- 10 Haziran 2017
- 800
- 1.222
- 113
- 31
- Konu Sahibi whitesneaker
-
4 ay oldu acaba nasıl diye düşünmesini bekledim. Ya bende açıkçası aydınlanma oldu. Çok fazla anlam yüklüyordum insani ilişkilerime. Bir mesaj atıp nasılsın demesini bekledim. Merak edilmek istedim. Göremediğimde ise demek ki ben onda o kadar değilmişim dedim.Bekarken bende evli insanlari aramaya cekinirdim cunku musait olmayabilirler, oynasiyor olabilirler tartışıyor olabilirler diye dusunur beklerdim, bi durum olursa arayabileceklerini söyler benim cekinip arayamadigimi anlatirdim, belki arkadasinizda cekiniyor olabilir bilemedim.
Tabiki size ayni benim evli arkadaslarima yaptigim gibi bir aciklama yapmaliydi, dogrusu buydu ama insanlardan fazla beklentiye girmemek gerektigini zamanla öğreniyoruz iste herkes bize bir konuda tecrube kazandırıyor oyle ya da böyle.4 ay oldu acaba nasıl diye düşünmesini bekledim. Ya bende açıkçası aydınlanma oldu. Çok fazla anlam yüklüyordum insani ilişkilerime. Bir mesaj atıp nasılsın demesini bekledim. Merak edilmek istedim. Göremediğimde ise demek ki ben onda o kadar değilmişim dedim.
Her gün değildi ben haftada bir aramaya gayret ediyordum veya iki haftada bir. Nasıl olduğunu merak ettiğimden. Orada yalnız hissetmesin diye. Fakat sadece benim çabamdan mı ibaret diye düşünmeye başladım çünkü ya bu kız beni arardı 4 aydır sesi çıkmıyor acaba iyi mi diye merak etmesin beklerdim.Araya mesafe girince böyle olması normal gayet. Belki de o sizin onu gördüğünüz kadar sizi kendine yakın görmüyordur. Zaten her gün telefonda konuşan yakın arkadaşlar da değilmişsiniz. Denk geldikçe arayıp konuşun işte. Küsecek, üzülecek bir durum da yok diye düşünüyorum. Sonuçta özel günlerde falan arıyor anladığım kadarıyla. Bir de bazı insanların arama huyu yoktur. Benim var mesela 20 senelik arkadaşım. Beni hiç aramaz hep ben onu ararım ama başkasını da aramaz. Sitem etmem hiç çünkü huyunu biliyorum. Ararım konuşuruz, niye aramıyorsun demem asla. Öyle kabul ettim. Ama can ciğer en yakın arkadaşımla günaşırı bir kelime bile olsa yazışır ya da konuşuruz mesela. Bence kafanızda büyütmeyin.
Evet ben bunu şimdi anladım. Ben onu aradığımda öğrendiğim kadarıyla bi derdini yanında olmaya çok çalıştım. Ama insan hastane odasında, iş arayışında, cenazesinde göremediği birini demek ki fazla anlam yüklemişim diyerek başka bir noktaya koymak istiyormuş. Ha bilmiyordu ama nasıl olduğumu merak etseydi bilirdi.Tabiki size ayni benim evli arkadaslarima yaptigim gibi bir aciklama yapmaliydi, dogrusu buydu ama insanlardan fazla beklentiye girmemek gerektigini zamanla öğreniyoruz iste herkes bize bir konuda tecrube kazandırıyor oyle ya da böyle.
Beklentiler üzer4 ay oldu acaba nasıl diye düşünmesini bekledim. Ya bende açıkçası aydınlanma oldu. Çok fazla anlam yüklüyordum insani ilişkilerime. Bir mesaj atıp nasılsın demesini bekledim. Merak edilmek istedim. Göremediğimde ise demek ki ben onda o kadar değilmişim dedim.
Evleneli 3 sene oldu. Evime eşime çok bağlı ve düşkünüm. Ama dediğinizde çok haklısınız bu kadar anlam yüklemeye gerek yok.Ben hayata bu kadar ince bakmıyorum gittiği yerde rahat değil diye zırt pırt aramam koca kadın bir şekilde uyum sağlar ,siz onun annesi değilsiniz annesinden çok düşünmek normal değil,zaten o da belli bir mesafe bırakmayı uygun görmüş,size uymuyorsa tüm iletişimi kesersiniz.Kardeşim yeni evlendi o aramazsa aramıyorum,uyum sürecine saygılıyım bir şey olursa arar beni diyorum.Bu kadar ilişkilere anlam yüklemeyin kalbiniz güzel ama gerek yok,kendi yuvanıza odaklanmanız en doğrusu
Aramadığı sormadığı için bilmiyor. Benim sitemim neden yanımda olmadı değil. Benim böyle bir arkadaşım vardı acaba bir sıkıntısı mı var 4 aydır hiç aramıyor sormuyor demesi.İçinde bulunduğunuz durumu biliyor muydu ki?
Bazen iki bekar çok yakın arkadaştan biri evlendiğinde diğeri kendini eksilmiş hissedebiliyor. Artık onun öncelikleri farklı, bana eskisi gibi zaman ayıramaz. Ona ayak bağı olmayayım gibi. Ve karşı tarafın aramasını tercih ediyorsun. Çünkü bu konuda kötü örnekler var. Evlenince arkadaşlarıyla tüm iletişimini kesen, araya mesafe koyan insanlar dolu. Siz çok iyi niyetlisiniz bu konuda. Kendi durumunu da kafaya takiyorsa bunu kompleks yapmış olabilir.Herkese selamlar
Benim 2018 senesinde iş ortamında tanıştığım sonrasında ise çok samimi olduğumu düşündüğüm bir arkadaşım var. Kendisi 2020 yılında başka bir şehire taşındı fakat o yıl boyunca da ayda 1 haftasonu bulunduğum şehirde randevusu olduğundan dolayı geldi ve bende kaldı. Taşındığı şehirde sosyal çevresi neredeyse hiç yok, hayatında biri hiç olmadı neredeyse şehrini ve işini de sevmediğinden dolayı ben sürekli bu arkadaşımı arıyordum. Haftada bir arıyordum hem sesini duyayım hem de kendini yalnız hissetmesin diye. Sonra ben evlendim ve arkadaşım beni aramamaya başladı. Birkaç kez sitem ettiğimde ise senin yoğunluk durumunu bilmiyorum o yüzden sen müsait oldukça ara konuşalım dedi.
En son neredeyse 4 ay önce görüştük ben aradım tabi yine. Fakat sonrasında bu 4 ay benim hayatımı sorguladığım zaman zaman zorluklar yaşadığım bir süreç oldu. İşten çıkartıldım, annem çok ağır bir operasyon geçirdi ve babannemi kaybettik. Ben bu süreç boyunca aramadım. Hem psikolojim iyi değildi çünkü işten çıkartılmak kolay bir duygu değil. Hastane sürecimiz uzun sürdü derken ben baktım ki haftada bir iki haftada bir görüştüğüm bu arkadaş 4 ay olmasına rağmen hiç aramadı.
Bu arada başka işin yok mu diyebilirsiniz. Ben fazla hassas olduğum için böyle şeyleri de düşünüyorum. Aradığımda çok sıcak çok samimi olan arkadaşlığımız ben aramadığımda sessizliğe gömüldü. Belki 32 yaşın bir aydınlanması olabilir ama sadece benim emek ve zorumla devam edecek ilişkileri istemediğimi ve buna hiç gerek olmadığını farkettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?