Arkadaşsızlık

bu kitap mevzularından şu günlerde iki yazardan soğumuş durumdayım. önerilerin için teşekkür ederim.

Geçmiş olsun bu arada. şimdi durumun nasıl?

İyiyim şuan ama artık mesleğe dönüş yok.biraz can sıkıntısı oluyor, ibadete yöneldim, İmamı Gazali Hazretlerinin mektuplarını okuyorum suan
Allah yardıncın olsun. peki engel durumun nedir?hani hiç değilse emekli paranla gezersin, meslektaşlarınla takılırsın kafanı dağıtırsın.

geçen yıl ki psikolog "sen kendini arıyorsun,bulmaya çalışıyorsun" demişti. Bence bulamamam özgür olmayışımdan kaynaklanıyor.
Evet bazı dönemlerde insan kendini arıyor bizim özümuze ihtiyacımız var ozumuzde olmayan şeyleri dışardan tamamlayıp kişilik sahibi oluyoruz yaşıyoruz bu hayatı. Dilerseniz bir süre kendinizi dinleyin eksiklerinizi tamamlayın olun yani . Neden özgür degilmissiniz

kendi param ve sğlığım olmasına rağmen ailem çok tutucu ve kısıtlıyor bu yüzden

Arkadaşsız kalmanızı şuna bağladım , herkeste açık arayıp bana bakmadı benle konuşmadı beni aramadılar gibi düşünceleriniz olabilir mi ? Biraz insanları idare edin , esnek olun , girişimci , konuşkan samimi olun. Lise arkadaşlarınızdan kankiniz falan olmuştur arayın görüşelim deyin.iş arkadaşlarınıza hadi kahve içmeye gidelim deyin. Bunları yapmazsanız sosyal fobi başlayacak ki başlamış gibi de zaten.

Merhabalar. Sizi çok iyi anlıyorum. Bazen insanın gerçekten hiçbir çevresi olmuyor/olamıyor. Bir zamanlar bende aynıydım. Yurt dışında yaşıyorum ve ailem arkadaşlarım hepsi Türkiyedeler. Eşimle hafta sonları sürekli evdeydik, hiçbir yere gitmezdik. Sonra sıkıntıdan patlamak üzereyken, bulunduğum yerdeki Türk konsolosluğunun Türk Halk Müziği korosunun cumartesi günleri koro çalışmaları oluyormuş (ki türkülerimizi hep sevmişimdir) bir gün gideyim dedim. Koroya ilk başladığımda koro şefine "sesim güzel değil fakat türkülerimizi çok sevdiğim için geldim" dedim. Ve bunu tüm içtenliğimle söyledim, tabiiki tüm koro oradaydı ve içtenliğim hepsinin dikkatini çekmiş. Bir baktım bayanlar toplanıyor, beni de çağırdılar. Hafta sonu gemi turu yapacaklarmış eşimi ve beni de çağırdılar, yılbaşında birlikte eğlenelim, Ramazanda iftar yapalım, korodan sonra acıktık yemeğe gidelim, 1 mayıs pikniği yapalım, kiminin kızının düğünü, kiminin oğlunun sünneti, zaten senede en az iki defa konserlerimiz oluyor derken, birde baktım ki benimde eşiminde yepyeni bir çevremiz olmuş ve birlikte hoşça ve dostça vakit geçirebileceğimiz arkadaşlarımız olmuş. Bazen öyle oluyor ki, koromuzdan beyler direk eşimi arayıp planlar programlar yapılıyor. Tabiiki tüm koro üyeleriyle değil ama kafa dengi olan, ailece görüştüğümüz, kardeş gibi dostlarımız oldu. Size naçizane tavsiyem bulunduğunuz şehirde muhakkak kültür merkezleri, korolar, el sanatları, gibi kültürel/sanatsal faaliyetlere, yada spor merkezlerine gidin, göreceksiniz kendiliğinden arkadaşlarınız, hatta dostlarınız oluvermiş. Sağlıkla sevgiyle kalın

Öncelikle arkadaşın olmak isteyen olursa karsilik ver kimse yanına gelmiyorsa da senin adim atman lazim. Selam ver ayakustu konustugun kisilerden samimi olana yanasabilirsin. Bende bu konuda sıkıntı cekiyordum sonunda bir tane buldum ama genelde ben cagirdim. Bende sosyal fobi var o yuzden sıkıntı cektim ama gecti sukur

Bende çok bunaltiyorlar diye uzak duruyorum ama yine de ulaşmanın bir yolunu mutlaka buluyorlar

Of bir de menfaatçi arkadaşlar var ki. Bana da bi kahve alıver, senin arabayla gidelim, evde ne yemek var, ay nakitim kalmamış, kartımın limiti dolmuş, lastik patladı, şoför atladı... Türlü bahaneyle sömürmeye çalışırlar.

diğer yorumlarımda yzdığım gibi hep ben arayıp sormazsam kimse aramıyor, insanları idare edebiliyorum ama girişimci ve konuşkan olaöıyorum en kötü olduğum taraf bu. lisedeki kankilerime son karne günü ayrılırken görüşürüz dedim hiç bişey demediler ve irtibatıda kestiler,numaramı silmişler. iş yerindeki arkadaşlarla da samimi olamadığım için kahveye çağıramıyorum.

cidden abartmıyorum, hep ben adım atan,başlatan oluyorum.
bir de bu sosyal fobini nasıl yendin? ayrıntılı anlatırsan sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…