umut oldunuz! teşekkürler! nasıl bir süreçten geçtiniz? neler yaşadınız? bu süreçte umudunuzu nasıl korudunuz?
rica ederim, ne güzel umut oldugsam :)
evlendik canim, hic korunmadik...bir kac ay gecti, olmadi, sonra ben kendi kendime dedim, acaba neden olmuyor? doktora bas vurdum...her iki haftaya bir doktordaydim, her testi yaptilar...herseyi denedik. önce ilaclarla denedik, hormonlarimi bile baktilar ama birsey cikmadi canim....böyle yarim seneden fazla zaman gecti. sonra esimim gitmesini önerdiler doktora. bende hemen durmadan randevu aldim. gittik ve ilk konusmamiz oldu (tedavi yerinde) sonra esimde sperm testi yapildi, ve cok cok kötü cikti...böyle cocuk sahibi normal yollarda cok zor dediler....yani asilama ve diger seyleri deniceyiz dediler...bu arada bende caylar iciyorum. ne duyuyorsam onu yapiordum. hic durmadan.
sonra hamile kaldim, hic bir tedavisiz, ama bos gebelik gecirdim cok zor dönemdi canim anlatamam, kürtaj olmak zorunda kaldim. sonrasinda 3 ay zaten rahim kendini toparliyormus onu bekledik, ama korunmadik o siradada...asilama günü yaklasti, asilama oldum (igneler vuruldum 10 gün boyunca) catlatma igneside vuruldum, daha etkili olsun diye. 14 gün sonra kan vermeye gittik ve telefon geldi sonuc belli olmus....maalesef negatif....yikildim agladim....ve her defasinda bir cocuk görsem icim cizzzz ediyordu.
ve ikinci asilamaya karar verdik kiii mucizemiz geldi, yani melegimiz...doktorlar sasira sasira bir kaldi...nasil oldu falan filan diye.
dua ile ayakta durdum, ama cevremdekilerin hic haberi yoktu, bence söylemeyin, yoksa deli ediyorlar...ne oldu ne bitti diye...o yüzden karar vermistik söylemicektik, tek annem gilin haberi vardi. kimse bilmiyor yani kürtaj oldugumu tedavi gördügümü...
her bir tanidik gördügümde soruyorlardi, merhaba nasilsin, bebis varmi???? sinir olmaya baslamistim artik...birde arkadaslarimin ve kuzenlerimin (benim yasimda) hepsinin bebisleri var hata 3 tane. onlari kiskanmyiordum, ama üzülüyordum bir hamile haberi alinca, bende cok üzülüyordum ama dua ediyorum hayirlisi diyordum, daha zamani var diyordum. allahim bilir hayirlisini diyordum ve birgün basladim 4444 kere salati tefriciyeyi okumaya...ve yari bile olmadan hamile oldugumu ögrendim cok sükür
tabi sizler icinde cok dua ediyorum. bir an bende ümidimi kayip ediyordum kiiiii.....mucize gercek oldu, doktorlarin böyle olmaz dedigi gercek oldu. cok sükür.
dua edin, sakin isyan etmeyin