Arkadaşlar şu Ev konusuna bir yardımcı olun lütfen...

Dediklerine öyle katılıyorum ki. Annen Baban bile olsa insan haksızlığa tahammül edemiyor. Onlar zaten kendi evi gibi görüyor belli yoksa bize bu kaçıncidir haber bile vermeden gidiyorlar insanı aptal yerine koyuyorlar resmen bu his çok acıtıyor insanı. Bak uykusuz kalmışım iki gecedir yoruldum inan. Şuan sessiz kaldık beklemedeyiz ordan döndükleri zaman eşim arayıp birşey bile demesin diyorum ne dersin? Direk o eve gidip satalım eşyaları AA siz ordamisiniz dediklerinde de evet eşyaları satmaya geldik çünkü gurbette bir başına kaldık bir yardım edenimiz yok! Bir soranimiz yok çocuk okutuyoruz paraya ihtiyacımız var desin! İnan midem bulanıyor inan. İnsanın hevesini kursağında bırakıyorlar bu nasil bir insanlıktir. Morelimiz sıfır!

Sağol kardeşim fikirlerin için

Evet zaten ev eşimin olsa tapu onun üzerine olurdu böyle bir teklifte bulunmadığı gibi o tapuyu gözümüze gözümüze soktular! Biz safiz valla enayiyiz kocamla. Bana enayilik hissini yaşattılar. Artık ev yok diye düşünmeye başladım tek uzuldugum ev alınırken üzerine kattigimiz para vallahi elimizdeki avucumuzdakini vermiştik o da yalan olacak. Ahh ahh... Çoluk çocuğumun sadakasi olsun dicem artık.
Evet resmen kurulu düzene çöreklenmiş tatil yapıyorlar biz burda sıkıntıda iken valla deliriyor insan. Sonuçta orası özel alan bize ait oradakiler ayıp ya! Evet hiç de cekinmeleri yok birde bize atar yapıyorlar yaptılar da.
İnan kardeşim çok zor böyle insanlarla uğraşmak.

Ablamin kp nin yazlik evi var. Cocuklar gelinler gider tatil yaparlar. Hatta bizi bile davet eder kv si. Orasi yazlik ev niyetiyle alinmis izmirde denize yakin. Senede 1 kere tatil niyetiyle gidiyosunuz sizde. Gitseler nolacak? Tamam sikisip almissiniz esyalari ama onlarda evin buyuk bolumunun parasini odemis. Sonucta size ev almak zorunda degiller. Belki konumundan oturu basta gelmeyiz dedikleri halde orda bos ev var niye tatile para harcayalim diye pisman olmuslardir. Evi tamamen siz bile kurmus olsaniz alsaniz siz orda degilsiniz ki niye size zehir etmis oluyolar. Size zararlari ne? Ortaklasa bi yazlik almissiniz birakin onlarda biraz keyif catsin. Siz ordayken gelmemisler ki. Ha esyalar eskiyo diyosaniz bir sey olmaz yahu esya bu huzur bozmaya deger mi 10 senelik omurleri var zaten esya dedigin nedir. Farzedinki turkiyde o evde surekli yasiyorsunuz ve size misafir geliyolar. Siz biraz biz gidemiyoruz onlar daha cok gidiyo diye kiskanmissiniz sanki. Ama sizde gidin adamlar gelmeyin demiyorki. bak ablamin kvsi bizi bile davet eder eltisini alip gider vs ne guzel iste ailecek kullanin. Eger haber verilsin diyorsaniz sizde haber vermek zorundasiniz o halde. Ev ne kadar alindi. En az 200 u vardir. Esyalarla 40 ini siz koysaniz 160 bini kp yillarca calisip didinip biriktirmis. Simdi o eve giderken gelininden izin mi alacak?

Ay amma yazmisim heee

Aynen oyle desin gidin ve satin esyalari. Bunun icin uykusuz kalip canini siktigina degmez emin ol. Tahmin edebiliyorum o can sikintisini. Resti cektiginizde benim senin muhabbeti yapmazsiniz. Belki yine olur mu oyle tabiki sizi. Eviniz derlerse de tapusunu ustunuze yapmadigi surece kabul etmezsiniz olur biter.

Bana ev almak zorunda değiller ki zaten onlardan ev isteyen olmadi. Bu ev bir önceki evin satışıyla alınan evdir. Biz evlenince oğlum bu ev senindir eşinle burda oturun diye baştan demiş. Extra bize ev alan yok. Biz o var olan evi onlar satalım deyince çocuklar için tatil amaçlı baska ev alındı. Ev 110 Milyar. Biz 20 milyar verdik. Şimdi kayınpeder 90 milyar onun diye yani pastada hakkı büyük diye onun herturlu izinsiz kullanma hakkı var öyle mı? bu ev sizindir biz asla gitmeyiz siz olmadan deyipde verdiği söz ne olacak. Kendisi gitsin hanimiyla laf eden yok ki ama haber vermek zorunda. İzin alsın ile haber vermek arasında bir fark var. Sanırim hatta eminim eşimin babasida aynen sizin gibi düşünüyor olacakki bu kadar rahat hareket ediyor..Herkesin kişiliği farklıdır. Ben neden kimsenin evine destursuz girmiyorum anam babam bile olsa?
Ben eşimin anne ve babasının evine gittiğimde bütün dolaplar kitleniyor? Saklaniyor. Kettıl da şu kaynatacam bebeğime elektrik çok geliyor yaaa deyip kaldırılıyor rafa konuyor? Yahut çocuğum tost isterken babaannesi al annen teflon tavada yapsın deyip ay elektrik malum diyor?

Bana ve çocuklarıma bu kadar çok görülürken herşey benden esirgeyenler benim esyalarimi nasıl rahatça kullanma hakkını erişiyor? Kendi malını benden esirgeyenlere ben neden vereyim buyrun diye size sorarım o halde ? Dedim ya kişilik ve prensip meselesi. Ben adaletten ve haktan yana biriyim. Belkide kırgınım onlara. Onlar bana yüreğini ve evini eşyasını tam acmadiklari için. Bende maddi manevi açamıyorum demekki kendimi. ( Unutmadan herşey karşılıklı olursa güzel olur) sürekli hep bana hep bana olmaz. Benden rahatça alabilenden ben alamıyorsam orda bencillik vardır.
Ben de bencil insan sevmem

Son düzenleme:
Bana ne soruyorsun kendilerine sor ben esirgemedim tost makinasini. Ayrica bu yazdigin seyler konunda yazmiyor ben muneccimmiyim? Ne bileyim nasil insanlar. Belli ki cimriler. Keske bastan tamah etmeseydiniz evlerine. Biz sizden ev istemiyoruz kendimiz yapariz deseydiniz. Suanda yapabileceginiz bir sey yok. Ev satilirsa 20 bininizi istersiniz. Satilmazsa da senede kac kere gidebilirseniz artik sizin de yazlik tatil yapabileceginiz bi yer olur. Biraz daha olumlu bakabilseniz aslinda onlarin gitmesinin size hic bi zarari olmadigini gorup bosuna kendinizi yemekten esinizin uzulmesinden kurtulursunuz. Ama aileye sinir olmussunuz bi kere olumlu bakmaniz zor anliyorum.

Haklısın konuda yazmadım. Çok uzun olur okuyanlar bunalmasin diye. Siz izin almak zorunda mı dediğiniz için ben size örnek verdim ve sordum tabiki muhatabı siz değilsiniz sorunun. Biz sizden ev istemiyoruz dedim ben eşime dedim gel kirada otururuz boşver dedim ama eşim dinlemedi hazır ev kolayına geldi. Ben bu ev alınırken de üzgündum inan. Çünkü kendi emegimle paramla almak isterdim kimseye minnet olmadan. Ama olmadı eşim korktu krediden borctan. Aileside sivazladi aman oğlum borca Girme sat bu ev değerinde ev al dediler..Benlik durum yok. Ev satılırsa miras hakkı olduğu için esimin aslında tamamını vermeli değil mi? Ama vermem dedi babası. içinden kefen paramı alırım dedi. Alabilirde alsin. Ben bu para konularını konuşmaya bile hayâ ediyorum büyüklerle. Benim üzüldüğüm ev sizin dediler naparsaniz yapın dediler sat kirala. Bizde beyaz eşya hep aldık nakit yeni. En ufak bir fırsatta oraya gidiyorlar insan enazindan haberdar eder sonra biz arıyoruz pat biz buradayız deniyor. Madem bize almissiniz bize ait bir saygı olmalı. Ben evet ben sinir oldum o aileye çünkü bende onlara gidiyordum benden herseyini esirgiyorlardi cimrilik var. Kendi malları tatlı şeker başkasınınkine de kullanın hücum acimayin.

Olmaz ki bu.. kızdığım bu. Belkide böyle bencilce davranmış olmasalardı bende böyle düşünmezdim. Seve seve gidin derdim.
Tşk ederim yorumun için

Çoğunluk sizi desteklemiş de

Olay bana babası oluna bir bağ bağışlamış oğlu Babasına bir salkım üzüm vermemiş atasözünü hatırlattı

Eşya vs demişsiniz de kaç lira eder eşya zaten eski evinizdeki eşyalar gelmiş klima almış 20000 de para koymuşsunuz hepi topu

Yedi kat eller davet ediyor tatilde bize gelin hatta anahtarı verelim gidin diye

Onlar da sizin evde yaşamamış ki 3-4 gitmişler sadece

Bence önce eşyayı sonra evi satın ev satılınca kefen parasını verin iş kursun eşiniz ya da ev elden çıkmasın bir kapı olsun yine de derseniz eşyayı satın kiraya verin hatta eşyalı verin kirası yüksek olur daha iyi olur sizin için

Ama şunuda eklemek lazım ev sizin değil miras olarak kaç kardeşçe ona göre düşer kv biraz kızlarına düşkünmüş zaten ona göre evi hep kendinizin sanmayın bundan sonra

Ben sizi hatali buldum. Ne olursa olsun, tapu baskasininsa icine ben de para koysam o ev benim olmaz. Dolayisiyla benim olmayan eve esya da almam. Parayi zor kazandiysam,gecim derdi cektiysem kendi tapulu evime de almam, yere minder atar otururum derim ama parami cebimde tutarim. Hatalisiniz.

Bu arada kp ne kadar para koydu siz ne kadar koydunuz? Esyalara arti olarak kac lira odediniz onlar da onemli. Kp 300 bin koymustur eve siz 5 bin,o zaman o ev kpin gercekten,sizin esyalari da almis olsaniz soz hakkiniz zaten yok. Dedigim gibi miktarlari soylemediginiz icin bu kadar yorum yapabildim aradaki mesajlarinizi okumadim ilk mesajiniza gore yaziyorum

Açık açık diyeceksiniz kirilacaklarsa kırılsinlar
Bu ev sizin ne isterseniz yapın dediniz içine çalıştık didindik esyamizi aldık onca masraf ettik bizi sahip etmediniz biz gelsek eşyalarınızı bı odaya koyup evi kiralasak size sormadan gelip evinizde kalsak naparsinz biz evi size iade ediyoruz esyamizi çekiyoruz deyin.

Ya da satın alsın kefeninin parasını tek akıllı onlar sanki duygu sömürüsüne bak kefen parasiymis sanki ölse ortada kalcak
Kussunler valla daha hayirli

@JustPeace eşim kira konusunda kararlı gibi konusucam diyor. Zor durumdayız burda kiradayiz o evi kiraya vericem düzenli olarak bize gelsin demekten yana
Bu çözüm olmaz ona coreklenirler bu ay kira bize lazım bile derler
Sizin direk esyanizi boşaltmaniz lazım ev çıplak kalsın

Ya zaten denize yakın evi size aldılar falan sanmanız garip
Sülalece gidip denize girmek için alındı orası içi de sizin denip size döşetildş
Ben olsam eşime söyle biz yokken kimse gitmeyecek derdim
Olay çıkarsa da eşyaları alır içinden satardım

Kiraya verin. Hatta bir emlakçıyla anlaşıp verdirin kiraya. Onlara haber vermeyin. Ciddiyim. En kesin çözüm

Adamlar size evin eşyasını duzdurup oturmuşlar içine resmen.

Ya gözünüzü karartip evi satmaya ikna Edip paranızı alacaksınız tabi bu durumda eşinizin ailesiyle çok kötü durumlar yaşayacaksınız ya da susup kendi kendinizi yiyip böyle devam edeceksiniz. Ben olsam ilk seçeneği yapardım.

Siz eşyalarınızı bir odaya koyup kapısını kilitleyin onlar yine tatillerini yapsınlar. Burda yazlık kültürü böyle ailenin yakınları dönem dönem evi kullanır .Yazlık eve çeyizinizi sermeniz olmamış sadece.Gidebilirseniz eşyanızi bir odaya toplayın.
Adam haklı kendi evinde tatil yapıyor.Birde gözüm malda değil demişsiniz ama çok takmışsınız kafaya sadece eşyalarınız konusunda haklı geldiniz bana.Onu da önceden halledip dönseydiniz.
Yazlıkların çoğu ailece kullanılıyor buralarda e bir de yabancı değil kullanan eşinin Anne babası.Hatta bir dönem sizin de aileniz gidip dinlensin ne var bunda.

Çok anlayamadim, tum mesajlari da okumadim.
Esin isten cikarilmis, kirada oturuyorsunuz. Diğer tarafta bos bir ev var herkes gidip tatil yapiyor.
E tasinin o eve??
Hem kira vermezsiniz hem de bu sıkıntıdan kurtulursunuz. Sizi baglayan ne anlamadim

bu ev senin senin deyip içini dayatıp döşetip izinsiz oturmak büyük saygısızlık. evi satayım dediğinde kefen filan deyip duygu sömürüsü yapmak da çok komik bir olay. ya kötü olacaksınız hakkınızı alacaksınız ya da susup onların olmasını izleyeceksiniz.

Bana da kalirsa en mamtiklisi esyalari satmak. Zaten sizin bu sikisiklikla gideceginiz yok. Paraya ihtiyacimiz var deyin esyalari satin. Bi sure sonra da madem ev bizim onu da satiyoruz yokmeger satmaya karsiysaniz yari yariya parasini verin biz burd a cok sikistik deyin. Eviniz de sizin olsun zaten bizden cok siz kullaniyorsunuz deyin. Bu konuda kararli olun kizarlarsa kizsinlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…