Arkadaşlarımla tatile gitmek istiyorum

mabel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2013
954
1.498
158
Muğla
merhabalar,
15 yıllık çok samimi olduğum iki kız arkadaşım var.biri evli biri bekar.geçenlerde konuşurken karadenize gitme hayalleri kurduk,sonra gerçeğe dönüştürmek istedik 6 günlük sırt çantamızla karadenizi keşfetmek istiyoruz fakat eşim istemiyor.
Eşimle gidelim diyorum onu da istemiyor,başka yere gidelim diyorum ben merak etmiyorum bir yeri,zaten öyle gezmeyi sevmiyorum asla gitmem diyor.çok zora gelmeyi ve gezmeyi sevmiyor -tatil anlayışı herşey dahil oteller-oysa ben keşfetmeyi gezmeyi çok seviyorum.O sevmiyor tamam zorlayamam gitmesin ama hem gitmeyi sevmiyor hem gitmemi sevmiyor.
Diğer evli arkadaşımın eşi sıkıntı yapmadı fakt benim eşim gitmemi istemiyor,ben de giderim diyor ki zaten git diyorum çok sık boğaz etmeyi de edilmeyi de seven biri değilim.
Sebebini sorguladıkça ne yaparsan yap aşamasına geldik.ben bu tatile gitmeyi çok istiyorum,gidemezsem sanki onun hayatını yaşıyormuş gibi hissedeceğim fakat üzerek gidersem ben de orada mutsuz olacağım...Ne yapmalı dersiniz?

Ne yaparsan yap dediği için olumlu küçük de olsa bir umut var:) ne yaparsınız bilmiyorum ama ben olsaydım iki türlü de mutsuz olurdum gitmesem hem içimde kalırdı hem arkadaşlarıma mahçup hissederdim gitsem gözüm arkada kalırdı mutlu şekilde gitmedigim için kötü bişey olacak hissi olurdu garip şekilde gezdigimden de anlamazdim :(

Ne yaparsan yap dediği için olumlu küçük de olsa bir umut var:) ne yaparsınız bilmiyorum ama ben olsaydım iki türlü de mutsuz olurdum gitmesem hem içimde kalırdı hem arkadaşlarıma mahçup hissederdim gitsem gözüm arkada kalırdı mutlu şekilde gitmedigim için kötü bişey olacak hissi olurdu garip şekilde gezdigimden de anlamazdim :KK43:
Kesinlikle,tam da dediğinizi yaşıyorum

merhabalar,
15 yıllık çok samimi olduğum iki kız arkadaşım var.biri evli biri bekar.geçenlerde konuşurken karadenize gitme hayalleri kurduk,sonra gerçeğe dönüştürmek istedik 6 günlük sırt çantamızla karadenizi keşfetmek istiyoruz fakat eşim istemiyor.
Eşimle gidelim diyorum onu da istemiyor,başka yere gidelim diyorum ben merak etmiyorum bir yeri,zaten öyle gezmeyi sevmiyorum asla gitmem diyor.çok zora gelmeyi ve gezmeyi sevmiyor -tatil anlayışı herşey dahil oteller-oysa ben keşfetmeyi gezmeyi çok seviyorum.O sevmiyor tamam zorlayamam gitmesin ama hem gitmeyi sevmiyor hem gitmemi sevmiyor.
Diğer evli arkadaşımın eşi sıkıntı yapmadı fakt benim eşim gitmemi istemiyor,ben de giderim diyor ki zaten git diyorum çok sık boğaz etmeyi de edilmeyi de seven biri değilim.
Sebebini sorguladıkça ne yaparsan yap aşamasına geldik.ben bu tatile gitmeyi çok istiyorum,gidemezsem sanki onun hayatını yaşıyormuş gibi hissedeceğim fakat üzerek gidersem ben de orada mutsuz olacağım...Ne yapmalı dersiniz?
Ne kadar zamandır evlisiniz

Zorunlu haller olmadıkça, eşlerin birlikte tatile gitmesinden, birbirlerinin zevklerine ayak uydurmasından yanayım.
Bu sebeple, eşinizin gönlü olmadıkça gitmeyin ama ikiniz için onu ikna etmeye çalışın.
Eşim için sevmediğim birçok aktiviteyi yerine getiriyorum ya da göz yumuyorum ama karşılığında o da hoşlanmadığı şeyleri benim için yapıyor.
Bizim aramızda böyle bir anlaşma var ve ayak uydurmaya çalışıyoruz.
Siz de iletişiminizi kuvvetlendirerek, evlilik birliğinde olması gereken fedakarlığı sağlamaya çalışın.
Çünkü bu durum, hayatın her alanında karşınıza çıkabilecek bir sorun.
Baktınız olmuyor, bundan sonra planlarınızı çift olarak ayrı ayrı yapmaktan, birlik olmadan hayatı yaşamaktan başka çare görünmüyor.

Öncelikle bende sizin yerinizde olsam gitmek isterdim fakat eşinizin gitme demesinin üzerine tatile giderseniz bu kez esinizi hiçe saymis olacaksınız ama gitmezseniz de kendi kararlarınızı uygulayamamamin verdiği huzursuzlukla hem kendinizi hem de esinizi huzursuz edeceksiniz,ben olsam eşimi tatlı dille ikna edip giderdim,her zaman olan bir şey olmadığını anlatın eşinize,ve gitmezseniz huzursuz olacağınızı anlatın

Bi daha düşündüm de siz gidin gidin,erkekler den ne kadar izin almaya kalkarsaniz kendilerini bişey zannedip şahlaniyorlar sonra baska bisey icin bile izin almamizi bekliyorlar,eğer evliliginizde bi çöküş yaratmayacaksa gidin gezin dolaşın,Ohh mis...

Eşimin gönlünü yapmadan gidemezdim, ama gidemezsem de sinirimden kudururdum.

Ya bir isteği karşılayacaksın veya karışmayacaksın.

Hem o yok hem o yok, e karşıdaki de çocuk mu yani.

Ne yaparsan yap demis iste bu evet demektir benim icin :KK70:
Neden benimle gitmiyorsun da arkadaslarinla gidiyorsun dese anlardim ama ben oyle tatili sevmiyorum gitmem, sen de gitme demek cok buyuk bencillik. O sevmiyor diye siz Karadeniz i gormeden mi yasayacaksiniz? Hayatiniz istediginiz gibi bir tatil yapamadan mi gecrcek?

Git,ilk gün aklın onda kalır,sonra çok istediğin bir şeyi yapmadın heyecanı ve şevki ile unutursun,keyfine bakarsın.
O da alışacak,küsecek vs bir durum yok

Ya kendi goturecek ya sorun cikarmayacak bu kadar basit. Benim esim de gezmekten hayatta hoslanmaz ama ben gezecegim dedigimde de gitme demez. Hatta donuste mutlu ve enerji dolu oldugumu gorunce hosuna bile gidiyor.

Ben olsam giderim. Bir yerden alistirmak lazim.

Ben olsam eşimi ikna etmeye çalışırdım gelmeye. Evlenmeden önce hiç öyle muhabbetler yapmadınız mı beraber şuraya gideriz buraya gideriz diye?

eşini ikna etmeye çalış..yoksa gittiğin yerde kesinlikle huzursuz olursun...

evlendıkten sonra kızkıza yada erkek erkege tatıle karsıyım,iş için gidilir gitmişken gezilir etraf o ayrı mevzu...

ama sızın durumunuzda eslı gıtmek daha ıyı olurdu sankı, esınız bayanların arasında sıkılır o nedenle gelmek ıstememesı normal kı adam maceracı tatılı sevmıyormus, sızı yalnız yollamak ıstememesını de anlarım herkes ayrı gayrı takılacaksa evlılıgın anlamı kalmıyor, o da kendıne plan yapar gıder arkadaslarıyla bır yere durumu varsa o zaman sıze de musade etmesı lazım..

ama su durumda ben gıtmezdım, ya da dedıgım gıbı kızkıza degılde eslı olacak sekılde tatıl planını degıstırırdım...

hepinize cevap ve fikirleriniz için tesekkur ederim,eşli olarak plan değiştir veya esşini ikna et diyenler olmuş,keşke oyle olsa ben onunla gıtme ımkanım olsa arkadaşlarıma soyler sadece onla da gıderım veya dıger arkadaşımın eşi uyumlu biri o da gelir ama sorun benim yanlız gitmek istemem değil ki onun gitmek istememesi...
yanlızda gitsek eşli de istemiyor eşim,sevmiyormuş.ikna etme konusunda da imkansıza yakın diyebilirim.elimden geleni yaptım en ufak isteği yok,gitmez maalesef.ne öyle tatili seviyor,ne orayı merak ediyor nede o dönem tatile gitmek istiyor...

Ne kadar uyumsuz bir insanmış ya. Ben bile sinir oldum. Gezmeyi sevmiyorsa, gezmek isteyene engel olmaya hakkı yok. Bir şekilde gönlünü yapıp gitmelisiniz. Eğer bunu yapmazsanız ömrünüz en fazla, herşey dahil otellerde havuza girip yemek saatini beklemekle geçer. Hep kadınlar erkelere uymak zorunda değil ki, biraz da erkekler Kadınlara uysun.

Eşin bencillik yapıyor tamam kendi gitmek istemeyebilir merak etmiyordur ama siz merak ediyorsunuz. Neden hep kadınlar fedakarlık yapıyor anlamıyorum tersi olsa "ben arkadaşlarımla tatile gidiyorum" olurdu.

Back
X