Arkadaşlar Yardım Eder Misiniz?

sommeke35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2017
310
57
98
Öncelikle herkese mrb.
ben iki senelik evliyim ve bir oğlum var.Eşim ben oğlum ve kaynana ile yaşamaktayım.Tabiki Kaynanam normalde kendi evinde yaşıyor ama doğum yaptığım için oğluma bakıyor ve bana yardımcı olmaya çalışıyor.Asıl konu burda başlıyor.

Ben eşimle ne paylaşıyorsam gizli kalması gereken hemen annesine anlatıyor ben yokken.Kaynım hakkında bir cümle kullansam hemen yetiştiriyor.Sonrada kaynanam buna göre davranıyor.Benim eşim benim ailem hakkında konuşunca ben araları bozulmasın diye laf taşımıyorum.Ama eşim taşıyor.Kaç kez uyarmama rağmen değişmiyor.Anlayamıyorum çözemiyorum.Deme dediğim ne varsa diyor.En sonda böyle yaparsan yuva yıkılır dedim.Beni uyardı ailem hakkında konuşma dedi.Ama kendi de benim ailem hakkında konuşuyor.Ben de yetiştirmeli miyim.Tanıyamıyorum eşimi.Özellikle annesi varken böyle oluyor.Annesi uzakken böyle bir şey yoktu.

Ailesiyle ilgilenmeyin. Gormezden gelin yaptiklarini boylece konusacak su olmax. Bunun icin yuva yikilmaz yani

Sen onun ailesi hakkında konuşma oda senin ailen hakkında konuşmasın.
Kaynanan elbet bozulur diğer oğlu hakkında laf söylemene.
Eşin de ne boş ağızmış.
Daha fazla yüz göz olmadan kaynanana yardımları için teşekkür et ve evine dönsün.

annesiyle alakası yok bence sizin kocanız tabir laf taşıyan bu böyle gitmez yani ya tavır koy ya ayrılcağını söyle tehdit et

Biran evvel o kadini evden gondermeye bakin. Esiniz de afedersiniz ama fitneciler gibi laf tasiyor Allah yardimciniz olsun cok zor oylesiyle ugrasmak.
Sadece ailesi ile ilgili degil bir sure hem esinizle hem annesiyle baska konularda da cok muhattap olmasaniz ise yarar mi acaba?

Erkekler daha çok dedikodu yaparmış gerçekten doğru.
Eşin bana anlatma diyorsa o zaman kaynanayla yaşamayacaksınız yoksa muhakkak sorun olur sen de anlatırsın.

Birgün ailemin olumsuz bir davranışını eleştirdim eşimin yanında baktım ki o benden daha kötü eleştirmeye başladı kırıldığımı hissettim ve ona
Benim ailemi eleştirmem seninde onları eleştirme hakkını sana verdiğim anlamına gelmez ve evet bende aynı hatayı yaparsam sende beni uyar
Aileleri araya sokmayın ki üzülmeyin

Vallahi biz kızların adı çıkmış...pes
Eşinin önünde saygı ile eğiliyorum 27 yaşındayım 15 yıldır dedidoku yapma potansiyelim var bu kadarını ben bile yapmadım.

tavsiyeleriniz için teşekkürler.Eşim zaten benimleyken kavga çıkarmıyor.Annesinin yanında böyle daha önce konuştuğum ne varsa kavga çıkararak beni ailesi karşısında küçük düşürerek tek tek anlatıyor.bende ne yapacağımı şaşırıyorum.Bir kaç kez uygun dille uyardım ama nafile.Kayınbaba yok.Kaynanam çocuğa bakıyor.Biz çalışıyoruz.Mecbur da değilim bakıcı da tutarım ama zor ya.Bende onun ailem hakkında konuştuklarını aileme anlatmalı mıyım?

kayınım hakkında konuşmam aslında şöyle.Ev yaptırdık kaynım mütahit gibi yardım ediyor gözüküyordu çünkü kendi de ev yaptırmıştı.Bize güya yardımcı oluyordu.Sonra çimento demir falan derken bizden aldığı para ile kendi verdiği parayı fark ettik.Yani bizden fazla alıp bir kısmını cebe indirip geri kısmını ödüyordu.Bunu fark ettik.Onda demiştim böyle böyle diye.Onu bile anlattı.Yani kötü olan ben oluyorum hep.Konuşmazsam da göz göre göre soyuyor ama.

keşke direk kaynınıza söyleyip bir daha onla iş yapmasaydınız
kv de oğlu haksız da olsa alınmış kırılmıştır hiç hakkı olmadığı halde
eşinize de bir daha pek bişey demeyin

keşke direk kaynınıza söyleyip bir daha onla iş yapmasaydınız
kv de oğlu haksız da olsa alınmış kırılmıştır hiç hakkı olmadığı halde
eşinize de bir daha pek bişey demeyin

Eşin mi düşmanınmi belli değil
Bişey anlatma sende eşine
durduk yerede laf çıkaracak halleri yok
Sen kaynin hakkında konusursan tabikide kv tavır yapar
O halde dilinizi tutun kv yi yollamaya bakın

KV mi gönderemem ama bir akıl verin.onların hatalarını artık eleştirmiyorum.Evimde at koşturuyorlar ama ne yapayım bilmiyorum.

Evet eşime laf taşıma diye uyardım onu bile dedi yapacak birşey yok sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…