merhaba arkadaşlar....
ben de durumumu anlatayım sizlere... eşimde maşallah 180 milyon sperm var ama hareketlililk yüzde 1... morfoloji yüzde 3.... varikosel ameliyatı oldu 3 ayımızı yeni doldurduk ramazan sonrası tekrar gidecek doktora bu değerler yeni değerler ameliyat öncesi hareketlilik yüzde 10 du.. nasıl oldu da düştü anlamadım pek.... en nihayetinde doktor karar verecek bizim durumumuza ama sizlerinde bi yorumunu alayım dedim.. 2 yıllık evliyiz ve 2 yıldır çocuk istiyoruz... bizim bu değerlere göre tüp mü aşılamam mı sizce? yada tüp yaptırmak için illa öncesinde bi kaç kere aşılama mı yaptırmak gerekiyor???![]()
arkadaşım birincisi eşin ameliyat olmuş. varikosel ameliyatının nekahat süresi 1 yıla kadar uzuyor. yani bence tam iyileşip de ne olacak görmeden bir şey yapma. 3 ayda biraz aceleci davranmışın. ikinci olaraktan c vitamini, folik asit, e vitamini, b vitaminleri, selenyum ve çinko gibi takviyeler hız ve morfolojinize yardımcı olacaktır. içinde c vitamini bol bir multivitamin multi mineral takviyesi kullanın bence. hesperidin kullanarak iyileşmeyi hızlandırabilirsiniz de. şu sayılarla bile önce aşılama denememeniz yazık olur.