Arkası gelmez dertlerimin

Doğru söylüyosunuz peki böyle durumların üstesinden gelebiliyo musunuz halledebiliyosanız neler yapıyosunuz bunlar bnm için önemli konuma pek iç açıcı yorumlar gelmedi ama bn samimi bi şekilde bu sorularımın cevabını arıyorum yoksa aileden kopup uzaklaşıp gitmek istemiyorum biliyorum kendimi bu durum uzarsa kendimi ailemden soyutlamaya başlıcam
Kaynanamı ortaya sürüyorum beni nasıl sıktığını, duygusal sömürü yaptığını
Tabi annem kaynananın yaptığını yapamıyor

Belli yaştan sonra kızların evlenmesi kendi yuvasını kurması gerekiyor yada evden taşınması, yoksa böyle sataşmalar kaçınılmaz
Oluyor

Belli yaştan sonra kızların evlenmesi kendi yuvasını kurması gerekiyor yada evden taşınması, yoksa böyle sataşmalar kaçınılmaz
Oluyor
Şu süreçte bunun farkına vardım bn de herkesin kendi düzeni olması gerekiyomuş malesef

Şu süreçte bunun farkına vardım bn de herkesin kendi düzeni olması gerekiyomuş malesef
Kendi kızımdan biliyorum onun kullandığı sabun markası, peynir markası benimkinden farklı neyse ki bu yıl nişanı olacak

Beni anlayan biri cidden teşekkür ederim ya herkes odama çekilmemi söylüyo ama ülkemizin bi gerçeği var ve bu şekilde davranarak sorunu büyütürüz malesef geleneklerimiz bu şekilde sorunu büyütmek yerine annemle uzlaşmak için ya da düşündüklerimi anneme kabul ettirebilmek için konu açmıştım aslında
İnan uzlaşmanın yollarını bilmiyorum çünkü anlayabileceğini düşünmüyorum ...neden ? ben bunu benimsemisim annende bunu küçüklükten benimseyip gelmistir..

evet yapmak zorundayım olarak görüyorum benim evladım olduğunda da odasına çekilsin bilmem napsin istemiyorum ben... O da öyledir
Hem zaten annlatsan anlamaz

İnan uzlaşmanın yollarını bilmiyorum çünkü anlayabileceğini düşünmüyorum ...neden ? ben bunu benimsemisim annende bunu küçüklükten benimseyip gelmistir..

evet yapmak zorundayım olarak görüyorum benim evladım olduğunda da odasına çekilsin bilmem napsin istemiyorum ben... O da öyledir
Hem zaten annlatsan anlamaz
O zaman böyle gelmiş böyle gider diyosunuz yani çözümsüz bi sorun demeye geliyo sanırım gene de yorumunuz için teşekkürler

Anneniz sizi nasil nisanliyor? Koca kadinsiniz, annem beni zorla nisanladi cumlesini anlamam mumkun degil.

Misafirlerin yatıya kalmasından daha büyük sorunlarınız var..Ne demek annem beni istemediğim biriyle nişanladı????!! Cidden anne delisisiniz ama bu sizi dibe çekecek.Aklınızı başınıza devşirin,en azından evlilik gibi ciddi bir konuda ipleri elinize almayı bilin..Yapamam diyorsanız bi sorun vardır temelden, gidin terapi alın.Yardım almak ayıp bir şey değil.

Korona var nasıl böyle gezmeler yatıya kalmalar rahat yapılıyor anlamadım ben. Fakat en alamadığım şey nasıl zorla nişanlandınız çok saçma . Diliniz fikriniz zikriniz yok mu anne hayır ben istemiyorum demediniz mi ? Çok saçma geliyor kulağa cidden .bu arada bende 26 yaşındayım tmm misafirin yanında oturulur saygıdır ama cidden hastaysanız 1 2 oturup ben çok kötüyüm siz oturun uzanicam deyin .gelenler sürekli kalmaya gelen teyzeniz anlarlar bence sizi .

Haklılık payınız var lakin evde misafir varken girip yatmak da trip gibi olmaz mı
Hasta olduğunuz için olmaz. Misafir geldiğinde karşılayıp kusura bakmayın ağrım var biraz yatıcam deseniz kimse alınmaz
Hatta aklıma gelmişken şöyle bi şey ekliyim odamda uyurken misafir geldi diye uyandırılıp kahve pişirmişliğim var
Bunu annenize söyleyin pişiremem hizmet edemem hastayım diye. Hala üzerinize baskı yaparsa kilitle kendini odaya. Köle miisn?
Ama öyle olmuyor ki bizede misafir gelince ilgilenmek zorundaydim

Ne demek odana çekil yat
Basbaya hasta isen odana gider yatarsın. Bakın hasta iseniz diyorum. Hasta olduğunuzu misafire söylersin olur biter.

Misafirlerin yatıya kalmasından daha büyük sorunlarınız var..Ne demek annem beni istemediğim biriyle nişanladı????!! Cidden anne delisisiniz ama bu sizi dibe çekecek.Aklınızı başınıza devşirin,en azından evlilik gibi ciddi bir konuda ipleri elinize almayı bilin..Yapamam diyorsanız bi sorun vardır temelden, gidin terapi alın.Yardım almak ayıp bir şey değil.
Aslında güzel bi işim hayatım vardı bi şeyler ters gidince gücünüzü kaybedip ipleri kaçırıyosunuz terapilik bi durumdan ziyade muhtaçlık ve bence anlaşılmayacak bi şey yok ülkemizde binlerce kız buna maruz kalıyo gerçekleri biraz görmek istersek rahat görebiliriz 26 yaşında bile olsam zarara uğramışım aile evinden daha güvenli neresi vardır nereye gideyim bnm evimde kalıp anneme bi şeyleri anlatmam gerek en azından hastayken beni düşünmesini sağlamam gerek aslı mevzu misafirden ziyade bu ama bunu beceremiyorum ve bunun için kk ya konu açtım işleri de koronadan sonra yoluna koyabilir yere sağlam basabilirim şu an evimde kalmam gerek

Son düzenleme:
Korona var nasıl böyle gezmeler yatıya kalmalar rahat yapılıyor anlamadım ben. Fakat en alamadığım şey nasıl zorla nişanlandınız çok saçma . Diliniz fikriniz zikriniz yok mu anne hayır ben istemiyorum demediniz mi ? Çok saçma geliyor kulağa cidden .bu arada bende 26 yaşındayım tmm misafirin yanında oturulur saygıdır ama cidden hastaysanız 1 2 oturup ben çok kötüyüm siz oturun uzanicam deyin .gelenler sürekli kalmaya gelen teyzeniz anlarlar bence sizi .
İstemediğimi sadece anneme değil karşımdakine bile söyledim ama bi şeylerin önüne geçemedim anlaşılması zor değil bnce ülkemiz gerçeğinde binlerce kız böyle evliliklere sürükleniyo anlamıyorum diye yorum yapanlar sanırım ailesi tarafından dünya toz pembe yetiştirilenler

Hasta olduğunuz için olmaz. Misafir geldiğinde karşılayıp kusura bakmayın ağrım var biraz yatıcam deseniz kimse alınmaz

Bunu annenize söyleyin pişiremem hizmet edemem hastayım diye. Hala üzerinize baskı yaparsa kilitle kendini odaya. Köle miisn?

Basbaya hasta isen odana gider yatarsın. Bakın hasta iseniz diyorum. Hasta olduğunuzu misafire söylersin olur biter.
Aynı cümleyi üç farklı başlığın altına yazmışsınız ve sanırım anlaşılmıyorum istemediğim biriyle nişanlayan ailem hastalığımımı mazur görecek hastaneden geliyorum seninki stresten diye kaale alınmıyorum böyle bi ortam empati yapmanızı isticektim ama odaya kendinizi kilitleyin cümlesinden sonra vazgeçtim pencereden çarşaf sallayıp da kaçmalı mıyım ! Bence anlamalı annem artık bunun bi yolu olmalı düzgünce kilitsiz bunun için yazmıştım buraya yorumunuz için teşekkürler

Aynı cümleyi üç farklı başlığın altına yazmışsınız ve sanırım anlaşılmıyorum istemediğim biriyle nişanlayan ailem hastalığımımı mazur görecek hastaneden geliyorum seninki stresten diye kaale alınmıyorum böyle bi ortam empati yapmanızı isticektim ama odaya kendinizi kilitleyin cümlesinden sonra vazgeçtim pencereden çarşaf sallayıp da kaçmalı mıyım ! Bence anlamalı annem artık bunun bi yolu olmalı düzgünce kilitsiz bunun için yazmıştım buraya yorumunuz için teşekkürler
Bu kadar saldırılacak bir şey yazmadım hanımefendi sakin olun. Stresten deyip sizi kaale almıyorlarsa ağzınız var nasıl bana burda cvp veriyorsunuz aynen cvp verin mesela deyin ki evet stresten sizin yüzünüzden bi beni salın deyin. Gerekirse çarşaf sallandırın kaçın.

Benim arkadasim 3 kez nisan atti hic te dert etmedi..simdi evli gayette mutlu ki zaten inanki hic sorun etmedi.cunku ilkini aile zoruyla yapmisti sonra ayrildi ikinciyi cevre baski kurdu sanki evde kalmis muamelesi gordu oyle nisanlandi o da yurumedi nisanlisi maconun tekiydi 3.ye kendi istedi diyeyim belkide ilk ikisi kotu cikinca iyi sandi fakat olmadi yani anlasamadi bir turlu..kocasiyla gayet mutlu cocuklari var..kendisi de hemsire bu arada yeni atandi..karekter olarak guclu birisiydi ama bazen cevre ve aile baskisi yanlis kararlara sürukleyebiliyor...
Kendinizi yıpratmadan onünuze bakin gecmisi bosverin.strese girmeyin gezin dolasin film izleyin.yeni bir ise girin..calistikca hem cevreniz hem bakis aciniz degisir..annedir affeder kirdiysaniz sanirim baskidan biraz sinir stres doneminiz var bunlari asın oncelikle..uzuntuyu birak yasamaya bak bilmiyorsun yarin ne olacak...

Aslında güzel bi işim hayatım vardı bi şeyler ters gidince gücünüzü kaybedip ipleri kaçırıyosunuz terapilik bi durumdan ziyade muhtaçlık 26 yaşında bile olsam zarara uğramışım aile evinden daha güvenli neresi vardır nereye gideyim bnm evimde kalıp anneme bi şeyleri anlatmam gerek en azından hastayken beni düşünmesini sağlamam gerek aslı mevzu misafirden ziyade bu ama bunu beceremiyorum ve bunun için kk ya konu açtım işleri de koronadan sonra yoluna koyabilir yere sağlam basabilirim şu an evimde kalmam gerek
Ben 28 yaşında çalışmaya başladım. Belli bi yaştan sonra ailenin eline bakmak çok zordur bilirim. Ama evlilik hiçççç çözüm değil.Elalemin eline bakmak aileninkine bakmaktan çok daha zor. Aileniz sizi doğurduysa zor zamanınızda size destek olmak zorundalar. Bunu düşünüp kendinize eziyet çektirmeyin.Kendi ayaklarınızın üzerinde durmadan evlilik de düşünmeyin bence.İnşallah en kksa zamanda gönlünüzce bir iş bulursunuz. Bol şans.

Haaa şunu da diyim misafirlik mevzusuyla alakalı..Anneniz sizi düşünüyor ama kendi içinde şöyle bir düşüncesi var " hastaysa kendi odasında dursun.hem yatılı misafirin ona zararı ne ki".. şeklinde bi düşüncesi vardır .Doğrısunu da anlatsanız karşınızdaki anlamak istediği kadarını anlayacaktır.Orası annenizin evi,kaçmak çözüm değil ama idare etmek durumundasınız.Evlenip kaçmak kolay olanı. Daha zoru çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durup gerekirse o evden ayrı eve çıkmak..Umarım eğitim hayatınızı tamamlamışsınızdır.Olmadıysa da hiçbir şey için geç değil.

Benim arkadasim 3 kez nisan atti hic te dert etmedi..simdi evli gayette mutlu ki zaten inanki hic sorun etmedi.cunku ilkini aile zoruyla yapmisti sonra ayrildi ikinciyi cevre baski kurdu sanki evde kalmis muamelesi gordu oyle nisanlandi o da yurumedi nisanlisi maconun tekiydi 3.ye kendi istedi diyeyim belkide ilk ikisi kotu cikinca iyi sandi fakat olmadi yani anlasamadi bir turlu..kocasiyla gayet mutlu cocuklari var..kendisi de hemsire bu arada yeni atandi..karekter olarak guclu birisiydi ama bazen cevre ve aile baskisi yanlis kararlara sürukleyebiliyor...
Kendinizi yıpratmadan onünuze bakin gecmisi bosverin.strese girmeyin gezin dolasin film izleyin.yeni bir ise girin..calistikca hem cevreniz hem bakis aciniz degisir..annedir affeder kirdiysaniz sanirim baskidan biraz sinir stres doneminiz var bunlari asın oncelikle..uzuntuyu birak yasamaya bak bilmiyorsun yarin ne olacak...
Çok teşekkür ederim dünden beri aldığım en aklı selim cevap sanırım ülkemiz gerçeğini bilerek yaşamdan örneklerle ve sadece yorum yapmış olmak için yapmadan cevapladığınız için arkadaşınız adına sevindim inşallah bn de öyle güzel günleri tez vakit görürüm yorumunuz için tekrardan teşekkürler

Ben 28 yaşında çalışmaya başladım. Belli bi yaştan sonra ailenin eline bakmak çok zordur bilirim. Ama evlilik hiçççç çözüm değil.Elalemin eline bakmak aileninkine bakmaktan çok daha zor. Aileniz sizi doğurduysa zor zamanınızda size destek olmak zorundalar. Bunu düşünüp kendinize eziyet çektirmeyin.Kendi ayaklarınızın üzerinde durmadan evlilik de düşünmeyin bence.İnşallah en kksa zamanda gönlünüzce bir iş bulursunuz. Bol şans.

Haaa şunu da diyim misafirlik mevzusuyla alakalı..Anneniz sizi düşünüyor ama kendi içinde şöyle bir düşüncesi var " hastaysa kendi odasında dursun.hem yatılı misafirin ona zararı ne ki".. şeklinde bi düşüncesi vardır .Doğrısunu da anlatsanız karşınızdaki anlamak istediği kadarını anlayacaktır.Orası annenizin evi,kaçmak çözüm değil ama idare etmek durumundasınız.Evlenip kaçmak kolay olanı. Daha zoru çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durup gerekirse o evden ayrı eve çıkmak..Umarım eğitim hayatınızı tamamlamışsınızdır.Olmadıysa da hiçbir şey için geç değil.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için sizin adınıza sevindim inşallah tez vakit bn de işlerimi yoluna koyup kendi ayaklarımın üstüne durup mümkünse ayrı eve çıkabilirim cidden zormuş belli bi yaştan sonra aile evinde kalmak her ne kadar anne bile olsa

İyi akşamlar kızlar lafı uzatmadan konuya gireyim belki önceki konularımdan bilenler vardır bi iş kurmuştum battı onların derdine telaşlanan annem istemediğim biriyle sırf öğretmen diye nişanladı şükür ki bi şeyler bahane oldu nişanlar atıldı derken tanıdıklar önümden arkamdan laf etmeye başladılar tüm bu stresleri kaldıramayıp hastalandım büyük ihtimal stres ama son 2-3 aydır mide bulantılarım kramplarım adet düzensizklerim büyük sıkıntı veriyo hastaneye gittim test sonucu bekliyorum bi yandan 3-4 gün önce teyzemler geldi yatıya kaldı gitti bu gün gene gelmek için aradılar bnm kramplarda baya beni zorluyo kızdım kendimce ama artık geleceklerini söylemişler anneme bari yatıya kalın diye ısrar etme midem gene kötü dedim gitme vakti gelince baktım annem yatıya kalın diye ısrar ediyo kalmadılar ama onlar gidince bak hastayım neden beni düşünmüyon anne diye söylendim çok da duygusalım hemen gözler dolar zaten sen istemiyosun bnle kalmak falan dedim ve anne delisi bi insanım bu son olaylardan sonra içimde büyük başluk oluştu 26 yaşındayım ama 4-5 yaşında annesinden kötek yemiş çocuk gibi hissediyorum nasıl düşünmem ne yapmam gerek bilmiyorum şu aralar sağlık sorunları bunlar aşırı yıprandım sizce olaylara fazla tepki mi veriyorum yoksa hissettiklerim doğru mu bu durumda nasıl davranmalıyım uzun oldu kusuruma bakmayın çok dolmuşum
Senin biraz yalniz kalmaya ihtiyacın var.Annenle uygun sevecen bir dille konuşup durumunu anlatsan.Sonucta annende olsa onun da kendine göre hayatı var.Hissitayi seninle ayni yönde degil belki ciddi yönde rahatsızlığını söylemen gerekiyor.Ayrica nisap atmayı bu kadar kafana takma bende attim neler neler duydum sallamadım bile.Canimin gönlümün istediğini buldum nişanlandık evlendim ben mutluyum zaten atmasam nisanı mutsuz olsaydim onlar bana 3 gün vah vah diyeceklerdi😅Sonra bana kalacaktı o hayat

Back
X