Arkadaşlar tese hakkında bir sorum olacak?

• Konu Sahibi Konu Sahibi tess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
T

tess

Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba. Dün emre bakircioğluna bir mail attım ve denemelerimizi ve eşimin sperm tahlilini yazdım sayı hareket sorunumuz olmasına rağmen bize birde morfolojiden dolayı tese yaptırarak deneyin demiş. Eşinde azospermi olmayıp ta tese yaptıran ve daha kaliteli sperm elde eden var mı?

benim eşim azo ve mikrotese ile kaliteli spermler alındı maşallah güzel sonuclarda elde ettik 15 tanesi döllendi 20si işleme girmişti
ama gebelik oluşmadı
2.denemeye inşallah

merhaba tess,
ikimiz hep aynı başlıklarda geziyoruz...ben de dün cerrahi sperm aramayla sağlıklı sperm elde edilir mi diye bi başlık açmıştım ama malesef henüz bize ümit verecek bi cevap alamadım...
allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah...

Tess Merhaba canım,
Emre Bakırcıoğlu'nun sayfasından alıntı yaptığım aşağıdaki yazı bizim sorumuzun cevabı değildir de mi...lütfen olmasın.çünkü benim tek umudum bu ameliyattı...

'PESA/MESA yöntemi ile sperm yapım bozukluğu olan erkeklerde sperm elde edilebilir mi?

Hayır. Anatomik olarak tıkanıklık nedenine bağlı azoospermi olmadığından bu erkeklerde epididimden yani kanallardan sperm elde etme yöntemleri ile sonuç alınamaz.'

Canım arkadaşım endişelenme öyle bir şey değil anlatmak istediği emre beyin. Şunu soylemiş sperm yapım bozukluğu demekle bazı erkeklerde olgun sperm olmuyor germ hücre yani öncül sperm oluyor sperm denemez yani.Bu erkeklerden sperm elde edilir mi diyor. Oda hayır demiş.
Ben emre beye bir mail yazdım ve ilk defa bir merkez amannn sayı iyi sperm iyi bulunur demedi. Spermiyogramımızda morfoloji bazen %2 bazen 0 cıkıyor ver her zaman bunun %93 ünü baş anomalisi oluşturuyor. Bu durumda size ya ımsı yada tese oneririm demiş bende ımsı yi denedik dedim oda tese o zaman demiş. Yani 3 denemede gebelik olmuyorsa bunu semra kahramanda soyledi tese ye gecmekte fayda varmış.

Çok teşekkürler Tess,

Beni anlaıdğndan o kadar eminim ki..başkalarına avunur gibi görünürken kendimi de kandırmaya alışmıştım ama şu an ufacık bi şüphe düşünce içime o katlanıp kocaman bi dağ oluyo sanki...

Ben mart ayının başında yaptırdığım için mikroenjeksiyonu daha bekliycem bi iki ay daha...ama beklemek de çok zor..

Senin güzel heberlerini almak bana kocaman bi UMUT olacak inşallah.Merkez araştırıyordun ya karar verdin mi birine?

elbette seni çok iyi anlıyorum canım benim. Ben istanbulda denemeyi düşünüyorum bu sefer 3 hastane var aklımda memorial american ve umut tüp bebek. bakalım hangisi nasip olursa. İnşallah canım kalırımda sana da umut olurum.Allah yardımcımız olsun. Bendede aynı duygular var bir yazı okuyorum tamam diyorum bizim ki kesin olmayacak sonra bakıyorum yazıyı anlamamışım.Böyle bir up bir down hayat geçip gidiyor işte.

benş dikkate almıyorsanız bendesize ümit olamam
daha ne istiyorsunuz binlerce kişi var sonuc alan ama nette hep olumsuzlar geziyor bende olumlu sonuc aldım ama maşallah kale alan yok
siz bilirsiniz

Gulencim kale almaz olurmuyum. Öyle düşünme.Gözümden kaçmış diyelim.Kırdımsa özür.ınternette olumsuz sonuç alanlar gezindiği konusunda da haklısın. Olumlu sonuç alan arkadaşlar belkide bebekleriyle ilgilenmekten dolayı nete girmiyor. Ama keşke zor şartlarda başarılı olmuş arkadaşlar bize umut olabilmek adına gunde bir 10 dk bu siteye uğrasalar.

Bu arada sanırım alman hastanesinde tedavi görüyorsun canım? Eşine mikrotese yi hangi doktor yaptı.? Bide bu mikrotesenin fiyatı nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gülencim bize alınmakla hata ediyorsun bence.Ben senin eşinin sorununun azosperm olmasından dolayı konunun bizimle aynı olmadığını düşünmüştüm.Bizdeki problem sperm var ancak kalitesi dölleyecek nitelikte değil.Çünkü neredeyse tamamının yapısı bozuk.Biz de bu nedenle Tese'de kaliteli sperm bulunur mu diye kendimize umut arıyoruz,Yoksa azosperm olan bi çok kişinin çok şükür sağlıklı çocukları olduğunu biliyoruz.Umarım bizi anlamışsındır şimdi...
Sevgiler...

Merhaba Tess,
Ankara'da olmana rağmen İstanbul düşünüyorsun öyle mi?Tabi düşündüğün yerlerin başarılarını göz ardı etmemek gerek ama sence Ankara'da bize göre bi yer yok mu:kafamçokkarıştı.Ben Ankara'da olursa Gen Art,İstanbul'a gidersem de Alman Hastanesi ya da Umut'u düşünüyorum.
Hepimiz için hayırlısı inşallah...

belli bi sperm saysıından aşası azosperm sayılır arkadaşlar 4 milyonmuydu dahamı üstüde buna dahil emin değilim benimde eşimde 90 milyon sperm varmış 7 sene önce ,
bizim mikroteseyi tansel bey yaptı şuan fiyatı 1500 milyar ,

sevgili GULEN sanırım senin eşinde benim ki gibi varikosel var. Bizimde sayı hareket ve morfoloji sorunumuz bundan 2 sene önce yoktu. Sonra geldiğimiz nokta 10 milyon sperm ve %98 baş anomalili bir morfoloji. Aslında başlarda doktorlar hiç önemli değil olur diyorlardı ama ilk iki tedavimde yanlış protokol ve az yumurta son iki tedavimde çok iyi yumurtalar blastosist transferi yapıldı ancak ne gelen var ne giden. Şimdi Alman hastanesinin urologlarında emre bakircioğluna yazdım oda tese ile sperm alıp deneyelim oradan daha kaliteli spermler bulma ihtimalimiz var demiş. Şu an sadece araştırıyorum. Yapan var mı bunu diye. Başka bir forumdan bir arkadaş buldum o bu şekilde hamile kalmış ama yeterli bir veri değil. Umarım bu foruma daha cok insan yazar da bizlere umut olur.

Canım ben ankarada anatolia ve hrs ye gittim. Daha iyisi var mı dersen bana yok gibi geliyor. yani hepsi birbirinin aynısı gibi. Tabi bu işler kısmet nasip işi. Bana ankara da farklı bir açılım getiren bir yer de olmadı. Bu arada ankarada gideceğin merkezi araştırırken hamile kalabilenlerin sorunlarını dikkatlice oku. Çünkü bazı klinikler erkek infertelitesinde bazıları ise kadın infertelitesinde iyiler.
Ben şansımı bir kezde memorial ya da alman da deneyeceğim.

mlkpınar merhaba tekrar tese ile hamile kalan 1 kişi dışında başka kimsecikleri bulamadık canım.Bende kendim bir kaç araştırma yaptım seninle paylaşayım istedim.
1) Spermlerde sayı hareket herşey normal olsa bile spermleri kapsayan sperm DNA hasarı diye bir şey sözkonusu yani neden siz infertelite olup sperm dna sına bakıldığında %30 üzrinde bir dna hasarı varsa ICSI da bile başarılı olunamıyabiliyor.
2)Bu oran
Protamin yetersizliyi
Reaktif oksijen türlerinde artış
Apoptozis
Kemoterapi ve radyoterapi
Sigara ve kimyasal toksinler
Genital trakt lnflamasyonu
Testikular hipertermi
Varikosel vakalarında artmakta.
3)Sperm DNA hasarı hangi hastalarda bakılmalı?
Açıklanamayan infertilite
Daha önce fertil olup, 40 yaşın üzerindeki erkekler
Başarısız YÜT
Toksinlere maruz kalanlarda

4)Sperm DNA Hasarı Belirlemede Kullanılan Yöntemler
TUNEL (Terminal deoxynucleotidyl Transferase Biotin-dUTP Nick End label)
COMET (Cluster Of Motifs E-value Tool)
SCSA (Sperm Chromatin Structure Assay)
5)Canım işte olay burada önemli bir hal alıyor yani bizim araştırdığımız ejakulat spermi ve tese ile elde edilen sperm arasında başarıdaki fark.
Sperm DNA Hasarı ve ICSI

Ejekulat spermi
DNA hasarı %23
Döllenme%70.8
Gebelik %5,6

Tetiküler Sperm
DNA hasarı %4.8 Testisten elde edilen spermde dna hasar oranı büyük oranda düşüyor
Döllenme%74.9 Döllenmede anlamlı bir fark gözlenmiyor. Canım bende hep buna takılmıştım işte madem kötü sperm nasıl blastosist oldu diye. Yani hasarlı sperm kullanıldığında döllenme ve blastosist oluşumunda hiç fark olmuyor.Hatta blastosist döneminde eğer embriyo tutmuyorsa burada dna hasarının o hastada yüksek olduğu düşünülebiliniyor
Gebelik%44.4 Sanırım en anlamlı farkta bizim için bu yani gebelik oranı acayip bir şekilde artıyor.Sonunda sorumuzun yanıtını bulmuş olduk:)

Sonuç NA hasarı yüksek olan erkekler için ejakülat spermi ile başarısız ICSI sonrasında testiküler sperm ile ICSI uygulanması düşünülebilir.

Yani canım eğer bizde DNA hasarı yukarıdaki tablodaki gibi yüksekse ki benim kendi hakkımdaki düşüncem yüksek olduğu şansımız ejakulat sperm ile sadece %5 ama testiküler spermle %44
Ben bu konuyu emre bakircioğlunun spermde kromatin dna hasarı olabilir tese yapalım önerisi sonucunda ve aynı durumdan muzdarip başka bir forumda bir arkadaşta sayı 360 bin hareket ve morfoloji 0olması dolayısıyla tese denediğini tesede sadece 40 bin spermle çocuğunu kucağına aldığını görünce araştırdım.
Eğer sende bizimle ilgili yeni bir kaç şey bulur ve paylaşırsan çok mutlu olurum.

sevgiler

Canım daha sonra amerikada bir foruma girdim doktor hasta cevapları ve bizim gibi ağır morfoloji bozukluğu veya çok sayıda başarısız denemesi olan hastalara bu test kesinlikle öneriliyor ve kötü bir şekilde çıkmasında muhakkak tese spermi kullanılıyor.Sen bir de emre beye sperm analiz raporunu mail ile at bakalım birde o ne diyecek.

Tesscim merhaba,
Ellerine sağlık valla çok güzel, altı dolu bilgiler bulmuşsun bize...Ben de Emre Bey'e mail atayım cevabını (büyük ihtimalle sana verdiğiyle aynı olacaktır)seninle paylaşırım. Bi de bize ilk ICSI 'dan önce PGD de yapalım dediler.Sonra gerek yok tutunursa zaten amniyosentez yaparız diye vazgeçtiler.Embriyolog alacağımız blastomer embriyoyu etkileyebilir ve zaten PGD %100 kesin sonuç vermez demişlerdi.Sizde PGD denendi mi?Bi de kullanılan spermler hakkında ne demişlerdi,ejekulatta sağlıklı sperm çıkmış mıydı?

Canım PGT yi bende sordum amerikan hastanesinin doktoruna senai aksoy a oda aynı şeyleri söyledi embriyoya zarar vermesi ve herşeyin pgt ile test edilemediği konusuna kesinlikle önermem demişti.Canım biz embriyoloğumuza sorduğumuzda spermler çok iyi demişti ama dediğim gibi hiç bir sorun olmayan bir erkekte bile eger cok fazla denemeye rağmen tutunma olmuyorsa nedensiz infertelite DNA kromozom konusu önemlilik arz ediyor. Bizde morfoloji bazen % 2 çıkıyor ancak dediğim gibi bende hiç gebelik oluşmadı en son denememde blastosist transferi yapıldı 5. gün en kaliteli 4 adet kondu gene tutmadı.Yani sperm iyi görünüyor fakat aslında iyi değil.

Merhaba Tess,
Sana yazmak için Emre Bey'den cevabın gelmesini bekliyordum.Bugün cevabını aldım ama bana pek ümitvari gibi görünmedi.Yine düştü moralim anlayacağın.Aşağıda ekliyorum maili...

Eşinizde şiddetli baş anomalisi var. Bazı özel sperm morfolojik bozukluklarında (globozoospermia) gebe kamlaşansı bugünkü yöntemlerde oldukça düşük ne yazık ki. TESE denenebilir. PGD de başarı şansınızı arttırmaz. Embriyo kalitesinin standart değerlendirilerek iyiembriyoların trnsferi bence yeterli olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…