• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlarım 😓

Esrossss

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2019
112
11
18
Arkadaşlar ben mi olaya çok hassas bakıyorum sizlere sormak istedim. Bu olay bir kaç kez yaşandığı için konuyu açıyorum yoksa bir seferlik olsa dalgınlık unutkanlık der geçerim.

Dün 5 arkadaş bir arkadaşımıza bebek görmeye gittik. Giderken eli boş gidilmez bir pasta alalım dedik . Diğerleri arabadaydı pastayı ben aldım. 50 lira para ödedim.

Arabaya gelince ne kadar verdin biz aramızda bölüşüp sana verelim dediler tabi öyle kaldı o.

ne para veren var ne aklına gelen

İnanın parasında değilim. Böyle olunca arkadaşlarımdan uzaklaşıyorum.

Ben bu konuda çok hassasım birisine 1 lira borcum olsa hemen veririm. Arkadaşlarım neden böyle yapıyor

Mesafe koymalı mıyım belki unutuyorlar ama neden bu kadar umursamazlar . 50 lirayla ben zengin olmam ama çok rahatsız oldum

Arkadaşlar ben mi olaya çok hassas bakıyorum sizlere sormak istedim. Bu olay bir kaç kez yaşandığı için konuyu açıyorum yoksa bir seferlik olsa dalgınlık unutkanlık der geçerim.

Dün 5 arkadaş bir arkadaşımıza bebek görmeye gittik. Giderken eli boş gidilmez bir pasta alalım dedik . Diğerleri arabadaydı pastayı ben aldım. 50 lira para ödedim.

Arabaya gelince ne kadar verdin biz aramızda bölüşüp sana verelim dediler tabi öyle kaldı o.

Ben bu konuda çok hassasım birisine 1 lira borcum olsa hemen veririm. Arkadaşlarım neden böyle yapıyor

Mesafe koymalı mıyım belki unutuyorlar ama neden bu kadar umursamazlar . 50 lirayla ben zengin olmam ama çok rahatsız oldum
Benimde en sevmediğim şeydir.Kendim kimseye öyle yapmadığım için karşıdakilerden de onu bekliyorum ama bazıları önemsemiyor.Belki üstünde durmuyorlar öyle şeylerin biz o konuda ince düşündüğümüzden dikkat ediyoruz.

Eskiden ben de öyleydim.çok samimi olmasam da ortalam görüştüğümüz kişilerle bile hemen atlardım ben öderdim.
Geri dönüş olmaya olmaya beklemeyi o durumlarda stabil kalmayı öğrendim .

Samimi arkadaşlarım da zaten dönüş beklemem.onlarda benim gibi çünkü.

Topluluğun kurtarıcısı siz değilsiniz.bu kadar atak olmayın bekleyin bakalım bi...elini cebine atan hep siz olmayın.manevi olarak kötü hisettiriyor sonra çünkü.

Arkadaşlar arasında ufak hesaplar yapmayı sevmem ama arkamdan 50 TL nin lafını edenlere fırsat vermemek için borçlu kalmayıda sevmem. 50 TL ile ne zengin olunur, ne fakir. Bu yüzden konuşamayacak, yüzlerine bakamayacak, mesafe koyacak duruma geldiyseniz bence parasındasınız.

Arkadaşlarımla dışarı çıkarım ben yemeği ısmarlarsam, o kahveleri ısmarlar diyelim. Kim 5/10 eksik ödedi, fazla ödedi hesabıda yapmam. Hatta durumunun olmadığını bilirsem onu ezmeden bir dahakine senden der, geçiştiririm.

Arkadaşlar arasında ufak hesaplar yapmayı sevmem ama arkamdan 50 TL nin lafını edenlere fırsat vermemek için borçlu kalmayıda sevmem. 50 TL ile ne zengin olunur, ne fakir. Bu yüzden konuşamayacak, yüzlerine bakamayacak duruma geldiyseniz bence parasındasınız.

Arkadaşlarımla dışarı çıkarım ben yemeği ısmarlarsam, o kahveleri ısmarlar diyelim. Kim 5/10 eksik ödedi, fazla ödedi hesabıda yapmam. Hatta durumunun olmadığını bilirsem onu ezmeden bir dahakine senden der, geçiştiririm.

yakın şeyler düşünüyorum ama 50 lira herkes için aynı değerde değil malesef....

Bu para meselesini takıntı yapmış insanlarda oluyor bende de vardı bir ara .
O yüzden bir şey yaptigimda, hesap odedigimde, ortak hediyeyi ben aldigimda vs vs kendime soruyorum bunun dönüşü olmazsa üzülür muyum diye ve ona göre yapıyorum .
Zaten dönüşü olmazsa üzüleceğim insanı da çoğu zaman artık sevmiyor oluyorum Bence buna bir egilin.

Hepside aynı kafadamı birinin aklına gelir eminim .Ben hiç rahat edemem öyle durumda hemen borcumu öderim.Ama unutabiliyor. Aklına geldiği an ödemen lazım ...

Şimdi hepsi karşımda konuşmak gülmek o kadar zor geliyor ki abarttım mı ne
Konuda haklısın ama bu kısımda degil. Abartmışsın biraz. Ama arkadaşlarının yaptıgı hiç dogru degil. Miktar ne olursa olsun, insan sorumlulugunu bilmeli. Borç konusundaki unutkanlıklardan hiç hoşlanmam. Hani istesen senin hakkın ama istemek suç resmen bizim toplumda

benim bankamda para iste secenegi var,
istek olusturuyorsun, sonra onu wastupdan mailden direk ilgili kisilere gonderiyorsun, onlar da direk odemeyi bankadan yapiyorlar.
Biz is yerinde 5 tl lik bir sey bile ismarlasak istek gonderiyoruz.
Herkes icin kolaylik.

Siz de direk yazili sekilde isteyin, unutmus olabilierler,
kendilerince su tarihte oderiz tarzi dusunmus olabilriler,
nakit yanlarinda bulunmayabilir...
vs vs

hem ne demisler,
isteyenin bir yuzu kara, vermeyenin...

Geçen ay 27 yıllık arkadaşımla lüks bir çikolata kahve cafede kahve içip çikolata yedik. Girerken içimden dedim çarpılıcam kesin diye ama girmiş bulunduk ahsjsjs. Arkadaşım epey zengindir genelde hesabı o ödemek ister. Bu sefer ben atladım ben öderim diye. Demez olaydım. Ellerim titredi, boğazımda yumru kaldı. Çikolatalar midemden geri geldi. Çıkarken de "panpa çikolataları sindiremedim ben sende de aynısı oldu mu" dedim güldük eğlendik. "la para kalmadıysa ben vereyim sana" dedi. Daha neler dedim ama kalmadı ya para ahsjsjs.

Ben bunu niye anlattım, şu yüzden. Arkadaşlık gerçekten samimi ise böyle şeyler mevzu olmaz. Paranız biterse la benim yol param kalmadı der arkadaşınızdan istersiniz. Bir sefer siz ödersiniz diğer sefer o ya da onlar. Böyle dert ettiğinize göre gerçek bir arkadaşlık yok ortada.

Ek olarak: gerçek dostluk olmadığına göre de ya hiç ben alayım diye ortaya çıkmayın ya da bir şekilde isteyin parayı.

Back
X