• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşsız kalmak benim kaderim mi?

Loveliiess

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
302
12
118
Denizli
Okul, dershane, çeşitli kurslar, yurt ortamı, kalabalık aile toplantıları ve daha nicesi.. Her ortama giriyorum ama niye hic arkadasim yok? İnanin tanismak muhabbet etmek istedigim o kadar insan var ki bir turlu adim atamiyorum attigimda devami gelmiyor cunku herkesin bir arkadas grubu, bir duzeni var o duzene ayak uyduramiyorum. Su an universitedeyim okula gidesim bile gelmiyor, ilk gunler tabi çömezligin vermiş olduğu şeyle epey kalabalık takılıyorduk içimden ohh be dedim illa ki biriyle kafa dengi oluruz ve arkadaslik kurariz. Ama nerde.. Herkes çoktan dengini buldu ben bir onun yaninda bir bunun yaninda ezik gibi takiliyorum.
Sorunun biraz neyden kaynaklandigini biliyorum aslinda, pek konuşkan ve kahkahalarla gülen bir insan değilim karşımdakinin anlattığını dinlemekten ve gerekirse onaylamaktan öteye gitmiyorum. Bunu nasil degistirebilecegimi bilmiyorum yasim 22 artik bu huyumun oturdugunu dusunuyorum acikcasi. Şu an ailemin yanindayim tatilden sonra tekrar dönecegim ve birşeyleri değiştirerek gitmek istiyorum lütfen bana yardımcı olun. :KK42:

Bende boyleyım 21 yasındayım.Sımdıye kadar bulabıldıgım tek yakın arkadasımla evlendım esım olur kendısı.Ama ınsan yakın bı arkadası olsun ıstıyo hayat hep gule oynaya gıtmıyo agladıgımdada yanımda olucak bırını ıstıyorum.Takıpteyım bende konuyu ne cıkacak bakalım.

Çok üzülme bence ya herkes dönem dönem yasıyor bunları üstelik üniversite arkadaşlıkları çok da sağlam olmuyor genelde bayanlar arasında ama elbette bulursun birlikte gülecek sohbet edecek bir arkadaş birazcık sabır ve güven kendine ;)

Valla canim her kez kendi işine gelenle arkadaşlik kuruyor, ya tipine, ya kendine güvenine bakiyorlar maalesef bende bu durumdan muzdaribim. Bende 3 senedir bu mahalledeyim kimseyle bir samimiyetim yok eltim geleli daha 1 sene olmadi nerdeyse tüm mahalleyle samimiyet kurdu kendime bakiyorum bir hatam yok soğuk biriside değilim ama niye olduğunu bende çözemedim

Benim kendimle ilgili yazdigim ilk konuyu bi oku derim :) ben senin yazini okurken aklima kendim geldim nedense yaa nolcak bizim bu halimiz :(

Samimi arkadaşlık hakkında yorum yapamayacağım çünkü üniversite gibi bir ortamda kurduğun arkadaşlık ne kadar gerçek bir arkadaşlık olur, o çok değişken bir durum. Benim ilgimi çeken durum şu: Karşımdakini dinlemekten, onaylamaktan öteye gitmiyor falan demişsin. Neden? Ne olursa olsun konuşacak birşeylerin olsun, hoşsohbet olmaya bak. Tabi bunu dengelemek de önemli, karşıdakini de sıkmamak lazım. Kimileri çok konuşur ama boş konuşur. Herhangi bir ortama girdiğin zaman ortaya atla falan demiyorum ama konuşacak birşeylerinin olması lazım çünkü düşününce sadece dinlemek ve onaylamak çok çok sıkıcı bişey karşı taraf için. Bu durumun karşındaki insanla mı alakalı yoksa seninle mi? Karşındakinin sohbeti sarmıyorsa sarmıyordur ama hepsiyle de mi sarmıyor? Konuşmak güzeldir, havadan sudan, gündemden, ekonomiden, sanattan, sinemadan, herhangi birşeyden falan konuşmak, güzeldir. Kendini ifade edebilme konusunda sıkıntı yaşıyorsan, kelime bilgin çok fazla değilse bol bol kitap okumanı tavsiye edebilirim.

Tatlım birsürü arkadaşı olup zor Zaman'ında kimseyi bulamayan o kadar cok insan varki. 1-2 tane olsun içten olsun. Ayrıca unideki arkadaşlıklar sandığın kadar uzun ömürlü olmuyor ne yazıkki. Ama ben böyle yapamam arkadas şart diyorsan, kendine yakın bulduğun gruplara takıl ve sohbetlerine ortak ol. Kendini oldugundan farklı gösterme ama, herkes kahkaha atarak cok konuşarak arkadas bulmuyor bunu unutma

Bir ortama girdiğinizde onaylamaktan çok,konuşmaya dahil olmanız gerek yoksa pasif gelirsiniz ve insanlar sizinle sıkılır.Mesela ben evde,özel hayatımda sakin,genelde durağan hareketsiz biriyim.Fakat arkadaş ortamında deli dolu,biraz fırlama oluyorum:KK53:içimden geliyor tutamıyorum kendimi.:KK59: Öncelikle arkadaşlarınızın yanındayken oturun,erkek arkadaş,hoşlandığınız birinin konusunu açın mesela üniversite hayatında olan şeyler bunlar.Mesela otururken sinemaya gidelim mi? Bir şeyler içelim mi tarzı küçük teklifleri siz atın ortaya.Aktif olmanız gerek.Çünkü insanlar arkadaşlarıyla kafa dağıtmak,eğlenmek hoş vakit geçirmek için birlikteler.Her söyleneni onaylar gibi olup geri planda kalırsanız bir robot gibi görebilirler üzgünüm.Bunu yenmek elinizde olan bir şey.

Bir ortama girdiğinizde onaylamaktan çok,konuşmaya dahil olmanız gerek yoksa pasif gelirsiniz ve insanlar sizinle sıkılır.Mesela ben evde,özel hayatımda sakin,genelde durağan hareketsiz biriyim.Fakat arkadaş ortamında deli dolu,biraz fırlama oluyorum:KK53:içimden geliyor tutamıyorum kendimi.:KK59: Öncelikle arkadaşlarınızın yanındayken oturun,erkek arkadaş,hoşlandığınız birinin konusunu açın mesela üniversite hayatında olan şeyler bunlar.Mesela otururken sinemaya gidelim mi? Bir şeyler içelim mi tarzı küçük teklifleri siz atın ortaya.Aktif olmanız gerek.Çünkü insanlar arkadaşlarıyla kafa dağıtmak,eğlenmek hoş vakit geçirmek için birlikteler.Her söyleneni onaylar gibi olup geri planda kalırsanız bir robot gibi görebilirler üzgünüm.Bunu yenmek elinizde olan bir şey.
Tum yazmam gerekenler burdaydi.oldugu gibi alintiladim:KK14::KK50::KK200:

Ben bilerek uzak durdum hep.Sonra kafa dengim iki kişiyi buldum.Bu zamanda,hele ki üniversitede adam akıllı arkadaş edinmek zor.Kendi sınıfınızdan olmuyorsa okulun çeşitli toplulukları vardır belki onlara katılırsanız çevreniz genişler.Zaten o topluluklar hobilere,ilgi alanlarına göre oluyor.Kafa dengi birilerini bulmak için birebir yer. :KK51:

Ilgi alanlarina odaklan kalabalik olmasi mutlulugunu arttirmaz seni anlayanllar olmasi lazim insan sevdigi seylerden bahseden insanlari cekiyor ama bir ortama girdiginde muhbbete dahil ol sadece onaylayip susma fikirlerini soyle hem sosyallesirsin hemde karsindakini tanirsin

Okul, dershane, çeşitli kurslar, yurt ortamı, kalabalık aile toplantıları ve daha nicesi.. Her ortama giriyorum ama niye hic arkadasim yok? İnanin tanismak muhabbet etmek istedigim o kadar insan var ki bir turlu adim atamiyorum attigimda devami gelmiyor cunku herkesin bir arkadas grubu, bir duzeni var o duzene ayak uyduramiyorum. Su an universitedeyim okula gidesim bile gelmiyor, ilk gunler tabi çömezligin vermiş olduğu şeyle epey kalabalık takılıyorduk içimden ohh be dedim illa ki biriyle kafa dengi oluruz ve arkadaslik kurariz. Ama nerde.. Herkes çoktan dengini buldu ben bir onun yaninda bir bunun yaninda ezik gibi takiliyorum.
Sorunun biraz neyden kaynaklandigini biliyorum aslinda, pek konuşkan ve kahkahalarla gülen bir insan değilim karşımdakinin anlattığını dinlemekten ve gerekirse onaylamaktan öteye gitmiyorum. Bunu nasil degistirebilecegimi bilmiyorum yasim 22 artik bu huyumun oturdugunu dusunuyorum acikcasi. Şu an ailemin yanindayim tatilden sonra tekrar dönecegim ve birşeyleri değiştirerek gitmek istiyorum lütfen bana yardımcı olun. :KK42:

insanları fazla önemsiyorsun ondan, kardeşinle falan nasıl konuşuyorsan onlarla da öyle konuş, sonuçta onlar uzaylı değil onlarda insan fazla önemseme bence

canımm bende senin gibiyim en iyi arkadaşım eşim :(
takma kafana bence velenince arkadaş fln aramıyosun eşin ve ailen yetiyor

Konusacak konu bulamamanizin nedeni gazete, dergi , kitap okumamaniz olabilir mi?
Ben mesela tarihi romanlari cok severim, bu sayede tarih bilgim de artti. Siz de ilgi alanlariniza ait birseyler okuyup biraz genel kuluturunuzu gelistirseniz?
Konusu gelince, gelmese bile bi sekilde konuyu bildiginiz konuya getirin ve dolu mantikli yapici yorumlar yapin.
Benim en yakin arkadaslarim universite yillarimdan, liseden kimseyle gorusmem neredeyse.. O yuzden bu guzel zamanlarin degerini bilin, sosyal medyada takilmak yerine bi kitap gazete dergi okuyun genel kulturunuzu artirin.. Her turlu size yarari olur, zarari olmaz..

Back
X