• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlarım sürekli sevgilimi kötülüyor, sıkıldım artık.

Aynı ilişkide roller tam tersi olsa aynı yorumu yapar mıydınız yoksa kadına "kendini ezdirme, ilişkide sen de söz sahibi ol, fikrini beyan et, niye tüm kararları sevgiline bırakıyorsun, niye sus deyince susuyorsun" mu derdiniz, bunu merak ediyorum.
Hepimiz gibi ben de, yorum yapmadan önce yaşadığım toplumun genel durumunu göz önünde bulunduruyorum.
Ve kuşku götürmez bir gerçek ki, konunun öznesi bir "kadın" olsa idi, ortada bir seçimden öte, baskı ve pasifleştirme çabası olacaktı.
Hatta ileri giderek şunuda söyleyebilirim, kişi (kadın) kendi halinden memnun olsaydı bile ben, bu memnuniyetinin altında örf, adet, töre, din kısacası toplumsal her türlü baskıyı arardım.
Çünkü karşı cinsin bu tür sorunlarla karşı karşıya kalmadığını sende gayet iyi biliyorsun.

Fakat şunu da tüm samimiyetimle eklemeliyim ki, şartların eşit olduğuna inandığım bir toplumda yaşıyor olsa idik, yani her iki cins içinde sorunların-çözümlerin oranı birbirine eşit ya da en azından yakın olsa idi, kesinlikle yine konu sahibi arkadaşa yaptığım yorumun (erkek ya da kadın olması fark etmeksizin) arkasında dururdum. Çünkü bazı kimseler için nereye gidildiği, ne yenildiği ya da konuşmanın kimin isteği üzerine sonlandırıldığı cidden önemli olmuyor.

Fakat şartlar eşit değil ve ben de bir kadın "erkek arkadaşımın ne giydiğine karışıyorum, geç saatte gezmesine izin vermiyorum vb" dediğinde "çok yaşa!" diyecek kadar eşitlikçiyim.

Bana seni çok sevdiği nazik Düşünceli biri olduğu için gibi geldi bu yaptiklarinin nedeni.
Birgün bulusacakken bütün planlari sen yap de bakalım ne olacak.

Her şey iyi hoşta bunları arkadaşlarınız nerden biliyor. Her şeyi anlatırsanız onlarda rahatça yorum yaparlar. Sevgilinde pısırıkmış sus dersen susuyormuş. Pardonda evcil köpeğin mi bu adam senin

Peki sevgiliniz başkalarıyla olan ikili ilişkilerinde nasıl. Sadece size mi böyle adamın mizacı mı bu?

Peki sevgiliniz başkalarıyla olan ikili ilişkilerinde nasıl. Sadece size mi böyle adamın mizacı mı bu?
samimi olduğu 4 5 arkadaşı var. ben çok iyi tanımıyorum ama araları iyi onlarla da hiç tartışmaz. arada spor yapmayı tv izlemeyi sever arkadaşlarıyla.

Hepimiz gibi ben de, yorum yapmadan önce yaşadığım toplumun genel durumunu göz önünde bulunduruyorum.
Ve kuşku götürmez bir gerçek ki, konunun öznesi bir "kadın" olsa idi, ortada bir seçimden öte, baskı ve pasifleştirme çabası olacaktı.
Hatta ileri giderek şunuda söyleyebilirim, kişi (kadın) kendi halinden memnun olsaydı bile ben, bu memnuniyetinin altında örf, adet, töre, din kısacası toplumsal her türlü baskıyı arardım.
Çünkü karşı cinsin bu tür sorunlarla karşı karşıya kalmadığını sende gayet iyi biliyorsun.

Fakat şunu da tüm samimiyetimle eklemeliyim ki, şartların eşit olduğuna inandığım bir toplumda yaşıyor olsa idik, yani her iki cins içinde sorunların-çözümlerin oranı birbirine eşit ya da en azından yakın olsa idi, kesinlikle yine konu sahibi arkadaşa yaptığım yorumun (erkek ya da kadın olması fark etmeksizin) arkasında dururdum. Çünkü bazı kimseler için nereye gidildiği, ne yenildiği ya da konuşmanın kimin isteği üzerine sonlandırıldığı cidden önemli olmuyor.

Fakat şartlar eşit değil ve ben de bir kadın "erkek arkadaşımın ne giydiğine karışıyorum, geç saatte gezmesine izin vermiyorum vb" dediğinde "çok yaşa!" diyecek kadar eşitlikçiyim.

Bu konuda uzlaşamayacağız.

Benim için bir kadının da "erkek arkadaşımın ne giydiğine karışıyorum, geç saatte gezmesine izin vermiyorum" demesi çok yaşa denilecek bir şey değil. Tıpkı bir erkeğin olduğu gibi.

O yüzden ilişkide bir tarafın 3 senelik ilişkide her şeyi, konuşulacak konuları bile, tamamen partnerine bırakacak kadar pasif durup, diğerinin bariz derecede baskınlığının olması, baskın taraf kadın olsa bile, benim için makul değil. Görüş farklılığı diyelim, yapacak bir şey yok.

Benim esimde sakin, toleransli ve genel olarak uyumludur. Ancak bu derece sus dedim mi susuyor, butun planları ben yapıyorum, ben karar veriyorum kısmı garip, tabi bir zararida yok siz boyle mutluysaniz. Anlatmayin bidaha ve yorum almayın. Kendi yorumumu yaparsam ben birazcik sıkılırdım sizin tarzda bir ilişkide. Biz bir hafta benim istedigim yerlere gider, başka bir hafta esimin istedigi gibi gezeriz. Güzel oluyor isterseniz deneyin.

Benim esimde sakin, toleransli ve genel olarak uyumludur. Ancak bu derece sus dedim mi susuyor, butun planları ben yapıyorum, ben karar veriyorum kısmı garip, tabi bir zararida yok siz boyle mutluysaniz. Anlatmayin bidaha ve yorum almayın. Kendi yorumumu yaparsam ben birazcik sıkılırdım sizin tarzda bir ilişkide. Biz bir hafta benim istedigim yerlere gider, başka bir hafta esimin istedigi gibi gezeriz. Güzel oluyor isterseniz deneyin.
ben de böyle olsun isterim yani ama genelde pek isteği olmuyor onun.

Bu konuda uzlaşamayacağız.

Benim için bir kadının da "erkek arkadaşımın ne giydiğine karışıyorum, geç saatte gezmesine izin vermiyorum" demesi çok yaşa denilecek bir şey değil. Tıpkı bir erkeğin olduğu gibi.

O yüzden ilişkide bir tarafın 3 senelik ilişkide her şeyi, konuşulacak konuları bile, tamamen partnerine bırakacak kadar pasif durup, diğerinin bariz derecede baskınlığının olması, baskın taraf kadın olsa bile, benim için makul değil. Görüş farklılığı diyelim, yapacak bir şey yok.

O halde bu, olayları bütünden bağımsız değerlendirdiğini göstermez mi?
Şartlar eşit değil ki, çözüm arayışında aynı yolu izleyesin.
Bu on bin tl ile bin tl maaş alandan aynı vergiyi istemeye benziyor.
Ve bu eşitsizliği gidermek adına, görünüşte adil olmayan bir yola başvurmak uzun vadeli düşünüldüğünde asıl eşitliği sağlayan eylem olacaktır.

Yani ortada zaten süregelen bir eşitsizlik var. Hemde öyle basit, birkaç yaptırım ile önüne geçilebilecek bir durumda değil. Ve bunu gidermek için tersi örneklerin artması lazım. İnsanların örnekleriyle karşılaşması, zamanın onları eğitmesi gerekiyor.

Ki ortada ölüm kalım meselesi, özgürlük sorunsalı da yok. Kişinin halinden memnun olduğunu konu sahibi dile getirdi. Rıza ile başlayan bir dostlukta, erkek tarafının yine kendi rızası dahilinde bir adım geriden gelmesi güzel bir durum. İlişki gibi basit bir olayda erkeklerin ezilmesini, toplumda %1'lik bir fark yaratacaksa bile destekliyorum. Ki etkisinin çok daha yüksek olacağı, ön yargıları kıracağı ve gelecek nesillere cesaret vereceği görüşündeyim.

Shot, son bir örnek vermek istiyorum. Mesela evlilik kurumuna 20 yaşında bir kadın ile 40 yaşında bir erkeğin girmesi zihninde türlü, binlerce farklı düşüncenin, komplo teorilerinin dönmesine sebep olacaktır. Bunun sebebide bu yaşına değin gördüklerin, okudukların ve sana yaşatılan, yansıtılanlardır. Fakat yaşların cinsiyetler arasında yer değiştirdiğini gördüğünde, yapılan bu seçimin altında bir eğlence arayışı, karşı tarafı kandırma sevdası hatta haberlere çıkma, farklı olup ünlenme isteği bile arayacaksın. Çünkü istatistikler, bilimsel veriler bunu gösteriyor.

Ve bu durumda zorlama olmaksızın (hatta tersi bile) yapılan seçimler, yönelimler bir eşitlikçinin, özgürlükçünün savunması gereken eylemlerdir. Beraberinde toplumsal değişimi getirir. Eşitlikte böyle ufak değişimlerin kar topu misali birleşmesi ile kocaman bir çığa dönüşür; din, örf, adet, gelenek bırakmadan yutar geçer.

O halde bu, olayları bütünden bağımsız değerlendirdiğini göstermez mi?
Şartlar eşit değil ki, çözüm arayışında aynı yolu izleyesin.
Bu on bin tl ile bin tl maaş alandan aynı vergiyi istemeye benziyor.
Ve bu eşitsizliği gidermek adına, görünüşte adil olmayan bir yola başvurmak uzun vadeli düşünüldüğünde asıl eşitliği sağlayan eylem olacaktır.

Yani ortada zaten süregelen bir eşitsizlik var. Hemde öyle basit, birkaç yaptırım ile önüne geçilebilecek bir durumda değil. Ve bunu gidermek için tersi örneklerin artması lazım. İnsanların örnekleriyle karşılaşması, zamanın onları eğitmesi gerekiyor.

Ki ortada ölüm kalım meselesi, özgürlük sorunsalı da yok. Kişinin halinden memnun olduğunu konu sahibi dile getirdi. Rıza ile başlayan bir dostlukta, erkek tarafının yine kendi rızası dahilinde bir adım geriden gelmesi güzel bir durum. İlişki gibi basit bir olayda erkeklerin ezilmesini, toplumda %1'lik bir fark yaratacaksa bile destekliyorum. Ki etkisinin çok daha yüksek olacağı, ön yargıları kıracağı ve gelecek nesillere cesaret vereceği görüşündeyim.

Shot, son bir örnek vermek istiyorum. Mesela evlilik kurumuna 20 yaşında bir kadın ile 40 yaşında bir erkeğin girmesi zihninde türlü, binlerce farklı düşüncenin, komplo teorilerinin dönmesine sebep olacaktır. Bunun sebebide bu yaşına değin gördüklerin, okudukların ve sana yaşatılan, yansıtılanlardır. Fakat yaşların cinsiyetler arasında yer değiştirdiğini gördüğünde, yapılan bu seçimin altında bir eğlence arayışı, karşı tarafı kandırma sevdası hatta haberlere çıkma, farklı olup ünlenme isteği bile arayacaksın. Çünkü istatistikler, bilimsel veriler bunu gösteriyor.

Ve bu durumda zorlama olmaksızın (hatta tersi bile) yapılan seçimler, yönelimler bir eşitlikçinin, özgürlükçünün savunması gereken eylemlerdir. Beraberinde toplumsal değişimi getirir. Eşitlikte böyle ufak değişimlerin kar topu misali birleşmesi ile kocaman bir çığa dönüşür; din, örf, adet, gelenek bırakmadan yutar geçer.

İkisinin de rızası dahilinde olduğu ve hallerinden memnun oldukları için ilişkilerinin kimseyi ilgilendirmediğini ve kimsenin üstüne vazife olmadığını zaten konu sahibine de belirttim.

Değil böyle daha basit bir sakin erkek-baskın kadın ilişkisi, (kullanılan terminoloji böyle olduğu için böyle söylüyorum) köle-efendi ilişkisi bile olsa, daha önce de farklı yerlerde belirttiğim gibi, sadece kendilerini ilgilendirir. Bu nedenle konu sahibi bazında da, benzer bir herhangi çekinik-baskın ilişkisi bazında da konuşmam gerekirse bu nihayetinde sadece çifti ilgilendirir.

Ancak burada şöyle bir fark var ki konu sahibi ilişkisi anlatıp bizim bu ilişki dinamikleri hakkındaki fikrimizi soruyor. Fikrimin sorulması üzerine sadece kendi düşüncemi belirtiyorum. Ki fikrim halen aynı, ilişkide bir tarafın bu derece pasif, teslimiyetçi olması, diğer tarafın domine etmesi bana makul gelen bir şey değil, benim tercih edeceğim bir ilişki türü değil. Konu sahibi ilişkisinden memnunsa, ki ne mutlu ona memnun, o zaman benim/bizim görüşlerimiz de kendisini bağlamaz.

Hülasa dediğim gibi konu hakkında benzer düşüncede değiliz. Ben halen baskın olanın cinsiyetinin kadın olmasının benim açımdan bir şey değiştirmediği düşüncesindeyim. Siz kadının erkeği pasifize etmesini destekliyorsunuz. Dolayısıyla bu konuda pek uzlaşacak gibi görünmüyoruz, ki uzlaşmak zorunda da zaten değiliz :)

Hahaha böyle durumda evlen de gör şekerim deniliyor. Öncelikle sevgilini tanımlama biçimin yönetilmeye açık olduğunu gösteriyor bence. Ki bu durumda dikkatli olmalısın senden daha bilgili kültürlü bir dominant karakterin yörüngesine çabuk girebilecektir. 15 yıllık evliliği olan bi bayan olarak sana kesinlikle afferin diyemicem. Evde odalarını çocuklar seçsin varlıklarına saygı duyun mobilyaların rengini ona sorun mesela diyor çocuğun karakter gelişimi için psikologlar. Bu durumda ya sevgilin köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyor yada ilk yazdığım seçenekteki tehlike senin için devamlı olacak çünkü bu bir karakter zafiyeti.
Arkadaşların konusuna gelince burda kusur yüzde bir milyon sende böyle bir ihtimalin varlığını bile düşündürecek insanlara nasıl "arkadaş "diyorsun? Onlara sevgilinle özel hayatını niye anlatıyorsun. Onların ne düşündüklerinden çok sen onlar için ne düşünüyorsun bence bunu bi düşün.
Sen er muradına biz çıkalım kerevetine :KK66:

Sürekli sevgilim hakkında olumsuz eleştiride bulunuyorlar. Üstelik eleştirdikleri şeyler de hiç mantıklı değil. Sevgilimle bir yere gideceğimiz zaman buluşma yerini, mekanı vs. hep ben seçiyorum. Ben ne yapmak istersem onu yapıyor, o an ne konuşmak istersem onu konuşuyor. Kendisi zaten fazla konuşmaz genelde beni dinliyor. Ben sus deyince tamam diyor. Çok sakin, ne yapsam sinirlenmiyor. 3 yıldır beraberiz hep böyleydi yani. Arkadaşlarım bu adam saf mı nesi var vs. diye saçma sapan laflar ediyorlar. Sizce bizi kıskandıkları için mi böyle yapıyorlar yoksa eleştirmekte haklılar mı?
Size ne diyebilirsin mesela.herseyi ben yapiyorum dediklerini de yapma ozaman.

Sürekli sevgilim hakkında olumsuz eleştiride bulunuyorlar. Üstelik eleştirdikleri şeyler de hiç mantıklı değil. Sevgilimle bir yere gideceğimiz zaman buluşma yerini, mekanı vs. hep ben seçiyorum. Ben ne yapmak istersem onu yapıyor, o an ne konuşmak istersem onu konuşuyor. Kendisi zaten fazla konuşmaz genelde beni dinliyor. Ben sus deyince tamam diyor. Çok sakin, ne yapsam sinirlenmiyor. 3 yıldır beraberiz hep böyleydi yani. Arkadaşlarım bu adam saf mı nesi var vs. diye saçma sapan laflar ediyorlar. Sizce bizi kıskandıkları için mi böyle yapıyorlar yoksa eleştirmekte haklılar mı?
safsa saf niye takılıyorsun
isterse kimse beğenmesin kimse görmesin
sen beğenmişsin görmüşsün ya yeter artar

Kırılma ama bende garipsedim.Erkek adam dediğinde ne bileyim biraz varlığı hissedilir.Seninki nereye çeksen oraya gidiyor.Sus diyince sus konuş diyince konuş şunu yapalım tamam bunu yapalım tamam ben karar verdim okey.Bu ney len.Yani tercih meselesi tabi ama bende böyle erkekleri biraz garipsiyorum.Ve sanırım dünyada bi öyle biri bide ben kalsam yine görüşmem.Karşımdaki erkeğe saygım bitiyor.En azından ortak karar verilmeli.Yada kızdığı zaman konuşmalı, kıskandığı zaman tepki vermeli.Sus diyince ne diyosun diyebilmeli.Kendisine saygısı yok seninkinin galiba biraz.Bilemiyorum.Tarzım değil.Bende yadırgıyorum o yüzden.Garip.

Bence sevgiliniz için sadece sizinle olması önemli yani mekan yer farketmiyor onun için bana garip gelmedi bence sizi çok seviyor değer veriyor sadece sizinle olması ona yetiyor demek ki değerini bil derim bi gün buluşcagınız zaman planı sen yaparmısın de bakım nolcak bu tip erkekler kalmadı artk siz nerden buldunuz ;)) şaka bi yana yapısı tarzı bu cocugun bence özel hayatınızı anlatmayın derim ama sizde onunla emir vaki konuşmayın sus demeyin susarmısın canım mesala daha tatliş tatliş olursunuz konuştugu zaman bırakın konuşsun sus demeyin bana garip gelmedi hatta size cok değer veriyo ama sizde ona kibar olun beraber kararlar alın derim daha tatliş çift olursunuz benim kocam da ağzımı acmadan delirir;)açsam nolur acaba neyse bence sevgilinize de danışın sorun bazı şeyleri beraber karar alın

Back
X