Arkadaşlarımla aramızdaki sorunlar

mevsimbahar18

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2025
179
87
13
liseden bir grubum vardı 4 yıl oldu mezun olalı 4 kişiydik biri tamamen sildi üçümüz arada bir görüşüyorduk şimdi ise uzun bir süredir görüşmüyoruz ben mesaj atmadığım sürece ikiside atmaz ramazanda ve 1 ay önce buluşalım dedim her ikisinde de aynı kişi iptal etti öbüründen hiç ses çıkmıyor benimde evde canım sıkılıyor ben evliyim hamileyim onlar okuyor sizce kimde sorun var her seferinde mesaj arayıp soruyorum kopmak da istemiyorum

Sizin evde canınız sıkılıyor olabilir,ama onlar finaller ,bütler derken başlarını kaşıyacak zaman bulamıyorlar.Hayat yolunuz ,gayeniz,amaçlarınız artık aynı değil herkes başka pencereden bakıyor.Siz kendinize size göre bir arkadaş bulun......

Onlar artik sizinle aynı samimiyet ve muhabbeti yakalayamiyorlar buyuk ihtimal. Bosverin siz de ısrarla yazmayın. Benim de liseden çok samimi bir arkadaşım vardı. Ben üniversiteye devam ettim o evlendi. Aslında bir müddet görüştük ama ortak muhabbet kalmadı. O eşiyle kayinvalidesiyle sıkıntılarını anlatıyordu. Bense o yaşlarda hiç o kafada değildim. Yeni girdiğim ortamdan, arkadaslardan, derslerden bahsediyordum. O da onlarla ilgilenmiyordu. Zamanla da koptu tamamen.

Yaşanmış bitmiş bir arkadaşlık. Teşekkür edip yolları ayırmak gerekiyor.

Eğlenmek için insana gerek yok bence. Bazen hayat bize yalnız olduğumuzu düşündürüyor belki gerçekten de yalnız olabiliriz ama bir insan kendi ile de mutlu olabilmeli.Hamilesin.Güzelce beslen, günlük tut, yürüyüş yap. Bebeğin için alışverişe çık. Ailenle pikniğe git. Seni yormayacak, sosyalleşebileceğin kurslar olabilir hem yeni arkadaşlıklar edinebilirsin.

Benimde vardı liseden sonra evlenip çocuk doğuran arkadaşım. Ben okumayı o bu yolu seçmişti. Bi kaç sene sonra koptuk. O benim okul hayatımı bende onun çocuklu hayatını anlamıyordum çünkü. Doğal olanda buydu aslında. Şimdi yılda 1falan konuşuruz. Herkesin hayat gayesi farklı oluyor maalesef.

Hayatlarınız çok değişmiş. Onlar vize, final, ders notuyla uğraşıyorlar siz bebeğiniz için gün sayıyorsunuz. Farklı ortamlara girdikleri için yeni arkadaşlıkları da olmuştur büyük ihtimalle ve artık sizinle arkadaşlıklarının azalması onlara sorun gelmiyordur. Sizin de başka arkadaş grubunuz olmadığı için direk etkileniyorsunuz.
Kendinize bir hobi bulun, kursa yazılın oradan bir çevreniz olur. Bu arkadaşlarınızla ayda yılda bir buluşmayla sosyal eksikliğinizi kapatamazsınız, boşuna ümitlenirsiniz.

Demek istediğim aynen buydu. Bizim de 3 kız çok yakın bir arkadaş grubumuz vardı üniversitede. Biri 5. sınıfta evlendi ve mezun olduktan sonra çalışmadı. Biz işe girdik, yükseğe başladık o peşpeşe 2 çocuk doğurdu. Buluşalım desek hamileyim dedi, bebek dedi (haklı bir şey diyemem) biz de bir süre sonra diğer arkadaşımla devam ettik görüşmeye. Çünkü dediğiniz gibi biz onu anlayamayız o da bizi.

bizde lisede aynı sizin gibi 4 yakın arkadaştık. liseden sonra biri farklı şehirde üniversite okudu diğerlerimiz aynı şehirdeydik ama farklı üniversitedeydik. yine ara ara hepimiz görüşüyorduk. sonra ikisi farklı şehirlere atandı. diğer ikimiz aynı şehirdeyiz ama ben evlenince yine çok görüşemiyoruz. hayat şartları özellikle evlilik ve iş olunca görüşmek çok zor oluyor. zaten belli yaştan sonra arkadaş edinemiyorsun iyice yalnızlaşıyorsun. aynı durumdan ben de müzdaripin maalesef. hiç görüştüğüm arkadaşım yok. eşim tüm arkadaşlarıyla görüşüyor. akşam oturmasına falan gidiyor. bende sadece annemgile gidebiliyorum.

Yolları ayırmak istemiyorum biriyle anaokulundan beri tanışıyorum öbürleriyle lisede tanıştım
Sizin isteyip istememenizin önemi yok ki belli noktadan sonra. Onlar sizden kopmuşlar zaten farkında değil misiniz? Bitmiş ilişkiyi zorlamak sonunda sizi üzer sadece.

Yolları ayırmak istemiyorum biriyle anaokulundan beri tanışıyorum öbürleriyle lisede tanıştım
Onlarla konuştunuz mu bu durumu? Yani aramız açıldı gibi hissediyorum eskisi gibi sık görüşüp konuşamıyoruz ama siz benim için değerlisiniz gibisinden?
Bu arada bu soruyu sordum ama bence alacağınız cevap sizi üzecek. Belki onlar da sizi kırmamak için mesafe koymaya çalışıyordur. Bu tarz konuşmalar bence bir taraf için biraz can sıkıcı oluyor.

Kopmak istemiyorsunuz ama hayatı bu kadar farklı yöne giden insanların kopmama gibi bir şansları yok. Onların heyecanları ve dertleri başka, sizinkiler bambaşka.
Üniversite okuyan 20-21 yaşındaki insanın hayatı yeterince hareketlidir zaten. Onların konuşmak istediği şeyler sizin ilginizi çekmeyecek, sizin konuşmak istedikleriniz onların ilgisini.

Ben çocuksuz bir insan olarak çocuklu arkadaşlarımla bile çok sık görüşmüyorum artık. Konu mutlaka çocuklara, beslenmelerine, eğitimlerine, x kursuna, y okulunun fiyatına falan geliyor çünkü. Hiç ilgimi çekmeyen konular.
Çocuklar da bizimleyse arka arkaya kesintisiz üç cümle kurmak imkansız oluyor zaten. İlişkimiz arada sırada buluşup bir kahve içme seviyesine indi ister istemez.

Siz de eskisi gibi olamayacaksınız, büyük ihtimalle de tamamen kopacaksınız.
Ortak noktalarınızın daha çok olduğu yeni insanlarla tanışabileceğiniz çevrelere girmeye çalışın bence. İki kişiyle hayat geçmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…