Arkadaşlar şu Ev konusuna bir yardımcı olun lütfen...

evi satın madem kayınpederin 90 bin tlsini verin ama vereceğinizi sanmıyorum. kocamann bir bencillik görüyorum burdan.

Yorumlarınız sahiden beni güldürüyor insan tanımadığı biri hakkında nasıl böyle emin konusur? Buna gülüyorum..Arkadaşım sen benim bencil olduğumu nereden çıkardın yahu. Sizin bir sıkıntınız var sanırım ama benimle rahatlatmaya çalışmayın kendinizi ben sabirliyim çünkü pes eden siz olursunuz.
Kayınpederin 90 bini oğlunun miras hakkı zaten. Miras haktır haberiniz var dimi? Biz Darda kaldığımız icin satalım diye teklifte bulunduk. O da satalım bende içinden kefen paramı alırım dedi bizde okey dedik. Şimdi sorun ne ben sizi çözemedim pardon

ee senede 1-2 kez geldiğin bir ev için neden bu kadar öfkeleniyorsunuz madem bu kadar açık yürekli yardımsever iy niyetlisiniz.

Ben sizin evinize geldiğimde siz benden herseyinizi esirgerken saklarken gözümün önünde beni mahrum ederken dolaplarinizi kitlerken hatta ben nasıl sabırla susup ses etmemis beklemissem. Görmezden gelmissem. Siz kalkıp bu evi size aldık denilen bir eve haber bile vermeye gerek görmeden geleceksiniz içindeki eşyalarıda oh mis kullanacaksınız.
Şimdi siz söyleyin adil olun demiştiniz ? Siz kırılmaz miydiniz? Siz benden esirgiyorsunuz esyam malım diye diye ama bana ait olanı da esyalar yani çok rahatça gelip kullanacaksınız . Kızdığım bu benim. Onlarda esyam esyalarim coook dediler zamanında evlerine gittiğimizde.

Son düzenleme:
Açıkçası sizi üzmek istemem ama ben o ailenin o evi sattıracağını hiç düşünmüyorum
inşallah yanılırım da en kısa sürede halledersiniz bu sorunu

İnşallah hayırlısı. O eve gidemiyoruz durumlar belli bosbos duruyorr orda. Bir fayda görmüyoruz evden. En güzeli satıp burdan kendimize bir ev almak satılan parayı depozito yapıp. Geri kalanı da aylık ödemek. Hem eşimin babasının emeğide zayi olmamis olur. Umarım bu fikre sıcak bakarlar. Çünkü sürekli yada her sene gelme durumu da yok gibi. Çocuklar burda okuyor. Allah'tan hayırlısı

miras ölmeden önce alınmaz bu bir. ikincisi benim bir sorunum yok , siz konuyu sadece desteklenmek için açmışssıız ondan tahammül edemiyorsunuz.

adam kötü biri olsa 4 evi de çocuklarına vermez kirasıyla hayatını yaşar. adam evlatları için çalışmış didinmiş birşeyler yapmış size ev sizin değil, gelmeyin kalmayın diyen yok. sadece arada evi ve eşyaları kullandıkları için öfkeden gözünüz birşey görmüyor. bunun tanımı benim için bencilliktir. hem alma üzerine odaklanmışssınız

Mirası istiyoruz diyen yok zaten. Bir anne baba evladı ve torunlarının kendisinin kapısından başka gidecek yeri kalmamışsa yardım etmesi ayıp mı?? Hele ki gurbette iseler. Burda bir lira borç isteyecek kimsemiz yok Türk komşu akraba olarak. Kayınpeder kendisi dedi ben evi satarım senin miras hakkindir vermiş olurum size ama içinden bir miktar alırım dedi biz nasıl istersen dedik. Benim evladım o an zorda ise ben bir anne olarak evladımin hakkı olanı veririm illa ölmek mi gerekiyor? Verilmesi için..Hayatta olduğu halde evladına zorda diye hakkını veren yada al bunu sat kendine dükkan kur ekmek teknesi aç yada al başka yerden ev al yatırım yap diyen hiç mi yok Allah askina? Var ben gördüm cevremdeki ailelerden.

Ben burda kendime destekçi aramıyorum hayatta ihtiyaç duymam böyle bir kurguya. O sizin fikriniz.

Kayınpederin evleri kirada ve kiraları kendi alıyor çocuklarında değil evleri. Diğer çocuklarının oturduğu evler kendi evleri olduğu için maddi durumları iyi. Bizim maddi durumumuz iyi olmadığı için şuanda o ev orda boş durmasın satıp enazindan bir dükkan acsak yada bir ev alsak burdan diye düşündük. Biz kiradayiz burda diğer hepsi kendi ayrıca evlerinde oturuyor babalarinin olmayan. Biz alamadık ev arkadaşım işlerimiz rast gitmedi burda. Herşey kısmet neticede. Diğer kardeşleri ne mutlu onlara kendilerine ev almışlar işleri iyi kazançları iyi. Biz alamadık diye işimiz rast gitmedi diye suçlu mu olduk şimdi. Ki o kadarda sıkıyoruz kendimizi. Gereksiz harcama yapmayız eşimle. Ama olmayınca olmuyor.

Ben bu konuda size sonkez cevap yazicam ben asla bencil,despot, paylaşmayı sevmeyen bir insan evladı değilim tamam mı! Benim kızdığım eşimin ailesinin bencilligi neden mi kendi evlerine gittiğimiz her anda hep bana çok gördüler evdeki kullandıklarını. Elbiselerimi asmak için bir askılık bile layık görmediler elbiseleri kapı üstlerine asardim herseye ay esyam ay odam ay halım ay dolabim ay ketil'ım diye diye gözüme soka soka sakladıkları çok gördükleri için kırılmış olamaz mıyım???? Evlerindeki eşyayı ellemeye korkardim ben. Aman laf ederler diye. Yaşayan bilir. Cimriliklerini gördüm bu kadar basit..kendi malları nasıl degerliyse başkasının da degerlidir diye düşünmeleri lazım..
Neden olaya birde bu perspektiften bakamıyorsunuz değerli arkadaşım ?

Ama siz inatla anlamamaya gayret edeceksiniz gibi duruyor napayım canın sağolsun.

Son düzenleme:
Sen bunaldin sanırım biraz ondan gozüne batiyor her sey boş ver Allah kendi versin tamah etme Miras düsunce alırsın üzerine evi esyada kimse kullanmasa da eskir dura dura.Umarım kendi imkanlarınızla sıkıntılarınızdan kurtulup bir ev sahibi olursunuz canını sıkma adamada yüzünü düşürme başının etini yeme annesi babası ne yapsin. Kayinpeder 4 ev yapmıs cocuklarina hayırsız bir adam degil az biraz tatil yapsın evinde ne olcak Allah daha cok verin sanada umarım

Orasi senin evin degil maalesef.
Kayinpeder rahat rahat gelip gitmeyecek olsaydi zaten direk esinin ustune yapardi. Niye kendi ustune aldi evi zannediyordun ki?
En bastan bu topa girmemeliydin.

Evet işsizlik zor bulamamak zor. Bunalmisiz hemde nasıl.. Ben alırken de dedim babasına ben keşke kendi imkanım olsa ev alsak kendimize. Sizin eviniz ve sizin kiraniz sizin olsaydı. Ben asla tamah etmedim kira hiç istemedik almadık. Ama şimdi bu evi almışlar İzmir'deki sizin dediler biliyorum bizim değil tapusu kendinin üzerine. Verilen sözler tutulmuyor bizi üzen o .. Bu ev sizin size alıyorum dedi biz diyemezdikki tapuyu oğluna yap. Demedik zaten. Biz kimseyi sokmayiz eve siz gelin oturun seneden seneye denildi sözler verildi. Ama simdi duyuyoruz eve sülale gidiyor orası bize alınmış ise içinde eşyalarımız var ise dikkat etmek lazım değil mi? Sonuçta yatak odam açık orda özel eşyalarım var.
Benim sinirim tutulmayan sözler.bu sözleri ben vermedim. Tatil de yapabilir ama baştan neden öyle demedi biz asla gitmeyiz deyipde durup dururken .. herkesi toplayıp gitmek hemde bir mesaj atıp haber vermeden insan kırılıyor . Amin sağol duaların için

Orasi senin evin degil maalesef.
Kayinpeder rahat rahat gelip gitmeyecek olsaydi zaten direk esinin ustune yapardi. Niye kendi ustune aldi evi zannediyordun ki?
En bastan bu topa girmemeliydin.

Haklısınız bizim değil zaten. Bunu ben istemedim onlarda istedi ceyizlerim eşyaların burda çürüdu alın satın İzmir'den bir ev alın eşyalarıda koyun gelin oturun haklısınız denildi. Bizde düşünüyorduk peki dedik. Ama tapuyu yapmadı tabiki eşimin üzerine ama bize bu ev sizindir diğer evlatlarımda sahittir dedi. Hepsinin yanında konuştu bu ev bunların dedi. Satın kiralayin naparsaniz dedi. Ama şimdi çok farklı davraniliyor benim anlamadığım kızdığım bu birazda. Ben anlamadım ki neden sözler unutuldu. Sizden habersiz biz bile gelmeyiz dediler kimse gelmez dediler bunlari kendileri söyledi bize biz dedirtmedik ki...şimdi bambaşka davraniliyor bizde ondan sıkıldık işte..

Verilen sözler genelde tutulmuyor . Dedem annemin bileziklerini istemis ödüyecem geri diyerek 40 sene oldu hala ödeyecek.Biz yeni evlendigimizde eşim annesinin babasinin evinin tüm faturalarını ödüyodu.3 sene ödedi ki kayımpederim zengindir.Kavga ettim bir kez sonra kendime kızdım 3 ile 5 ile ne sen fakir olursun nede o zengin dedim .Su an durumumuz kat ve kat iyi . Ufak tefek şeylere tamah etme Allah daha iyi seyler verecek göreceksin. Bi dahaki geldiginde yatak odani kitlersin. Bir an önce de tatile çikarsiniz inşallah.Gurbet zordur.

Haklısın arkadasim bende susmusum zaten bak 1 haftadır ordalar biz duyduk eşim tam uyarıyordu ki neden haberimiz yok diyecekken ben susturdum. Sakin dedim sakin birşey deme. İsaret parmagimi kaldirdim sakın dedim. Kapattı normal şekilde iyi tatiller dedi. Ben gerçekten sabır ediyorum çirkinlesmemek adına. Bir ev için bir eşya için asla kalp kırmaya değmez. Ben kırıldım çok onlar tarafından bir eşya için ama ben kırmam kirmamaya çalışırım. Buraya gelir yazarım en fazla içimi dokerim..İnşallah Allah umduklarimiza Nail eder bizi. İnanıyorum Allah'ın mucizelerine. Belkide evi satsak burdan kendimize ev alsak ev sahibi olsak burda diye teklif edicez hatta buraya gelmelerini istiycek eşim hani gelsinler bizi ve durumunuzu görsünler diye. Herşeyin hayırlısı sağol arkadaşım yorum için. Gurbet.. Ahh gurbet ..Gurbeti çeken bilir inan eskiden gelenler şuan gayet iyi yine maşallah ama 2000 yılından sonra buraya gelenler için sahiden artık buralarda çok zor çok ağır... Yaşayan bilir

Onlar yokken git esyalari dagit ceyizinide ailene gotur don evine.
Bos eve gittiklerinde anlasinlar ne oldugunu.

eee tamam alsın sende koydugun oarayı al bidahada kimseye güvenme

mesela kac para koydunuz 100 bin falan mı

hani ülkedesinizz

Oturmayacagınız evi neden döşediniz ki. Sadece sizin ödedeğiniz babanın para vermediği ev alın kapısını cekip gidin gurbetteki yerinize. E tabi baba o evde hak sahibi görecek. Siz babanın aldığı evin her ne kadar üstüne koymuş olsanız da sahipleniyorsanız o da sizin eşyalarınıza hak sahibi görecek. Ortak işten yarar gelmez kesinlikle. Bence eşinizle başka ev bakın diğer eve katkı yaptınız kadar da baba destek olsun kendinize ait eviniz olsun seslerini çıkaramazlar.

valla ekmegine yag sürmüs olursun az paraya olsada satarım o esyaları bos eve gelsinler bakalım ne perde bırak ne tüll

İnan ben böyle olacağını hiç düşünmedim .Aklımın ucundan geçmedi onlar gelir böyle fırsatları bulup tatil yapar inan durumumuz iyi olsa belki bu kadar koymaz gitmeleri ama çok iyi biliyorlar biz ne haldeyiz eşim isten atıldı babası inanmıyor bile. Vallahide billahide inanmadı. Koskoca adamı çocuk gibi tersledi gözlerimle gördüm. Yahu adam napmis yıllarca çalışmış kimseye size muhtaç olmamış yagimizda kavrulmusuz size bir yükümuz olmamış. Oğlun kırk yılda bir senden evi sat dedi rica etti dükkan açayım dedi oğluna demedigini bırakmadı ben satmam dedi sonrada satarım dedi içinden kefen paramı alırım dedi. Şimdide o satmam dediğin evde gidip tatil yapıyorsun eşinle bacilarinla. Hani demiyorlar ki yahu bu çocuk zorda bizde buraya geliyoruz tatile. Kim olsa agirina gider. İnsan yere düşmüşse vurani çok oluyor anladık biz. Simdi yine soracak evi satalim bari burdan kendime eve gireyim o evin parasını depozito yaparım kiradan kurtuluruz dicek. Çünkü bu işsizlikte kirada ödemede zorlanıyoruz ya gerçekten çeken bilir maddi imkansızlık çok zor. Bizi yine anlamaz ve sorun çıkarırlarsada gidip eşyaları alır satarım burda kullanmak için bankaya atarız evide bu zaten seninmis bari bize "bu evi size aldım demeseydiniz" der çıkarız gidende paramız olsun napalim

Evin içindeki eşyaları satın bence de ve verirse sizin yaptıgınız katkıyı versin vermezse de Allahından bulsun. Fazlasıyla üstünüze gelmiş ikili oynamış herif. E ölse gitse zaten kalacak oğluna yaşarken ne sıkıntı çektiriyor ihtiyaçları da yokmuş. Siz birikiminiz direk ev degilde nakit olarak biriktirin memlekete döndüğünüzde alırsınız. Bir şekilde olur düzelir her zaman öyle zor olmaz kolay günleriniz de gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…