- Konu Sahibi yasminapdr
-
bunlar alışmış ben bunun böyle olacağını bildiğim için taa başta anlaşma yaptım bana tamam dedi. ve ben bilgisayar ekranında o sayfayı görmeseydim belkişde hiç haberim olmayacaktı. bana söylemiş olsa huzurumuz bozulmasın diye tamam derdim. kardeşinin arada telefon faturasınıda ödüyoruz. yani borç almadı ondan. hem benim eşim verici taraf. nolcak biz çift maaşız bizim paramız bitermi hiç ! bu düşüncedeler benim kayınvalidem tarafı... ki ben zamanında nişanlıyken ablama para vermiştim kıyamet kopmuştu.. kendisi yapınca ne olcak kardeşim o benim tabi vericem diyo.. Allah ıslah etsin hepsini.
evet ben yeni bir konuyla tekrar karşınızdayım.. bu sefer de eşimle yaşadığım tartışma. ben çalışıyorum eşimde çalışıyo ve bizim paramız ortak. aybaşında toplarız paramızı bir yere ordan harcamamızı yaparız. ben şimdi eşimin ailesinin huyunu bildiğim için bu kararı alırken dedimki bak bi yere para vereceksen falan benimde haberim olsun.. o da tamam dedi. ve paraları birleştirdik. neyse konuya geleyim. bugün okuldan geldikten sonra bilgisayarımı açtım ve karşımda bi banka numarası vardı eşimin kardeşinin olduğu yerin şube kodu..çağırdım, paramı gönderdin kardeşine dedim bu anlamamış gibi yaptı tekrarladım. evet dedi. ne kadar dedim söyledi büyük miktar olduğunu. ben çıldırdım. bana sormadan nasıl gönderdin ben sana bana sormadan bişey gönderme demedimmi diye. bağırıp çağırdı sandalyeyi yere fırlattı. bende konuşmuyorum onunla.huzurumuz bozuldu yine. kardeşide çalışıyo bu arada. maaşıda oldukça yüksek. yani ben göndermesine bişey demem ama o parada benimde hakkım varsa ben akşama kadar kafa patlatıyosam para kazanmak için o da bi yere para verirken bana sormak haber vermek zorunda
çok haklısın canım, bırak ortak parayı sen çalışmıyor olsan bile birine para gönderirken senin rızanı alması gerekir..
keşke olay böyle kavga boyutuna gelmeseydi belki bağırarak değil daha yumuşak bu hareketinin seni ne kadar üzdüğünü ona anlatsaydın canım. çünkü resmen üste çıkmış haksız olduğu halde
hemen ayırın hesabınızı bundan sonra öyle kocaya para yok,
madem size saygısı yok sizin emeğinizi size sormadan verip birde sandalyeleri fırlatacak kadar erkek, evini geçindirecek kadarda erkek olacak
sonra kalan parasını hibe edebilir
evet ben yeni bir konuyla tekrar karşınızdayım.. bu sefer de eşimle yaşadığım tartışma. ben çalışıyorum eşimde çalışıyo ve bizim paramız ortak. aybaşında toplarız paramızı bir yere ordan harcamamızı yaparız. ben şimdi eşimin ailesinin huyunu bildiğim için bu kararı alırken dedimki bak bi yere para vereceksen falan benimde haberim olsun.. o da tamam dedi. ve paraları birleştirdik. neyse konuya geleyim. bugün okuldan geldikten sonra bilgisayarımı açtım ve karşımda bi banka numarası vardı eşimin kardeşinin olduğu yerin şube kodu..çağırdım, paramı gönderdin kardeşine dedim bu anlamamış gibi yaptı tekrarladım. evet dedi. ne kadar dedim söyledi büyük miktar olduğunu. ben çıldırdım. bana sormadan nasıl gönderdin ben sana bana sormadan bişey gönderme demedimmi diye. bağırıp çağırdı sandalyeyi yere fırlattı. bende konuşmuyorum onunla.huzurumuz bozuldu yine. kardeşide çalışıyo bu arada. maaşıda oldukça yüksek. yani ben göndermesine bişey demem ama o parada benimde hakkım varsa ben akşama kadar kafa patlatıyosam para kazanmak için o da bi yere para verirken bana sormak haber vermek zorunda
bunlar alışmış ben bunun böyle olacağını bildiğim için taa başta anlaşma yaptım bana tamam dedi. ve ben bilgisayar ekranında o sayfayı görmeseydim belkişde hiç haberim olmayacaktı. bana söylemiş olsa huzurumuz bozulmasın diye tamam derdim. kardeşinin arada telefon faturasınıda ödüyoruz. yani borç almadı ondan. hem benim eşim verici taraf. nolcak biz çift maaşız bizim paramız bitermi hiç ! bu düşüncedeler benim kayınvalidem tarafı... ki ben zamanında nişanlıyken ablama para vermiştim kıyamet kopmuştu.. kendisi yapınca ne olcak kardeşim o benim tabi vericem diyo.. Allah ıslah etsin hepsini.
eşiniz zeytinyağı olmuş üste çıkıyor.
sandalye fırlatarak şiddete başvurarak ne anlatmayı amaçlıyordu acaba?
doğru nankör bu insanoğlu..kardeşi borç olarak geri versede benim eşim onu almaz. kardeşleride eşimin bu huyunu bildiği için ondan para istiyolar işte. diğer abilerine yaklaşan yok. benim eşim iyi niyetli biri az bi duygusallık yapana anında ne varsa elinde çıkarır verir. ailesi de bunu çok güzel kullanıyo malesef. uyanıklar akılları sıra..Belkide kardesi onun icin para biriktiriyordur? Yani sizden habersiz gizlice para aktariyordur. Belkide kardesine borc verdi, bir gün geri ödüyecek ama bundan sizin haberiniz olmuyacak.
Aslinda benim takildigim konu su: Sizi ailesine karsi kücük düsürüyor. Sanki siz paragöz´gibi yansitiliyorsunuz. Halbiyse sizi yüceltmis olur eger onlara "bu parayi gönderdigimden esiminde haberi var, oda tabiiki kardesin yardim ederiz dedi" gibi birseyler deseydi. Sizi kücük düsürerek kendinide kücük düsürüyor. Sonucta o sizle evli, siz okadar kötüyseniz, ozaman kendisi niye hala yaninizda.
Bence konusmamayi degilde, konusmayi denemeniz gerekiyor. Sakince karsiniza alin ve niye yapti nasil yapti bir anlatsin. Neymis kardesinin derdi, niye maas aldigi halde bazen telefon parasini bile ödüyemiyor bir anlasilsin. Cok mu harciyor, bilmediginiz baska seylermi var.
Benim bir akrabam var 8 sene boyunca esinin kardesine para yolladi, önce genc herseye hevesleniyor diye yollardi, yok cep telefonu almasi icin, motor almasi icin. Esinin babasi ölmüstü ve annesininde az bir emekli maasi vardi, tek oglan diye akrabamda acidi. Sonra oglan üniversteye giderkende, üniverste icin, kitaplar icin, gecimimi icin, her ay düzenli olarak para giderdi, aradada bir yüksek miktarda. Bir gün birisi demis oglana, niye calismiyorsun git calis diye, sagolsun ablamgil yolluyor üniversteye yogunlasiyorum sadece demis. Üniverste bitince bir süre issiz gezmis, o süredede para destege devam, sonra nihayet bir is bulmus. Iside cok güzel, maasida cok güzel, hic kimseye bir yükü kalmamis.
Para biriktiriyormus ev almak icin kendisine.
Akrabam son aylarda paraya ihtiyaci oldu, bir ameliyat gecirdikten sonra yarim sene dogru dürüst calisamadi ve kimsedende zaten istemez, hep vermeye alismis oldugu icin, ama bu konu konusulmus aile icinde tabii, paraya ihtiyaci varmis diye.
Oglan hic kilini bile kipirdatmamis, arayip sormamis bile, eskiden sürekli görüsürken simdi en son bes ay önce bir telefonla görüsmüslermis.
Sonucta kendi ablasi bile zor durumda, iki ay kiralarini ödüyememisler ve hic telefonunu caldiran yok.
Akrabamda bir is arkadasinindan borc almis ödemis kirayi vs, ama kimsenin eli cebine gitmedi yaziklar olsun ben seneler boyunca herkesi elimden geldigince desteklemistim dedi.
Cok zoruna gitmis, o cocuga gönderdigi parayla kendine bir kücük ev alirdi belki. Iyilik yaparken karsilikli yapmiyacaksin zaten, kimsenin oglana birsey dedigi yok, ama göze batmiyorda degil, nankör bu insanlar, genelde maalesef öyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?