arkadaşlar yardım...

bunlar alışmış ben bunun böyle olacağını bildiğim için taa başta anlaşma yaptım bana tamam dedi. ve ben bilgisayar ekranında o sayfayı görmeseydim belkişde hiç haberim olmayacaktı. bana söylemiş olsa huzurumuz bozulmasın diye tamam derdim. kardeşinin arada telefon faturasınıda ödüyoruz. yani borç almadı ondan. hem benim eşim verici taraf. nolcak biz çift maaşız bizim paramız bitermi hiç ! bu düşüncedeler benim kayınvalidem tarafı... ki ben zamanında nişanlıyken ablama para vermiştim kıyamet kopmuştu.. kendisi yapınca ne olcak kardeşim o benim tabi vericem diyo.. Allah ıslah etsin hepsini.

ortak paranızdan yüklü bir miktar eksilecek ve sizin nasıl haberiniz olmayacak acaba
sizin sayamayacağınız kadar çokmu ki paranız
her ay para ekledikçe sayın paranızı
hem kadar arttığını hem de ne kadar eksildiğini fark edersiniz böylece

çok sinir bozcu bir durum gerçekten sana sormadan iş yapması... sonuçta ortak hayatı paylaşıyorsunuz tüm kararlar ortak verilmeli

hemen ayırın hesabınızı bundan sonra öyle kocaya para yok,
madem size saygısı yok sizin emeğinizi size sormadan verip birde sandalyeleri fırlatacak kadar erkek, evini geçindirecek kadarda erkek olacak
sonra kalan parasını hibe edebilir

çok haklısın canım, bırak ortak parayı sen çalışmıyor olsan bile birine para gönderirken senin rızanı alması gerekir..

keşke olay böyle kavga boyutuna gelmeseydi belki bağırarak değil daha yumuşak bu hareketinin seni ne kadar üzdüğünü ona anlatsaydın canım. çünkü resmen üste çıkmış haksız olduğu halde

Hesabınızı ayırıp bırıkım yapmaya baslayın o zaman ...
Kocanızda neyın ne oldugunu anlasın !

Bu sandalyeleri fırlatmalar,bağırıp çağırmalar, klasik "ben haksızım,suçluyum ama üste çıkıp konuyu kapatmalıyım" davranışı.. Hesabınızı iyi takip etmelisiniz.

Ayrıca kardeşine para gönderebilir ama sebebi ne kadar özel olursa olsun sana anlatmalıydı,sonuçta eşisin ve sırrını tutarsın..Gizli bir şey olduğunda "başka bir şey de var mı" diye düşünmeye başlıyor insan..Bence düşüncelerini sakince açık bir dille anlat,ima etmeden..Anlayacaktır,neden gönderdiğini sana söyleseydi belki birlikte farklı çözümler bulurdunuz..

yani başta keşke banada haber verseydin dedim kimbilir başka ne zaman gönderdin para dedim. bu sinirlendi yumruğunu vurdu masaya sonra sandalyeyi yere fırlattı falan..

haklısınız, fazla fedakarlık yapmak böyle sonuçlar doğuruyo işte kendisini haklı buluyo her yapılana sus sus bu zamana kadar sonucun böyle olması çok doğal yani.. hata bende

Çok sıkıntılı iki konu aynı yere gelince boğulası geliyor insanın. Bir kere para; bunun için değil mi dünyanın düzenini bozmaları. İkincisi aile… özellikle kardeş..
Kardeşinin maaşı var üstelik iyi diyorsun. Göndermesine bir şey demem de haberin olsaydı diyorsun. Bunu tarafsız söyleyebiliyorsan yine iyimser olduğunu düşüyorum ben senin. Maaşı var üstelik iyi. Borç olmadığı taktirde ki şimdi herkes kendi parasının peşinde koşuyor borç verdiği zaman, neden para göndereyim ki başkasına. Onun için mi çalışıyorum derim. Senden habersiz yapması zaten büyük bir ayıp olmuş. Gelişmeleri merak ediyorum.

Paranızı ayırın, siz kendi ihtiyaçlarınızı karşılayıp gerisini koyun bi kenara.eve kuruş para harcamayın bırakın eşiniz hem evinin ihtiyacına hemde ailesinin isteklerine yetişebilecekmi tek maaşla bakalım

cok ama cok haklisiniz
ben ev hanimi oldugum halde esim kibrit cöpü alsa haber verir
evlilik böyle
gizli sakli olmaz
yazik ben olsam bende cok kirilirdim
sizde calisiyorsunuz sonucta

Para muhabbetlerinde nefret eden biriyimdir

Hele ki nişanlıyken bu para mevzularına girmeyi nasıl başardınız anlamadım.. Nişanlı olduğuna göre hala annenlerin evindesin, çeyiz masraflarının yanı sıra ister annene ister ablana verirsin..

Siz nişanlıyken o sizin maaşınıza karışıyor, siz de anlaşma gibi birşey yapıp ortak hesap yapalım evlendikten sonra diyorsunuz... Hesap yapılıyor ancak eşiniz tarafından anlaşma bozuluyor..

Herkes hesaptan para atar ama ben bilgisayarında öylece açık bırakanı yeni durdum sizden..

Sizin sorununuz para değil 'biz' olamamak..Sen ablana vermişsin, o kardeşine.. Herkes kendi ailesini düşünüyor, kurduğunuz yuvayı değil..

Sinirlenmenizde ve tepki göstermekte sonuna kadar haklısınız. . Hatasını anlayana ve kabul edipözür dileyene kadarda sürdürün. .
Bununla başa çıkamayacağınızı düşünüyorsanız ise maaşları ayrı hesaplarda biriktirin . .

Yanlız takıldığım bir konu var. Eşiniz nasıl oluyorda siz daha nişanlıyken sizin hesap kitabınıza karışıyor
Keşke bu konuda biraz tutucu olup mali durumunuza ortak edip söz hakkı vermeseydiniz.

eşiniz zeytinyağı olmuş üste çıkıyor.

sandalye fırlatarak şiddete başvurarak ne anlatmayı amaçlıyordu acaba?

Tamamen suçunu örtbas etmek için yapılmış bir hareket.Bi şekilde sindirip tepki vermesini engelleyecek aklı sıra.
Bence hiç yüz verme, sonuçta sen en başından uyarmışsın, verme dememişsin verirsen haberim olsun demişsin.
Daha ne yapıcaksın yani!!

nişanlıyken ben ona sormadan gönderdim diye sıkıntı çıkarmıştı. ben bu zamana kadar hep adımı atan oldum. haklı da olsam sustum ki evimde huzurum bozulmasın. bilgisayardan nasıl gördüm derseniz, internet şubesinden eft yapmış dekontu kapatmayı unutmuş arkadaşlar. yani benden gizli iş yapmasına mı yoksa benden habersiz para göndermesine mi kızayım bilmiyorm. akşama kadar kafa patlat emek harca, kendine bişey alma kenarda paramız biriksin diye. elalem keyif yapacak parasını ben ödemek zorunda bırakılacam. yani ben hem kesinlikle verme demezdim anlatırdım ne düşündüğümü, gerisi sana kalmış derdim. karşıda çıkmazdım ki(( çok üzüldüm yaptığına.. hala benle konuşmuyo. suratıma bile bakmıyo..

Belkide kardesi onun icin para biriktiriyordur? Yani sizden habersiz gizlice para aktariyordur. Belkide kardesine borc verdi, bir gün geri ödüyecek ama bundan sizin haberiniz olmuyacak.

Aslinda benim takildigim konu su: Sizi ailesine karsi kücük düsürüyor. Sanki siz paragöz´gibi yansitiliyorsunuz. Halbiyse sizi yüceltmis olur eger onlara "bu parayi gönderdigimden esiminde haberi var, oda tabiiki kardesin yardim ederiz dedi" gibi birseyler deseydi. Sizi kücük düsürerek kendinide kücük düsürüyor. Sonucta o sizle evli, siz okadar kötüyseniz, ozaman kendisi niye hala yaninizda.

Bence konusmamayi degilde, konusmayi denemeniz gerekiyor. Sakince karsiniza alin ve niye yapti nasil yapti bir anlatsin. Neymis kardesinin derdi, niye maas aldigi halde bazen telefon parasini bile ödüyemiyor bir anlasilsin. Cok mu harciyor, bilmediginiz baska seylermi var.

Benim bir akrabam var 8 sene boyunca esinin kardesine para yolladi, önce genc herseye hevesleniyor diye yollardi, yok cep telefonu almasi icin, motor almasi icin. Esinin babasi ölmüstü ve annesininde az bir emekli maasi vardi, tek oglan diye akrabamda acidi. Sonra oglan üniversteye giderkende, üniverste icin, kitaplar icin, gecimimi icin, her ay düzenli olarak para giderdi, aradada bir yüksek miktarda. Bir gün birisi demis oglana, niye calismiyorsun git calis diye, sagolsun ablamgil yolluyor üniversteye yogunlasiyorum sadece demis. Üniverste bitince bir süre issiz gezmis, o süredede para destege devam, sonra nihayet bir is bulmus. Iside cok güzel, maasida cok güzel, hic kimseye bir yükü kalmamis.
Para biriktiriyormus ev almak icin kendisine.
Akrabam son aylarda paraya ihtiyaci oldu, bir ameliyat gecirdikten sonra yarim sene dogru dürüst calisamadi ve kimsedende zaten istemez, hep vermeye alismis oldugu icin, ama bu konu konusulmus aile icinde tabii, paraya ihtiyaci varmis diye.
Oglan hic kilini bile kipirdatmamis, arayip sormamis bile, eskiden sürekli görüsürken simdi en son bes ay önce bir telefonla görüsmüslermis.
Sonucta kendi ablasi bile zor durumda, iki ay kiralarini ödüyememisler ve hic telefonunu caldiran yok.
Akrabamda bir is arkadasinindan borc almis ödemis kirayi vs, ama kimsenin eli cebine gitmedi yaziklar olsun ben seneler boyunca herkesi elimden geldigince desteklemistim dedi.
Cok zoruna gitmis, o cocuga gönderdigi parayla kendine bir kücük ev alirdi belki. Iyilik yaparken karsilikli yapmiyacaksin zaten, kimsenin oglana birsey dedigi yok, ama göze batmiyorda degil, nankör bu insanlar, genelde maalesef öyle.

Son düzenleme:
doğru nankör bu insanoğlu..kardeşi borç olarak geri versede benim eşim onu almaz. kardeşleride eşimin bu huyunu bildiği için ondan para istiyolar işte. diğer abilerine yaklaşan yok. benim eşim iyi niyetli biri az bi duygusallık yapana anında ne varsa elinde çıkarır verir. ailesi de bunu çok güzel kullanıyo malesef. uyanıklar akılları sıra..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…