• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlarım 😓

İsteyin siz de. Onlar vermemeye utanmıyor sa siz istemeye mi utanacaksınız? Böyle ucuz kurnazlıklar yapanlarla da hiç bir işe girmemek lazım

Sürekli olduğu için rahatsız olmakta çok haklısın. Bazılarının huyu böyle o parayı sana vermemek için kırk takla atarlar. Benim çevremde de var böyle bir insan. Sorun parada değil sorun enayi yerine konmakta. Bir daha ortak bir şey alınırsa sen geride dur parayı da verme sorarlarsa unuttum dersin.

Ziyaretin uzun surecegini belli etmisler

kesinlikle ya
Her gelen en az 2 saat otursa nolur o annenin bebegin hali? İnsanlar ne kadar dusuncesiz. Glikozlu bir pastayi almis gelmissin bir de ustune saatlerce mesgul ediyorsun.

Bana kim geldiyse getirdigini cope attim. Bol krem santili o igrenc pastalar,cope atsan kimse almaz bim kuru pastalari. Bir tane paketli sut al,bir yogurt al daha makbul.
Ben de gittiğim yere elma portakal muz falan götürmeyi severim ama ev sahibi yanlış anlar diye çekiniyorum 😁 dışardaki en iyi pasta bile vücuda ne kadar iyi.

Çok haklisiniz. Bazi arkadaşlarım var mesela, hesabi ben odersem oburunu onlar oder. Parasinda olmadiginizi anliyorum; asil dert ettigiiz sey insanlarin bu kadar rahat ve dusuncesiz olmasi. Tek tarafli olunca bazi seyler olmuyor tabiiki. Ben hemen verirdim parasini mesela yada gitmeden verirdim.
Para almayacak kisiler oldugu zaman masadan kalkar hesabi oderim direk mesela lavaboya gidiyorum diye....

Arkadaşlarınızı degerlendirin eger yiyici insanlaraa mesafe koyabilirisniz. Ama normalde boyle degilse, dalginliklarina vs geldiyse takmaya gerek yok. Onlari taniyan sizsiniz biz ayrintilari bilmeden direk yargilayamayiz.

Arkadaşlar ben mi olaya çok hassas bakıyorum sizlere sormak istedim. Bu olay bir kaç kez yaşandığı için konuyu açıyorum yoksa bir seferlik olsa dalgınlık unutkanlık der geçerim.

Dün 5 arkadaş bir arkadaşımıza bebek görmeye gittik. Giderken eli boş gidilmez bir pasta alalım dedik . Diğerleri arabadaydı pastayı ben aldım. 50 lira para ödedim.

Arabaya gelince ne kadar verdin biz aramızda bölüşüp sana verelim dediler tabi öyle kaldı o.

ne para veren var ne aklına gelen

İnanın parasında değilim. Böyle olunca arkadaşlarımdan uzaklaşıyorum.

Ben bu konuda çok hassasım birisine 1 lira borcum olsa hemen veririm. Arkadaşlarım neden böyle yapıyor

Mesafe koymalı mıyım belki unutuyorlar ama neden bu kadar umursamazlar . 50 lirayla ben zengin olmam ama çok rahatsız oldum

Haklısın burada her ne kadar para asıl konu değil de şnsanların tavrı da olsa bence normalde 10 tl vereceğin bir durumda 50 TL nin cebinden çıkması da bir sorun.

Şimdi istesen sen suçlu olacaksın. 10'ar lira için mi bu muhabbeti yapıyorsun diyecekler. Bu sana 50 TL lik bir tecrübe olsun bence. Bİr daha bmyle durumlarda atlama hemen :)

Sonradan soyledi konu sahibi megersem ceyrek altin almislar da. Bu pasta cay yaninaymis.
Hayatim evet pahali o 50 lira. Ama inan icinde adam gibi bir seyler olsa ben 150 de vereyim,glikozlu krem santili pis pis seyler. Bursada yasiyorum buranin meshur bir pastanesi var markali,urunlerinin tamaminda seker yerine glikoz kullaniyorlar. Ucuz da degil,en kucuk pastasini 60-70 liraya aliyorsun ama sagliksiz. Bir anneye sut yapacak saglikli seyler goturmek gerekirken oyle rezil seyler goturmeyi yanlis buluyorum bir yandan,diger yandan “git para ver al gel” ozensizligi var,”gittigin yer altin gunu degil o evde bir bebek dogdu ve isler zaten karisik sen de gidip koltuga yapisma” olayi var. Yani neyi elestirecegimi sasirdim. Konu sahibi anne degil sanirim,bu ziyaretlerin adabini bilmiyor 50 lirayi nasil toplayacagina takilmis kalmis.

Merak ettim o ceyrek altini nasil aldilar acaba?

60-70 liraya pastami? Pasta yani, et felan degil? :KK57: Hani butik pasta, böyle figürlü felan pastlara o fiyati anliyorum. Ancak krem santili bir küçük pasta için 70 lira kafayi yemelik yani.

Burda normal pasta 10-15 euro, daha pahali pastalar en fazla 20-25 euro. Hiç kimse normal bir pasta için 70 euro harcamaz burda. Anlamak cidden güç.

Ve dedigin gibi, sagliksiz. Bebek görmeye pasta götürme olayinida anlamadim. En kolayi bebek alisverisi. Onun yerine bir iki oyuncak yada kiyafet alinsa daha iyi. En azindan hatiralik birsey olur.

Ceyrek altin fiyati ne kadar? 300-400 lira degilmi? Yani kisi basi 80 lira veripte, 10 lira vermekten kaçinmak nasil bir kafa anlamadim.

Bebek yeni doğan mı acaba ? 40lı kadınsa çay beklemeniz çok ayıp. 10 15 dk oturup bir şeye ihtiyacın var mı denilip kalkmak lazım. Gezmeye gider gibi davranmak nedir.. Kardeşime gelip yemek yiyenler vardı sinir olurdum. Bir de olmamış diye laf ederlerdi. Pis boğazlar.

Sürekli olan bir şeyse siz atlamayın ben alacağım diye. Yanımda para yok deyin.

60-70 liraya pastami? Pasta yani, et felan degil? :KK57: Hani butik pasta, böyle figürlü felan pastlara o fiyati anliyorum. Ancak krem santili bir küçük pasta için 70 lira kafayi yemelik yani.

Burda normal pasta 10-15 euro, daha pahali pastalar en fazla 20-25 euro. Hiç kimse normal bir pasta için 70 euro harcamaz burda. Anlamak cidden güç.

Ve dedigin gibi, sagliksiz. Bebek görmeye pasta götürme olayinida anlamadim. En kolayi bebek alisverisi. Onun yerine bir iki oyuncak yada kiyafet alinsa daha iyi. En azindan hatiralik birsey olur.

Ceyrek altin fiyati ne kadar? 300-400 lira degilmi? Yani kisi basi 80 lira veripte, 10 lira vermekten kaçinmak nasil bir kafa anlamadim.
Birazdan birileri gelip “15 euro=.... TL zaten” der,az bekle aryacigim 😁
Maalesef oyle. Sagliksiz yiyeceklere uste bu kadar para veriliyor. Evde bir kek yapsan daha guzel. İlle yiyecek gotureceksen meyve alsan misal

Ben de aldığım 1lirayı bile unutmadım bugüne kadar verdim olması gereken zaten ama aynı sizinki gibi durumlarda ben de kaldım sen al bi
Arkadaşlar arasında ufak hesaplar yapmayı sevmem ama arkamdan 50 TL nin lafını edenlere fırsat vermemek için borçlu kalmayıda sevmem. 50 TL ile ne zengin olunur, ne fakir. Bu yüzden konuşamayacak, yüzlerine bakamayacak, mesafe koyacak duruma geldiyseniz bence parasındasınız.

Arkadaşlarımla dışarı çıkarım ben yemeği ısmarlarsam, o kahveleri ısmarlar diyelim. Kim 5/10 eksik ödedi, fazla ödedi hesabıda yapmam. Hatta durumunun olmadığını bilirsem onu ezmeden bir dahakine senden der, geçiştiririm.
Mesele para değil bence insanların umarsızlığı hiç demesinler o zaman biz sana verelim diye yaşadım verilmeyince aptal gibi hissettiriyor sadece mesele para değil

Yaşadığınız ülke ile Türkiye’yi karşılaştırmak yanlış bence. 50 TL altına pasta yok doğru düzgün valla.

Aryacım küçük bir bilgilendirme; 10 euro 60 küsür tl. Hemen hemen aynı. Orta boy bir pasta fiyatı.
70 euro 400 küsür tl. Emin ol 70 tl olsa burada da kimse pasta almaz. 😁

50 tl nın lafini etmek cok ayıp bence. Unutulabilir gayet. Yakin bi arkadaşım bunun pesine düşse cok bozulurdum. Bir dahakine diğeri ısmarlar vs ne bileyim herkes 10ar tl versin diyemem ben. Bu arada herkes çocuksuz galiba . 5 kişiden kimse mi demedi logusaya bu mu gider diye?

Hepsini okuma zahmetinde bulunmadım ama diyelim 10€ pasta alınmışsa ve her sefer aynı şey olmuyorsa söylenmez . Ha 10 tl ha 10 € yaşadığınız yere göre 10 para birimi çok dgl .

Aryacım küçük bir bilgilendirme; 10 euro 60 küsür tl. Hemen hemen aynı. Orta boy bir pasta fiyatı.
70 euro 400 küsür tl. Emin ol 70 tl olsa burada da kimse pasta almaz. 😁

Yaşadığınız ülke ile Türkiye’yi karşılaştırmak yanlış bence. 50 TL altına pasta yok doğru düzgün valla.

darkmore darkmore Hakli çiktin kiz :KK48:

Evet 10 euro 60 küsür tl fakat burda asgari ücret 1500 euro. Türkiyede asgari ücret 2bin küsür. Yani ben para birimine bakiyorum. Hali ile 60 tl ile 60 euro kiyaslanabilir.

Evet 10 euro 60 küsür tl fakat burda asgari ücret 1500 euro. Türkiyede asgari ücret 2bin küsür. Yani ben para birimine bakiyorum. Hali ile 60 tl ile 60 euro kiyaslanabilir.
Ama orası Avrupa ülkesi. Burda hersey pahalı canım ya. Ekmek 1,25 TL. Hesapla. Enflasyon almış başını gitmiş.

Ceneme sokayim 😁
Valla Bursada yasiyorum,orta boy yas pasta meshur bir pastanede 70 lira. Ara mahallelerin pastasi ucuzdur elbet.

Evet oda aklima gelmedi degil. Bebek görmeyi gidilirse, genelikle bebek kiyafeti/oyuncak felan alinir. Yada çok samimi olunursa bir çeyrek altin. Yani pasta gerçekten ne alaka?

Ayirten, pasta Türkiyede bu kadar pahali mi? 50 lira ya, 50! Bir pasta için! Yani 1-2 gün içinde bitip, kötü olacak birsey için! Ben burda 20 euro bir pastaya harcarsam bile içim gidiyor pahali diye. Millet orda 50 lira ödüyor. Anlayamadim cidden.
Burada 80 90 arası 50 tl gayet uygun bile

Ceneme sokayim 😁
Valla Bursada yasiyorum,orta boy yas pasta meshur bir pastanede 70 lira. Ara mahallelerin pastasi ucuzdur elbet.
Bakın pastanın 10 Euro olduğu ülkede 1500 Euro asgari ücretle 150 tane para alınır. 2500 TL ise 50 değil 25 TLden (ki pek yok o paraya ) pasta 80 adet eder. Yani yarı yarıya. Bilmem anlatabildim mi? 🤷🏻‍♀️

Back
X