Arkadaşlar şu Ev konusuna bir yardımcı olun lütfen...

evi onlar almadılar mı? bnde eşyalarımın kullanılmasını istemem ama sonuçta boş duruyor. bir odanızı kitleyin gerisi kullanılsın. ev sonuçta kayınpederin.

Canım biz yurt dışına geldiğimizde o evlenerek geçtiğimiz ev vardı hani onu zaten esyalarimi bir odaya koyup kiraya verdiler kirayida onlar aldı 12 yıl sesimizi cikarmadik. Şimdide eşyalarınızı da kullanmış olursunuz doğru dediler bu ev alindi o satilip. Neden esyalarimi yine bir odaya koyayim. Bende insan değil miyim oğlu insan değil mi? Biz hersene gelir otururuz diye sevindik. Ev babasının diye bizde üzerine para kattık ama.
 

ama paranın çoğunu kpeder verdi değil mi. sonuçta eşyaları zaten yurtdışına götüremeyecektiniz. ucuza satacaktınız. tek zararınız ekstra aldığını klima vs olmuş. ama bununla birlikte ev yine sizin. kullanmalarında bir sakınca yok bence. kızkardeşimde yurtdışında. yazlık bir yerden birikimleriyle ev aldılar. anahtarı kpederde. onlar kullanacak. kızkardeşşim bize de anahtar vermeyi teklif etti gidin istediğiniz zaman kullanın diye? duygusal bakmazsanız olaya çok sıkıntılı bir durum yok aslında
 
Birşey sorabilir miyim kızkardeşinin kayınpederi onlara zor günlerinde maddi manevi yardım ediyor mu soruyor mu? Bende bilirim gidin sizde arada bir durun demeyi ama neden haber verilmiyor orası benim namahremim olmuyor mu? Bizim ailemiz de asla kimse gidipde böyle oturmaz kardeşinin evi bile olsa. Çekinirler bende böyle gördüm. Ve ben gurbette yıllarca çile çekerken yokluk görürken onlar Birgün oralı olmadı? Ben biriktirdim aldım ihtiyacım olanı.. çünkü ev deki bütün büyük baş esyalarimi evlerine götürmüşlerdi benden habersiz biz yurt dışına çıkarken. Nasıl almiyim yeni mecbur aldım buzdolabı yok almadan olmaz ki
 

Canım biz eşya nasıl almiyalim sorarım sana? Biz yurt dışına çıkarken buzdolabını firinimi masa sandelyelerimi bulaşık makinemi hepsini alıp evine götürmüşler ve bana 3 yıl sonra haber verdiler. Düşün. Ben o eve geçince İzmir'deki nasıl almiyalim bu saydiklarimi adamlar almış ya o zamanlar evine götürmüşler ben mecburen aldım napayım ??? Birde şimdi yorumunu yaz merak ettim
 

Arkadaşım mecburen aldım çünkü esyalarimi evine götürmüşlerdi eşimin ana babası. Biz gurbete gelirken hepsini almışlar evine sokmuslar bana sormadan izin bile almadan bunların ilk vukuati değil ki! Ben simdi bu İzmir'deki eve nasıl almiyim buzdolabı fırın klimalar masa sandalye bulaşık makinesi adamlar almış hepsini ceyizimden o zamanlar! Yoksa ben niye alayım yeni eşya canım benim
 

hayır yardım etmiyor. tam tersi kızkardeşimler onlara para yolluyor. size yardım etmek zorunda değiller bunun farkındasınız değil mi. ben bir ev için 6 yıldır yemeden içmeden çalışıp kredi ödüyorum. ev almışlar işte. yaptıklarını neden görmüyorsunuz. yapmadıklarına oaklanmak yerine
 

Ben zordaysam bana yardım etmek zorundalar. Ki biz asla onlara muhtaç olmadık! Bu ev sizin sizin diyen onlar evi kiraya verip kirayı yiyen onlar ev sizin deyip kullanan onlar. Resmen bizi ayakta uyutuyorlar gazliyorlar. Rica ederim size ev almışlar demeyin nerde ev bizim ya tapusu babasının üstünde. O ev bizim değil . Eşyalarıda neden aldım yeni mecburdum adamlar biz yurt dışına gelirken içinde ki bütün büyük baş esyalarimi alıp evine sokmuslar izinsiz. Yahu izin alsanıza ben sizin malinizi izinsiz alıyor muyum? Biz bu yeni eve bir geldik eşyaları bir açtık odada kitli olan yıllardır o da ne içinde buzdolabı yok fırın yok bulaşık makinesi yok masa sandalye yok hepsini almışlar mecbur kaldkk tekrar aldık aynısını hani ev bizim yaaaa öyle de pompalıyorlar bizi.
O ev bizim değil herseyimle onlara hediye edicem zaten. Alsın hayrını görsünler
 
O evi eşyalarıyla birlikte eşimin ailesine vericem son kararımi böyle verdim. Sizin sizin diye kandırdılar yıllarca ama her hayrinida onlar gördü Biz insan değiliz ya aman bizim neyimize gurbette yaşayanlar insan değil zaten bizde para çok! Herkes öyle sanıyor. Alsın sizin dedikleri sözde evleri de içindeki tüm esyam ceyizlerimde hepsi onların olsun eşimi arattirip söyletecegim zaten. Vicdanlari rahatsız gidip otururlar artık keyfine baksınlar ben çocuklarımla gurbet elde mapus kalırım sorun yok.. Dünya malı için kimseyle yuzgoz olmam ben yoruldum artık onlarida tanımam artık zaten.
 

Hemde ne yıpranma huzursuzluk diz boyu. Resmen ikili oynanıyor sizin deniyor ellemeyiz diyorlar ama hemen orda bitiyorlar yahu bir sozunuzde durun.. bizi yuvamizi strese sokuyorlar bir ev için. Yahu deyin bunlar yıllarca evi kirada kaldı kirayı biz yedik şimdide bu evi aldık onlara gelsinler seneden seneye kullansın otursunlar neden çok görüyorlar neden müsadere etmiyorlar ya bu kadarını sefil oldunuz siz evladiniza verdiğinize göz dikecek kadar. İnan bu huzursuzluklar insana nereden evlendim ben böyle aileyle dedirtiyor. Sağol güzel duaların için canım. Allah seninde yardımcın olsun. Sonu sonu yemin ederim dicem alın evde sizin eşyalarda sizin hayrını görün onlarla da iletişimi kesip aticam!
 
Guzel kardesim ,ofkeyle kalkip zararla oturmayin. Esyalari satin, koyun parasini cebinize. Bastan yazik etmissiniz, Turkiyede tatil zaten cok ucuz,ev esyasina klimaya para verene kadar her sene 1 hafta pasalar gibi tatil yapardiniz erken rezervasyonla. Ne kimseyi gorurdunuz ne de birikiminiz giderdi. Bundan sonra oyle yapin kimseye lafini bile etmeyin. Esek degiller elbet sorarlar hayirdir niye gelmiyorsunuz diye. Boylesi daha ekonomik oluyor dersiniz anlarlar
 
canim sizin evi bildigim yazlik niyetine kullaniyorlar yani. ne deyim keske yeni evi alirken esinizin ustune alsaydiniz. ya da babasinin ustune oldugu icin siz yatirim yapmadaydiniz. yilda 2 kere gelebilecegin bi yere niye parani yatirirsin ki.
 
Arkadaslar eşim o evi sattiralim burdan kendimize ev alalım diyor. O evi satıp depozito olarak bankaya verip morgeç ev alalım dedi. Heray oderiz bankaya kira öder gibi . Biz zaten Türkiye'ye kesin dönüş yapamıyoruz şuan çocuklarda burda okuyor ozaman kira ödemek ev alırım burdan dedi İzmir'deki ni satıp eşyalarıda.
Babasına diyecek sizce bu fikir nasıl
 
Bence guzel. Kp alsin kefen parasini,siz de odediginiz miktari alin kapansin bu mesele
 
Sen zordasin diye yardim etmek zorunda degiller. Erkek ailesi omur boyu sorumluluk aliyorum diye kontrat mi imzalamis. Bu vicdani bir sey isteyen eder istemeyen etmez. Kimse kimseye yardim etmek zorunda degil. Madem oyle kiz ailesi alsin evi yada maddi destek saglasin.
 
Cnm içini ferah tut .İyi niyetli düşün Bos eve gitmişler tatil yapmışlar . Yaşlı insanlar ya az kullansınlar evi. Boş duruyor nasılsa ne olacak .Kullanılmayan elektronik eşyalar daha çabuk bozuluyor hem.Sen iyi düşünürsen her şey güzel olacak. Kendi evinizi kendi imkanlarınizla alacaksınız bence İyi niyet önemli
 

niye böyle bir şey yapıyorsunuz
kimse arkanızdan ayy ne gururlu kadınmış bravo bizi utandırdı demeyecek
ev zaten bizimdi sizin bize bırakmanıza ihtiyacımız yok ki zaten kullanıyorduk diyecekler
ben sizin yerinizde olsam ev için verilen parayı artı esyaları alırdım
vermiyorlar mı eğer parayı gönderdiğime dair kanıt varsa dava acardım
 

evliliğn başında erkeğin ailesi yardım etsin diye beklenilir. kv kp yaşlanınca da kızları baksın olur.

ev almış hala yaranamamış atılcak eşyaalrı kullandı diye
 
ev kaça alındı. kayınpeder ne kadar ödedi siz ne kadar ödediniz. evi siz almışssınız kp oturuyor gibi bir algı oluşturdunuz
 
Simdi bi sey yazacam ama konu sahibi sen ustune alinma olur mu senin nezdinde butun gelinlere hepimize.

Damatlar neden kiz ailesiyle cok sorun yasamaz? Gelinler neden %90 sorun yasar. Damatlara saygi duyulurken gelinler neden ezilir. Siz hic kiz annesinin burasi kizimin evi burasi kizimin evi diye sahiplendigini gordunuz mu? Hepsi bizim sucumuz. Bize ev almak zorundalar. Maddi sikintidaysak is kurmak yada yardim yapmak zorundalar. Hic bir sey yoksa dugunde bi 5bilezik takmak zorundalar. Ama gelinin ailesine kimse miktar belirlemez ne istiyorsa onu yapar. Bi miras bolunecekse damat yorum yapamaz ama gelin esimin hakki hakki diye ortada dolanir. Turkiyede genelde de oyle olur. Evlenene kadar hizmet ettigimiz babamizin mali mulku geline kalir. Sonra gelin bana niye karisiyolar. Yahu satiyoruz biz kendimizi. Eve bilezige ise paraya satiyoruz. Onlarda uzerimizde her turlu hak sahibi oluyor herseyimize karisiyolar. Sanki kp ile birlikte calisip kazanmis gibi ama mecburrrrr, 1 tane oglu var, 5 tane evi var vercek tabi diyen yapmayinca hic bir sey yapmadi diyip kotu eden bi suru gelin gordum. Babandan isteyemezsin bu kadar kolay 20 30 yasindan sonra tanidigin adamdan nasil beklersin? Sen gelin olarak ailenin kizindan damadindan cok hak gorursen kendinde kusura bakma senin her seyine de karisirlar. Istanbulda bi ev almaya kalksan 20 sene calismak zorundasin. E adamlar sana ev veriyorsa daha dogrusu bunu talep etme hakkini kendinde goruyorsan kolesi de yaparlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…