Artık 100 kilo ve obezim

Karışmış gibi olucam ama diyetisyen hikaye derken mesleğinizi küçümsemek değil de " sen iradeni kullanmazsan sana diyetisyen ne yapsın ?" anlamında bir şey anladım ben. Yani diyetisyene de gitse, kampa da girse boğazını ve iradesini tutmazsa hikaye olarak kalır durum bu.
Diğer yorumda herkesin içinde diyetisyen vardır demiş. Şöyle söyleyeyim bizler bu bahsettiğiniz konu da danışmanlara güven sağlayarak irade konusunda da destek oluyoruz. Diyetisyenlik liste verip git bunu uygula demek değil. Böyle yapan meslektaşlarımı ben de eleştiriyorum zaten.

bi arkadaşın dediği gibi ac kalmadan kilo vermek, yani KARATAY DIYETİ facebook'tan karatayla zayıfla grubuna üye ol, iste o zaman mucizeye tanık oluyorsunuz.

Karatay tarzı beslenip diyetisyeni gereksiz görüyorsunuz. Size tavsiyem kalp damar hastalıklarına yakalanmakistemiyorsanız bir diyetisyene danışın doğru beslenme yöntemlerini öğrenin. Biz her öğünde ne yenmesi gerektiğini hastalığa, yaşa, spesifik durumlara göre gram gram hesap yapıyoruz. 4 sene sadece bu konular ile ilgi eğitim alıyoruz. Herkes diyetisyen olabilseydi bu bölüme gerek kalmazdı. İyi akşamlar.
sevgili diyetisyen arkadaşımız ben kilolu değilim lakin 2 sene önce tüp bebek denemesi yaptım ve o zamandan kalma hormonal değişimler yüzünden maalesef selilüt oluştu. bende nerdeyse hiç yoktu :KK43: bu selülitler için masaj yapıyorum vakum yapıyorum da dietle yeme içme ile bu sorunu daha aza indiremez miyim ?
sonra 48 kilo ile başladığım tüp bebek tedavisinden 3 aylık bir periyotta 10 kilo aldım. anca bu sene kiloları vermeye başladım ama doğruluğundan azıcık şüphem var.
ben alkali su içmeyi severim bana iyi geliyor. bağırsak hazımsızlık idrara çıkma filan güzel oluyor. günde 2-3 lt. su tüketirim ( 1 lt alkali )
gıda oalrak da abartmadan kuruyemiş - cig sebze - meyve- kırmızı ve beyaz et- 2-3 dilim ekmek - kahvaltı da yulaf-bol yoğurt -süt. cay-kahve- full şekeri çıkarttım. tuzu da zeytin yiyiorum onun tuzu yetiyor.
ayrıca her gun sabah akşam yürüyüş veya köpekle bahçede koşturmaca :KK70:
sence bunlar diyet için uygun mu ? ben kalori hesabı yapmadan cok da ac kalmadan canım o gun ne çekerse ona göre iyiyp içiyorum.
ve son sorum tüp bebekten önce dunyayııı yerdim bir kilo anca alırdım. 36 yaşındayım 45-48 kg üzerine çıkmamıştım. ne zman tüpcük yaptık 58 oldum. eski "ye ye bir şey olmasın" halime dönebilir miyim ?
su an yaptığım az ve seviyeli yeme şekli ile ilk 56 ya şimdi ise 51 kiloya düştüm. hedefim 48-50 arası kalmak.
bir iki bir şey yazarsan cok sevinirim...

Diğer yorumda herkesin içinde diyetisyen vardır demiş. Şöyle söyleyeyim bizler bu bahsettiğiniz konu da danışmanlara güven sağlayarak irade konusunda da destek oluyoruz. Diyetisyenlik liste verip git bunu uygula demek değil. Böyle yapan meslektaşlarımı ben de eleştiriyorum zaten.
Oyle hazır liste verip karşısındakini dinlemeden,(beni dinlemeden) karsisindakinin onu dinlemesini (benim onu) bekleyen o diyetisyenlerin ağzının ortasına inşaat kuregiyle vurasim var.
Ama tabi ki bu genelleme yapmayı doğru kılmaz. Her diyetisyen aynı değil ve herkes de diyetisyen degildir.
Inanıyorum bir gün o dinleyen diyetisyeni bulacağım :D

Bu tamamen irade meselesi yaa. Bir arkadaşım midesini kestirdi. Normalde bu ameliyatı olanlar hızla kilo veriyor. Ama arkadaşım yemesine engel olamadığı için çok az kilo verdi. Hala fazlalığı çook.
Spor yapmak çok önemli. Yüzmeye gidebilirsin. Bütün vücudu çalıştırır. Ama bir diyetisyenden yardım almak şart.
Bir de forumda zayıflama topiclerine takıl. Birlikte yapınca insan çok motive oluyor.

Ne kadar iyi insanlarda varmış şu durumda bana destek çıkan hepinize çok teşekkür ederim.geçen yaz çok uzgundum 90 kiloydum diyetisyene gittim memleketteydim 4 kilo verdim iki haftada sonra gene yaşadığım küçük yere geldim burada diyetisyen imkanim yok cocugumla merkeze gitmem cok zor.kendi kendime karar verdikce daha beter yiyorum gecen sene 90 a uzulurken simdi oldum 100.su an ağlıyorum esim kilodan nefret ediyor bende artık kendinden.sağlıklı beslenme hakkında herşeyi biliyorum uygulama haricöğrencilerim hep hamilemisiniz diyor...

Karatay tarzı beslenip diyetisyeni gereksiz görüyorsunuz. Size tavsiyem kalp damar hastalıklarına yakalanmakistemiyorsanız bir diyetisyene danışın doğru beslenme yöntemlerini öğrenin. Biz her öğünde ne yenmesi gerektiğini hastalığa, yaşa, spesifik durumlara göre gram gram hesap yapıyoruz. 4 sene sadece bu konular ile ilgi eğitim alıyoruz. Herkes diyetisyen olabilseydi bu bölüme gerek kalmazdı. İyi akşamlar.

Öyle diyorsun da mesela ben devletin diyetisyenine gittim kaç sefer bana illa 8 de kalkıcan 9 da kahvaltını yiyeceksin diyor yahu ben geç yatıp geç kalkan bir insanım hiç kişiye göre diyet verilemez mi? Sabit liste verip gönderiyor yüzde 90 ı ya özele gidiceksin yada böyle durum.

Hanımefendi diyetisyen hikaye demişsiniz ama biz diyetisyenler 4 sene boyunca sadece beslenme eğitimi alıyoruz. Lütfen cahilce yorum yapmayın.
BenIpek BenIpek bu forumda cok akli basinda yorumlar yapan Kimseyle polemige girmeyen muhendis bir hanim ..
O tabiiki diyetisyenler bir ise yaramiyor salla gitsin demek istemedi ..
Ama siz daha iyi bilirsiniz kisi kendi istemedikce diyetisyen degil her an yaninda bir yasam kocu olsa bile kilo veremez ..
Bu diyetisyenin beceriksizliginden degil
Kisinin iradesizliginden kaynakli bir sey alinmayin ..
Ha birde benim bir sikayetim var ..
Yillardan beri yani tahminen 10 yildir kiloluyum ..
Diyetisyene gitmedim israrla ..
Ta ki tamam hadi bir gideyim dedikten sonra bir devlet hastanesinden randevu aldim ve gittim ..
Aynen soyle ..
Yas kac 29
Boy 174
Kilo ....
Tak printer tusuna bir parmak basildi ..
A4 kagidina basilmis bir liste ..
Buna basla 1 ay sonra gel :KK14:
Ben ::KK57::KK57:
Ne yani hicbir tahlik istemicek misiniz?:KK57:
Cevap : Gerek yok sen buna bi basla da :KK14:
Yani devlete sirtini dayamis her ay maasini tikir tikir aliyr ya gerisini salla ..
Diyetisyenlerin boyle bir imaji var ne yazikki.
Simdi diyeceksiniz ki sadece biri ..
Hayir kilolu arkadaslarimdan coook fazla dinledigim hikaye var buna benzer :KK20:

BenIpek BenIpek bu forumda cok akli basinda yorumlar yapan Kimseyle polemige girmeyen muhendis bir hanim ..
O tabiiki diyetisyenler bir ise yaramiyor salla gitsin demek istemedi ..
Ama siz daha iyi bilirsiniz kisi kendi istemedikce diyetisyen degil her an yaninda bir yasam kocu olsa bile kilo veremez ..
Bu diyetisyenin beceriksizliginden degil
Kisinin iradesizliginden kaynakli bir sey alinmayin ..
Ha birde benim bir sikayetim var ..
Yillardan beri yani tahminen 10 yildir kiloluyum ..
Diyetisyene gitmedim israrla ..
Ta ki tamam hadi bir gideyim dedikten sonra bir devlet hastanesinden randevu aldim ve gittim ..
Aynen soyle ..
Yas kac 29
Boy 174
Kilo ....
Tak printer tusuna bir parmak basildi ..
A4 kagidina basilmis bir liste ..
Buna basla 1 ay sonra gel :KK14:
Ben ::KK57::KK57:
Ne yani hicbir tahlik istemicek misiniz?:KK57:
Cevap : Gerek yok sen buna bi basla da :KK14:
Yani devlete sirtini dayamis her ay maasini tikir tikir aliyr ya gerisini salla ..
Diyetisyenlerin boyle bir imaji var ne yazikki.
Simdi diyeceksiniz ki sadece biri ..
Hayir kilolu arkadaslarimdan coook fazla dinledigim hikaye var buna benzer :KK20:
Yanlız değilsin bacım bazıları bayağı ilgili oluyor ama denk gelirsen :KK12:
Hele bi tanesine denk gelmiştim resmen dalga geçmişti benle ömür boyu diyet yapıcaksın yoksa hep şişman kalırsın işine gelirse tarzındaydı :KK56:

Yanlız değilsin bacım bazıları bayağı ilgili oluyor ama denk gelirsen :KK12:
Hele bi tanesine denk gelmiştim resmen dalga geçmişti benle ömür boyu diyet yapıcaksın yoksa hep şişman kalırsın işine gelirse tarzındaydı :KK56:

Ben iki tanesine gittim bir sonuc yok valla ne yalan soyleyim ..
O kagitta kibrit kutusu peyniri gorunce
Koca bir kalibi agzima sokasim geliyor ..
Yillardir degismedi o kibrit kutulari :D
Insan az yaratici olur yahu ;)

Ben iki tanesine gittim bir sonuc yok valla ne yalan soyleyim ..
O kagitta kibrit kutusu peyniri gorunce
Koca bir kalibi agzima sokasim geliyor ..
Yillardir degismedi o kibrit kutulari :KK70:
Insan az yaratici olur yahu :KK66:
:70: :70: büyük kibrit kutuları varya onlardan bahsediyorlar bence :27: çok uyanık gördüm gene kendimi :KK45:

Karatay yapın, hem aç kalmazsınız hem de kas değil yağdan verirsiniz. Aynı zamanda çok sağlıklı.
Geçmiş olsun.
Bu karatay zor mu yapiliyor ..
Az cok bilgim var da ..
Tam arastirmadim ben bunu ya :(
Leptin ,meptin ,40 zeytin ,booooooooooollll tereyagli 5 yumurta falan dedi mi ben sasip kaliyorum ..
Yani bende kolestrol var meseLa ..
Ben o booooool tereyagli 3~5 yumurtayi yedim Mi nolur bilmiyor o karatay teyze :D
Bir de o butun parasini dolandiricilara kaptirdi ya elleriyle bende pek bir karizmasi kalmadim :) ne yalan soyleyim

Hepsini yaptım yaptırdım sorun kendim!nefret pisliğin biriyim aklım fikrim yemekte
Nolur kendine hakaret etme hersey senın elinde nasıl bu kiloya geldiysen ınmesınıde yine sen bilirsin
Erteleme lutfen su andan itibaren basla
Bende cok yemege duskundum esim bı tabaktan bı tane baklava yerken ben kalan 7taneyı yerdım
Gozum doymazdı hala daha Öyle ama tartıda 90ı gordum kendime geldim ve diyet dusuncesını kafamdan attım cunku ne zaman diyet yapmaya kalksam verdiğimi iki katı gerı aldım
Öncelikle aksam yemeklerini kes iki gun sonra sabah kalktığında kendini okdr hafif hissedeceksin ki o aksam kendi ıstegınle yemek ıstemıyceksın
Sabahlari elma sirkeli ballı ılık su ıc ıstah kesiyor yatarkende iç bu sudan
Ve asla umudunu kesme hersey senın elinde

Bu karatay zor mu yapiliyor ..
Az cok bilgim var da ..
Tam arastirmadim ben bunu ya :KK43:
Leptin ,meptin ,40 zeytin ,booooooooooollll tereyagli 5 yumurta falan dedi mi ben sasip kaliyorum ..
Yani bende kolestrol var meseLa ..
Ben o booooool tereyagli 3~5 yumurtayi yedim Mi nolur bilmiyor o karatay teyze :KK70:
Bir de o butun parasini dolandiricilara kaptirdi ya elleriyle bende pek bir karizmasi kalmadim :) ne yalan soyleyim

Ben komple yapamıyorum, o da kırk yılda bir yediğim tatlılar yüzünden. Yarı yapıyorum diyebilir. Mesela hiç ekmek yenmeyecek diyor, ben günde toplam 4 dilim falan yiyorum (tam tahıllı). Makarna olmayacak diyor benim 2-3 ayda 1 gibi. Bu şekilde yapıyorum.

Öte yandan obez olan ve kiloya bağlı şeker hastası olan arkadaşım tam yapıyor, harfi harfine. 40 civarı bir kilo verdi. Şeker ilaçlarını bıraktı ve hep yağdan verdi. Mesela 65 kilo ama 65 değil de 60 gibi duruyor.

Ve benden çok yiyor. Mesela kahvaltıda yarım kalıp peynir, 20 tane zeytin, dilediği kadar yumurta falan yiyor. Ama zayıflıyor terbiyesiz :D

Ben komple yapamıyorum, o da kırk yılda bir yediğim tatlılar yüzünden. Yarı yapıyorum diyebilir. Mesela hiç ekmek yenmeyecek diyor, ben günde toplam 4 dilim falan yiyorum (tam tahıllı). Makarna olmayacak diyor benim 2-3 ayda 1 gibi. Bu şekilde yapıyorum.

Öte yandan obez olan ve kiloya bağlı şeker hastası olan arkadaşım tam yapıyor, harfi harfine. 40 civarı bir kilo verdi. Şeker ilaçlarını bıraktı ve hep yağdan verdi. Mesela 65 kilo ama 65 değil de 60 gibi duruyor.

Ve benden çok yiyor. Mesela kahvaltıda yarım kalıp peynir, 20 tane zeytin, dilediği kadar yumurta falan yiyor. Ama zayıflıyor terbiyesiz :KK70:

Aaa aynı ben hem obez hem şeker sorunum var :27: bide terbiyesiz olduğum söylenir :70:

Back
X