Arkadaşlarım anne oldu, ama ben....

Refik-i hayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2016
1.270
985
123
Evlendikten sonra tanıştık..eşimin arkadaslarinin eşleriydi. Önce biz evlenmistik, bizden 1 hafta sonra digeri, 2 hafta sonra digeri. Tanıştigimizsa üçümüzde yeni evliydik.. Kısa sürede cok samimi olduk surekli görüsmeye başladık, dertleşmeye başladık. Allah icin cok iyi insanlardi..
Ücümüzde cocuk istiyor, bu konu üzerinde birbirimizi bilgilendiriyorduk.
3ay sonra biri hamile kaldi. Cok sevindik bi o kadar da icim buruktu. Aradan 1ay gecmeden digeri hamile kaldi.. Zannediyordum ki, sıra bende. Bende hamile kalıcam diye umut ederkennn....
Bir baktım koca 9ay gecmis ve arkadaslarimin dogum zamani gelmişti. Tabi bu süre zarfı icinde yine devamlı görüsüyoruz ve her konumuzdan biri bebek, bebek kiyafetleri, beşik biberon mama tekmeler sancilar bilmem ne ler.. Artık tahamülüm kalmamıştı ama belli etmemeye calısıyordum.
Git gide psikolojim bozulmaya başlamıştı ve artık cok sık görüsmemek istiyordum. Eşime bu durumu anlattım ve beni sagolsun anlayışla karşıladı.. Hatta whatsapp grubumuz vardı. Ordada devamlı bebekle ilgili paylasımlar ultrason resimleri gonderiyorlardi. O gruptanda cıktım ve bir acıklama yaptim; sizin mutlu günlerinizi mutlu anlarınızı istediğiniz kadar paylaşmaya hakkınız var, ama benim bunları kaldıracak artık tahamülüm kalmadı...
Ikiside dogum yaptilar ve suan bebekler 3-4 aylık.. İkisinin dogumunda da yanlarında oldum, doguma girerken yasinler okudum dogumun kolay gecmesi icin dualar okudum, cıkınca gecelere kadar başlarında durdum, yardım ettim. Ben arkadaşlık vazifemi yaptım diye umuyorum... Artık benden bu kadar. Kim ne düşünürse düşünsün hakkimda. Ister kıskanıyo desin ister çekemiyo desin.. Ben ne yaptıysam Allah rizası icin yaptım..

Yok canim duzenli olurum

Peki doktora gittin mi hic sorun neymiş yani çoğu boyle durumlar psikolojik oluyor yanlış anlama nolur amacım meraklık yapıp biseyler didiklemek deil sadece bu durumu yaşamış bi insan olarak boyle bi konu gördüğümde dayanamiyorum

Peki doktora gittin mi hic sorun neymiş yani çoğu boyle durumlar psikolojik oluyor yanlış anlama nolur amacım meraklık yapıp biseyler didiklemek deil sadece bu durumu yaşamış bi insan olarak boyle bi konu gördüğümde dayanamiyorum
Yok canım yanlış anlamadim merak etmee.. Bu ayki adetimi bekliyorum eger olursam ki insallah olmam.. Bu ay gidecem doktora insallah

üzülme Allah en güzel zamaninda nasip eder..
2015 yılı üçümüz hamileydik kuzenlerle..
onlar doğurmuştu sira bendeydi...
agustos sonu kaybettim bebegimi...
şimdi o çocuklari görünce bebegim bu kadar olurmuydu dedim
bebegimi kaybettikten 10 ay sonra yeniden hamileyim. çok şükür buna.
rabbim kucagimza almaya nasip etsin inş.
seninde olur en güzel zamaninda.

ALLAH herkese nasip etsin insaALLAH.

bende oyleydim.
3 arkadasiz. Ikisinin bebegi oldu dedigin gibi gruptan yazisiyoruz paylasimlar falan. Icim tabiki burkuluyor ama gruotma ayrilma yada daha az gorusmek istemedim. Yani hatta hergunumuz beraber geciyor. Bir akradss baska sehire tasindi diger arkadasla yakin oturuyoruz neredeyse hergun beraberiz. Oglusu cok tatli masaALLAH.
Bizde istiyoruz bebek ama nasip isi...

Üzülme herşeyin bir zamanı vardır bak ben hamile kaldım kaybettim ve şimdikini de kaybetmek üzereyim. Senin imtihanın da bu, Rabbim seni sınıyor arkadaşların hamile senin sabrın ne kadar olacak diye. Sen de sabırlı ol vardır Rabbimin bir bildiği.
Aynen hersey rabbimden canım.. Insallah kaybetmezsin bebegini..

Ben hamile kaldığım Zaman başka iki arkadaşımın da kaldığını öğrendim, maalesef benim düşük oldu. Ben kendi acımla uğraşırken biri benim yanımda olmak yerine" benim bebeğim çok sağlıklıymış, her şeyi iyiymiş, acaba cinsiyeti ne olacak, bak Nasıl hareket ediyor" diyerek doğurana kadar göbeğini gösterdi durdu. Diğeri ise ben araya mesafe koyunca daha doğrusu yalnız kalmak isteyince " başıma padişah çocuğu mu doğuracaktın sanki öldüyse benim yüzümden mi öldü" dedi acım ikiye katlandı. Kötü günümde yanımda olmayan iyi günümde yanımda olmasın diye ikisine de yol verdim, Allah evlatlarını bağışlasın ikisinin de. Nasipte varsa elbet bizim de olur, yıllarca uğraşıp bekleyen var, bizi de görecek Allahım inanıyorum.

Her şeyin bir vakti vardır.Sakın üzülme inşallah senin de çok güzel bebeklerin olacak.Arkadaşlarının yanında olmuşsun onlara destek olmuşsun dualar etmişsin,kalbi güzel bir insansın,Allah böyle insanları er ya da geç mükafatlandırır.

RABBİM yar ve yardımcınız olsun şuan içinden tüm samimiyetle söylüyorum Rabbim inşAllah size bu ay hayırlı ve sağlıklı evladımızın müjdesini almayı naısl eder .

Her şeyin bir vakti vardır.Sakın üzülme inşallah senin de çok güzel bebeklerin olacak.Arkadaşlarının yanında olmuşsun onlara destek olmuşsun dualar etmişsin,kalbi güzel bir insansın,Allah böyle insanları er ya da geç mükafatlandırır.
Sizlerin duasını, mümin kardeslerimin duasını almak bana yetti. Allah hepnizden razı olsunn..

Back
X