ben de aynı şekilde epey araştırmıştım ve ilk defa bir doktor hakkında hiç olumsuz bir şey okumadığıma şaşırmıştım. zaten kendin tanıyınca da sebebini anlarsın. bir kere bu işi para için değil gönül verdiği için yaptığını %100 hissediyorsun. merkez olarak da raporlu olsam da en ufak bir ayırımcılık görmedim. 4500 lira para verip gelenle tamamen aynı şartlarda tedavi gördüm bu da çok büyük bir artıydı. benim asıl ismim nevin, emre beye istersen benim adımı da vermekten çekinme. transferim yeni olduğu için hatırlar. zaten nasıl bir doktorsa kimseyi unutmuyor. ben de bir kaç yıl önceki hastasının referansıyla gitmiştim, onu bile şıp diye hatırlamıştı.
bilgin olsun "rapor bir kenarda dursun" maalesef diyemiyorsun çünkü çıkan rapor aslen ilaç raporu. ve çıkarıldığından itibaren 2 hafta içinde ilaçlarını alman gerekiyor. yani transferini tedavini 6 ay içinde olsan da ilaçlarını en kısa sürede anlaşmalı bir merkeze gidip yazdırman gerekiyor yoksa önce ilaç hakkın azalıyor(yani daha az ilaç alabiliyorsun) sonra tamamen kayboluyor. o yüzden raporunu vakit kaybetmeden kullanmanı tavsiye ederim. yoksa aynı işlemleri yapıp bir kere daha çıkarman gerekiyor.
senin yanlışın var amh testi rapor için gerekli tetkiklerde yok canım. mecburi olan fsh, lh, progesteron gibi hormonların bakıldığı kan testi. zaten amhyi her yer de yapamıyor o yüzden şart olamaz(nitekim bana yapılmadı) sana ekstradan yapmışlar ama tabi zararı yok faydası var o başka. yani bir yerde iyi olmuş. ama tabi senin gitiğin hastane ekstradan böyle bir gereklilik uydurmuşsa bilemem. yoksa sağlık bakanlığının tüm hastanelere verdiği tetkik listesinde yok.
ben aynen senin gibi eşimin spermleri peşinde koş koş o kadar yılıp yoruldum ki, tüp tedavisine geçince bildiğin oh dedim. sonuçta eşim sorunlu olsa da ben sağlıklıydım ve yumurtalarım da tıkır tıkır gelişti, her şey de olması gerektiği gibi gitti. o kadar olduğum iğneler bile gözüme görünmedi inan, çünkü şu bir gerçek bir şekilde başarılı olacağımı biliyordum. ama 1. de, ama 3. de hamile kalacağım, buna eminim çünkü ilk defa eşimin sperminin öyle çook da önemi yok. başarı şansımızı artık %90 kendi yumurtalarımız belirliyor. dediğin gibi öldüm bittim diyen kimseye de inanma. herkesin kendi durumu farklı farklı, illa ki sende de olacak diye bir kural yok. yumurta toplama evet koldan bir iğneyle bayıp yapılan bir şey. zaten hazırlığı, ayılması dahil yarım saat sürüyor. hiç bir şey de hatırlamıyorsun. uyandığında da adetin ilk günü gibi bir hassaslık oluyor o kadar.
hsg konusunda ağzına sağlık diyorum. o ne yahu millet bildiğin korku hikayesi gibi anlatmış burada. yok rahmi kancayla dışarı çıkarıyorlarmış diye orta çağ işkencelerini andıran şeyler bile vardı. halbuki bence de çok kolay bir şeydi. ha ilaç verirlerken canım yandı mı yandı ama öyle 5-10 saniye bir şeydi. benim ağda yaptırırken bile daha çok canım yanıyor yahu.o zaman ağda yapılırken de narkoz alayım.
genetiğin belki randevuları doludur ondan alamıyorsundur canım. yoksa randevu sisteminde hastaneyi açıp, tıbbi genetik bölümünü seçiyorsun randevuların ekrana gelmesi lazım. vakitlice yaptırmaya bak, çünkü sonuçları da 1 ayda falan çıkıyor. ben geç kaldım özelde yaptırmak zorunda kaldım tonla para ödedim

(
canım vitaminler zaten deneme yanılma. burada senin gibi konuştuğumuz 2 arkadaş doğal yolla hamile kaldı ama sen ben kalamadık mesela. ama hani şans bize de gülebilirdi. benim bahtıma eşimin zaten sorunu hormonlarmış, çok geç ve tesadüfen öğrendik. hani bilseydim zaten en baştan pek uğraşmazdım. ama doktorlar onca zaman hep varikosel dedikleri için uğraştık işte. belki sizin de bilinmeyen faktörler vardır. istersen genetiğe randevu alırken eşine de al. kromozom testi de yaptırın. benim eşimde de sayılar son dönemde git gide düştüğünden karyotip analizi denen kromozom testini yaptırmamızı önerdiler(doğuştan kromozomlarından kaynaklı bir kısırlık sorunu mu var diye) biz de yaptırdık ama temiz çıktı. yani nasıl olsa gideceksin o da aradan çıksın, üstelik devlette nasıl olsa para da ödemiyorsun bu testlere.