Çoğunluk sizi desteklemiş de
Olay bana babası oluna bir bağ bağışlamış oğlu Babasına bir salkım üzüm vermemiş atasözünü hatırlattı
Eşya vs demişsiniz de kaç lira eder eşya zaten eski evinizdeki eşyalar gelmiş klima almış 20000 de para koymuşsunuz hepi topu
Yedi kat eller davet ediyor tatilde bize gelin hatta anahtarı verelim gidin diye
Onlar da sizin evde yaşamamış ki 3-4 gitmişler sadece
Bence önce eşyayı sonra evi satın ev satılınca kefen parasını verin iş kursun eşiniz ya da ev elden çıkmasın bir kapı olsun yine de derseniz eşyayı satın kiraya verin hatta eşyalı verin kirası yüksek olur daha iyi olur sizin için
Ama şunuda eklemek lazım ev sizin değil miras olarak kaç kardeşçe ona göre düşer kv biraz kızlarına düşkünmüş zaten ona göre evi hep kendinizin sanmayın bundan sonra
Ben sizi hatali buldum. Ne olursa olsun, tapu baskasininsa icine ben de para koysam o ev benim olmaz. Dolayisiyla benim olmayan eve esya da almam. Parayi zor kazandiysam,gecim derdi cektiysem kendi tapulu evime de almam, yere minder atar otururum derim ama parami cebimde tutarim. Hatalisiniz.
Bu arada kp ne kadar para koydu siz ne kadar koydunuz? Esyalara arti olarak kac lira odediniz onlar da onemli. Kp 300 bin koymustur eve siz 5 bin,o zaman o ev kpin gercekten,sizin esyalari da almis olsaniz soz hakkiniz zaten yok. Dedigim gibi miktarlari soylemediginiz icin bu kadar yorum yapabildim aradaki mesajlarinizi okumadim ilk mesajiniza gore yaziyorum
Sanırım siz farklı bir ülkedesiniz.evde yazlık tarzı anladığım kadarıyla.Bosver seslenme.kendinide bitirme.bu insanlar değişmez.bir tepki versen ;huzurunun bozulduğu yetmez gibi;omur boyu kotu gelin damgası yersin.Allaha havale et.babasina yada annesine eşinin cok zorda olduğunu;psikolojisinin çok kotu olduğunu ;cok üzüldüğünüzü belirtin sadece.politik olun.evi hiç karıştırmayın.belki insafa gelip;para desteği sağlarlar.
Tapu babasının üstüneymiş, bile bile lades olmuş. Bence evi eşyaları satın herkes kendi payını alsın, kendi üstüne ev alsın.
Yoldayım uzun yazamam diye şiştiydim valla kaleminize sağlık içimden geçenleri tek tek yazmışsınızAblamin kp nin yazlik evi var. Cocuklar gelinler gider tatil yaparlar. Hatta bizi bile davet eder kv si. Orasi yazlik ev niyetiyle alinmis izmirde denize yakin. Senede 1 kere tatil niyetiyle gidiyosunuz sizde. Gitseler nolacak? Tamam sikisip almissiniz esyalari ama onlarda evin buyuk bolumunun parasini odemis. Sonucta size ev almak zorunda degiller. Belki konumundan oturu basta gelmeyiz dedikleri halde orda bos ev var niye tatile para harcayalim diye pisman olmuslardir. Evi tamamen siz bile kurmus olsaniz alsaniz siz orda degilsiniz ki niye size zehir etmis oluyolar. Size zararlari ne? Ortaklasa bi yazlik almissiniz birakin onlarda biraz keyif catsin. Siz ordayken gelmemisler ki. Ha esyalar eskiyo diyosaniz bir sey olmaz yahu esya bu huzur bozmaya deger mi 10 senelik omurleri var zaten esya dedigin nedir. Farzedinki turkiyde o evde surekli yasiyorsunuz ve size misafir geliyolar. Siz biraz biz gidemiyoruz onlar daha cok gidiyo diye kiskanmissiniz sanki. Ama sizde gidin adamlar gelmeyin demiyorki. bak ablamin kvsi bizi bile davet eder eltisini alip gider vs ne guzel iste ailecek kullanin. Eger haber verilsin diyorsaniz sizde haber vermek zorundasiniz o halde. Ev ne kadar alindi. En az 200 u vardir. Esyalarla 40 ini siz koysaniz 160 bini kp yillarca calisip didinip biriktirmis. Simdi o eve giderken gelininden izin mi alacak?
Ay amma yazmisim heee
Yarin kp rahmetli olunca miras olacak o ev. Yazik yani kimse kimseyi salak yerine koymamali. Yazlik eve bes kurus para vermeyen de gelir oturur yilda bir kez. Annemin yazligi var, kimin gittigini annem bile bilmez herkeste anahtar vardir.Haklisiniz cok haklisiniz. Ama esim beni dinlemedi ki. Boyle dusunmedi sizin gibi. Ben diyordum bu ev bizim degil ki tapu babanin uzerine. Olurmu bize alindi diyordu. Demekki esimide oyle gazladilar. Sizin sizin diye.
Bana bastan denilseydi ortaklasa aliyoruz bu evi o zaman ben icindeki beyaz esya ve herturlu gerecleri tek basima niye alayim ki? Asla almazdim ben birikmisimi koyuyorum onlar elini cebine bile atmadi. Madem oyle derdim sunlarida siz yaptirin alin eve. Iste burda beni resmen enayi yerine koydular.
Haklisiniz cok haklisiniz. Ama esim beni dinlemedi ki. Boyle dusunmedi sizin gibi. Ben diyordum bu ev bizim degil ki tapu babanin uzerine. Olurmu bize alindi diyordu. Demekki esimide oyle gazladilar. Sizin sizin diye.
Bana bastan denilseydi ortaklasa aliyoruz bu evi o zaman ben icindeki beyaz esya ve herturlu gerecleri tek basima niye alayim ki? Asla almazdim ben birikmisimi koyuyorum onlar elini cebine bile atmadi. Madem oyle derdim sunlarida siz yaptirin alin eve. Iste burda beni resmen enayi yerine koydular.
bende bilirim vefayi ailem bana ogretmistir paylasmayi. ben cimri biri degilim ustelik.
benim kizdigim biz darda iken bize bu insanlarin asla destek olmamis olmasi. Kotu gunumuzde birgun yanimizda olmadilar maddi maneve hicbirsey gormedik. Yedi yabanci eller bizi aradi sordu onlar yoktu.
Hal boyle iken bize diye alinan kurulu eve ve biz gelmeyiz asla dedikleri halde ne isleri var orda?
burda problem olan verilen sozlerin tutulmamasi. ben onlarin evine gittigimde bizden herseyin esirgenmesi.
onlarin kendi evindeki hersey degerli mukemmel ama bizim mal olunca hemen ustune konmalar.
Çeyizlerini eşyalarını şimdiki yaşadığınız yere getirtip evi kiraya verin.Geçinemiyoruz çok zor durumdayız zaten evim kira onu bile ödeyemiyorum mecbur kiraya vericez diyin.
Ama bunlar sonradan çıktı
Konuda bizim olan eve gittiler yazdınız biz de ona yorum yaptık
yurtdisindayiz biz.
Aynen oyle kotu gelin damgasi yerim. Beni Allah biliyor gerci niyetimi. Benim neden kizdigimi.
canim kac kez dedim esim zorda diye adami isten attilar adam bunalima girmis dedim. Bir arayin sorun diyorum ya dusun.. Ama aramiyorlar aramadilar. oglunun darda oldugunu bile bile o eve gitmek niye?
Verin o evi kiraya bizde once siz verin bizden once siz satalim isterseniz cocuklar deyin.
Banane evden esyadan sahiden bak. Biz burda zor durumda kalmisiz cocuklarimiz var. Kimsenin bizi dusunmemesi bana inanilmaz aci geliyor. Insan dusene nasil destek olmaz. Para vermiyorlar ki. vermezler.
biz onlardan asla para gormedik 17 yildir. istemedikde ...
birkez istedik simdi satarsam kefen parami alirim dedi babasi. donduk kaldik
Ablamin kp nin yazlik evi var. Cocuklar gelinler gider tatil yaparlar. Hatta bizi bile davet eder kv si. Orasi yazlik ev niyetiyle alinmis izmirde denize yakin. Senede 1 kere tatil niyetiyle gidiyosunuz sizde. Gitseler nolacak? Tamam sikisip almissiniz esyalari ama onlarda evin buyuk bolumunun parasini odemis. Sonucta size ev almak zorunda degiller. Belki konumundan oturu basta gelmeyiz dedikleri halde orda bos ev var niye tatile para harcayalim diye pisman olmuslardir. Evi tamamen siz bile kurmus olsaniz alsaniz siz orda degilsiniz ki niye size zehir etmis oluyolar. Size zararlari ne? Ortaklasa bi yazlik almissiniz birakin onlarda biraz keyif catsin. Siz ordayken gelmemisler ki. Ha esyalar eskiyo diyosaniz bir sey olmaz yahu esya bu huzur bozmaya deger mi 10 senelik omurleri var zaten esya dedigin nedir. Farzedinki turkiyde o evde surekli yasiyorsunuz ve size misafir geliyolar. Siz biraz biz gidemiyoruz onlar daha cok gidiyo diye kiskanmissiniz sanki. Ama sizde gidin adamlar gelmeyin demiyorki. bak ablamin kvsi bizi bile davet eder eltisini alip gider vs ne guzel iste ailecek kullanin. Eger haber verilsin diyorsaniz sizde haber vermek zorundasiniz o halde. Ev ne kadar alindi. En az 200 u vardir. Esyalarla 40 ini siz koysaniz 160 bini kp yillarca calisip didinip biriktirmis. Simdi o eve giderken gelininden izin mi alacak?
Ay amma yazmisim heee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?