Arkadaşlığın da bir sınırı olmalı bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Genelde arkadasinin derdini dinleyip dinleyip ayni seyleri anlatip anlatip sonra gidip ayni cocukla/adamla tekrar başa sarmak ve bunlari dinlemekten sıkılan insanlar arkadasligi bitiriyor.
1 kişi deseniz ok ama cevremdeki herkes boyle diyorsunuz, ben kendinize objektif bakabildiginizi dusunmuyorum.

Sonucta kimse kimsenin terapisti degil. Yorum istemeyen derdini de anlatmamali
Aynen öyle..

Yedi yirmi dört aglama duvari gibi milletin kafayı utulerler sonra da benim hayatim benim kararlarim.

Madem oyle icinizde yasayin millete de sınırı aşacak haddi vermeyin.

Herkese merhaba,
Gece gece dertlenip sizinle paylaşmak istedim belki benimle aynı şeyi düşünenler vardır. Hemen konuya geçeyim.

Çevrem sürekli arkadaşlık dostluk kavramını yanlış anlayan ve benimle çatışma haline giren insanlarla dolu. Bana göre biriyle arkadaş olduğumda kararlarına müdehale etmemeliyim çünkü bu onun hayatı.

Şöyle bir olay geldi başıma bu gece uzun zaman önce biten ilişkiden eski sevgilim mesaj attı konuştuk bi kahve içelim mi dedi bayramdan sonra olur dedim. Sohbet esnasında arkadaşıma söyledim ve bana şöyle bir tepki verdi: "Sana dedim ki sen Xle mutlu olamazsın ama sen beni dinlemiyorsun ben sözümü dinleyen ve değer veren insanlar olsun istiyorum hayatımda Lady artık seninle konuşmak istemiyorum. "

Tavrına şok oldum açıkçası çünkü kimle kahve içeceğim kimin mesajına cevap vereceğim benim kararım ve bu kimseyi alakadar etmez. Aynı şekilde ben arkadaşlarıma böyle yapmam, fikrimi söylerim örneğin göre göre yanlışa gidiyorsun derim ama beni dinlemediği için küsmem. Bana nasıl davrandığına bakarım. Acaba ben mi arkadaşlığı bilmiyorum anlamadım ki.

Yapı olarak biraz kendi bildiğimi okurum ama kimseye sence bu konuda napmalıyım diye sorup derdimi anlatıp bildiğimi de okumam. Kararlarımı anlatmam genelde çünkü benim kararlarım kime ne ki diye düşünürüm hep ama bu gece yaşadığım şeyi son zamanlarda çok sık yaşadığım için biraz kendimi sorguluyorum artık açıkçası.

Uzun yıllar beraber olup , evliliğe bağlanmadığı için ayrıldığınız ; babasıyla ortak iş kuran erkek arkadaşınızla mı kahve içeceksiniz ?

Bu beyefendiden ayrıldıktan 1,5 ay sonra görüşmeye başladığınız , 4 aydır flört ettiğiniz ; fabrikada montajda çalışan beyden ayrıldınız mı ?

Herkese merhaba,
Gece gece dertlenip sizinle paylaşmak istedim belki benimle aynı şeyi düşünenler vardır. Hemen konuya geçeyim.

Çevrem sürekli arkadaşlık dostluk kavramını yanlış anlayan ve benimle çatışma haline giren insanlarla dolu. Bana göre biriyle arkadaş olduğumda kararlarına müdehale etmemeliyim çünkü bu onun hayatı.

Şöyle bir olay geldi başıma bu gece uzun zaman önce biten ilişkiden eski sevgilim mesaj attı konuştuk bi kahve içelim mi dedi bayramdan sonra olur dedim. Sohbet esnasında arkadaşıma söyledim ve bana şöyle bir tepki verdi: "Sana dedim ki sen Xle mutlu olamazsın ama sen beni dinlemiyorsun ben sözümü dinleyen ve değer veren insanlar olsun istiyorum hayatımda Lady artık seninle konuşmak istemiyorum. "

Tavrına şok oldum açıkçası çünkü kimle kahve içeceğim kimin mesajına cevap vereceğim benim kararım ve bu kimseyi alakadar etmez. Aynı şekilde ben arkadaşlarıma böyle yapmam, fikrimi söylerim örneğin göre göre yanlışa gidiyorsun derim ama beni dinlemediği için küsmem. Bana nasıl davrandığına bakarım. Acaba ben mi arkadaşlığı bilmiyorum anlamadım ki.

Yapı olarak biraz kendi bildiğimi okurum ama kimseye sence bu konuda napmalıyım diye sorup derdimi anlatıp bildiğimi de okumam. Kararlarımı anlatmam genelde çünkü benim kararlarım kime ne ki diye düşünürüm hep ama bu gece yaşadığım şeyi son zamanlarda çok sık yaşadığım için biraz kendimi sorguluyorum artık açıkçası.
O arkadaşının eski sevgiline bir ilgisi var mı bence sorgulamaya buradan basla😑

Çok mu dert yandınız ona geçmişte eski sevgilinizle ilgili? eski sevgiliniz sizi çok üzdüyse tekrar bir araya gelmenizden mi korktu acaba? Ama çok saçma tutumu, boşverin kendi bilir. Eğer sizin, sizi üzen bir birlikteliğe yaniden başlayacağınızdan korktuysa bile ifade tarzı yanlış; siz onun "sözünü dinlemek" zorunda mısınız?

Bu tip insanlardan hiç hoşlanmam.ne başkasının hayatına karışırım,ne de başkasının benim hayatıma karışmasını isterim.biri bi şey anlatırsa bana sadece fikrimi söylerim,bazen onu da söylemem kendime saklarım.karşımdaki kararımı vermiştir çünkü.

Buradaki yorumlardan da anlayacağımız üzere bizim milletimizde sınır karmaşası var ne yazikki. Daha çocukluktan başlayan bir karmasa bu. Anne babalarımız bizim adımıza karar vermeye çok alışmışlarsa bu kontrolcü tavırlarını yetişkin olmaya çabalarken de görüyorsak sınırlarımızı korumayı öğrenemiyoruz. Burada bile normal görülmüş dert anlatınca arkadaşımızın hayatına karışma hakkı. Sasirmadim toplumca böyleyiz. Hemen bir nasihat çıkar cebimizden. Çünkü insanın kendi sorunlarıyla uğraşması , ötekine hatalarini söylemekten daha zordur. Bir de dert anlatıp anlaşılmak istenen insanlara " ben senin terapistin miyim?" bakışı. Illa terapistim mi olman lazım anlaşılmam için? Bence insanin insani anlama çabası , çok değerli ve bunun için terapist olmamız şart değil sadece insan olmamız kafi.
Sizin bir şeyler paylaşmanız karşınızdakine hayatınıza hükmetme hakkı vermez elbette. Üstelik tavrı asiri abartılı olmus hayatınızdan çıkmak filan. Benim hiç ama hiç olmayacak kişiyle evlenen arkadaşım var. Bende zor zamanlarında yanında oldum. Evlenmeden once eşi tarafından tehtit edildi o kadar diyeyim ama yine de bana " ben karar verdim" deyince hayatından çıkmayı düşünmedim. Hayırlısı olsun dedim özel günlerinde yanında oldum. Çünkü haddim değildi.
Zaten hayatınızdan cıkmış o yuzden yapabileceğiniz bir sey yok ama olur da dönmek isterse eskisi kadar yoğun bir duygu paylaşımında bulunmayın derim.

Herkese merhaba,

Aekadaşının kurduğu bu cümlenin altında hafife alınmayacak şeyler var bence, canından bezdirdin sanırım insanları. Kolay kokay kimse bu cümleyi kurmaz. İnsanlar senin kendine eziyet ettiğini görmekten bıktıysa bu cümleyi kurup hayatından çıkabilir, bu gayet normal. Bence başına buyrukluğunun sonuçlarını bir gözden geçirmelisin

Hayatınıza yön veremediği için dostluğunuzu bitirdiyse kurtulduğunuz için sevinin niye üzülüyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X