Arkadaşlar şu Ev konusuna bir yardımcı olun lütfen...

Bunları okudukça kendi göbeğini kendi kesmenin önemini anlıyorum.kimsenin ipiyle kuyuya inilmez bu devirde

Öyle arkadaşim vallahi inilmez inan ben binbir pişman oldum. Ya yıllardır evlendigimizden bu yana kira olarak yararlandılar ağzımızı açıp bizede yardım eder misiniz demedik. Oysaki gurbette ne zorluklarla yaşadık. Ama o bize hep eviniz burda dönün gelin eviniz var dedi. Yahu eviniz deme işte bak yine eviniz diyorsun bu evi size aldık diyorsun bizde eşya falan alıyoruz sonrada bize tenezzül Edip haber bile vermeden oraya gidiyorsunuz ailece. İnsanın agirina gidiyor burda kızdığım verilen sözlerin tutulmaması yapmaya çalıştıkları uyanıklık.. Dürüst olsalar hayatta kizmayiz.

Hay Allah razı olsun ya. İşte olay bu! İkili oynadılar işte. Yahu resmen bizimle oynadınız oynuyorsunuz. Bende onu diyorum ihtiyaçları yokki durumları iyi bize niye oğluna neden işkence çektirir bir baba? Bu evlat zaten yıllarca çalıştı size yük olmadi. Bir kere düşmüş dara düşmüş neden yardımcı olmazsiniz. Zaten o ev senin oğlunun ver adam geleceğini kursun o parayla çocuklarımız var. Neden zora sokuyorsun evladını? Sen dara düşmüş bir adamı sormuyorsan İNSAN değilsin zaten kim olursa olsun!! Benim için böyledir.. şimdide evi satalim baba burdan eve giricez dicek eşim bakalım ne diyecek..biz o eve gelemiyoruz ki o zaman ne diye dursun o ev orda. İnşallah canım inşallah kolay ve ferah günlerimiz de gelir inşallah..

valla ekmegine yag sürmüs olursun az paraya olsada satarım o esyaları bos eve gelsinler bakalım ne perde bırak ne tüll

Canım o da var herkes öyle diyor ekmeğine yağ sürersin diye. Esyalarimi satarım çünkü paraya ihtiyacımız var çocuklar okuyor burda masraf çok çocukların..Bende iş arıyorum esimde ama bulamıyoruz buranın eğitim okulunu okumamisiz ki çok düşük işlerde çalışıyor insanlar. Bakalım inşallah iş arıyoruz..

Kayın babam da altınlarımı istiyor ve kredi borcunu bizim ödememiz şartıyla ev alacakmış bize 60 bin nakiti var burda evler 200 felan ... Ama tapusu üstüne olacakmış kaynananın.. Şahit olun dicekelrmis bunlar bunların diye. Simdi korktum biraz aynı gbi

Aman kardeşim valla siz bilirsiniz ama ben tavsiye etmem. Gerçekten benim üzüldüğüm sözlerin tutulmamasi. Sen şimdi kredi borcunu ödeyeceksin borç bitecek evde kayınpederinin üstünde e ya vermezse şahit tutularak bu işler olmuyor işte. Bak bacilarida sahitti ev bizim dendigine e giderken hadi ananiz babanız demiyor yaşlı diyelim siz desenize anne baba bir haber verseydik sonuçta onlara aldınız bu evi. İnanılmaz saygisizlik.
İyi düşün derim

Söyleyen olmuş mu bilmiyorum neden oraya yerleşmiyorsunuz madem iş bulamıyor eşiniz?

Yerleşmeyi tabiki düşündük ama çocukların eğitimi açısından burda kalmak en doğrusu . Kaç kişiye sordum Türkiye deki eğitim sistemini beğenmeyen çok oldu. Sırf eğitim için durduk burda

canim sizin evi bildigim yazlik niyetine kullaniyorlar yani. ne deyim keske yeni evi alirken esinizin ustune alsaydiniz. ya da babasinin ustune oldugu icin siz yatirim yapmadaydiniz. yilda 2 kere gelebilecegin bi yere niye parani yatirirsin ki.
Evet yazlık niyetine aynen. Ama alırken öyle denmedi sözler verildi şahitler tutuldu. Eşim asla demedi ki baba tapuyu bana yap o da zaten hiç bahsetmedi bile. Zaten eşya olarak buyuk beyaz eşyalar alındı. Neden aldım çünkü almışlar içinden biz buraya gurbete gelirken o ilk evin içinden!!!
Ve bana 3 Yıl dediler.
Bütün beyaz esyalarimi alıyorlar içinden evine götürüyorlar. Ben bu İzmir'deki ev alinincada bakıyorum hersey eksik adam ben size alırım eksiklerinizi dediği halde almıyor bende tabi gidip alicam canım napayım buzdolabı olmadan olmaz ki
Ama bizi enayi yerine koymak bu!
Sattiricam o evi de eşyalarıda
Gelecem burdan ev alacam kiradan da çıkariz. Bizde insanız ya yoruldum artık
İyi niyetimizi kullandılar hep

canim sizin evi bildigim yazlik niyetine kullaniyorlar yani. ne deyim keske yeni evi alirken esinizin ustune alsaydiniz. ya da babasinin ustune oldugu icin siz yatirim yapmadaydiniz. yilda 2 kere gelebilecegin bi yere niye parani yatirirsin ki.
Evet yazlık niyetine aynen. Ama alırken öyle denmedi sözler verildi şahitler tutuldu. Eşim asla demedi ki baba tapuyu bana yap o da zaten hiç bahsetmedi bile. Zaten eşya olarak buyuk beyaz eşyalar alındı. Neden aldım çünkü almışlar içinden biz buraya gurbete gelirken o ilk evin içinden!!!
Ve bana 3 Yıl denmedi sakladılar!
Bütün beyaz esyalarimi alıyorlar içinden evine götürüyorlar.
Siz hem gurbete geldik diye nasılsa o ilk evdeki esyalarimi alın büyük beyaz eşyaları benden gizli evinize sokun benden saklayın! Sonra bu satilipda yeni alınan eve geliyoruz herşey eksik onların benden aldigi tüm eşyaları hopp ben yine alayım onlarda kurulu düzene de gitsin otursun.Allah aşkına bu haksızlık..!

Sattiricam o evi de eşyalarıda
Gelecem burdan ev alacam kiradan da çıkariz. Bizde insanız ya yoruldum artık
İyi niyetimizi kullandılar hep

Son düzenleme:
Hepsini okumadım o yüzden başkası da yazmış olabilir. Kocanız işsizse gidin orada yaşayın. Sizi şu an olduğunuz yere bağlayan bir şey yok...

Hepsini okumadım o yüzden başkası da yazmış olabilir. Kocanız işsizse gidin orada yaşayın. Sizi şu an olduğunuz yere bağlayan bir şey yok...

Olur mu bağlayan şey yok. Çocuklar okuyor burda en büyük oğlum lisede diğerleri ortaokul ve ilkokul. Buradaki eğitim sistemi inanılmaz düzenli güzel ve şartları iyi. Zaten biz gelmeyi düşündük ama Türkiye'de ki herkez aman sakın dedi. Eğitim sistemi pek iyi değil dendi para yetistiremezsin dediler. Biz zaten çocukların eğitimi için duruyoruz.
Yoksa zaten durmam. Çocuklar alışmış şimdi burda psikolojik olarak etkilenirler canım ondan.

aman sakın milllet türkiyeden kacmaya bakıyo fırsatın olsa 1 dakka durmma hangü ülkedesin avrupamı yoksa amerika falan mı sık gitmiyomussunuz cünkü

aman sakın milllet türkiyeden kacmaya bakıyo fırsatın olsa 1 dakka durmma hangü ülkedesin avrupamı yoksa amerika falan mı sık gitmiyomussunuz cünkü

Evet canım bak işte sende böyle diyorsun. Herkez bu tepkiyi veriyor. Avrupa ülkesi canım. İnsan çocukları için işte hep fedakarlık yapmak zorunda kalıyor napalim bizde onlar iyi bir eğitim alsın diye kahrını çekiyoruz Avrupa'nın..

Sanirim Ingiltere desiniz. Oyleyse eger jobseeker allowance, housing benefits, child benefit v.s aliyor olmalisiniz. Kirayi odemekte zorlandiginizi yazmissiniz Merak ettim.

En güzeli evi de eşyaları da satın. İlla ki tatsızlık olacaktır ama olursa olsun. Böyle de huzurlu değilsiniz sonuçta. Adamlar kendilerine yazlık düzdürmüşler resmen.

Canım konunu okudum .. bir baba evladına ev vermiş ne mutlu sizde çalısıp birikim yapip esya koymussunuz .. onların gidip kalması kullanması neden bu kadar zorunuza gitmiş anlayamadım senede 1 geliyorsunuz zaten bir de yeni evli degilsiniz sanirim ceyiz mi kalir Allah askina :) surekli gozumuz yok muhabbeti yapmissiniz .. benim fikrim gereksiz bir hırcınlık sizinkisi.. orada yapamıyorsanız buraya gelin haa cocuklar düzen eğitim yönünden oradaysanız orada kendi emeğiniz ile yapın birseyler kendinizi bu kadar yiprattiginiza degmez ...

Ben genelde erkek ailelerini haksız bulurum, kene gibi yapışan tipleri burada çok okuyoruz çünkü. Ama bu konuda siz haksızsınız. Evin parasının yarısını bile vermemişsiniz kaldı ki tapu kp üzerine. Adamcağız hayattayken bu neyin hesabı? Ev sizin demiş olabilir, bütün aileler öyle der, bizim neyimiz varsa sizin der benim kp mesela ama ben gidip de bizim de alırken katkıda bulunduğumuz tarlalarına 'çekil burası sizin demiştin' diye domates ekmeye kalkmıyorum. Bazı şeylerin adabı vardır. Kimse sizi eşya almaya zorlamamış. Yeni eşya aldıysanız o sizin yanlış tercihiniz olmuş. Yılda iki kere geleceğiniz eve neden durumunuz sıkışıkken eşya alıyorsunuz? Yok bu eşyalar sizin 12 yıllık çeyizinizse zaten eskimiştir, eskimediyse de bir odada kapalı durup kullanılmaya kullanılmaya modası geçecek ve eskiyecektir. Ayrıca siz gittiğinizde dolapları kilitleyen insanlarsa neden ne idüğü belirsiz garip ortaklıklarla ev almalara kalkışıyorsunuz? Ev zaten kapalı kalacak, bırakın insanlar gitsinler istedikleri gibi. Eşinizi de bu yüzden zorlamayın ailesiyle arası açılmasın yazık. Siz de kendinizi kurup sinir olmayın, kendinize zarar. Sizde bence birikmiş birikmiş, her şeylerine kafayı takasınız gelmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…