Arkadaşlar şu Ev konusuna bir yardımcı olun lütfen...

Sanırım siz farklı bir ülkedesiniz.evde yazlık tarzı anladığım kadarıyla.Bosver seslenme.kendinide bitirme.bu insanlar değişmez.bir tepki versen ;huzurunun bozulduğu yetmez gibi;omur boyu kotu gelin damgası yersin.Allaha havale et.babasina yada annesine eşinin cok zorda olduğunu;psikolojisinin çok kotu olduğunu ;cok üzüldüğünüzü belirtin sadece.politik olun.evi hiç karıştırmayın.belki insafa gelip;para desteği sağlarlar.

bende bilirim vefayi ailem bana ogretmistir paylasmayi. ben cimri biri degilim ustelik.
benim kizdigim biz darda iken bize bu insanlarin asla destek olmamis olmasi. Kotu gunumuzde birgun yanimizda olmadilar maddi maneve hicbirsey gormedik. Yedi yabanci eller bizi aradi sordu onlar yoktu.
Hal boyle iken bize diye alinan kurulu eve ve biz gelmeyiz asla dedikleri halde ne isleri var orda?
burda problem olan verilen sozlerin tutulmamasi. ben onlarin evine gittigimde bizden herseyin esirgenmesi.
onlarin kendi evindeki hersey degerli mukemmel ama bizim mal olunca hemen ustune konmalar.

Ben zaten o evi asla benim saymadim.
Resmen burda kandirilma var. Bana en bastan bu evi size aliyoruz dediler. Sizin artik dediler.
Kendisinin bu ev haricinde 3 evi daha var. cocuklarina pay etmis ama tapularini vermemis.
Esim ev alinirken tapuyu ustune bile yaptirmadi. Terbiyesizlik olur nasil isterim dedi. Istemem kalsin dedi. Bende hic ustelemedim.
bu kadar ince dusunen bir evladada bu yapilmaz. Sen evi size aliyoruz de. icini bana dosettir elini surme maddi anlamda. sonrada benden cok sen git oraya..
Esyalari saticam mecuburum burda zor durumdayiz cunku. kimseden bir maddi destek de alamiyoruz.
en guzeli satmak.

Haklisiniz cok haklisiniz. Ama esim beni dinlemedi ki. Boyle dusunmedi sizin gibi. Ben diyordum bu ev bizim degil ki tapu babanin uzerine. Olurmu bize alindi diyordu. Demekki esimide oyle gazladilar. Sizin sizin diye.
Bana bastan denilseydi ortaklasa aliyoruz bu evi o zaman ben icindeki beyaz esya ve herturlu gerecleri tek basima niye alayim ki? Asla almazdim ben birikmisimi koyuyorum onlar elini cebine bile atmadi. Madem oyle derdim sunlarida siz yaptirin alin eve. Iste burda beni resmen enayi yerine koydular.

yurtdisindayiz biz.
Aynen oyle kotu gelin damgasi yerim. Beni Allah biliyor gerci niyetimi. Benim neden kizdigimi.
canim kac kez dedim esim zorda diye adami isten attilar adam bunalima girmis dedim. Bir arayin sorun diyorum ya dusun.. Ama aramiyorlar aramadilar. oglunun darda oldugunu bile bile o eve gitmek niye?
Verin o evi kiraya bizde once siz verin bizden once siz satalim isterseniz cocuklar deyin.
Banane evden esyadan sahiden bak. Biz burda zor durumda kalmisiz cocuklarimiz var. Kimsenin bizi dusunmemesi bana inanilmaz aci geliyor. Insan dusene nasil destek olmaz. Para vermiyorlar ki. vermezler.
biz onlardan asla para gormedik 17 yildir. istemedikde ...
birkez istedik simdi satarsam kefen parami alirim dedi babasi. donduk kaldik

Tapu babasının üstüneymiş, bile bile lades olmuş. Bence evi eşyaları satın herkes kendi payını alsın, kendi üstüne ev alsın.

bile bile lades gibi gorunuyor ama. Dogrudur.
ama bize bu ev size aliniyor dediler. sizindir nasil isterseniz yapin artik.
biz cok kotu bir sey olmadikca gelmeyiz. siz gelin kullanin dendi.
bu kadar sozler verildi demekki yalanmis.
En guzeli satmak kurtulmak. kirk da yilda bir bir ev var cocuklarim mutlu olurlar dedim
gozleri kaldi sanirim!
alsinlar ev de esyada onlarin olsun ben herseyimi onlara veriyorum...
son dusuncem bu aslinda.

iyi de siz ev almamışsınız ki. yazlık almışsınız.

Yoldayım uzun yazamam diye şiştiydim valla kaleminize sağlık içimden geçenleri tek tek yazmışsınız

Yarin kp rahmetli olunca miras olacak o ev. Yazik yani kimse kimseyi salak yerine koymamali. Yazlik eve bes kurus para vermeyen de gelir oturur yilda bir kez. Annemin yazligi var, kimin gittigini annem bile bilmez herkeste anahtar vardir.

Yazlık evlerde genelde anahtar aileden birçok kişide olur. Bu bizde de öyledir çevremdekilerde de öyle ki abimin arkadaşının yazlık evinin bile vardır bizde anahtarı. Normal bi ev olsaydı bu şekilde kullanmazlardı ama yazlıklar bu şekilde kullanılıyor. Eşinizde anahtarı vererek bunu göze almış zaten.

Sizin en buyuk hatanız yazlık eve o kadar eşya yatırımında bulunmak. Zaten göze almışsınız çeyizinizden eşyanızdan evden vazgeçmeyi. Sonra da Size eşyanızı satın diyenlere eve verdiğim para ne olacak demişsiniz? Valla siz bir girişimde bulunmazsanız daha çok üzülürsünüz.

Şunu merak ettim, siz yurtdışında yaşarken ve maddi sıkışıklık içindeyken Türkiye'de alınmış babasının üzerine tapulu olan eve neden çeyizinize kadar bütün eşyaları aldınız ki?

Senede belki iki defa gideceğiniz bir eve neden bu kadar zahmetle ve var olan parasızlıkla eşya almaya çalıştınız? Ev sizin denmiş olabilir, yine de hemen eşya almak zorunda değildiniz.. Ev boş dursaydı, rahat zamanda yavaş yavaş iki üç parça birşey alınırdı, bitti gitti işte.. Bence o eşyaları satın, maddi sıkışıklıktan kurtulmanıza biraz katkısı olur.. Bir daha da o kp ile ortak hiçbir işe girmeyin..

Çeyizlerini eşyalarını şimdiki yaşadığınız yere getirtip evi kiraya verin.Geçinemiyoruz çok zor durumdayız zaten evim kira onu bile ödeyemiyorum mecbur kiraya vericez diyin.

Ama bunlar sonradan çıktı

Konuda bizim olan eve gittiler yazdınız biz de ona yorum yaptık

Çeyizlerini eşyalarını şimdiki yaşadığınız yere getirtip evi kiraya verin.Geçinemiyoruz çok zor durumdayız zaten evim kira onu bile ödeyemiyorum mecbur kiraya vericez diyin.

Esimde bunu düşünüyor. Kiraya verelim diye. Şuanda bulundugum evde koltuklar paramparça olmuş oğluma yatak almam lazım peşin param yok ki alayım. Sahiden oradaki eşyaları ya getirtip yada satmak içinde bulunduğum durumdan bizi biraz rahatlatır

Ama bunlar sonradan çıktı

Konuda bizim olan eve gittiler yazdınız biz de ona yorum yaptık

Canım onlar evi sizindir diye aldılar ama şimdi ben kalkıp da ama tapusu senin üzerine diyemem ki. Biz ne bilelim ev sizin size aldık diyor ama tapusu kendi üstüne yapmıştı . Biz uzaktayiz tapuya bile gidememistik. Bizim olan ev derken onlar ev sizindir dedi.

evi onlar almadılar mı? bnde eşyalarımın kullanılmasını istemem ama sonuçta boş duruyor. bir odanızı kitleyin gerisi kullanılsın. ev sonuçta kayınpederin.

Sizi oyle iyi anlıyorum kiii;benim salak kocamın meslegi iyi bunu el birliğiyle iligine kadar yiyip;kuru cani ile bana teslim ettiler.birde ben varımı yoğumu yedirdim.simdi boşuyorum.
Yazın yazlık olarak kiraya verseniz eşyalı ;ayda en az 3000 tl getirir.yillik verseniz daha fazla.Allaha havale edin.insallah eşinizin isi rast gider.cok iyi yerlere gelirsiniz.iyiki yurt dışındasınız .birde ayni sehirde olup;herhafta görmek zorunda kalsaydınız.Allah size güç kuvvet versin'de eşya değişir.buda size ders oldu.bir daha güvenmez is yapmazsınız.onlar tapu bizim.bizim evimi diye görüyorlar.bir nevi sizi kullanmışlar.Hakkiniz olsun.kendinizi yıpratmayın.degmiyor.

Sadece ben oyle dusunuyorum sanmistim. Soylediklerinize katiliyorum. Eger istanbul da kalsaydiniz sizi evden cikarmayacaklardi. Sonucta siz baska yere gittiginiz icin evi kiralayip sonra satmislar. Evet bu ev sizin demisler ama kendi evleri gibi kullanmislar:) Haklilar mi? Haklilar. Adam calismis, kazanmis, ev almis. Hem adam olmemis ki esinizin hakki olsun.

Ogullarini gercekten dusunen bir aile olsaydi zaten evi satip is yeri acmislardi. Oglu icin oturdugu evi satan aileler de gordum. Sonuc olan ellerindeki eve oldu. Belki de esinize guvenmiyorlar ve evi bir guvence olarak goruyorlar ilerisi icin. Torunlari icin.

Bu da size ders olsun bir daha ortak bir is yapmayin. Vay efendim nasil benden habersiz kendi evlerine giderler diye uzuleceginize(ben kendi evleri oldugunu dusunuyorum) onunuze bakin. Evlatlarima nasil daha iyi bir gelecek saglarim diye dusunun. Inanin degmez. Cocuklarinizla mutlu gecireceginiz zamani uzulerek harcamayin.

Son olarak bence de esyalari satin.

Ev sizin falan demiş kayınpeder ama evi kendi üstüne yapmış
.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Baştan denmeliymiş ev madem bizim tapu niye sizin üstünüze diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…