- 11 Şubat 2014
- 3.656
- 1.188
- 148
canım inşallah allah sana da sağlıklı bir evlat nasip eder.
Arkadaşlar biz de uygun şartları bekledik ve evleneli 7 sene oldu 5 sene korunduk son 1-2 senedir çocuk istiyoruz. Tetkiklerde hipotiroidim çok yüksek ve prolaktinim de çok yüksek çıktı ve hamile kalamamamın en büyük engeli tiroid. Şimdi tiroidi düşürdüğümde ancak bebeğim olabilir diyeceğim. Yani hormonal ve fiziksel engelleri atlamayın ve yıllarınızı sadece umut etmekle geçirmeyin, yoksa 30 yaşında yumurtası tükenenler bile var. Yani önce tıbbi tetkikler ve hamileliği engelleyen metabolik hastalıkları tedavi etmek sonra dua etmek. Allah da ele el üstünde oturup pinekleyeni sevmez önce gerekeni yapmak lazım, çalışan kul olmak lazım yoksa ilmi fenni es geçersen peygamberin sünnetine de uymamış olursun ve daha çoook beklersin. Peygamberin hayatını bilenler onun ilmi Çinde bile olsa alın dediğini, ticaret yaptığı yıllarda uzakdoğulu tüccarlardan öğrendiklerini hayatında uyguladığını mercimek, incir, hurma, çörekotu vb. şifalı besinleri hep bu alışverişleri sırasında öğrendiğini bilirler. Yani dinen de önce şifası varsa araştıracaksınız sonra dua edeceksiniz. Beklerken yıllarınızı geçirmeyin diye söylüyorum. Herkese sağlıklı bebekler diliyorum...