Arkadassizlik sorunu

ssevcann

angelofice
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2010
855
32
98
- Yurtdışı
Selam herkese...Cok uzun zamandir bi konu hakkinda sikintiliyim ve napsam bilmiyorum.1 bucuk senedir falan yurtdisinda yasiyorum,Esim burda,evlendik ve tabii buraya geldim.Bu kadar zamandir 1 tane bile arkadas bulamadim.Bilmiyorum sans mi yok bende.Esim de burda adam gibi bi arkadaslik bulmak zor diyo,aslinda ben de gozlemlerim sonucu hak veriyorum ama 1 tane de mi insan olmaz ! Bi kursa gidiyodum orda bikac kisi vardi konusabildigim biraz ama hepsi erasmusla buraya gelmislerdi ve simdi ulkelerine donduler...Ben boyle arkadassizliga alisik degilim cunku orada bir suru arkadasim var,kimisi gercek dost,kimisi sadece arkadas ama konusabilecegim,dertlesebilecegim biri hep vardi yanimda.Simdiyse derdimi,icimdekileri paylasabilecegim kimse yok,esimden baska tabi ama es ve arkadas ayni olmuyo.Insan mutlaka yaninda istiyo kafasina uyacak birilerini.Simdi calisiyorum iste bikac kiz var oyle arada konusuyoruz ama cok degil tabi,cunku calisiyoruz,zamanimiz olmuyo.
Zaman gectikce iyice skiliyorum cunku gercekten arkadasa ihtiyacim var,ama kimse yok.Yani esim ve ailesi olmasa delirebilirim.Ne yapabilirim kizlar,bi fikriniz var mi,ben artik bilmiyorum bisey.

akşamları hiç mi dışarı çıkma şansınız yok yada hafta sonları? iş yerindeki bu bayanlarla bişiyler içmekle başlarsınız uygun bi zamanda daha sonra kafanıza yatarsa görüşmeye devam edersiniz. ? aklıma başka bişiy gelmedi :26::26:

canim bende yurtdisinda yasiyorum ve burda dogdum buyudum, ayni ulkeden'sek ben sana arkadas olurum
Saka bir yana, burdaki vatandaslar zaten soguklar, kendileri bile birbirlerine gitmezler, hava iyi oldugu zmn disarida vakit bile gecirmezler (bizim turk milleti gibi) anca kopeklerini gezdirirler. Yurtdisinda ki turkler de Anadoluda'ki turkler kadar sicak degiller mi desem nasil desem. Artik kimse birbirine bile zor gidiyor. Ben buraliyim ama buna ragmen okadar arkadasim yok, tanidigim var ama dedigin gibi kafa dengi birini bulmak kolay degil..
Peki esinin akrabasi yok mu, gorumcen'le felen gezsen tanisssan insanlarla?
Isyerinde ki arkdaslarin nasil insanlar bilmiyrm ama bazen is yerinde calisma saatlerinde haric kucuk cikislar yapiliyor. Biryerde yemek yeniliyor, boowling'e gidliyor.

Esimle zamanimiz oldukca cikariz hep bi yerlere de esim pek benim gibi degil,arkadasi olsun falan...Is yerinde biraz daha yakin oldugum bir kiz var belki zamanimiz oldugunda cikariz onla ama bakalim daha yeni yeni tanisiyoruz...
Gorumce var ama bi kere cocuk oldugu ve calistigi icin pek oyle cikamiyo,bi de onun da oyle arkadasi falan yok,esinin ailesindekilerle gorusuyo daha cok.Meraki da yok.Daha da onemlisi basindan beri ondan cok elektrik alamiyorum,zaten canimi sikan ufak bikac seyi olmustu.Yani onunla cok yakin olabilecegimizi sanmiyorum.Bazen sohbet ederiz,guleriz ama o kadar bizimkisi.

ben yurt dışında değilim ama bende oturduğum şehre yeni taşındım ama senden pek farklı değil durumumbenimde öyle dostum arkadaşım yok.biraz seçiciyim girişken konuşkan biri değilim
olursa adam akıllı bir dostum olsun istiyorum ama bu zamanda herkese güven olmuyor zor yani:97:
ben kk nü sevdim sana da tavsiye ederim

ben de iş icabı kendi memleketimden çok uzaklara geldim 4 yıl önce ve daha sonra eşim de buraya geldi evlendik buarada yaşıyoruz.İnan daha bugün bu konuyu düşündüm neden çevrem genişlemiyor arkadaşım bikaç tane vardı hepsi tayinle gittiler ben kaldım 1 taneye o da yakında evlenip gidiyor buralardan..çok yalnızım çok..allahtan eşim var..aslında çok takmıyorum ben evde vakit geçirmeyi severim ama bazen gidip sohbet edeceğim insanlar olsun istiyorum ama yok...insanlara da güvenilmiyor ki zaman kötü..okulda sohbet ettiğim çok kişi var ama evime davet edebileceğim ya da dışarı çıkıp gezebileceğim yok..bazen ailemi özlüyorum denizi özlüyorum medeni insanlar görmeyi özlüyorum çevremde ama nerde..ah izmir ah birgün geleceğim yine oralara

iki laf edicek konuşacağı olmaya olmaya, insan
iletişim problemi, sosyal gariplik yaşar mı ? evet yaşarsa nasıl çözebilir ?
hayır yaşamazsa nasıl başarır ?

Durumumuz ayni canim ..
Seni cok iyi anliyorum bende senin gibi yurtdisina geldim ve 3 sene oldu bir tane bile arkadasim yok, ben kursada gidemiyorum cunku 1.5 sene once bir bebegim oldu ..
En kotusude burada esimin ailesi de yok, sanirim senden birderece daha kotu durumdayim ..
Butun gun evde oglumla beraberim dil sorununu yavas yavas cozuyorum ,esim hoca tuttu haftada iki kez eve geliyor ..
Inan kafayi siyirmak uzereyim ..
Buraya gelirken bir suru planim vardi once dili gelistirip sonra unuversiteye istedigim bolume baslayacakdim ,ama hamilelik ve ekonomik kriz bunlari engelledi , ne yapalim dayanmakdan baska care yok ..
Allah tum gurbettekilerin yardimcisi olsun cok zor cook ...
Bu arada yeri gelmisken sorayim hangi ulkedesin?
Ben japonyadayim ..

Son düzenleme:
Allah sana da yardimci olsun insallah canim ya...Ben Ispanyadayim.Ya burda insanlar gayet sicakkanli,iyiler ona bisey demiyorum ama benim yasimdakilerde arkadaslik kavrami bilmiyorum,degisik gibi.Daha cok eglenmek ve icmek icin beraberler,adam gibi bi dusunce duygu paylasimi yok benim istedigim gibi...Japonyada nasil insanlar mesela ?

Amin canim..
Gene ispanya akdeniz bolgesi yemekleri dogasi ve insanlari bize cok benziyor da gel gor japonyayi okadar farkli bir kultur okadar farkli yemek aliskanliklari ve dogasi varki alismak cok zor canim..
Oncelikle japonlar yabancilardan hic hoslanmiyor ,sanilanin tam aksine tum hayatlari is, kumar ,sex ve icki
Burada yabanci olmak gercekden cok zor dogal olarak hemen goze carpiyorsun ,hocam japon ve kendi soyledigi bir sozu yazmak istiyorum ..
Japonlar iki yuzludur yuzleri guler ama kalpleri tam tersidir inan boyle ..
Yemeklere gelince bizler icin cok zor onlarin damak tatlarina alismak ,hersey okadar pahali ve az cesit varki yani anlayacagin her yonden muzdaribim ..
Hani derler ya bir dokun bin ah isit iste aynen oyle canim..
Esim ispanyada iki sene yasamis ,o herzaman ispanyada yada turkiyede yasanir der ..
Yanlizlik cok zor bilirim canim ..
Ama inan bana burada yasamak hic istemezdin ..
Ne yapalim hersey ask icin insan evinde mutlu olsun once o ama genede bir arkadas bir dost bir tanidik yuze cok ihtiyac duyuluyor ..
Dedim ya seni cok iyi anliyorum ..
Rabbim tez zamanda herseyin hayirlisini gostersin ..

Cok ama cok tesekkur ederim =) Dedigin gibi once evde huzurlu,mutlu olmak gerek.Cok sukur fena bi hayatim da yok.Insallah arkadaslik konusunda da her sey yoluna girer ikimiz icin de,umutlu olmak lazim =) Sen de hep sabirli ol,iyi dusun

Cok ama cok tesekkur ederim =) Dedigin gibi once evde huzurlu,mutlu olmak gerek.Cok sukur fena bi hayatim da yok.Insallah arkadaslik konusunda da her sey yoluna girer ikimiz icin de,umutlu olmak lazim =) Sen de hep sabirli ol,iyi dusun

Cok tesekkurederim canim...
Herseyin basi saglik ve huzur..
Insallah canim ya tek derdimiz bu olsun ne yapalim bunuda asacagiz sabir ve pozitif dusunmek cok onemli..
Allah baska dert vermesin..
Bunlarda gecer ,gececekde insallah..
Sende canini SIKma yakinda hersey yoluna girer insallah ..
Sevgiyle kal

canim67 Belçikadasin sanirim nersinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…