ev kaça alındı. kayınpeder ne kadar ödedi siz ne kadar ödediniz. evi siz almışssınız kp oturuyor gibi bir algı oluşturdunuz
Konu sahibi 20 bin tl vermiş ev alınırken.
İyi de ev dediğin en az 100-200-300 bin tl dir
20 bin eklemekle hemen ev sahibi olunmaz ki
Adam diğer evi kim bilir kaça sattı...
Hay aklinla bin yaşa. Şu son cümlene öyle katılıyorum ki. Satsak eşim diyor ben birdaha nasıl ev alabilicem durumum belli üzülüyorum çocuklarıma bir evdi hani babamdan bana kalan hak olarak. Konumu iyiydi keşke satmasak. Kiraya verelim diyor ama ben korkuyorum ya kiranın yarisini alırım derse diye. Aslında kiraya versek ordan gelen kirayla buradaki evin kirasını denklestiririz. Yada enson senin dediğin feragat edilip herşeyden uzaklaşmak mesafeyi çekmek o zaman da işte anlarlar mı bizim kırıldığımizi söz ve güven arasındaki farkı inan sanmıyorum canım ya. Onlar aksine sevinir alkış tutar sanki
ben oğluma ev alsam. arada bir kez gidip kaldım diye trip atsa evi de alrım ellerinden miras falan bile bırakmam. hayır kurumuna bağışla daha iyi. şimdi durumumuz kötü bize yardım emek zorunda diyen konu sahibi kp yaşlanınca bakmak istemeyecek yüzde 90..
türkiyede olsalar da kalsalar, yada şehirdeki bir ev olsa da kalsalar neyse. sene de bir iki defa gelinen ev için mi tüm sinir harbi. ben kendim teklif ederdim ev tümden benim olsa bile. kaldı ki değil.
Bana ev almak zorunda değiller ki zaten onlardan ev isteyen olmadi. Bu ev bir önceki evin satışıyla alınan evdir. Biz evlenince oğlum bu ev senindir eşinle burda oturun diye baştan demiş. Extra bize ev alan yok. Biz o var olan evi onlar satalım deyince çocuklar için tatil amaçlı baska ev alındı. Ev 110 Milyar. Biz 20 milyar verdik. Şimdi kayınpeder 90 milyar onun diye yani pastada hakkı büyük diye onun herturlu izinsiz kullanma hakkı var öyle mı? bu ev sizindir biz asla gitmeyiz siz olmadan deyipde verdiği söz ne olacak. Kendisi gitsin hanimiyla laf eden yok ki ama haber vermek zorunda. İzin alsın ile haber vermek arasında bir fark var. Sanırim hatta eminim eşimin babasida aynen sizin gibi düşünüyor olacakki bu kadar rahat hareket ediyor..Herkesin kişiliği farklıdır. Ben neden kimsenin evine destursuz girmiyorum anam babam bile olsa?
Ben eşimin anne ve babasının evine gittiğimde bütün dolaplar kitleniyor? Saklaniyor. Kettıl da şu kaynatacam bebeğime elektrik çok geliyor yaaa deyip kaldırılıyor rafa konuyor? Yahut çocuğum tost isterken babaannesi al annen teflon tavada yapsın deyip ay elektrik malum diyor?
Bana ve çocuklarıma bu kadar çok görülürken herşey benden esirgeyenler benim esyalarimi nasıl rahatça kullanma hakkını erişiyor? Kendi malını benden esirgeyenlere ben neden vereyim buyrun diye size sorarım o halde ? Dedim ya kişilik ve prensip meselesi. Ben adaletten ve haktan yana biriyim. Belkide kırgınım onlara. Onlar bana yüreğini ve evini eşyasını tam acmadiklari için. Bende maddi manevi açamıyorum demekki kendimi. ( Unutmadan herşey karşılıklı olursa güzel olur) sürekli hep bana hep bana olmaz. Benden rahatça alabilenden ben alamıyorsam orda bencillik vardır.
Ben de bencil insan sevmem
Birşey sorabilir miyim kızkardeşinin kayınpederi onlara zor günlerinde maddi manevi yardım ediyor mu soruyor mu? Bende bilirim gidin sizde arada bir durun demeyi ama neden haber verilmiyor orası benim namahremim olmuyor mu? Bizim ailemiz de asla kimse gidipde böyle oturmaz kardeşinin evi bile olsa. Çekinirler bende böyle gördüm. Ve ben gurbette yıllarca çile çekerken yokluk görürken onlar Birgün oralı olmadı? Ben biriktirdim aldım ihtiyacım olanı.. çünkü ev deki bütün büyük baş esyalarimi evlerine götürmüşlerdi benden habersiz biz yurt dışına çıkarken. Nasıl almiyim yeni mecbur aldım buzdolabı yok almadan olmaz ki
Canım biz eşya nasıl almiyalim sorarım sana? Biz yurt dışına çıkarken buzdolabını firinimi masa sandelyelerimi bulaşık makinemi hepsini alıp evine götürmüşler ve bana 3 yıl sonra haber verdiler. Düşün. Ben o eve geçince İzmir'deki nasıl almiyalim bu saydiklarimi adamlar almış ya o zamanlar evine götürmüşler ben mecburen aldım napayım ??? Birde şimdi yorumunu yaz merak ettim
Kp büyük ihtimal yılda iki kez gelirler aradada biz tatil yaparız diye aldı evi. Konu sahibinin yaptığı masraf ve ev alınırken verdiği para büyük bir meblağ değil 5 kez otelde tatil yapsa o parayı harcar zaten . Dediğim gibi iyi niyet önemli Niyet iyiyse Allah sıkıntını giderir düzlüğe çıkarsın ufak hesapların peşine düşmemek lazımaslında aileler duygusal düşünerek baştan hata yapıyor ve aynı zamanda haksızlık da yapılmış oluyor. ölmeden miras olmaz mal mülk olmaz. zaten önceden verildiğinde kıymetsiz oluyor. hemde genelde evler vs erkek çocuklarına verildiğinden kızlara haksızlık oluyor.
ben kendim aldım evimi. alın teri başka oluyor. kimseye de minnetim yok. özgüvenim de tam. dünyanın neresinde olursam olayım sağlığım olduğum sürece geçinirim diyorum . oğluma 3, ayllıkken bıraktım işe geri döndüm. kp zaten yok. ne eş ne anne baba kimseden beklentim olmadan kendi yağımla kavruluyorum.
evliliğn başında erkeğin ailesi yardım etsin diye beklenilir. kv kp yaşlanınca da kızları baksın olur.
ev almış hala yaranamamış atılcak eşyaalrı kullandı diye
evliliğn başında erkeğin ailesi yardım etsin diye beklenilir. kv kp yaşlanınca da kızları baksın olur.
ev almış hala yaranamamış atılcak eşyaalrı kullandı diye
Kp büyük ihtimal yılda iki kez gelirler aradada biz tatil yaparız diye aldı evi. Konu sahibinin yaptığı masraf ve ev alınırken verdiği para büyük bir meblağ değil 5 kez otelde tatil yapsa o parayı harcar zaten . Dediğim gibi iyi niyet önemli Niyet iyiyse Allah sıkıntını giderir düzlüğe çıkarsın ufak hesapların peşine düşmemek lazım
niye böyle bir şey yapıyorsunuz
kimse arkanızdan ayy ne gururlu kadınmış bravo bizi utandırdı demeyecek
ev zaten bizimdi sizin bize bırakmanıza ihtiyacımız yok ki zaten kullanıyorduk diyecekler
ben sizin yerinizde olsam ev için verilen parayı artı esyaları alırdım
vermiyorlar mı eğer parayı gönderdiğime dair kanıt varsa dava acardım
ben oğluma ev alsam. arada bir kez gidip kaldım diye trip atsa evi de alrım ellerinden miras falan bile bırakmam. hayır kurumuna bağışla daha iyi. şimdi durumumuz kötü bize yardım emek zorunda diyen konu sahibi kp yaşlanınca bakmak istemeyecek yüzde 90..
türkiyede olsalar da kalsalar, yada şehirdeki bir ev olsa da kalsalar neyse. sene de bir iki defa gelinen ev için mi tüm sinir harbi. ben kendim teklif ederdim ev tümden benim olsa bile. kaldı ki değil.
Sizin şu yorumunuz canimi acitti. Ne demek atılacak eşyalar??? Siz o esyalardaki emeği çileyi alinterini biliyor musunuz nasıl alındı o eşyalar ? Hakeza eşimin babasının kendisine yıllarca çalışıp ev alması gibi. O adamın çalışıp birikimiyle kendine yani oğluna bir ev alması nasıl degerliyse ve ben bunu biliyorsam itiraf ediyor saygı duyuyorsam o eve alınan ceyizlerim ve esylarimda benim için o derece değerli bu değer maddi olarak değil o kazanılan paradaki emek çile benim için değerlidir. Siz benim babamın yıllarca işçi maaşıyla calisipta bir kenara atıp taksitle ödediği yatak odama ve annemin günlerce aylarca goznuru dökerek ördüğü ceyizlerime hatta eşimin yıllarca gurbette çalışıp da elini kolunu yakarak ateş önünde kazandığı parayla aldığı eşyalara ATİLACAK EŞYAYMİŞ Diyemezsiniz! Bu kadar emeği kucumseme hakkını ben size vermiyorum arkadaşım tamam?
Nasıl kayınpederin alinterini dökerek aldığı evi değerli ise benim gözümde o evin içindeki yukarda bınbir zahmet ve cilelerle alınmış olan eşyalarda değerlidir. Ne demek istediğimi anlarsınız umarım
Siz benim eşimin ailesi yaşlandığı vakit onlara bakmayacagima nasıl bu kadar eminsiniz pardon da? Anamı babamı tanır mısınız nasıl bir aile terbiyesi aldığımı yada? Siz benim içimdeki vicdani nereden biliyorsunuz da tanımadan etmeden yargiliyorsunuz. Bu yaptığınız kul hakkına girer. Bence burdan ilerlemeyinn burdan size yemek çıkmaz..Ben kapıya dusmanim bile gelse yüreğimi açıp ona bir tas yemek verecek yapıda biriyim. Bu dediklerinizi asla kabul etmem.
aldı
peki normal şartlarda ne yapacaktınız o eşyaları. kv kp hayatta olmasaydı diyelim o eşyalar ne olacaktı? yurtdışana götüremediğiniz 12 yıllık eşyalardan söz edip duruyorsunuz.
Biz o var olan evi onlar satalım deyince çocuklar için tatil amaçlı baska ev alındı. Ev 110 Milyar. Biz 20 milyar verdik. Şimdi kayınpeder 90 milyar onun diye yani pastada hakkı büyük diye onun herturlu izinsiz kullanma hakkı var öyle mı?
hala ne kadar para kattığınızı ve evin kaça alındığını söylemediniz. çok ciddi miktar olmadığını hissettiğimden bunu sordum yanıtını alamadım. kendinizi bir yabancı gibi düşünüp adil olun.
Yok dava falan açmam ben. Yakismaz. O evi sattirip parasıyla ön depozito verip burda bir ev alırız olmazsa diye düşünüyoruz. Kira öder gibi de oderiz ev borcunu nasipse. Çünkü burda kiradayiz ve ev dökülüyor resmen. Eşimin aileside dilediği zaman buyursun gelsin. Sağlam bir de iş bulursak ev borcunu oderiz kismetse. Hayırlısı
kayınpederiniz size ev almamış olsaydı o eşyaları koyacak yer bile bulamazdınız. bir depo falan tutsanız 12 yılda çürür giderdi zaten. dünya malı için ne kendi canınızı sıkn ne bir evladın ana babasıyla arasına girin.
evi size onlar almamış olsaneyse yine haklı bulurdum sizi. hala ne kadar para kattığınızı ve evin kaça alındığını söylemediniz. çok ciddi miktar olmadığını hissettiğimden bunu sordum yanıtını alamadım. kendinizi bir yabancı gibi düşünüp adil olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?