Arkadaşları gözden çıkarma keyfisi ne derece doğru?

Kardeşim dediğim bir kadın vardı demişsin. Kardeş kardeşe ya da dost dosta doğruları pat diye söyler. Dost acı söyler diye bir ata sözümüz var. Bence siz dostluğa bakışımızı gözden geçirin önce

Kardeşim dediğiniz insanın lafına bu kadar alınmanız tuhaf geldi.. dost acı söyler diye boşa dememişler..
Ben böyle bişi asla demem diyerek insanları sınırlandıramazsınız sonuçta herkesin yapısı üslubu bir değil..
Kardeşim dicek kadar yakın olana kadar üslubu sizi rahatsız etmemiş bir insanın bi lafı neden bu kadar rahatsız etti..
Bence hassas bi döneminizde gereksiz bi çıkış yapmışsınız, çok abartılacak bişi dememiş arkadaşınız..

Herkese merhaba.
Kardeşim dediğim bir kadın var(dı)....
Kendisine ilişkim hakkında çıkmazda olduğum bir konu paylaştım....
Kendisi vander,senin hangi ilişkin doğru gitti ki?

arkasından yok sen güçlü kadınsın yok şöylesin cümleleri geldi...
ama ben bu senin hangi ilişkim doğru gittiki lafından sonra hiç bir cümleyi gözüm görmedi direkt soğudum...

nedeni de sen haha bana nasıl böyle bir uslup kullanabilirsin ki?
Belki ben doğru bir ilişki yürütemiyorum belkide doğru olmasını istemiyorum...
Sen bunu dedin diye vaz mı geçecegım nedir yani ya da gerçekler tokat gibi yüzüme mi vuracak...

kendisi bir ilişkisi hariç hepsinde aldatılmış ve affetmiş bir insan ben bu durumlarda bir kere bile onun kullandığı cümleyi kurmadım....

elimden geldiğince destek oldum...

velhasıl şimdi hasta olmuş bana mesaj attı...
Ben de doktora git,iyi geceler yazdım...
Soğuk olduğumu fark etti..
Sebebini sordu ama ona söylemek istemiyorum çünkü nedenini bilmesi düzeltmeyecek ben de hemen soğuyorum...

ama sizce bunu bimeye hakkı var mı?
Bir de bilirse boşuna dert edebilir...
Ya da yanlış yerden mi düşünüyorum...
Ayrıca daha dün de buna benzer olay oldu ve o arkadaşıda hemen hayatımdam çıkardım...

ne oluyor anlamıyorum....

Büyüdükçe.! Daha kolay arkadaş silebiliyorsunuz. Bende sildigim arkadaşlarima baktikça zamaninda nasil katlanmişim diyorum. Çnkü senin en ufak yanlişinda herseyi yuzune vurandan arkadaş olmaz... Dost kardeş hiç olmaz... Büyüyünce anladim bende bunu. Sizde madem sogudunuz kesin görüşmeyi. Insan yanliz kalmamak icin insanlari çekmek zorunda kalmamali...

Bana soyledigi sey garip gelmedi
İliskilerim gercekten hep kotu gittiyse ve gercekten en yakin arkadasim bunu bana dese ben ustunde bile durmam

Arkadaşlığınız genel anlamda iyiyse tek falsosu buysa diyeceğim tek şey abartmışsınız.
Senin hangi ilişkin doğru gitti ki demiş.
Yanı evet derinine inersek laf sokma ima kinaye vardır deriz deşeriz bunu.
Ama kadın belki de öylesine soyleyiverdi ve gerçekten hiçbir ilişikisi yolunda gitmemiş insanlarda var bu çok olağan bir şey.
Iliskilerle ilgili hassas bi dönemden geçiyorsanız üzerine bu kadar düşünüp sinirlenmiş olabilirsiniz.

Ben olsam bu cümlen üzerine biraz düşündüm ve beni çok üzdü o nedenle senden soğudum derdim.
Vereceği cevaplara göre çabasına göre de dostlugumu bitirip veya sürdürme karari alirdim .

Biz en yakın arkadaşımla bunun dalgasını bile yaparız ben hiç alınmadım

Hakkaten yürümüyor yani ilişkilerim :KK45:
Dalga değildi bizimki ayrıca yani nasıl desem ses tonu uslup nasıl söylendiğini değiştiren unsurlardır bence

O zaman bitirin madem keskin bir insansınız hep hayatında olacakmış gibi davranmayın.
Eminim karşı taraf farkında bile değildir .
Ne değişik insanlar tanıdım ben bile kendimle dalga geçerdim, çok samimi arkadaşlarımla da mutlaka geçmiştir normal bir ilişkim olamadı diye. Nasıl ki size gore alınacak bir şey bu bana göre de değil . Arkadaşınız alınacağını düşünmemiştir ki kendiniz diyorsunuz üslubu irrite etti sadece diye. Yani niyetini sorgulamıyorsunuz ona rağmen hayatımdan çıkarsam mi diyorsunuz .
Bence dost kardeş olamamışsınız siz.

bende bugune kadar hep birikimle bitirdim iliskilerimi hep sans verdim ama bakiyorum sonuc hep ayni ben sadece vicdanımı rahatlatmisim

biri cikip dese hangisi dogru valla memnun olacagim pat diye kesip atmak mi dogru olan

Ben sahsim adina yine de "pat diye"cilerden olamam.
Çunku o kadar samimi buluyorsam mutlaka içimde aklarım, kesip atsam pisman olurum, dost bildiysem ozlerim.
Ama birikimde oyle olmuyor.
Boyle catir catir geciyor gozunun onunden, benim zaten bu iliskide hic hatrim yokmus, sana noldu neden bu haller denilen biri olmamisim diyorsun.
Bu benim icin daha fiyakali bir kaybetme sekli.

Bu durum artık karakterim olmuş yani yapamıyorum...
Yüzyüze bakan insanlarım uslup konusunda daha dikkatli olmas lazım
Evet samimiyetin güveniyorum ama uslupsuzluk uslupsuzluktur

Samimiyetine guveniyorsam ben kesip atmazdim.
Bir de nerede ne sekilde soyledigi de onemli.
İliskisi hakkinda bir fikir verirken peeh bana fikir verene bak miydi tarzi yoksa iliskin duzgun gitmiyor cunku sen guclusun korkuyorlar senden mi demek istedi.
Kusursuz dost arayan dostsuz kalir.

Ben bu cümlede bozulacak bir şey göremedim açıkçası. Eğer gerçekten arkadaşsanız sizin kırıldığınız bir konuda ben senin bu lafına alındım diyebilmeniz oturup konuşabilmeniz gerekir. Eğer bunu yapamayıp hemen kesip atmayı ama benim karakterim bu adı altında normalleştiriyorsanız hayatınız boyunca dostunuz olmaz

Benim en yakin dostum iliskilerim konusunda bildiginiz agzima ediyor. Bir kere alinmadim cunku iyi niyetinu biliyorum. Kızacağını bilsem bile anlatıyorum. Ettiği bir lafa bozulsam da acikca soylerim bu agir oldu diye.

Kardeşim dediginiz insani tek bir laf yüzünden ustelik neye kizdiginizi bile söylemeden pat diye siliyorsanız zaten ya cok yakin degilsinizdir ya da öncesi vardir

Herkesin arkadaş dost kavramları farklıdır...
Yazdıklarınızın hepsini okudum tek tek kendime alacağım bakış açıları oldu...
Hepinize teşekkür ederim...
Ben yıllar sonra kardeş diyebılecegım bir insan diye düşünmüştüm. Öyle de bir insan ama benim yıllarca yalnız yürümem sebebiyle ben de böyle bir arkadaşlığa adapte olamıyorum sanırım

Kardeşim dediginiz insani tek bir laf yüzünden ustelik neye kizdiginizi bile söylemeden pat diye siliyorsanız

Konu sahibine arkadasi neden boylesin diye sormus, konu sahibi arkadas gecistirmis.
Bana sorulsaydi ben soylerdim sanirim ya da kalbini kirmamak icin orada noktalayip ertesi gun daha sakince anlatirdim.
Yine de karsi taraf onemsiyor ki neden boylesin demis.
Ben boyle bir soru duymadim mesela, hem de hicbi zaman.
O yuzden yildim, evet cevapsizca hicbir sey demeden sessizce gidiverdim.
Kendi adima yanlisini soyledigin halde surekli ama surekli kendini savunmaya gecmesi durumunda, hicbir yerde ya kirilmakta haklisin ben hatali davranmisimi duyamiyorsan hatta sormuyorsa bile hala odaginin kendinde oldugunu goruyorsan anlatmaktan da yoruluyor insan.
Bazen oyle, hic olmamis gibi gitmek de gerekebilir.

Herkese merhaba.
Kardeşim dediğim bir kadın var(dı)....
Kendisine ilişkim hakkında çıkmazda olduğum bir konu paylaştım....
Kendisi vander,senin hangi ilişkin doğru gitti ki?

arkasından yok sen güçlü kadınsın yok şöylesin cümleleri geldi...
ama ben bu senin hangi ilişkim doğru gittiki lafından sonra hiç bir cümleyi gözüm görmedi direkt soğudum...

nedeni de sen haha bana nasıl böyle bir uslup kullanabilirsin ki?
Belki ben doğru bir ilişki yürütemiyorum belkide doğru olmasını istemiyorum...
Sen bunu dedin diye vaz mı geçecegım nedir yani ya da gerçekler tokat gibi yüzüme mi vuracak...

kendisi bir ilişkisi hariç hepsinde aldatılmış ve affetmiş bir insan ben bu durumlarda bir kere bile onun kullandığı cümleyi kurmadım....

elimden geldiğince destek oldum...

velhasıl şimdi hasta olmuş bana mesaj attı...
Ben de doktora git,iyi geceler yazdım...
Soğuk olduğumu fark etti..
Sebebini sordu ama ona söylemek istemiyorum çünkü nedenini bilmesi düzeltmeyecek ben de hemen soğuyorum...

ama sizce bunu bimeye hakkı var mı?
Bir de bilirse boşuna dert edebilir...
Ya da yanlış yerden mi düşünüyorum...
Ayrıca daha dün de buna benzer olay oldu ve o arkadaşıda hemen hayatımdam çıkardım...

ne oluyor anlamıyorum....
Abartmışsınız ben o kadının yerinde olsam size kızardım.

Konu sahibine arkadasi neden boylesin diye sormus, konu sahibi arkadas gecistirmis.
Bana sorulsaydi ben soylerdim sanirim ya da kalbini kirmamak icin orada noktalayip ertesi gun daha sakince anlatirdim.
Yine de karsi taraf onemsiyor ki neden boylesin demis.
Ben boyle bir soru duymadim mesela, hem de hicbi zaman.
O yuzden yildim, evet cevapsizca hicbir sey demeden sessizce gidiverdim.
Kendi adima yanlisini soyledigin halde surekli ama surekli kendini savunmaya gecmesi durumunda, hicbir yerde ya kirilmakta haklisin ben hatali davranmisimi duyamiyorsan hatta sormuyorsa bile hala odaginin kendinde oldugunu goruyorsan anlatmaktan da yoruluyor insan.
Bazen oyle, hic olmamis gibi gitmek de gerekebilir.
Tekrar tekrar anlatmak zorunda değil tabii ki. Ya da sürekli savunma duymak zorunda da değil.

Ama "kardeşim" dediği yakınlıkta bir insan "noldu" diyorsa en azından bir cümle bile söylenmeli diye düşünüyorum ben. Size bir şey sormayana açıklamak zorunda zaten değilsiniz. Ama düşünüyorum mesela yakın arkadaşımı fark etmeden kırsam, bir sorun olduğunu anlasam ve "noldu" dediğimde cevap vermeyi tercih etmeyip direkt silse "demek ki benimle olan arkadaşlığında samimi değilmiş" derdim.

Bilmiyorum ben bir insana kolay kolay kardeşim gibi demem, o yüzden kardeşim dediğim insanı da tek kalemde harcamam.

Back
X