Arkadaşlar şu Ev konusuna bir yardımcı olun lütfen...

siz üstünü tamamlayıp kendinize değil kayınpederinize ev almışsınız, ev kimin üzerineyse onundur, parası kimden çıkmış olursa olsun.
bu durumda yapabileceğiniz 2 şey var, ya evi sattırıp herkes kendi payını alsın
ya da kayınpederiniz sizin yaptığınız masrafı size ödeyip evi gönlünce kullansın.

ev kaça alındı. kayınpeder ne kadar ödedi siz ne kadar ödediniz. evi siz almışssınız kp oturuyor gibi bir algı oluşturdunuz

Konu sahibi 20 bin tl vermiş ev alınırken.

İyi de ev dediğin en az 100-200-300 bin tl dir
20 bin eklemekle hemen ev sahibi olunmaz ki
Adam diğer evi kim bilir kaça sattı...

Konu sahibi 20 bin tl vermiş ev alınırken.

İyi de ev dediğin en az 100-200-300 bin tl dir
20 bin eklemekle hemen ev sahibi olunmaz ki
Adam diğer evi kim bilir kaça sattı...

ben oğluma ev alsam. arada bir kez gidip kaldım diye trip atsa evi de alrım ellerinden miras falan bile bırakmam. hayır kurumuna bağışla daha iyi. şimdi durumumuz kötü bize yardım emek zorunda diyen konu sahibi kp yaşlanınca bakmak istemeyecek yüzde 90..

türkiyede olsalar da kalsalar, yada şehirdeki bir ev olsa da kalsalar neyse. sene de bir iki defa gelinen ev için mi tüm sinir harbi. ben kendim teklif ederdim ev tümden benim olsa bile. kaldı ki değil.

Kayınpederin kiranın yarısını almasına bile razı değil...

aslında aileler duygusal düşünerek baştan hata yapıyor ve aynı zamanda haksızlık da yapılmış oluyor. ölmeden miras olmaz mal mülk olmaz. zaten önceden verildiğinde kıymetsiz oluyor. hemde genelde evler vs erkek çocuklarına verildiğinden kızlara haksızlık oluyor.
ben kendim aldım evimi. alın teri başka oluyor. kimseye de minnetim yok. özgüvenim de tam. dünyanın neresinde olursam olayım sağlığım olduğum sürece geçinirim diyorum . oğluma 3, ayllıkken bıraktım işe geri döndüm. kp zaten yok. ne eş ne anne baba kimseden beklentim olmadan kendi yağımla kavruluyorum.

Sizin ilk evlendiğinizde çeyiziniz olan eşyaları bile kendi malları gibi taşıyan, kullanma hakkını kendilerinde gören bir aile var. Ve siz bunu bile bile sadece yazdan yaza gideceğiniz bir eve bir sürü eşya alıyorsunuz...

Sizde de hata var. Evet eşinizin ailesi hatalı, eşyalarınızı kullanmaya hakları yok, ama onların 90 bin tl, sizin ise sadece 20 bin tl koyduğunuz bir eve "aman onlar girmesin" demenizi anlayacak kültür yapısında değiller demek, bunu da görmemeniz sizin hatanız.

En güzeli, eşiniz telefon açsın babasına. "Babacım, burada çok sıkışığız şu an, evi satalım, bizim payımızı alalım, ayrıca eşyaları da satalım, burada kendimizi bir düzeltelim" desin. Zaten durumunuz iyi değil, zaten Türkiye'ye gelemeyeceğiniz ortada, gelseniz de gidin otelde, pansiyonda kafanız rahat rahat kalın.

Kp büyük ihtimal yılda iki kez gelirler aradada biz tatil yaparız diye aldı evi. Konu sahibinin yaptığı masraf ve ev alınırken verdiği para büyük bir meblağ değil 5 kez otelde tatil yapsa o parayı harcar zaten . Dediğim gibi iyi niyet önemli Niyet iyiyse Allah sıkıntını giderir düzlüğe çıkarsın ufak hesapların peşine düşmemek lazım

evliliğn başında erkeğin ailesi yardım etsin diye beklenilir. kv kp yaşlanınca da kızları baksın olur.

ev almış hala yaranamamış atılcak eşyaalrı kullandı diye

Sizin şu yorumunuz canimi acitti. Ne demek atılacak eşyalar??? Siz o esyalardaki emeği çileyi alinterini biliyor musunuz nasıl alındı o eşyalar ? Hakeza eşimin babasının kendisine yıllarca çalışıp ev alması gibi. O adamın çalışıp birikimiyle kendine yani oğluna bir ev alması nasıl degerliyse ve ben bunu biliyorsam itiraf ediyor saygı duyuyorsam o eve alınan ceyizlerim ve esylarimda benim için o derece değerli bu değer maddi olarak değil o kazanılan paradaki emek çile benim için değerlidir. Siz benim babamın yıllarca işçi maaşıyla calisipta bir kenara atıp taksitle ödediği yatak odama ve annemin günlerce aylarca goznuru dökerek ördüğü ceyizlerime hatta eşimin yıllarca gurbette çalışıp da elini kolunu yakarak ateş önünde kazandığı parayla aldığı eşyalara ATİLACAK EŞYAYMİŞ Diyemezsiniz! Bu kadar emeği kucumseme hakkını ben size vermiyorum arkadaşım tamam?

Nasıl kayınpederin alinterini dökerek aldığı evi değerli ise benim gözümde o evin içindeki yukarda bınbir zahmet ve cilelerle alınmış olan eşyalarda değerlidir. Ne demek istediğimi anlarsınız umarım

evliliğn başında erkeğin ailesi yardım etsin diye beklenilir. kv kp yaşlanınca da kızları baksın olur.

ev almış hala yaranamamış atılcak eşyaalrı kullandı diye

Sizin şu yorumunuz canimi acitti. Ne demek atılacak eşyalar??? Siz o esyalardaki emeği çileyi alinterini biliyor musunuz nasıl alındı o eşyalar ? Hakeza eşimin babasının kendisine yıllarca çalışıp ev alması gibi. O adamın çalışıp birikimiyle kendine yani oğluna bir ev alması nasıl degerliyse ve ben bunu biliyorsam itiraf ediyor saygı duyuyorsam o eve alınan ceyizlerim ve esylarimda benim için o derece değerli bu değer maddi olarak değil o kazanılan paradaki emek çile benim için değerlidir. Siz benim babamın yıllarca işçi maaşıyla calisipta bir kenara atıp taksitle ödediği yatak odama ve annemin günlerce aylarca goznuru dökerek ördüğü ceyizlerime hatta eşimin yıllarca gurbette çalışıp da elini kolunu yakarak ateş önünde kazandığı parayla aldığı eşyalara ATİLACAK EŞYAYMİŞ Diyemezsiniz! Bu kadar emeği kucumseme hakkını ben size vermiyorum arkadaşım tamam?

Nasıl kayınpederin alinterini dökerek aldığı evi değerli ise benim gözümde o evin içindeki yukarda bınbir zahmet ve cilelerle alınmış olan eşyalarda değerlidir. Ne demek istediğimi anlarsınız umarım

Amin sağolun. Kendime kefilim ve son derece iyi niyetli hareket ediyorum.

Yok dava falan açmam ben. Yakismaz. O evi sattirip parasıyla ön depozito verip burda bir ev alırız olmazsa diye düşünüyoruz. Kira öder gibi de oderiz ev borcunu nasipse. Çünkü burda kiradayiz ve ev dökülüyor resmen. Eşimin aileside dilediği zaman buyursun gelsin. Sağlam bir de iş bulursak ev borcunu oderiz kismetse. Hayırlısı

Siz benim eşimin ailesi yaşlandığı vakit onlara bakmayacagima nasıl bu kadar eminsiniz pardon da? Anamı babamı tanır mısınız nasıl bir aile terbiyesi aldığımı yada? Siz benim içimdeki vicdani nereden biliyorsunuz da tanımadan etmeden yargiliyorsunuz. Bu yaptığınız kul hakkına girer. Bence burdan ilerlemeyinn burdan size yemek çıkmaz..Ben kapıya dusmanim bile gelse yüreğimi açıp ona bir tas yemek verecek yapıda biriyim. Bu dediklerinizi asla kabul etmem.

Son düzenleme:
aldı

peki normal şartlarda ne yapacaktınız o eşyaları. kv kp hayatta olmasaydı diyelim o eşyalar ne olacaktı? yurtdışana götüremediğiniz 12 yıllık eşyalardan söz edip duruyorsunuz.

ee senede 1-2 kez geldiğin bir ev için neden bu kadar öfkeleniyorsunuz madem bu kadar açık yürekli yardımsever iy niyetlisiniz.

kayınpederiniz size ev almamış olsaydı o eşyaları koyacak yer bile bulamazdınız. bir depo falan tutsanız 12 yılda çürür giderdi zaten. dünya malı için ne kendi canınızı sıkn ne bir evladın ana babasıyla arasına girin.

evi size onlar almamış olsaneyse yine haklı bulurdum sizi. hala ne kadar para kattığınızı ve evin kaça alındığını söylemediniz. çok ciddi miktar olmadığını hissettiğimden bunu sordum yanıtını alamadım. kendinizi bir yabancı gibi düşünüp adil olun.

aldı

peki normal şartlarda ne yapacaktınız o eşyaları. kv kp hayatta olmasaydı diyelim o eşyalar ne olacaktı? yurtdışana götüremediğiniz 12 yıllık eşyalardan söz edip duruyorsunuz.

Sizde kv ve kp i öldürdünüz pardon da. Ben olmamış ihtimaller üzerine yorum yapmam Ben evlendigimde eşimin annesi babası hayattalar varlar. yaşam şartları bizi yurtdışına getirdi. Kısmet nasip böyleymis. Biz 11 sene Vatanımıza gelmemiş insanız. 11 yıldan sonra eşimin aileside eşyalarınız burda yazık olacak ok ev alalım içine koyun sizde gelir kullanırsınız dedi. hiç evliligimizi orda yaşamadan bir anlık yaşanan bir durumdan dolayı kader bizi gurbete attı. Nasip. O yaşanan durum olmasaydı zaten buralara da gelmezdik.

Açıkçası sizi üzmek istemem ama ben o ailenin o evi sattıracağını hiç düşünmüyorum
inşallah yanılırım da en kısa sürede halledersiniz bu sorunu

evi satın madem kayınpederin 90 bin tlsini verin ama vereceğinizi sanmıyorum. kocamann bir bencillik görüyorum burdan.

Kayınpeder bana değil çocuklarına ev almis adam yıllarca çalışmış 4 evladına da ev tapuları kendinde. Bizde evlenince eşime verdiği eve geçtik. Eğer evi olmasaydı kirada olsaydık ki olabilir. o zaman yurtdışına çıksaydik yine eşyaları dagitirdim. Yada satardım . Biz satalım öyle gidelim dedik hatta ama belki geri dönülür diye satılmadı zaten bizde dönemedik.
Ev 110 milyar ..90 onların 20 bizim eklediğimiz..Ben bu ev alınırken tapu eşimin üstüne yapılsın illa demeyecek kadar ince ve adil düşündüm zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…