- 29 Şubat 2020
- 364
- 425
- 103
- Konu Sahibi Mavigokyuzu6
-
Ben de boyle düşünüyorum malesefBir şey yapmayın. Belli ki sizin ona verdiğiniz değer kadar o da size değer vermek istemiyor.
Evet bu dogum gununu sadece üç arkadaşım ve onların çocukları için yapmıştım çünkü bu sadece onlarla aramızdaki bir muhabbetti. Biz evde aile arasında küçük bir kutlama yapmıştık zaten. Arkadaşlar da bunu biliyordu. Bu sadece onlara özel olacaktı.Özenmiş beklemişsiniz aylar öncesinden yapılan organizasyon neticede o açıdan haklısınız ama sizi haksız bulduğum noktalar da var. Siz çocuğunuzun Doğum gününü sadece 3 arkadaşınız için mi yaptınız?
Kadının çocuğu hastaymış gelememiş çok normal. Sizi teselli etmek adına da belki böyle daha iyi olur diye moral vermiş etkinlikten önce. Bunda da anormal bir şey yok bence. Neye kırıldığınızı gerçekten anlamadım o da sizin ona tavır yaptığınızı düşünüyor olabilir. Farkında değildir belki de sizi kırdığının arkadaşlığınıza devam etmek isteseniz de istemeseniz de bence kendinizi anlatın. Karşı taraf sizin ne düşündüğünüzü bilsin, siz de onu dinleyin. Böyle çocuk gibi konuşmadan herkesin kafasında kendince anlam yüklemesiyle biten arkadaşlıklar bana doğru gelmiyor.
Evet bu dogum gununu sadece üç arkadaşım ve onların çocukları için yapmıştım çünkü bu sadece onlarla aramızdaki bir muhabbetti. Biz evde aile arasında küçük bir kutlama yapmıştık zaten. Arkadaşlar da bunu biliyordu. Bu sadece onlara özel olacaktı.
Belirtmedigim bir nokta ise benim eşim doğum gününden iki hafta önce bir safra kesesi ameliyatı geçirdi. Buna rağmen eşim bana yapalım icinde kalmasın dedi.
Evet bence de bu sebepten arkadasliklar bitmemeli. Ama arayıp sormasi gereken kişinin o olduğunu düşünüyorum. Siz arayın o aramiyorsa diyeceksiniz belki ama ben diger kızlarla bu konuda konuştuğumda arkadaşın bu mesajına kırıldığını söyledim. Ve bu söylediğim şeyin ona ulaşmadığini hiç sanmıyorum. Demem o ki aslında neye kirildigimi biliyor ama düzeltmek için hiçbir şey yapmıyor ve yapmayacak da belli ki
Aslinda faturayı sadece ona kesmedim. Diğerleri kendilerini açıklama gereği duydular ve gelip durumdan üzgün olduklarını belirttiler. Diğer arkadaşımin da en azından kendi adına bir konuşma yapmasını isterdim.Garip bulduğum nokta şu ki 3 arkadaşınızın sadece birinizin mahareti geçerliyken siz ona tavırlısınız. Çocuğu hasta olduğu için gelemeyebilir. Anladığım kadarıyla bozulduğunuz nokta size söyledikleri ama teselli için söylemiştir muhtemelen. 3 kişilik kutlama ne ya bence iptal et çok kötü olur öyle mi deseydi? Kendince size moral vermeye çalışmış. Siz bu doğum günü hayal kırıklığının faturasını ona kesmişsiniz gibi olmuş, sadece ona tavırlısınız çünkü.
Eşinizle ilgili detayı belirtmeniz düşüncelerimde veya olay akışında bir değişiklik yaratmadı. Belki de sizinle empati kuramadım çünkü bir yaş doğum gününde etkinlik düzenlemeyi çok saçma ve gereksiz buluyorum kendi adıma
Şimdi şöyle bir şey var çok yakın bir arkadaşım bana kırıldıysa ve ben bunu başkasından duyuyorsam aramam. Yetişkin insanlarız kırgınlıklarımızı ifade edebilmeliyiz. Bir başkasına konuşmuşsunuz bu bir başkası kim olursa olsun muhatabına değil.
Anladiginiz için çok teşekkür ederim. Evet hediyeleşme var aramızda. Ama hediye hiç sorun degil. Ben burda onemsenmek ve değerli hissetmek istemistim. Ben haklı bile olsam arkadaşım bu kadar sessiz kalsa gidip mutlaka ne oluyor diye sorardım. Yoksayildim resmen. Sessizliğim sorgulanmiyor bile. Benim kirildigim nokta bu esasenInsan en sevdiğine en derinden kırılır. Çünkü ondan beklentisi en yüksektir. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben her birine tek tek gittim ve görevimi yerine getirdim. Karşılığı bu mu olacaktı diyorsunuz. Bence arkadaşlarınızla ilişkinizi bu sebepten koparmayın. Insanoğlu kendini suçlamaz. Alındı gitti der. Onların dostluğu devam eder 3 lü olarak. Siz gruptan koptugunuzla kalırsınız. Grup içinde kalın. Arkadaşınız yüzyüze gelince açıklama mecburiyetinde hissetsin kendini. Ayrıca o gün orada bulunamayabilir ama çocuğunuza ilk görüşmede hediyesini takdim eder, etmesi gerekir. Aranızda bu tip birşey var mı bilemiyorum tabii...
Zaten sizin kırılacagınızı bilir, keske hic belirtmeseydiniz kimseye. Artik ustunde durmayın. Unutun bu konuyu. Bir gun yeri gelir söylersiniz. Içinizde hic büyütmeyin.Anladiginiz için çok teşekkür ederim. Evet hediyeleşme var aramızda. Ama hediye hiç sorun degil. Ben burda onemsenmek ve değerli hissetmek istemistim. Ben haklı bile olsam arkadaşım bu kadar sessiz kalsa gidip mutlaka ne oluyor diye sorardım. Yoksayildim resmen. Sessizliğim sorgulanmiyor bile. Benim kirildigim nokta bu esasen
İnanın pandemi varken her yere gidiyorlar. Dolayısıyla bunu da bahane edemedilerPandemi dolayısıyla kafımak istememeleri normal bir bahaneleri olmasa bile. Ben babamın doğumgünü olsa katılmazdım şahsen.
Evet kesinlikle. Arayıp sormak isteyen her koşulda yapardı bunu. Üstelik hamileyken daha da hassaslasiyor insan. Ama insanlar biraz olsun ince dusunemiyor malesefEn nefret ettiğim şey herkese yap yap ama kendine gelince bişi görme. Allahım yaaa .. insan bişi de diyemiyor açık açık onlar çok rahat davranır ama bizim gibiler susar açık açık diyemez. Ben hamileyim son günlerim Arık. teyzelerim hamileyken hepsine sonuna kadar arar sorardım doğurdular yine sorardım ama nedense beni ne arayan var ne soran dedim maden öyle herkese çizgi çekdim. Okadar basit.
ben düşündüğünüz şeyi bizzat yaşadım gerçekten sözleşmişler ve ben bunu öğrendikten sonra hiçbir zaman eski samimiyet olmadı hatta kendileri de dağıldı bir süre sonra. yazık vallahi ortada problem olsa anlar insan açıkça söyleseler insan gam yemezbenim aklıma şu takıldı hepsi de sanki sözleşmiş gibi bir bahane sunmuşlar.tamam birinin çocuğu hasta, biri köye gidiyor. diğeri şehir dışına çıkıyor. ilginçmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?