arkadaslarini ailesine tercih eden Kocama ne yapmaliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Varsa yoksa arkadaslari oldu son zamanlarda. Surekli onlarla bisiklet sefasi yapiyor 6_7 saat, biz kizimla evde oturuyoruz. Sohbetlere gidip gece 1 de eve gelmeler, oglen yemegi beraber yiyelim dedigimde , ben yemek yemiyorum diyip cevap verip. Sonra arkadaslariyla pizza yerken yakalanmalar.Cok uzuldum bide diyor ki surpriz. Parka gidiyoruz 1 saat sonra eve gidelim sıkıldım diyip bizi eve yolluyor, megersem program yapmis ve ben sormasam asla soylemiyor, sonra arkadaslariyla tam 7saat boyunca arabasiyla ilgili bisiler yapmis. Onun arabasi beni ilgilendirmiyor. Biz bisi yapalim diyince hep yorgun hep uykusu var ya da isi var. Bi de balik tutmaya ayartiyor arkadaslari. Aslaaa dedim asla gidemezsin. Ve bu arkadaslari hepsi evli ve cocuklu. Esleriyle arkadasiz. Siz bu durumdan rahatsiz degilmisiniz dedigimde. Napalimm bozuluyoruz ama gidiyorlar diyolar. Esimle aramiz aylardir kotu zaten ama anliyorum ki, arkadaslariyla vakit gecirmek bizimle olmaktan daha keyif veriyor kocama, dun gece kizim oksurmekten kusmaktan bir hal oldu ve dun sabah 8 de cikti aksam 8 de geldi 5 dkda yemegini yedi ve gitti gece 1 de geldi. Msj cektim gece 11 de sohbetmi onemli cocugun mu diye. Cikip gelmedi gece 3 te uyudum kizimin basinda nobet bekledim. O ise gidip yataginda horladi hala da uyuyor. Gamsiz, sorumsuz, merhametsiz, anlayissiz, ilgisiz bir adamla evli olmak cok uzucu :(((

Bu durumda ben ne yapmaliyim?
boşamalısın :ssz:

kızım 22 aylık ama hep konuşuyorum. sen annen gibi olma kızım.. sen hep kendini değerli hissettir. bulunmaz gibi hissettir. herşeyi ben yaparım diyip kendini yorma diye konuşuyorum dinliyor beni arada gözyaşlarımı siliyor canımm diyip sarılıyor. en azından evimde beni karşılıksız sevip canım diye sarılan bir yawrum var şükürler olsun.

kıyamam ya o çocuğaa yazık inan içim parçalandı şu yazdıklarını okurken.bırak defolsun gitsin hayatından tek başına daha mutlu büyütürsün çocuğunu :(

evet beni sevmiyor. biliyorum. yani sevgiliyken çok başkaydı. evlendi bambaşka oldu...evet ona göre çok kızdırdım. yaptığım en kötü şey de; ona sormadan; onun çok yakın bir arkadaşıyla benim çok yakın bir arkadaşımı tanıştırıp evlendirmek oldu. kız çok ısrar etti cesareti yoktu. ben de aracı olup yardım ettim. şimdi evliler çocukları var. ama ben kötü oldum. ona sormadan iş yapmışım. evet bu çok kızdırdı eşimi. aramızda çok şey geçti; o hep kendini ezik hissetti. ben çalışırken o okuyordu. şimdi para kazanıyor diye özgüveni hat safhada. evet boşanmak kolay ama onu yapmak zor. konuşmama kararı aldım. gezsin tozsun yesin içsin. ben zaten herşeyi yapıyorum. 8-5 çalışıyorum eve gidiyorum yemek bulaşık kızımla oynuyorum. kendime fırsat bile kalmıyor. o kadar yoruldum ki artık temizlikçi tuttum ayda bir. ona da bozuldu. ona sormamışım. halbu ki sordum; böyle böyle bir kadın var ayda ... şu kadara geliyor çok yoruluyorum ne dersin dedim. sen zaten herşeyi ayarlamışsın dedi çıktı işin içinden yine. düzeleceğini Sanmıyorum yani çok zor eşim çok zor biri. çok kinci. yani o pis kinini bir türlü yenemedim çok dua ettim düzelsin azcık kıymet bilsin; değerimizi bilsin diye yok ama yok...

hımm canım bu mesajından sonra anladımki eşin bişeylerin intikamını alıyor.sen çalışırken o okuyo olması baya ezik hissettirmiş ve senin her özgüvenli hareketin ona fazlasıyla batmış.ozamanlar hissettiklerini sana hissettirmeye çalışıyor.kesinlikle terapist şart ama eşin kabul etmez büyük ihtimal.söylicem şeyi yapmak çok zor ama ondaki bu hissi gidermen gerekiyor.sen bizim için önemlisin imajı vermelisin aldığın kararlara onuda dahil etmelisin aman zaten hiç ilgilenmiyor söylesemde umursamıyor diye düşünme belliki umursuyor.yuvanın kurtulmasını çok isterim inş aranızdaki gerginlik geçer.sen yine dualarını eksik etme canım bence bu bir geçiş süreci.sen mümkün olduğunca zayıflamaya çalış bakımlı görün ama onu suçlayıcı davranma aranız iyi olduğunda bu günlerin acısını çıkarırsın:))))

eve geldiğinde sen çık çocuğu bırak ona programım var de aynısın sen yap bu kadar yumuşak yüzlü olma. ölseniz (allah korusun) haber olmayacak

kızım 22 aylık ama hep konuşuyorum. sen annen gibi olma kızım.. sen hep kendini değerli hissettir. bulunmaz gibi hissettir. herşeyi ben yaparım diyip kendini yorma diye konuşuyorum dinliyor beni arada gözyaşlarımı siliyor canımm diyip sarılıyor. en azından evimde beni karşılıksız sevip canım diye sarılan bir yawrum var şükürler olsun.

Ben anlayamiyorum ya... Su cümleleri yazip nasil o adamin hala sizin hayatinizda olmasına müsaade ediyorsunuz?

Adam.çocuğunu bile umursamiyor siz.zerre umrunda değilsiniz.. Her isi zaten siz yapıyorsunuz calisiyorsunuz adamin varligi yokluğu bir.. Hala boşanma diyorsunuz... Ortada evlilik mi var ki boşanma olsun??

Kizinada sana da faydasindan çok zarari var.. Neden kendinizi bu adamdan kurtularak ödüllendirmiyorsunz... Hani vazgeçilmez bir tarafi olsa tamam diyecegimde resmen kendinizi de kiziniza da mutsuzluğu hak.görüyorsunuz...

hımm canım bu mesajından sonra anladımki eşin bişeylerin intikamını alıyor.sen çalışırken o okuyo olması baya ezik hissettirmiş ve senin her özgüvenli hareketin ona fazlasıyla batmış.ozamanlar hissettiklerini sana hissettirmeye çalışıyor.kesinlikle terapist şart ama eşin kabul etmez büyük ihtimal.söylicem şeyi yapmak çok zor ama ondaki bu hissi gidermen gerekiyor.sen bizim için önemlisin imajı vermelisin aldığın kararlara onuda dahil etmelisin aman zaten hiç ilgilenmiyor söylesemde umursamıyor diye düşünme belliki umursuyor.yuvanın kurtulmasını çok isterim inş aranızdaki gerginlik geçer.sen yine dualarını eksik etme canım bence bu bir geçiş süreci.sen mümkün olduğunca zayıflamaya çalış bakımlı görün ama onu suçlayıcı davranma aranız iyi olduğunda bu günlerin acısını çıkarırsın:))))

teşekkür ederim yazan herkes için ; tavsiyelerinizi, deneyimlerinizi, fikirlerinizi paylaştınız zaman ayırdınız dinlediniz çok sağolun..Allah hepinizden razı olsun.
gelişmeleri yazarım. iyi ya da kötü. şu an işlerim var halletmem gereken malum iş beklemiyor. tekrar teşekkür ederim.

Ben anlayamiyorum ya... Su cümleleri yazip nasil o adamin hala sizin hayatinizda olmasına müsaade ediyorsunuz?

Adam.çocuğunu bile umursamiyor siz.zerre umrunda değilsiniz.. Her isi zaten siz yapıyorsunuz calisiyorsunuz adamin varligi yokluğu bir.. Hala boşanma diyorsunuz... Ortada evlilik mi var ki boşanma olsun??

Kizinada sana da faydasindan çok zarari var.. Neden kendinizi bu adamdan kurtularak ödüllendirmiyorsunz... Hani vazgeçilmez bir tarafi olsa tamam diyecegimde resmen kendinizi de kiziniza da mutsuzluğu hak.görüyorsunuz...

valla yazınızı okuyunca kalbime taş düştü sanki. ağır oldu baya. belki de gerçekleri duymak bu kadar ağır geldi.

Canım valla sende peygamber sabrı varmış.Neden katlanıyorsun bu kadar sıkıntıya,sana yazık değil mi? Anladım boşanmak için kızını düşünüyorsun ama kızının böyle bir ortamda büyümeside çok sağlıklı değil.Baba zaten yok ki ortada,fazla etkileneceğini sanmıyorum.Gerekirse bir pedagogtanda destek alırsın.Yazık daha gençsin,hayattan bezdirmiş adam seni.Bak bütün hastalıkların başı üzüntü Allah korusun.Ver kararını,yap yapacağını.Kızın ve senin için en hayırlısının bu olacağını düşünüyorum.Allah yardımcın olsun canım...

Canım valla sende peygamber sabrı varmış.Neden katlanıyorsun bu kadar sıkıntıya,sana yazık değil mi? Anladım boşanmak için kızını düşünüyorsun ama kızının böyle bir ortamda büyümeside çok sağlıklı değil.Baba zaten yok ki ortada,fazla etkileneceğini sanmıyorum.Gerekirse bir pedagogtanda destek alırsın.Yazık daha gençsin,hayattan bezdirmiş adam seni.Bak bütün hastalıkların başı üzüntü Allah korusun.Ver kararını,yap yapacağını.Kızın ve senin için en hayırlısının bu olacağını düşünüyorum.Allah yardımcın olsun canım...

teşekkür ederim canım. iyi sabrediyorum evet. zaten üzüntüden bana bir şey olacak diye korkuyorum. baba ortada yok ama kızım babasını çok seviyor. eve beraber gittiğimiz zamanlarda kapıyı açınca direk baba baba diye koşup sarılıyor özledim diyor. yani bence babasının yokluğunu da varlığını da hissediyor.

teşekkür ederim canım. iyi sabrediyorum evet. zaten üzüntüden bana bir şey olacak diye korkuyorum. baba ortada yok ama kızım babasını çok seviyor. eve beraber gittiğimiz zamanlarda kapıyı açınca direk baba baba diye koşup sarılıyor özledim diyor. yani bence babasının yokluğunu da varlığını da hissediyor.

Yani o şekildede zaten illa ki babasını görecek.Ayrıca aklı erdikçe senin üzülmelerinede çok üzülecek.O yüzden sana tavsiyem yol ver gitsin.Başına silah dayamadın ya evlen benimle diye,kimsenin kimseye bunu yaşatmaya hakkı yok.Madem gelemiyor sıkıya evlenip senin hayatınıda mahvetmeseydi,arkadaşlarıyla takılsaydı 24 saat.

O kucucuk yavrunun omuzlaruna oyle bir yuku yukleme. Yazik o kucucuk bebege. Eyer sabredemiyeceksen evladina bu kotulugu yapicagina at kicina o pislik herifin tekmegi olsun bitsin.

bazen insanlar empati kurup düşünceli davranmayınca bizim onlara misilleme yaparak bunu farkettirmemiz gerekir. sık kullandığım bir yöntemdir, çoğu zaman da işe yarar... aynı şeyi siz yapın.. kızınızı da alın bir arkadaşınıza gidin muhabbet ediyorum deyin saatlerce gelmeyin.. hal ve hareketlerine çeki düzen verene kadar da devam edin buna, hem sosyalleşmiş de olursunuz :KK53:

Ema1 en can aliciyi soyledin. Evet babasi tarafindan sevilmemis basi oksanmamis adam oglum bile demiyor. Sanki komsunun oglu...cokmesafeliler. Ben de program yapiyorum zaten kizimla. Artik sormuyorum ona. Evet aglamam onun icin hicbirsey ifade etmiyor. Kizim az once yine kustu. Gittim baktim gelmeyinceadam. Elinde telefon yatak keyfi yapiyo kalkip gelmedi bile. 2 kez benden bosanacagini soyledi. Ilki kizim 4 aylikti ve ben lohusayim hic anlamadi. Cok uzulmustum. Ikincisi de askerdeyken soyledi. Verelim dilekceyi dedi. Yine uzulmustum. Ama simdi kendimi cok hazirladim 5 aydir bu moddayim. Bu evlilik bitmeli artik diye....
Simdı bosanalım demesine mı hazırladınız kendinizi?
Neden Bosanmak istiyorum diyen olmuyorsunuz da boyle bır tipin bosanalım demesini bekliyorsunuz?

Varsa yoksa arkadaslari oldu son zamanlarda. Surekli onlarla bisiklet sefasi yapiyor 6_7 saat, biz kizimla evde oturuyoruz. Sohbetlere gidip gece 1 de eve gelmeler, oglen yemegi beraber yiyelim dedigimde , ben yemek yemiyorum diyip cevap verip. Sonra arkadaslariyla pizza yerken yakalanmalar.Cok uzuldum bide diyor ki surpriz. Parka gidiyoruz 1 saat sonra eve gidelim sıkıldım diyip bizi eve yolluyor, megersem program yapmis ve ben sormasam asla soylemiyor, sonra arkadaslariyla tam 7saat boyunca arabasiyla ilgili bisiler yapmis. Onun arabasi beni ilgilendirmiyor. Biz bisi yapalim diyince hep yorgun hep uykusu var ya da isi var. Bi de balik tutmaya ayartiyor arkadaslari. Aslaaa dedim asla gidemezsin. Ve bu arkadaslari hepsi evli ve cocuklu. Esleriyle arkadasiz. Siz bu durumdan rahatsiz degilmisiniz dedigimde. Napalimm bozuluyoruz ama gidiyorlar diyolar. Esimle aramiz aylardir kotu zaten ama anliyorum ki, arkadaslariyla vakit gecirmek bizimle olmaktan daha keyif veriyor kocama, dun gece kizim oksurmekten kusmaktan bir hal oldu ve dun sabah 8 de cikti aksam 8 de geldi 5 dkda yemegini yedi ve gitti gece 1 de geldi. Msj cektim gece 11 de sohbetmi onemli cocugun mu diye. Cikip gelmedi gece 3 te uyudum kizimin basinda nobet bekledim. O ise gidip yataginda horladi hala da uyuyor. Gamsiz, sorumsuz, merhametsiz, anlayissiz, ilgisiz bir adamla evli olmak cok uzucu :KK43:((

Bu durumda ben ne yapmaliyim?
Boşanmalısınız.

Canım çocuk bir kadının en hassas noktasi seninki ergenlikte kalmış düzelmez bak benim esiminde arkadaş lari var ama sayılı komsumuzlar cogunlukla bize gelirler sohbet ederler oyun oynarlar sonra dışarda cay içerler ben hazirlarim uzak bir yere gitseler eşimde onlarda yenge sende gel diye diretirler baligada giderler benide götürürler onlar tutarlar ben yaparım bak şimdi seninde ortak yaptığınız birşey olsaydı sende keyif alirdin ama bu eşinin tavrı değişmez diye düşünüyorum

bu evlilikte zaten bir adam bir koca bir baba yok.
yerinizde olsam bende kendisinden sıkıldıgımi artik suratini bile gormek istemedigimi soyler giderdim.
boyleleri bir tas sicak corba yapmak icin verilen emegi bile haketmiyor maalesef

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X