arkadaşlık ilişkilerimdeki başarısızlık için öneriniz var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sonbaharsonuyok

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2011
1.224
814
323
hep ciddi sorunlarla geldim buraya bu da mı dert demeyin ne kazalar ne ölümler yaşadım artık dingin normal bir hayata adım atıyorum . sanırım anormallik içinde normal yaşamayı unuttum.
arkadaşlık ilişkilerim hep zor oldu. çok çok iyi dostlarım oldu ama farklı şehirler ayırdı. ya da dost sandığım insanlar benim başarımda ( öss, kpss) değil yanımda olmak kendileri kayıp etmişşe yüzüme bakmadılar. ( en yakın dediğim 2 arkadaşımı ben sınavları kazanıp onlar kazanamayınca kayıp ettim)
sonraki yıllarda da çok çekingen içine kapanık oldum. yeni iş yeni şehir sebebiyle sürekli değişti ortamım.
tüm arkadaşlarımla hemen samimi olduk . ama bu seneki yakın bir arkadaşımı başka birinin sırrını açığa koymamak adına kaybettim. beni tanısa zaten anlardı .
peki şimdi ne yapmalı? çok iyi anlaştığım birileriyle tanıştım. en ufak bir hastalıklarına yemek yapar koşarım nereye diyorlarsa getirip götürürüm falan elimde ne varsa paylaşırım yapımda bu var.
sizce yeni iş ve ev ortamımda ne yapmalıyım?
inanın kaybetmekten korkuyorum. sevdiklerimi kırmak en büyük korkum. beni sevmeleri ve saygı duymaları için ne yapmalıyım. eskisi gibi eve kapanmak istemiyorum. neler önerirsiniz bana. fedakarlık ne kadar olmalı. görüşmeler nasıl olmalı?

çok fazla fedakarlık yapma, hatta karşılık beklentin olmasa bile severek yapıyor olsan bile yapma, çünkü o zaman seni çıkar sağlayacakları biri gibi görüp çıkarları bitincede yüzüne bile bakmazlar
yani şu hayatta çok arkadaşı ve sıkı arkadaşları olan kim varsa hep kaba saba, cimri, herkesin arkasından konuşan insanlar, nasıl oluyor ben de bilmiyorum ama
en iyisi samimi ilişkiler aramayı bırakmak, yüzeysel mesafeli ilişkilerle mutlu olmak

Bunu kabul etmek zor hala gerçek bir dostum olacağına inanıyorum. Kendimden büyüklerle çok iyi anlaştım her zaman. Ve ömrümde 2 3 kez dostluk denen duyguyu yaşadım. Biri uzak bir sehirde biri ucak bir ülkede ne.yazık. ki. Zor şartlarda tanıdım hepsini de Güneydoğu da zorlu yıllar geçirdim en yakınım oldular. Şimdi yoklar

çok iyi anlaştığım birileriyle tanıştım. en ufak bir hastalıklarına yemek yapar koşarım nereye diyorlarsa getirip götürürüm falan elimde ne varsa paylaşırım yapımda bu var.

bu kadar verici olma. ne kadar verirsen o kadar isterler. bırak da biraz karşındaki çabalasın. yapım bu deme yapını değiştir yoksa hep sen üzülürsün.

ayrıca kayıp etmek diye bişey yok, kaybetmek olacak doğrusu :)

Ben kayıp etmek yazmadım ki kaybetmek yazdım. Klavye hataları dışında imla ve noktalama benim kendimi adadığım işim. Ama telefondan kaynaklı hatalar yapabiliyorum. Zira teknolojiden uzak yaşayan biriyim.

Son düzenleme:
Bu yaptığınız çok insancıl güzel bir davranış peki size o arkadaşlarınız aynısını yapıyor mu?
aslında bilmiyorum sanırım fırsat vermiyorum. her işimi kendim yaparım kimseden yardım istemem . ama daha bir hafta önce hastaneden çıktım. 'çocuğu yüzünden imkan bulamayıp mesaj dahi at(a)mayan' arkadaşlarım oldu. o zaman anladım ki beklentim çok azalmış zira bu durum beni eskisi kadar üzmedi.

yanımda olmak kendileri kayıp etmişşe yüzüme bakmadılar. ( en yakın dediğim 2 arkadaşımı ben sınavları kazanıp onlar kazanamayınca kayıp ettim)

Ben kayıp etmek yazmadım ki kaybetmek yazdım. Klavye hataları dışında imla ve noktalama benim kendimi adadığım işim. Ama telefondan kaynaklı hatalar yapabiliyorum. Zira teknolojiden uzak yaşayan biriyim.

buyrun.

Merhaba kısa ve öz cevap vereyim. Genel anlamda insanlar senin yanında olmak isterlerse olurlar, istemezlerse olmazlar. Sen her daim neşeli, mutlu, donanımlı biri olmaya bak. Gelmek isteyen sana gelir.

Merhaba kısa ve öz cevap vereyim. Genel anlamda insanlar senin yanında olmak isterlerse olurlar, istemezlerse olmazlar. Sen her daim neşeli, mutlu, donanımlı biri olmaya bak. Gelmek isteyen sana gelir.
Gelene hoş geldin diyip fazla da kurcalamamak lazım diyorsunuz. Haklısınız da elbette. Ama bazen sımsıcak bir dost istemiyor değilim. Dünyam eşim , okulum ve kayınvalidemden ibaret olmamalı. Çok fazla eve kapanıp kitap okuyorum öyle ki esas dünyadan uzak kaldım. Akşamları dışarı çıkayım istiyorum. Eşim de çok yoğun çalışıyor ve kariyer yapıyor. Benim kariyerim yaşadığım şehirde pek mümkün değil. Eşim de beni yalnız bırakmamak için asla arkadaşlarıyla olamıyor. Bence onun da arada bir farklı ortama girmesi gerek. Erkek arkadaşlarıyla dışarı çıkması gerek.

O çıksın bence de. Ona buna gerek olmadığını söyleyin. Sosyalleşsin. Klasik olacak ama kariyer yoksa ancak kurs gibi yerlerde sosyalleşilebilir, spora gidebilirsiniz.
Bir de yalnız da olsanız madem kitap okuyorsunuz dışarıda kitap okumak da iyi geliyor tavsiye ederim.

Sürekli gittiğim yerler vardır elbette. Bir de harika bir bahçem var. Tamamen ormanlık bir alan ve kendimce güzel de bir balkonum var. Şehirdeki bir çok mekandan daha güzel. Ama sanırım insana ihtiyacım var. Ve artık güzel samimi dostluklarım olsun istiyorum. Son yaşadığım olay beni çok üzdü

Sürekli buna odaklanırsanız olmaz. Ayrıca ben de aynı durumdayım ama dert etmedikçe her şey daha iyiye gidiyor. Hani aşkı beklemeyin beklemediğinizde gelir derler ya onun gibi aynen.

Uzun zamandır göremediğiniz arkadaşlarınıza yazın bir de iyi oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…