Arkadaşları gözden çıkarma keyfisi ne derece doğru?

Tekrar tekrar anlatmak zorunda değil tabii ki. Ya da sürekli savunma duymak zorunda da değil.

Ama "kardeşim" dediği yakınlıkta bir insan "noldu" diyorsa en azından bir cümle bile söylenmeli diye düşünüyorum ben. Size bir şey sormayana açıklamak zorunda zaten değilsiniz. Ama düşünüyorum mesela yakın arkadaşımı fark etmeden kırsam, bir sorun olduğunu anlasam ve "noldu" dediğimde cevap vermeyi tercih etmeyip direkt silse "demek ki benimle olan arkadaşlığında samimi değilmiş" derdim.

Bilmiyorum ben bir insana kolay kolay kardeşim gibi demem, o yüzden kardeşim dediğim insanı da tek kalemde harcamam.
Bana göre nedenini bilse düzeltmeye çalışacak ama cidden gerek yok...
Düzeltmekten kastım niyetim o değildi kısmı...
Ayrıca ses tonundaki bağırma tınısı da beni rahatsız etti...

Belki de haklısınız o kadar da sevmiyorum olabilir yani bu durum...

insan büyüdükçe sınırları daha keskin oluyor her tehlike durumunu düşününce kendini daha çok korumak istiyor

Maalesef düşmanlar uzakta olmuyor, hep en yakının oluyor.
Karşı tarafın kırılacağı cümleleri kurmamak için insanlar özen göstermeli.
Bı arkadaşım vardı. İlişkisi o kadar kötü bı iliskiydi ki, artık ayrılması için dua ediyorduk.
Arkadaşım sürekli ayrıl barış, ayrıl barış.
Her barıştım dediğinde inşallah bu sefer çok güzel olur canım arkadaşım derdim.
Hiç bir zaman elestirmedim.
Doğruları arkadaşımda biliyordu, ben bunu arkadaşımı acıtmak için kullanırsam nerde kaldı dostluk arkadaşlık.
Sizi kimsenin kırmasına izin vermeyin. İlk hatada bitirmek gerek, bir kere biseyleri göze almış insanlar karşı taraftan tepki görmezse daha da kaba oluyorlar.

Bana göre nedenini bilse düzeltmeye çalışacak ama cidden gerek yok...
Düzeltmekten kastım niyetim o değildi kısmı...
Ayrıca ses tonundaki bağırma tınısı da beni rahatsız etti...

Belki de haklısınız o kadar da sevmiyorum olabilir yani bu durum...

insan büyüdükçe sınırları daha keskin oluyor her tehlike durumunu düşününce kendini daha çok korumak istiyor
Rahatsız olabilirsiniz bu çok doğal. Yani bir lafa alınmanın, rahatsız olmanın, kızmanın, kırılmanın vs mantığı olmuyor, o an öyle hissediveriyoruz.

Ama işte yakınlık ve samimiyet burada devreye giriyor. Eğer düşündüğünüz, isimlendirdiğiniz kadar yakın olsaydınız bu direkt silip atma sebebi olmazdı. Muhtemelen düşündüğünüz kadar sevmiyorsunuz veya önceden fark etmeden bir şeyler biriktirmişsiniz, bu son damla olmuş.

Bir de her insanın arkadaşlık ilişkileri, mekanizması aynı işlemiyor. Burada evet size yorum yazıyoruz ama hepimiz kendimizi, kendi arkadaşlıklarımızı düşünerek yazıyoruz. O nedenle pratikte farklı işliyor olması çok normal olayların.

Back
X