yiyip bitiriyor. adet gördüğümde resmen kahrolurdum o zamanlar. ama bu stresle hamile kalacaksan bile kalamıyorsun. hatta bak söylüyorum burası bile insanı gaza getiriyor, devamlı çocuk düşünmesine sebep oluyor gerekirse buraya bile az gir. bundan 2 ay önce amcamın oğlunun eşine lösemi teşhisi kondu. kızcağız 2 tane ilkokul çağında çocuğu olan gencecik, sapsağlam bir kızdı. ben o gün kendime geldim. kendi kendime "millet nelerle uğraşıyor, canıyla mücadele ediyor, eşim de ben de allaha çok şükür sağlıklıyız, mutluyuz, bir birimizi seviyoruz, başımızda bir çatı soframızda ekmeğimiz var, çocuk cocuk demişin kalmışın,sen önlemini al, yapacağını yap ama tevekkül allah'dan. olursa olur olmazsa olmaz." dedim. böylece üstüme nispeten bir rahatlık geldi. kendime bunu hatırlattıkça da gün gün daha iyiye gittim. hatta eşime de o zaman "aman ucunda ölüm yok ya, olursa olur" demeye başladım da adam belki psikolojikman rahatladı da bu kadar olumlu gelişmeler oldu.
son olarak düzensiz adet için çuha çiçeği yağı (evening primrose oil) kullanmayı düşün bence. hem stresini azaltır hem de östrojeni artırıp adetleri düzenliyor. aşağıda linkini verdim. incele istersen. benim 43 yaşındaki bir iş arkadaşımın erken menapozvari adetleri düzensizleşmişti. onunkini bile düzeltti.
Sepe Natural ® | Gıda Takviyeleri / EVENING PRIMROSE / EVENING PRIMROSE YAĞI TOZ (ÇUHA ÇİÇEĞİ YAĞI) 90 KAPSÜL X 380MGR

Tebrik ederim ŞİMDİDEN inşallah olacak:)
Rumuzun çok uzun yazamıyorum imi:) diyeyim okumuşsundur bizde ameliyat sonrası 11.aydayız. ve son 3,5 aydır hiçbişe kullanmadık sonuç sayı toplamda 60 milyon ama ml/12 milyon hareket vitamin kullandığımız dönem %12 oldu ama bırakınca son teste yine sıfırlandı. şimdi yeniden k.boynuzu özü, proxed-arginmax (biri sabah biri akşam veriyorum)
QenzımQ10 gnc 100 mg(ama proxed içinde 40 mg daha var) ve balık yağı içiyor eşim..umarım yeniden belimiz doğrulur. tabi sadece eşimdede sorun yok bendede 7-8 aydır erken yumurtlama var hatta bu ay adetin4.günü yumurtladım(ateş ölçüyorum)
3.ylımız eşim 35 ben 33 yaşındayız zaman geçiyor ve şartlar hergeçen gün daha da zorluyor.
sizde varkosel olmasına rağmen hareketin artması ilginç biz ameliyat olmadan onu kıpırdatamadık hoş o da vitamin desteğiyle.
önereceğin birşey varmı ?

Bu arada bende yumurta azalmasıda sözkonusu kendim içinde haytı kapsülü balık yağı ve multıvitamin kullanıyorum

arkadaşım, her şeyden önce yaşa hiç takılma. bak ben 36 eşim 39 yaşında biz bile çok takılmıyoruz. benim etrafımda öyle bir iki de değil bir çok 40larının başında çocuk sahibi olmuş insan var. yani çocuk sahibi olmaya aslında yaş çok da engel olmuyor. eşin bence zaten kullanılabilecek her şeyi kullanıyor umarım güzel sonuçlarını tez zamanda görürsünüz.
4. gün çok ekstrem, peki kaç günde adet gördün sorabilirmiyim? ateş ölçme her zaman başarılı olmuyor yanılmış olmayasın? yerine bir kaç ay yumurtlama takibi ya da evde yapılan fertilite testlerinden denemeyi düşünürmüsün? kendin hayıtı sadece yumurtlamaya kadar kullanıyorsundur umarım(yumurtlamadan sonra hamilelik gerçekleşmişse düşüğe sebep olabilir deniyor) ama bence zaten sen hayıtı bırak. bir ara ben de kullanıyordum. sonra epey araştırma yaptım, hayıtın çok çok dikkatli kullanılması gereken bir şey olduğunu farkettim ve bıraktım. hormonlar üzerinde resmen hormon ilaçları gibi ciddi bir etkisi var. bu tip fazla etkili şeyler kaş yapayım derken göz de çıkartabiliyor, dozlarını doktor falan vermediği sürece kendi kendine uzun süre kullanılmamalı bana kalırsa. hatta hakikaten 4. gün yumutladıysan hayıttan dolayı bile olabilir. omeganın hormonlar üzerinde gerçekten çok yararı var ama bitince evening primrose oil'a da geçebilirsin. hem omega yağı hem de etkisi daha fazla. multivitamine de bence dikkat et. arada bazen bir kaç gün ara ver. özellikle B vitaminlerinin fazla alınması luteal fazı kısaltabiliyor.

biz testleri istanbul anadolu yakasında özel bir laboratuarda yaptırıyoruz. her teste 45 lira ödüyoruz. bence nerede yaptırdığın çok önemli değil. ama benim eşim, zaten umumi tuvaletlere abdestini yapmaya bile giremeyen bir adamdır. hastanelerde genelde bir kap verip tuvalete yolladıkları için ve giren çıkan çok kişi olduğu için çok zorlanıyor 1-2 defa denedik çok gerildi, örnek veremedi. o yüzden şimdi yaptırdığımız yeri buldum. ama senin eşinin böyle sorunları yoksa devlette yaptırın. ne diye boşa para vereceksiniz. ama bence takviyelere başladıktan sonra 6 hafta dolmadan test yaptırmayın. fayda görmüşmüsünüz görmemişmisiniz 6. hafta dolup, 7. ye girdiğinizde ancak çıkıyor.
başka başka doktorlar konusunda da şunu diyeyim, bence gidecekseniz üniversite hastanelerine gidin. hem sgk'lı olarak para ödemezsiniz hem de varsa bir yolu çaresi oralarda söyleme ihtimalleri var. yoksa biz özelde de, devletin eğitim araştırma hastanelerinde de çok doktor gezdik. çoğu baştan savıp, gidin tüp bebek yaptırın dedi. devlet hastanesindeki bir doktor da filanca "özel hastanede" 4000 liraya mikro cerrahiyle varikosel ameliyatı yaparım demişti ki onun da tek derdi paraydı. eğer erkeğin hormonlarında bir bozukluk yoksa ya da varikosel varsa çoğu doktor katiyen bir ilaç, takviye önermiyor. o yüzden biz doktor defterini kapatalı 4-5 ay oldu. bu kürlere de hiç bir doktora danışmadan kendi kendimize başladık(daha önce danıştıklarımız sağolsun bizi boş hayaller peşinde koşmakla suçladığı için), devamında da hiç bir doktora gitmedik. eşim takviyelerini kullanıp arada işte böyle gidip kendi kendine sperm veriyor. kuzenim doktor olduğu için (nörolog ama her konuda bilgisi çoktur) çok sıkışırsak, hani bu yararmı zararmı diye arada ona bir şey soruyoruz o kadar.
son olarak bence hamilelik testleri falan da yaptırma. ne yap yap kafanda hamilelikle ilgili düşünceleri biraz azalt. bir ara ben de öyleydim inan insanı yiyip bitiriyor. adet gördüğümde resmen kahrolurdum o zamanlar. ama bu stresle hamile kalacaksan bile kalamıyorsun. hatta bak söylüyorum burası bile insanı gaza getiriyor, devamlı çocuk düşünmesine sebep oluyor gerekirse buraya bile az gir. bundan 2 ay önce amcamın oğlunun eşine lösemi teşhisi kondu. kızcağız 2 tane ilkokul çağında çocuğu olan gencecik, sapsağlam bir kızdı. ben o gün kendime geldim. kendi kendime "millet nelerle uğraşıyor, canıyla mücadele ediyor, eşim de ben de allaha çok şükür sağlıklıyız, mutluyuz, bir birimizi seviyoruz, başımızda bir çatı soframızda ekmeğimiz var, çocuk cocuk demişin kalmışın,sen önlemini al, yapacağını yap ama tevekkül allah'dan. olursa olur olmazsa olmaz." dedim. böylece üstüme nispeten bir rahatlık geldi. kendime bunu hatırlattıkça da gün gün daha iyiye gittim. hatta eşime de o zaman "aman ucunda ölüm yok ya, olursa olur" demeye başladım da adam belki psikolojikman rahatladı da bu kadar olumlu gelişmeler oldu.
son olarak düzensiz adet için çuha çiçeği yağı (evening primrose oil) kullanmayı düşün bence. hem stresini azaltır hem de östrojeni artırıp adetleri düzenliyor. aşağıda linkini verdim. incele istersen. benim 43 yaşındaki bir iş arkadaşımın erken menapozvari adetleri düzensizleşmişti. onunkini bile düzeltti.
Sepe Natural ® | Gıda Takviyeleri / EVENING PRIMROSE / EVENING PRIMROSE YAĞI TOZ (ÇUHA ÇİÇEĞİ YAĞI) 90 KAPSÜL X 380MGR

immortalbeloved selam. Sizn test ücretini görünce çok şaşırdım. Güya İstanbul daha pahalı derler, biz Ankarada özel labaratuarda krugere göre tek bir testi 120 liraya yaptırıyoruz. Eşimin özel sağlık sigortası sırf özel test diye karşılamıyo. Aman gerçi şu test sonucumuz iyi çıksın da ne kadar olursa olsun o durumdayım şu an o ayrı:))

immortalbeloved selam. Sizn test ücretini görünce çok şaşırdım. Güya İstanbul daha pahalı derler, biz Ankarada özel labaratuarda krugere göre tek bir testi 120 liraya yaptırıyoruz. Eşimin özel sağlık sigortası sırf özel test diye karşılamıyo. Aman gerçi şu test sonucumuz iyi çıksın da ne kadar olursa olsun o durumdayım şu an o ayrı:))

hayatım istanbulda özellikle tüp bebek merkezleri uçuk paralara spermiogram yapıyor. biz ilk 175-200 gibi rakamlar almıştık. laboratuarlar da hep 100 civarı rakamlar söylüyor ama pazarlıkla 3-5 indiriyorlar. bir tek bu laboratuar böyle az daha hesaplı yapıyor. dışarıdan hastanelerden de krugere göre sayım yaptığı için çok sevk geldiğinden, müşteri kazanmak için olacak. bir de biz her ay gel git artık senli benli olup pazarlık yapar olduk. zam yapıp 55 lira yaptılar ama biz hala 45 hatta bazen 40 veriyoruz:))) evimize de istanbul şartları düşünülürse yakın sayılır. bu kadar sık test yaptırmamızın bir sebebi de zaten nispeten ucuz olması. sen bilmezsin ben ne eli sıkıyımdır, 120 lira olsa her ay yaptırırmıyım hiç:))) ama şu var söz konusu infertilite, hamilelik falansa her yer her konuda soyguncu. düşün bak adamlar 45 liraya yapıp gayet para kazanırken başka yer 200 istiyor. ben usg film çektirirken de özelde bir yer 107 lira derken başka bir yer 300 küsur lira demişti de aklım durmuştu.

acaba hamile miyim diye test yaptırmadım o düşünceden sıyırdım kendimi. karın ağrım vardı bu yüzden doktora gittim doktora da anlattım korunmadığımızı doktor da nolur nolmaz bi bakalım hamilelik var mı diyerek baktı. bizim 4 hafta bitti 5. haftanın içindeyiz. bekleyelim bakalım inşallah hayırlı sonuçlar çıkar. adet düzensizliği yüzünden yumurtlama erken mi yoksa geç mi oluyo onu da anlayamıyorum. buna yönelik testler kullanmayı düşünüyorum bir sonraki ay bakalım. gittiğimiz doktor ilk önce eşimin testisinin birinde elle yoklamayla sarkıklık gördü varikosel için ultrasona gönderdi varikosel çıkmayınca karşısına alıp konuştu. anlatacağım yöntemle 4 tane arkadaşım şuanda çocuk sahibi sen de dene Allah izin verirse 1 seneye kadar çocuğun kucağında olur dedi ve her sabah süt yumurta bal karışımını anlattı. tabii bu yöntem yüzde 50 düzelme sağlar yüzde yüz düzelme gelişme istiyorsan sigarayı kesinlikle bırakacaksın dedi.(bunu diyen adam özel hastane doktoru) yani çocuğun olmaz veya hemen aşılama yap veya hemen tüp bebek dene gibi yorumlarda bulunmadı. bu yüzden aslında doktora karşı bir güven oluştu bizde. özel hastane olduğu için bunları söyleyip para koparmaya çalışabilirdi de ama hiç öyle bişey demedi. hatta spermiogram testi konusunda da en net sonucu 3 ay içinde alırsın. 3 ay sonra tekrar test yaptır dedi.ayda bir gel 45 günde bir gel test yaptır sonuçlarını inceleyelim diyip ufak ufak bizi yolabilirdi de ama yapmadı.yanlış hatırlamıyorsam test 25 ya da 30 tl idi. tabii bir de hastaneye giriş ücreti var 20 tl. sizin söylediklerinize göre baya bi ucuz. ancak whoya göre bizimki sizinkiler belki kruger olduğu için pahalıdır bilemiyorum.

arkadaşım, her şeyden önce yaşa hiç takılma. Bak ben 36 eşim 39 yaşında biz bile çok takılmıyoruz. Benim etrafımda öyle bir iki de değil bir çok 40larının başında çocuk sahibi olmuş insan var. Yani çocuk sahibi olmaya aslında yaş çok da engel olmuyor. Eşin bence zaten kullanılabilecek her şeyi kullanıyor umarım güzel sonuçlarını tez zamanda görürsünüz.
4. Gün çok ekstrem, peki kaç günde adet gördün sorabilirmiyim? Ateş ölçme her zaman başarılı olmuyor yanılmış olmayasın? Yerine bir kaç ay yumurtlama takibi ya da evde yapılan fertilite testlerinden denemeyi düşünürmüsün? Kendin hayıtı sadece yumurtlamaya kadar kullanıyorsundur umarım(yumurtlamadan sonra hamilelik gerçekleşmişse düşüğe sebep olabilir deniyor) ama bence zaten sen hayıtı bırak. Bir ara ben de kullanıyordum. Sonra epey araştırma yaptım, hayıtın çok çok dikkatli kullanılması gereken bir şey olduğunu farkettim ve bıraktım. Hormonlar üzerinde resmen hormon ilaçları gibi ciddi bir etkisi var. Bu tip fazla etkili şeyler kaş yapayım derken göz de çıkartabiliyor, dozlarını doktor falan vermediği sürece kendi kendine uzun süre kullanılmamalı bana kalırsa. Hatta hakikaten 4. Gün yumutladıysan hayıttan dolayı bile olabilir. Omeganın hormonlar üzerinde gerçekten çok yararı var ama bitince evening primrose oil'a da geçebilirsin. Hem omega yağı hem de etkisi daha fazla. Multivitamine de bence dikkat et. Arada bazen bir kaç gün ara ver. özellikle b vitaminlerinin fazla alınması luteal fazı kısaltabiliyor.
malesef dr kontrolündede bu onaylandı aslında bikaç ay öncede 18-19.gün adet olduğum oldu sonra düzene girdi takip yaptırırken klomen kullandım oda tekrar düzeni bozu bir yumurta mesela 9 mm kalıp diğer aya hemen adet dolaylarında çatlıyor.luteal fazda sorun yok 12-14 arası.. Hayıt fsh düşsün diye içiyorum yeni başladım onada fsh 8-9 civarlarında..
Yarm kalan bir tüp denememdede bir yumruta erken büyüyüp erken çatladı ve tedavi iptal oldu. Yumurta geliştiricilere normal yanıt vermiyor bünyem..bu arada dr açıklaması sadece çok ilginç oldu ve sadece progestan vererek siklusu normal zamanda olması için destekledi.

Son düzenleme:
malesef dr kontrolündede bu onaylandı aslında bikaç ay öncede 18-19.gün adet olduğum oldu sonra düzene girdi takip yaptırırken klomen kullandım oda tekrar düzeni bozu bir yumurta mesela 9 mm kalıp diğer aya hemen adet dolaylarında çatlıyor.luteal fazda sorun yok 12-14 arası.. Hayıt fsh düşsün diye içiyorum yeni başladım onada fsh 8-9 civarlarında..
Yarm kalan bir tüp denememdede bir yumruta erken büyüyüp erken çatladı ve tedavi iptal oldu. Yumurta geliştiricilere normal yanıt vermiyor bünyem..bu arada dr açıklaması sadece çok ilginç oldu ve sadece progestan vererek siklusu normal zamanda olması için destekledi.

evet senin durum epey komplikeymiş. hayıt almana da şaşmamalı. fsh 8 kötü değil ama 9'a doğru çıktı mı sorun. muhakkak biliyorsundur ama ben yeniden yazayım hayıt harici dong quai, gingseng, sarsaparilla, boğday çimini de fsh ve diğer hormonlar üzerinde olumlu etkileri açısından araştırabilirsin. burada senin gibi fsh sorunu olan bir arkadaş özellikle buğday çimi kullandığında fsh'sinin normale düştüğünü yazmıştı ki onun 12'ye kadar çıkmış. sen de tez zamanda normale dönersin umarım.

immortalbeloved selam nasılsın? Bir düğün telaşıdır gitti ne doğru düzgün girebildim ne bişey. Bi de bizde kalan misafirler koşturmacalar derken yumurtlama günleri de değerlendiremeden geldi geçti:((( Tabi bu hengamede ilaç kullanımı da biraz aksamış oldu ve bu sürede deneme olmayınca test için de gün tutturamadık hala:(( o kadar zaman düzenli kullanılan ilaçlar son 1-2 haftalık dönemde aksayınca umarım boşa gitmemiştir. Buarada trental ağır olabilir diye 3 ay dolunca onu zaten bıraktık Coq10 ve E vitaminine devam ,bi de geçen gün zinco-c diye bir vitamin aldım sen kesin biliyosundur en azıdan hem çinko hem c vitamini var içinde ben de eşimde içiyoruz faydası olur diye düşündüm. Sizde durumlar ne alemde çalışmalara devam di mi? Aman bu güzel sonuçlar alınmışken kaçırmayın mutlaka değerlendirin.

immortalbeloved selam nasılsın? Bir düğün telaşıdır gitti ne doğru düzgün girebildim ne bişey. Bi de bizde kalan misafirler koşturmacalar derken yumurtlama günleri de değerlendiremeden geldi geçti:((( Tabi bu hengamede ilaç kullanımı da biraz aksamış oldu ve bu sürede deneme olmayınca test için de gün tutturamadık hala:(( o kadar zaman düzenli kullanılan ilaçlar son 1-2 haftalık dönemde aksayınca umarım boşa gitmemiştir. Buarada trental ağır olabilir diye 3 ay dolunca onu zaten bıraktık Coq10 ve E vitaminine devam ,bi de geçen gün zinco-c diye bir vitamin aldım sen kesin biliyosundur en azıdan hem çinko hem c vitamini var içinde ben de eşimde içiyoruz faydası olur diye düşündüm. Sizde durumlar ne alemde çalışmalara devam di mi? Aman bu güzel sonuçlar alınmışken kaçırmayın mutlaka değerlendirin.

tatlım benim de ovülasyon dönemim 3 gün önce yeni bitti. aksilik bu ya benim de en kilit 13. ve 14. günlerde sırtım tutuldu. sabah uyandığımda yataktan bile eşimin yardımıyla çıkıyordum. sırtım ve sol kolum felç olmuş gibiydi. ne ilaçlar içtim ama hiç biri kar etmedi. daha bugün biraz biraz düzeldi. ama yine de elimizden geleni yaptık, bekliyoruz:) sonuçta artık sayılarda epey aşama kaydettikten sonra zaten nasıl olsa eninde sonunda olur diye bir rahatlığa girdik. eşim tabii ki verdiğim sürüyle takviyeyi hala kullanıyor. bakalım önümüzdeki 2-3 ayda ak koyun kara koyun göreceğiz herhalde.bu arada bir tüp bebek merkezine danıştım zaten artık bu sayılarla istesek de elimizdeki raporla tüp yapılmıyormuş. ama bir kaç ay olmazsa aşılama deneyebilirsiniz dediler.
bir kaç haftalık düzensiz ilaç kullanımıyla değerlerin hemen bozulacağını sanmam. çinko c vitamini de almanız iyi olmuş ikisi de sperm üretimi için gerekli. ama trental kullanıldığı süre boyunca damarları açan bir ilaç. yani bıraktıktan bir süre sonra etkisi bitebilir. o yüzden biliyorum eşin ilaç sevmiyor ama, bence en azından her gün bir avuç yaban mersini(likapa diye de geçiyor) yesin. çok kötü bir tadı olan bir meyve, resmen ecza kokusu var ama içindeki anthocyanin adlı bir madde damarları açıp kan akışını rahatlatıyor. hatta şu ara mevsimi tazeleri çıkacak. benim eşim zaten aynı işe yarayan takviyeler aldığı için her gün yemiyor ama 2-3 günde bir bir avuç çiğnemeden yutuyor(çiğnerse midesi bulanıyor) istersen bir araştır sen de.
bu ayı değerlendirememenize üzüldüm. sizin de hep bir şeyler çıkıyor böyle oluyor:( artık şu testi de yaptırın yahu. allahım ne meraksızsınız:) ben olsam uyku uyuyamazdım meraktan:)))

Back
X