Arsa konusu-eşim hakli mı?

Kendi ailesi 1 daire parasi yemiş,onu dert etmemş oturmuş bunu mu dert etmiş?
Bide sen takılarını vermişsin(yasal olarak da altınlar kadınındır)ailen para yardımı yapmis,arsa kocanın üzerine neden?
Ben olsam arsayi kocamim üzerine yapmazdim kendi üzerime yapardim kim ne bok napacagi belli olmuyor bi erkekleri

altın senden para yardımı aılenden arsa nıye esının ustune ?

Ailem yardım amaçli değil de pay olarak ortak oldular. Eşimin üstüne olması benim için sıkıntı değil sonuçta bizim. Allah korusun boşanma v. S durumunda zaten mal paylaşimi oluyor. Büyük miktar bizden olduğu için babam eşimin üstüne olmasını istedi. Benim sinirlendiğim nokta evi arsayı hesaplayıp kendi kendine hesaplar yapması. Zaten orasıni kolay kolay sattırmam asla öyle bir yer alamayız şu şartlarda artık ama yine de oturmuş hesaplıyor adam

Forumun bu halini hiç sevmedim valla eşime kizginliğim geçti foruma kızıyorum şu an

Nikah sonrası edinilen mallar ortaktır. Evin eşinizin üstüne olması bir şey ifade etmez

Benim sıkıntım o değil ki ailemin her zaman onun arkasında olmasına ragmen yaptığı hesaplara kiziyorm. Kim damadına o kadar güvenip te arsayı gözü kapalı üstüne yapıyor bu devirde

Bende durduk yere küçük hesaplara girmesine sinir oldum
Gerçekten ayıp etmiş. İşte ben bu ortaklık meselelerine gıcığım. Zaten ortak arsayı niye sadece eşinizin üzerine yaptınız yarın öbür gün sorun çıksa vermiyorum dese ne diyeceksiniz?
Benim babamlarda ablamlar aynı şekilde ev aldılar dublex. Babam nakit koydu ablamlar takısını verdi kredi çekildi babamın üzerine ama krediyi ablamlar ödüyor ve tapu babamın üzerine kredi bitince vericem hakkınızı dedi. Bence babanızda keşke ortak olsaydı hiç değilse.

Ben bilsem asla istemezdim. Babamla eşim bizim için arsa bakmaya gittiler bayagı gezmiş ler. Eşimin begendiği arsa da fiyatı bayagı yüksek olunca babam da ortak olmuş. Beraber alalim demişler. Eve bir geldiler biz ortak aldij o zaman haberim oldu. Eşimin cimriliğini bildiğim için başta bilseydim zaten istrmezdim

Benim sıkıntım Arsanın esimin üstüne olup olmaması değil. Arsa benim üstüme olsa da eşim bu hesabı yapardı. Eşimin arsa da ev varken ve yokken değerini hesaplayıp aileme ona göre pay ayarlaması doğru mu diye sormuştum

Onun ailesine verilenlerde hesaplanip geri alınırsa sizde evin parasını ailesinzden kesmesini kabul edin bence

Ailesi kurus Vermez de bunu kullanabilirim doğru

Anladığım ev olunca arsanın değeri artıyor, damatta uyanıklık yapıp evide eşinin ailesi sahiplensin istemiyor..

Evet mesela ev olmasa bu arsa elli lira olurdu. Ama ben ev yaptım doksan lira oldu. Babanlara pay hesaplarken elli lira üzerinden yüzde hesaplarım diyor

C calpol ortada ailenin istediği birşey yokken sence neden ailenin payı su olur diye hesap/kitap işine girdi esin?

C calpol ortada ailenin istediği birşey yokken sence neden ailenin payı su olur diye hesap/kitap işine girdi esin?

Onun işi gücü hesap kitap. Cimri. Hangi tuvalet kagıdı hangi markette kaç lira onu bile hesaplar. Özel bir durum için hesaplamıyor

Onun işi gücü hesap kitap. Cimri. Hangi tuvalet kagıdı hangi markette kaç lira onu bile hesaplar. Özel bir durum için hesaplamıyor
Yavrum biz de nerede ne daha ucuzu düşündüğümüz günler yaşıyoruz. Gomme hepimizi Eşinle konuşacaksın ..rahatsız olduğunu ,bundan sonra ailenin yardımını kabul etmiyecegini söyleyeceksin.Ama bence esin ailenin değil 3 gün sonra bosanirsaniz "senin payının ne olacağını" sana duyuruyor

hesaplasın ,
madem kucuk hesaplar yapıyor sızde oturun hesaplayın bakalım hangı taraf zararda cıkacak
aılesıne yedırdıgınız tum hesapları cıkarın bence

O arsa sizin üstünüze olmalıydı. Ben payıma düşeni aileme vermeye karar verdim diyin.

Ah bu erkekler .Ailene giden paralari al arsanin kalan parasini verip hepsini alalim de .Konu kapanir .

Valla doğru demişsiniz.

yukarıda bir arkadaş yazmış sizde öyle diyin eşinize
ailene de nerdeyse 1 ev parası yedirdik onları da hesapla da alacağımızı alalım hak geçmesin!!!

Evli barkli insansiniz,aileniz arsa alacaksa siz neden ortaksiniz? Yok arsayi siz alacaksaniz aileniz neden ortak? Yanlis bir yatirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…