Arkadaşlıkta iyi gün,kötü gün

Madamiks

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
7.271
59
163
Ankara
Bugün 3 yıldır görüşmediğim arkadaşımın babası vefat etmiş,daha doğrusu o eşimin arkadaşı,bayanda benim arkadaşım..dı.
Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezken 3 yıl önce yollarımız bir sebeple ayrıldı.Bugünde ölüm haberi alınca eşim küs olduğu arkadaşını aradı başsağlığ diledi,ama ben aramadım.Ne kendisini nede karısını.
Aramalımıydım bilmiyorum,arkadaşlar kötü günler içindir diyor içimdeki ses,ama elim telefona gitmiyor bir türlü.Huzursuzum,ne yapacağımı bilemiyorum,eşimde senin aramana gerek yok ben aradım diyor.Siz ne yapardınız?

Sebebe bağlı.

Basit bir sebepse arardım ama büyük bir hatası varsa aramazdım açıkcası

ölüm bu başka bir şeye benzemez. aranızdaki durum ne olursa olsun arasanız iyi olur bence

Sebebe bağlı.

Basit bir sebepse arardım ama büyük bir hatası varsa aramazdım açıkcası

Benim için sebep önemliki 3 yıldır görüşmüyorum,ama bir taraftada ölüm var..geçirdiğimiz onca yılın hatırı var,bilemiyorum

ölüm bu başka bir şeye benzemez. aranızdaki durum ne olursa olsun arasanız iyi olur bence

Bende böyle düşünüyorum,eşim bugün engelledi beni ama oda eşimin babası 5 ay önce vefat etti,beni ve eşimi aramamıştı ve ben aramasını bekledim boshayallersmile

Ben aramazdım..
Heeee babası için duamı okuyup üflerdim elbet,o kadar da vicdansız değilim..:ecrin_bebek:
Ama kişiyle birebir muhatap olmazdım..
3 yıl olmuş az bir süre değil..:bbo:
Şu an sadece vefat haberini almışsınız ama geçen zaman içinde de birçok iyi ve kötü olay yaşanmıştır.. O anlarda karşılıklı olarak yokluğumuzu hissetseydik zaten elimiz telefona giderdi diye düşünürdüm...

Eski sıradan bir arkadaşınız değil,eski dostunuzmuş anladığım kadarıyla.Sadece başsağlığı dilemek için arayın bencede.Yada mesaj atın..
Sıradan bi arkadaşınızsa yani bir dönem görüşüp sonra görüşmediğiniz biriyse aramayın derdim.

Benzer durumda olsam,geçirilen onca yılın hatırına,mesaj gönderirdim,kayıtsız kalamazdım.Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.:Saruboceq:

Kesinlikle katılıyorum.. Ben de aynısını yapardım..

Haklısın,elim bir çok kez telefona gitti ama aramadım,acaba o da böyle hissettimi?Çünki benim için aradaki sorunumuzun kaynağı 3 yıl önce bir sebepten dolayı beni aramamasıydı,sebep çok önemliydi,beni merak etmemesiydi ve bence arkadaşlık bu olmamalıydı.

Sıradan bir arkadaş değil bir dosttu evet,ben öyle sanıyordum..az buz değil 22 yıllık dostluk (

Benzer durumda olsam,geçirilen onca yılın hatırına,mesaj gönderirdim,kayıtsız kalamazdım.Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.:Saruboceq:

Onca yılın hatrına,evet hep bu beni huzursuz eden işte,ama artık yeter dediğim bir dönemdi son 3 yıl..başkalarıda artık hatır gönül bilsin diye beklediğim dönem.Sürekli verici olursan bir yerde tıkanıp kalıyorsun ve taştan bir duvar örüyorsun yüreğine,kırmakta kolay olmuyor..

Kesinlikle katılıyorum.. Ben de aynısını yapardım..

İşte yaşanmışlıklar var,her ne olursa olsun ben ölümde,düğünde,bayramda dostlar hatırlanmalı derim ama ..ben diyorum sadece,ortama uyduğum içinde aramadım zaten,sadece içimi sızlattı bu durum (

Dediğim gibi sıradan bir arkadaşlıktan öte 22 senelik dostluksa söz konusu;arayın.Kul bilmezse Allah bilir.Siz o günler hatrına vazifenizi yapın derim ben:a.s.:

İşte yaşanmışlıklar var,her ne olursa olsun ben ölümde,düğünde,bayramda dostlar hatırlanmalı derim ama ..ben diyorum sadece,ortama uyduğum içinde aramadım zaten,sadece içimi sızlattı bu durum (

Evet ama o sizin için aynı şeyi düşünüyor mu? Düşünseydi şimdiye kadar en az bir kez arayabilirdi. Kırıldıktan sonra tamiri zordur ama karşı taraf için hatırı varmıymış yaşananların. Bu görüşmediğiniz dönemde siz hiç mi hastalanmadınız ortak arkadaşlarınızdan duyulmadı mı.. mutlaka ortak arkadaşlarınız vardır. İçinizi sızlatan ise verdiğiniz değerin karşı tarafta karşılığını bulamamış olması gibi görünüyor. Sizin için "dost" kelimesi başkaları için aynı anlamı taşımıyordur. Görüldüğü üzere de gerçek anlamda dost olmamışlar..

Evet,evet..ben unutuyorum işte her şeyi,doğru söylüyorsun o aylarca süren rahatsızlığımda,hastanelik olduğum o uzun sürede hiç beni aramadılar :gitme:
veya oğlumun üniversite için başka şehire gittiği o dönem,benim zor günlerimden birisiydi,o zamanda aramadı :gitme:veya...
veyalar çok düşününce,bende aramayacağım :umursamaz:benim yanımda olmayanın yanında ne işim varki mafoldumben

En samimi arkadasımla cok basit bir mevzudan küstük ve bir yıldır görüsmüyoruz. Bazen onu o kadar cok özlüyorum ki onun basına gelseydi aynı sey, evet evet kesin arardım ben !!

Bakın bunu görmedim
Eger öyleyse sizde aramayın tabiki.
:1closedeyes:

Benim için sebep önemliki 3 yıldır görüşmüyorum,ama bir taraftada ölüm var..geçirdiğimiz onca yılın hatırı var,bilemiyorum

Ben bu durumda ne yapardim bilmiyorum acikcasi. Ama suan aklimdan söyle geciyor yine insanlik sizde kalsin sadece bir bassagligi dileyip kapatabilirsiniz. Bakarsiniz karsi taraf zamaninda size karsi böyle insani davranmadigi icin pisman olur. Olmasada varsin olsun. Önemli olan sizin icinizin rahat olmasi. Allah rizasi icin arayabilirsiniz. Ama arkadaslarinda dedigi gibi duanizi öyle yada böylede edebilirsiniz. Karariniz ne olacak merak ettim.

ben arardım geçmiş,geçmiştir.o aramadı diye bende aramamazlık yapmazdım.
Bende böyle yapardım eskiden,ama bir kerede denemek istedim,aramayayım,yapıcı olmayayım bakalım arayanlar oluyormu diye..üç yıldır ses yok..iyiki duygularıma yenilip aramadım,bu saatten sonrada aramam.
Demekki benim çabalarımla,özverilerimle yürüyormuş dostluklar,bunu daha iyi anladım şimdi.

ben de buna benzer bir durum yaşıyorum 15 yıllık bir arkadaşlığım bitti...düşünüyorum eğer aynı durumda kalsaydım 3 yıl sonra belki aramazdım ama mutlaka mesaj gönderirdim...kendim için ve babasına duyduğum saygıdan yapardım...eğer babasını tanıyorsanız kayıtsız kalmayın derim ben (gerçi karar vermişsiniz sanki ama)....herkes kendisi için yaşar, yapılan herşey de insanın kendisi içindir aslında bir başkası için değil...karşımdakinin nasıl davrandığını umursamadan içimden aramak geliyorsa arar, mesaj göndermek geliyorsa gönderirdim...ha içinizden kayıtsız kalmak geliyorsa doğru odur...(ben kendimi düşünüp yorum yaptım tabi)

arkadaşımla aramı düzeltmek gibi bir düşüncem olmazdı sanırım ve o yüzden mesaj gönderirdim....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…