immortalbeloved selam nasılsın? Bizim bu ay yumurtlama günleri değerlendiremeden uçup gidince ben de bu ay bu yumurtlama takibi testlerinden mi alsam diyorum. Aslında bir çok kez düşündüm alıyım diye ama çoğu sefer bulamadım her eczanede olmuyormuş sanırım. Ama baya güvenilir olduğundan bahsediyolar ben de denemek istiyorum. Gerçi sonunda bu hafta asıl sperm testini yaptırıcaz bakalım onun sonucuna göre ak koyun ara koyun ortaya çıkıcak (hem heyecanlanuyorum hem korkuyorum valla gebelik testine yakın bişi bu resmen) ondan sonra Allah kerim..
tatlım ben ilk çocuk yapmaya karar verdiğimizde bir süre kullandım. fakat muntazaman 28 günde düzenli adet gördüğümden test hep 13. gün pozitif çıkıyordu yani bana bilmediğim bir şey söylemiyordu. En sonunda gereksiz masraf yapmaktan sıkılıp bıraktım. İstersen al bir kere dene ama düzenli adet görenler ve hormonları dengeli olanlar için bence çok da elzem değil. Ama alacaksan da aman dikkat et eczacılar clearblue markalı astronomik fiyatlı bir ürün var bazen onu kakalamaya çalışıyor. Dijital monitörlü falan bir şey. Bir de tükürükle bakılanlar var onları da tercih etme(alanlar hiç memnun değil, bakamıyoruz diyorlar). 25-30 liraya falan satılan, idrardan bakılan, kaset ya da şerit tipi tipi ekonomik olanları tercih et. Ötekiler inan ki para ziyanı. Merkezi yerlerdeki veya hastane civarındaki büyük eczanelerle ve internette bulursun.
Test konusunda da hiiçç gerilme. Bunca içilen ilacın takviyenin boşa gittiğini hiç sanmam. Ha oldu beklediğiniz kadar iyi bir sonuç çıkmazsa da artık buralarda uzman olduk onun da bir çaresine bakarsın. Sizin takviyelere bir kaç şey daha ekler kocanın başına vura vura içirirsin:)