T
tess
Ziyaretçi
- Konu Sahibi tess
-
Tess Merhaba canım,
Emre Bakırcıoğlu'nun sayfasından alıntı yaptığım aşağıdaki yazı bizim sorumuzun cevabı değildir de mi...lütfen olmasın.çünkü benim tek umudum bu ameliyattı...
'PESA/MESA yöntemi ile sperm yapım bozukluğu olan erkeklerde sperm elde edilebilir mi?
Hayır. Anatomik olarak tıkanıklık nedenine bağlı azoospermi olmadığından bu erkeklerde epididimden yani kanallardan sperm elde etme yöntemleri ile sonuç alınamaz.'
elbette seni çok iyi anlıyorum canım benim. Ben istanbulda denemeyi düşünüyorum bu sefer 3 hastane var aklımda memorial american ve umut tüp bebek. bakalım hangisi nasip olursa. İnşallah canım kalırımda sana da umut olurum.Allah yardımcımız olsun. Bendede aynı duygular var bir yazı okuyorum tamam diyorum bizim ki kesin olmayacak sonra bakıyorum yazıyı anlamamışım.Böyle bir up bir down hayat geçip gidiyor işte.
Canım ben ankarada anatolia ve hrs ye gittim. Daha iyisi var mı dersen bana yok gibi geliyor. yani hepsi birbirinin aynısı gibi. Tabi bu işler kısmet nasip işi. Bana ankara da farklı bir açılım getiren bir yer de olmadı. Bu arada ankarada gideceğin merkezi araştırırken hamile kalabilenlerin sorunlarını dikkatlice oku. Çünkü bazı klinikler erkek infertelitesinde bazıları ise kadın infertelitesinde iyiler.Merhaba Tess,
Ankara'da olmana rağmen İstanbul düşünüyorsun öyle mi?Tabi düşündüğün yerlerin başarılarını göz ardı etmemek gerek ama sence Ankara'da bize göre bi yer yok mu:kafamçokkarıştı.Ben Ankara'da olursa Gen Art,İstanbul'a gidersem de Alman Hastanesi ya da Umut'u düşünüyorum.
Hepimiz için hayırlısı inşallah...
Canım PGT yi bende sordum amerikan hastanesinin doktoruna senai aksoy a oda aynı şeyleri söyledi embriyoya zarar vermesi ve herşeyin pgt ile test edilemediği konusuna kesinlikle önermem demişti.Canım biz embriyoloğumuza sorduğumuzda spermler çok iyi demişti ama dediğim gibi hiç bir sorun olmayan bir erkekte bile eger cok fazla denemeye rağmen tutunma olmuyorsa nedensiz infertelite DNA kromozom konusu önemlilik arz ediyor. Bizde morfoloji bazen % 2 çıkıyor ancak dediğim gibi bende hiç gebelik oluşmadı en son denememde blastosist transferi yapıldı 5. gün en kaliteli 4 adet kondu gene tutmadı.Yani sperm iyi görünüyor fakat aslında iyi değil.Tesscim merhaba,
Ellerine sağlık valla çok güzel, altı dolu bilgiler bulmuşsun bize...Ben de Emre Bey'e mail atayım cevabını (büyük ihtimalle sana verdiğiyle aynı olacaktır)seninle paylaşırım. Bi de bize ilk ICSI 'dan önce PGD de yapalım dediler.Sonra gerek yok tutunursa zaten amniyosentez yaparız diye vazgeçtiler.Embriyolog alacağımız blastomer embriyoyu etkileyebilir ve zaten PGD %100 kesin sonuç vermez demişlerdi.Sizde PGD denendi mi?Bi de kullanılan spermler hakkında ne demişlerdi,ejekulatta sağlıklı sperm çıkmış mıydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?