O parayi da hakkimizida helal etniyoruz deyin. Gercekten su donemde ak gunde yaninda olup kara gununde yaninda olmayani yaninda barindirmicaksin. Ailen bile olsa. Genlerini tasimak onlara her istedigini yapma hakki vermez. Sizin ailrniz destekse ve hak hukuku biliyosa onlara yakin olun ve onlarin destegiyle esiniz bi is bulsun ya da kursun. Dusmez kalkmaz bir Allah. Kimse ne olacagini bilmez. Ne tartisin ne de yuz goz olun hesap bile vermeden satin o esyalari. Ve onlar bi dahaki gitme de evi bos gorsunler. O zevki yasayin. Esinizde akillanmali. Ozur de dileseler paranizida verseler gitmeyin ortak bir is yapmayin ailesiyle
Aynen oyle cnm. Bnm rsimin ailesinde de var bu tarz durumlar. Inanin eyvallahin olmayinca oyle mutlu oluyo ki insan. Ayrica tapu onlarin ustune oldugu icin o evi hicbir zaman sizin eviniz olaram gormediler. Gorseler saygi duyarlardi. Yaptirdigini herseyi alin o evden. Bir ignenizi bile birakmayin. Ne halleri varsa gorsunler. Daha guzek bi yerde birikim yapinca daha guzelini alirsiniz
Alkış ayna'daki yansımalarına tutabilirler bence
Kiranın birazını istemeye hak iddaa ettiklerin de zaten , ev kesinlikle size sadece gösterisvari hediyeleriydi der , hepsini alın dahası da siz de kalsın en azından bir tohum olmadığı gibi ekilen boşa da sulayıp , havalandırıp filizlenmesini beklemezsiniz .
Ev zaten üzgünüm ki gerçek anlam da sizin olsa tapu' da sizin üzeriniz de olurdu şüphesiz , tırnağınız varsa başınızı kaşıyacaksınız bu devir de , ve ev yok gibi düşünmeye başlayabilirsiniz , sinirlerini de boşa yıpratmayın.
Kurulu düzeninize çöreklenip müsadesiz özel alanınızı ihlal edenler hiç de ,çekinmezler ee o zaman beğenmiyorsanız kapı orda demeyi iyi bilirler...
Dediklerine öyle katılıyorum ki. Annen Baban bile olsa insan haksızlığa tahammül edemiyor. Onlar zaten kendi evi gibi görüyor belli yoksa bize bu kaçıncidir haber bile vermeden gidiyorlar insanı aptal yerine koyuyorlar resmen bu his çok acıtıyor insanı. Bak uykusuz kalmışım iki gecedir yoruldum inan. Şuan sessiz kaldık beklemedeyiz ordan döndükleri zaman eşim arayıp birşey bile demesin diyorum ne dersin? Direk o eve gidip satalım eşyaları AA siz ordamisiniz dediklerinde de evet eşyaları satmaya geldik çünkü gurbette bir başına kaldık bir yardım edenimiz yok! Bir soranimiz yok çocuk okutuyoruz paraya ihtiyacımız var desin! İnan midem bulanıyor inan. İnsanın hevesini kursağında bırakıyorlar bu nasil bir insanlıktir. Morelimiz sıfır!
Sağol kardeşim fikirlerin için
Ablamin kp nin yazlik evi var. Cocuklar gelinler gider tatil yaparlar. Hatta bizi bile davet eder kv si. Orasi yazlik ev niyetiyle alinmis izmirde denize yakin. Senede 1 kere tatil niyetiyle gidiyosunuz sizde. Gitseler nolacak? Tamam sikisip almissiniz esyalari ama onlarda evin buyuk bolumunun parasini odemis. Sonucta size ev almak zorunda degiller. Belki konumundan oturu basta gelmeyiz dedikleri halde orda bos ev var niye tatile para harcayalim diye pisman olmuslardir. Evi tamamen siz bile kurmus olsaniz alsaniz siz orda degilsiniz ki niye size zehir etmis oluyolar. Size zararlari ne? Ortaklasa bi yazlik almissiniz birakin onlarda biraz keyif catsin. Siz ordayken gelmemisler ki. Ha esyalar eskiyo diyosaniz bir sey olmaz yahu esya bu huzur bozmaya deger mi 10 senelik omurleri var zaten esya dedigin nedir. Farzedinki turkiyde o evde surekli yasiyorsunuz ve size misafir geliyolar. Siz biraz biz gidemiyoruz onlar daha cok gidiyo diye kiskanmissiniz sanki. Ama sizde gidin adamlar gelmeyin demiyorki. bak ablamin kvsi bizi bile davet eder eltisini alip gider vs ne guzel iste ailecek kullanin. Eger haber verilsin diyorsaniz sizde haber vermek zorundasiniz o halde. Ev ne kadar alindi. En az 200 u vardir. Esyalarla 40 ini siz koysaniz 160 bini kp yillarca calisip didinip biriktirmis. Simdi o eve giderken gelininden izin mi alacak?
Ay amma yazmisim heee
Bana ne soruyorsun kendilerine sor ben esirgemedim tost makinasini. Ayrica bu yazdigin seyler konunda yazmiyor ben muneccimmiyim? Ne bileyim nasil insanlar. Belli ki cimriler. Keske bastan tamah etmeseydiniz evlerine. Biz sizden ev istemiyoruz kendimiz yapariz deseydiniz. Suanda yapabileceginiz bir sey yok. Ev satilirsa 20 bininizi istersiniz. Satilmazsa da senede kac kere gidebilirseniz artik sizin de yazlik tatil yapabileceginiz bi yer olur. Biraz daha olumlu bakabilseniz aslinda onlarin gitmesinin size hic bi zarari olmadigini gorup bosuna kendinizi yemekten esinizin uzulmesinden kurtulursunuz. Ama aileye sinir olmussunuz bi kere olumlu bakmaniz zor anliyorum.Bana ev almak zorunda değiller zaten onlardan ev isteyen olmadi. Bu ev bir önceki evin satışıyla alınan evdir. Biz evlenince oğlum bu ev senindir eşinle burda oturun diye baştan demiş. Extra bize ev alan yok. Biz o evi sattık çocuklar için tatil amaçlı ev alındı. Ev 110 Milyar. Biz 20 milyar verdik. Şimdi kayınpeder 90 milyar onun diye yani pastada hakkı büyük diye onun herturlu izinsiz kullanma hakkı var öyle mı? bu ev sizindir biz asla gitmeyiz siz olmadan deyipde verdiği söz ne olacak. Kendisi gitsin hanimiyla laf eden yok ki ama haber vermek zorunda. İzin alsın ile haber vermek arasında bir fark var. Sanırim hatta eminim eşimin babasida aynen sizin gibi düşünüyor olacakki bu kadar rahat hareket ediyor..Herkesin kişiliği farklıdır.
Pekiii ben neden eşimin anne ve babasının evine gittiğimde bütün dolaplar kitleniyor? Kettıl da şu kaynatacam bebeğime elektrik çok geliyor yaaa deyip kaldırılıyor rafa konuyor? Yahut çocuğum tost isterken babaannesi al annen teflon tavada yapsın deyip ay elektrik malum diyor?
Bana ve çocuklarıma bu kadar çok görülürken herşey benden esirgeyenler benim esyalarimi nasıl rahatça kullanma hakkını erişiyor? Kendi malını benden esirgeyenlere ben neden vereyim buyrun diye size sorarım o halde ? Dedim ya kişilik ve prensip meselesi. Ben adaletten ve haktan yana biriyim. Belkide kırgınım onlara. Onlar bana yüreğini ve evini eşyasını tam acmadiklari için. Bende maddi manevi açamıyorum demekki kendimi. ( Unutmadan herşey karşılıklı olursa güzel olur) sürekli hep bana hep bana olmaz. Benden rahatça alabilenden ben alamıyorsam orda bencillik vardır.
Ben de bencil insan sevmem
Bana ne soruyorsun kendilerine sor ben esirgemedim tost makinasini. Ayrica bu yazdigin seyler konunda yazmiyor ben muneccimmiyim? Ne bileyim nasil insanlar. Belli ki cimriler. Keske bastan tamah etmeseydiniz evlerine. Biz sizden ev istemiyoruz kendimiz yapariz deseydiniz. Suanda yapabileceginiz bir sey yok. Ev satilirsa 20 bininizi istersiniz. Satilmazsa da senede kac kere gidebilirseniz artik sizin de yazlik tatil yapabileceginiz bi yer olur. Biraz daha olumlu bakabilseniz aslinda onlarin gitmesinin size hic bi zarari olmadigini gorup bosuna kendinizi yemekten esinizin uzulmesinden kurtulursunuz. Ama aileye sinir olmussunuz bi kere olumlu bakmaniz zor .
Bu çözüm olmaz ona coreklenirler bu ay kira bize lazım bile derler@JustPeace eşim kira konusunda kararlı gibi konusucam diyor. Zor durumdayız burda kiradayiz o evi kiraya vericem düzenli olarak bize gelsin demekten yana
Siz eşyalarınızı bir odaya koyup kapısını kilitleyin onlar yine tatillerini yapsınlar. Burda yazlık kültürü böyle ailenin yakınları dönem dönem evi kullanır .Yazlık eve çeyizinizi sermeniz olmamış sadece.Gidebilirseniz eşyanızi bir odaya toplayın.Selam kızlar. ( Uzun oldu ya kusura bakmayın affola)
Evlendigimizde tapusu babasına ait olan eve geçtik. (Bu ev istanbuldaydi) Babası bu ev senin demiş. Oğlum evlenince buraya geçsin diye.. bir süre kaldik sonra gurbete geldik.biz burda olduğumuz süre içinde zaten o evin bir odasına çeyiz eşyalarım ne varsa koymuşlar ve kiraya vermisler düzenli olarak kirayi babası aldi. Biz uzun süre gelemedik vatana. Sonra gelince artık O ev satıldı İzmir'den denize cok uzak olmayan bir daire alındı. Hani yazları gidip geliriz,çocuklar tatil eder hemde ceyizlerimde eşyalarımda kullanmis olurum diye. Ev alınırken bizde para kattık üstüne. Tapu yine babasinda bu evinde. Ama bize bu evi size alıyoruz dediler sizin eviniz dediler. Bizde içinde beyaz eşyaların tümünü aldık klimalari falan buradaki birikimim ne varsa aldım o eve. Çok zor şartlarda yeri geldi hep sakladım dedim oraya harcariz. (İnanın yeri geldi kendimden hep kıstım ihtiyacımı almadim hep kıstım biriktirdim oradaki eve ihtiyaçları aldık.
Tabi biz bunları yaparken babası( söz verdiği halde bende size şunu bunu alırım) dedi ama çıt çıkmadı. Söz vermişti oysa durumu iyi. Neyse dedik. Biz kendi cabamizla yaptık ihtiyaçları evin. Velhasıl biz döndük geldik buraya gelirken benim arkamdan eşimle ikisi dışarda iken anahtarın yedeğini çıkarmış babasi benim haberim yok bana söylenmedi. Sonra öğrendim bozuldum açıkçası.
Biz senede birkez gelebiliyoruz o eve maddi gücümüze göre. Sadece 2 kez gittik şimdiye kadar. Çünkü birtakım acı olaylar yaşadım gidemedim eşim isten çıkarıldı bu senede gidemiyoruz. Hal böyle iken eşimin ailesi her fırsatta orda. Ve bize haber vermeden gidiyorlar. Biz tesadüfen arıyoruz biz buradayız diyorlar. Böyle olunca da ben sıkılıyorum. Neden haber vermeden gidiliyor diye. Esim uyardı hani enazindan bize söyleyin haberimiz olsun bu seferde inanılmaz yanlış anlıyorlar sanki biz cimrilik ediyoruz gibi. Ki asla böyle değiliz. Ev alınırken bu ev sizin biz zaten gelmeyiz siz seneden seneye gelin dendi. Bende ona göre harcama yaptım onlar öyle baktı. Sizin eviniz dediler çünkü ya, elini bile atmadılar bişeye.
Suan aynı durum tekrar yaşanıyor 1 Haftadır ordalar haberimiz yok. Bugün biz aradık öğrendik. Böyle olunca da sinirlerim bozuluyor. Ben dar gözlü biri değilim derdim mal mülk değil ama neden haber vermeden? Tapu üzerine olabilir ama içinde benim esyalarim var. Özel seylerim olur yatak odamda. Bu 4.gidisleri önceleri yalnız karı koca giderken şimdi yanlarında halasinida götürmüşler ve biri daha. Haberimiz yok
İnanın napacagimi bilmiyorum iki gündür üzüntüden enayi yerine konmuş gibi hissediyorum kendimi! Değersiz saygı duyulmayan..Eşim de şaşkın. Ve birşey bile demedik yüzlerine şok olduk kapadik telefonu.
Ne yapsak bilmiyorum. Esime diyorum sinirleniyorum ev onların olsun içindeki ceyizlerim esyalarimla birlikte veriyorum onlara!! Bende artık gitmem çocuklarımla! Çünkü resmen bir ev yüzünden olay çıkacak. Binbir pişman oldum inanın.Bir hayır görmedim evden. Eşimin annesi o evde iken bana kalktı birden ikimiz teknik. "Ay bu ev nasıl geniş baksana ahh ah kızımın evi küçücük dapdar buraya bak bide nasıl büyük geniş oh!" Ev de 2+1..pes dedim içimden resmen..
İnanılmaz yanlış anlamaya musaitler. Esim cekiniyor laf demeye ben susmusum sabır ediyorum. Evde huzur kalmadı. Baba evi satalım lütfen ben dardayım bir ekmek teknesi açayım kendime dedi babası demedigini bırakmadı. Bana ne geliyorsun? beni ne arıyorsun? satarım ama kefen paramı alırım içinden dedi..şok olduk ya
Derdimiz eşya mal değil tekrar ediyorum valla ya. Ama ilk başta bu sizin size ait artık naparsaniz yapın dediler elinide surmediler biz eşimle hep gurbette birikimimizle içini eşyasını aldık. Bizden çok onlar kullanıyor. Hemde bir haber bile vermeden gidiyorlar oraya ruhumuz duymuyor yahu. Haksızlık bu. Ozaman baştan deselerdi ortaklasa kullanalım bu evi hep beraber alalım içindeki ihtiyaçları.
Napayım ben arkadaslar? Esim işsiz 4, 5 aydır burda zordayiz. Birgün sormuyorlar ya siz iyimisiniz bir sıkıntınız varmı? Çocuklar var sonuçta hani insan merak etmez mi evladını. Ama yok hiç oralı değiller. Biz bu halde iken onlar orda tatile gitmiş sahilde güneşleniyoruz dedi babası oğluna..
Bana bir yol gösterir misiniz lütfen. kalp kırmadan biz bu işi nasıl çözebiliriz eşimle?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?