Artık 100 kilo ve obezim

Öyle diyorsun da mesela ben devletin diyetisyenine gittim kaç sefer bana illa 8 de kalkıcan 9 da kahvaltını yiyeceksin diyor yahu ben geç yatıp geç kalkan bir insanım hiç kişiye göre diyet verilemez mi? Sabit liste verip gönderiyor yüzde 90 ı ya özele gidiceksin yada böyle durum.

Her insanın alışkanlıklarına, yaşam tarzına uygun sağlıklı beslenme yöntemi vardır. Gittiğiniz diyetisyenin metabolizmanızı hızlandırmak ve 6 öğünü uygulayabilmek için sabah kalkmanızı istediğini düşünüyorum. Bunu uygulayabilseniz tabi güzel olur fakat olmazsa olmaz da değildir. Söylediğim gibi liste verip gönderen diyetisyenleri ben de eleştiriyorum.

Ben komple yapamıyorum, o da kırk yılda bir yediğim tatlılar yüzünden. Yarı yapıyorum diyebilir. Mesela hiç ekmek yenmeyecek diyor, ben günde toplam 4 dilim falan yiyorum (tam tahıllı). Makarna olmayacak diyor benim 2-3 ayda 1 gibi. Bu şekilde yapıyorum.

Öte yandan obez olan ve kiloya bağlı şeker hastası olan arkadaşım tam yapıyor, harfi harfine. 40 civarı bir kilo verdi. Şeker ilaçlarını bıraktı ve hep yağdan verdi. Mesela 65 kilo ama 65 değil de 60 gibi duruyor.

Ve benden çok yiyor. Mesela kahvaltıda yarım kalıp peynir, 20 tane zeytin, dilediği kadar yumurta falan yiyor. Ama zayıflıyor terbiyesiz :KK70:

Allah Allah nasil yahu :O
Arastircam ben bunu ...

BenIpek BenIpek bu forumda cok akli basinda yorumlar yapan Kimseyle polemige girmeyen muhendis bir hanim ..
O tabiiki diyetisyenler bir ise yaramiyor salla gitsin demek istemedi ..
Ama siz daha iyi bilirsiniz kisi kendi istemedikce diyetisyen degil her an yaninda bir yasam kocu olsa bile kilo veremez ..
Bu diyetisyenin beceriksizliginden degil
Kisinin iradesizliginden kaynakli bir sey alinmayin ..
Ha birde benim bir sikayetim var ..
Yillardan beri yani tahminen 10 yildir kiloluyum ..
Diyetisyene gitmedim israrla ..
Ta ki tamam hadi bir gideyim dedikten sonra bir devlet hastanesinden randevu aldim ve gittim ..
Aynen soyle ..
Yas kac 29
Boy 174
Kilo ....
Tak printer tusuna bir parmak basildi ..
A4 kagidina basilmis bir liste ..
Buna basla 1 ay sonra gel :KK14:
Ben ::KK57::KK57:
Ne yani hicbir tahlik istemicek misiniz?:KK57:
Cevap : Gerek yok sen buna bi basla da :KK14:
Yani devlete sirtini dayamis her ay maasini tikir tikir aliyr ya gerisini salla ..
Diyetisyenlerin boyle bir imaji var ne yazikki.
Simdi diyeceksiniz ki sadece biri ..
Hayir kilolu arkadaslarimdan coook fazla dinledigim hikaye var buna benzer :KK20:

Size hak veriyorum. Bu şekilde davranan diyetisyenler çok fazla. Fakat bu durum mesleği gereksiz hale getirmez. Böyle bir muamele ile karşılaştığınızda lütfen şikayet edin.

sevgili diyetisyen arkadaşımız ben kilolu değilim lakin 2 sene önce tüp bebek denemesi yaptım ve o zamandan kalma hormonal değişimler yüzünden maalesef selilüt oluştu. bende nerdeyse hiç yoktu :KK43: bu selülitler için masaj yapıyorum vakum yapıyorum da dietle yeme içme ile bu sorunu daha aza indiremez miyim ?
sonra 48 kilo ile başladığım tüp bebek tedavisinden 3 aylık bir periyotta 10 kilo aldım. anca bu sene kiloları vermeye başladım ama doğruluğundan azıcık şüphem var.
ben alkali su içmeyi severim bana iyi geliyor. bağırsak hazımsızlık idrara çıkma filan güzel oluyor. günde 2-3 lt. su tüketirim ( 1 lt alkali )
gıda oalrak da abartmadan kuruyemiş - cig sebze - meyve- kırmızı ve beyaz et- 2-3 dilim ekmek - kahvaltı da yulaf-bol yoğurt -süt. cay-kahve- full şekeri çıkarttım. tuzu da zeytin yiyiorum onun tuzu yetiyor.
ayrıca her gun sabah akşam yürüyüş veya köpekle bahçede koşturmaca :KK70:
sence bunlar diyet için uygun mu ? ben kalori hesabı yapmadan cok da ac kalmadan canım o gun ne çekerse ona göre iyiyp içiyorum.
ve son sorum tüp bebekten önce dunyayııı yerdim bir kilo anca alırdım. 36 yaşındayım 45-48 kg üzerine çıkmamıştım. ne zman tüpcük yaptık 58 oldum. eski "ye ye bir şey olmasın" halime dönebilir miyim ?
su an yaptığım az ve seviyeli yeme şekli ile ilk 56 ya şimdi ise 51 kiloya düştüm. hedefim 48-50 arası kalmak.
bir iki bir şey yazarsan cok sevinirim...

Merhabalar;
Selülit aslında dolaşımla ilgili bir problemdir. Kötü beslenme selülit görünümü arttırırken iyi beslenme hafifletir hatta spor ile desteklendiğinde yok edebilir. Bu konuda genetik yatkınlık, hormonel durum, yaş, sigara kullanımı, kafein tüketimi, hareketsiz yaşam birçok etken var.

Selülit için; sigara içiyorsanız bırakın, kahveyi abartmayın, öğün sayınızı arttırın, selülitli bölgelere masaj yapın, bol su tüketin -ki su tüketiminiz gayet iyi.

Kilo vermek içinse; daha önce ye ye kilo almadığınızı söylüyorsunuz. Bu durum tamamen metabolizma hızınız ile alakalı. Boyunuzu yazmamışsınız. Fakat tüp bebek tedavisi öncesi kilonuza şu an gayet yakınsınız metabolizma sorunuzu yaşadığınızı sanmıyorum yine de Lütfen kan tahlili yaptırın tiroid hormonlarına baktırın. Spor olarak yürüyüşün yanında ağırlık egzersizi de yaparsanız vücudunuzdaki kas kütlesi artar. Kaslar uyuduğunuzda bile kalori yakarlar. Vücut kas oranınız arttıkça metabolizmanız hızlanacak. Bunun dışında beslenme şeklinizde bir sorun yok gibi.

kendinize ettiğiniz hakaretlerden bile açıkça belli ki duygusal sıkıntılarınız var,ciddi boyutta.

Ben iki tanesine gittim bir sonuc yok valla ne yalan soyleyim ..
O kagitta kibrit kutusu peyniri gorunce
Koca bir kalibi agzima sokasim geliyor ..
Yillardir degismedi o kibrit kutulari :KK70:
Insan az yaratici olur yahu :KK66:

Benim diyetisyenim önce 1600 kalori ile başlamıştı, hiç aç kalmıyordum bir süre sonra zaten.

Öyle diyorsun da mesela ben devletin diyetisyenine gittim kaç sefer bana illa 8 de kalkıcan 9 da kahvaltını yiyeceksin diyor yahu ben geç yatıp geç kalkan bir insanım hiç kişiye göre diyet verilemez mi? Sabit liste verip gönderiyor yüzde 90 ı ya özele gidiceksin yada böyle durum.

Benim de kahvaltı saatim max 9'du diyetisyene giderken ve çok uyumam yasaktı. Metabolizmanın hızlanması için şart bu.

Hemen silkelen ve kendini toparla ! Ipin ucunu kacirip kendimi farkettigimde 160 kiloydum ! 19 yasindaydim hemde verebilecehm 20 30 kilomda yoktu senin gibi ameliyat oldm 2 kez mideden yasadiklarimi bi ben bilirim yapma ! Ameliyata gelene kadar kendini birakma . Suan 83 kiloyum 173 boyum . Bana yetiyor 25 kilo versen sanada yetecektir. Yapabilirsin sinirini stresini yemeklerden cikarmaktan vazgec . Sana kendinden baska kimse yardimci olamaz nereye gidersen git once sen kendin bitireceksin.

Merhabalar;
Selülit aslında dolaşımla ilgili bir problemdir. Kötü beslenme selülit görünümü arttırırken iyi beslenme hafifletir hatta spor ile desteklendiğinde yok edebilir. Bu konuda genetik yatkınlık, hormonel durum, yaş, sigara kullanımı, kafein tüketimi, hareketsiz yaşam birçok etken var.

Selülit için; sigara içiyorsanız bırakın, kahveyi abartmayın, öğün sayınızı arttırın, selülitli bölgelere masaj yapın, bol su tüketin -ki su tüketiminiz gayet iyi.

Kilo vermek içinse; daha önce ye ye kilo almadığınızı söylüyorsunuz. Bu durum tamamen metabolizma hızınız ile alakalı. Boyunuzu yazmamışsınız. Fakat tüp bebek tedavisi öncesi kilonuza şu an gayet yakınsınız metabolizma sorunuzu yaşadığınızı sanmıyorum yine de Lütfen kan tahlili yaptırın tiroid hormonlarına baktırın. Spor olarak yürüyüşün yanında ağırlık egzersizi de yaparsanız vücudunuzdaki kas kütlesi artar. Kaslar uyuduğunuzda bile kalori yakarlar. Vücut kas oranınız arttıkça metabolizmanız hızlanacak. Bunun dışında beslenme şeklinizde bir sorun yok gibi.

ayy cok teşekkür ederim.:KK19::KK36: boy 160. troitlerim duzgun çalışıyor. baktırıyorum onlara.
tüp bebekde verilen tum hormonlar (ağızdan koldan göbekten, alltan her yerinden ilaç alıyorsun) beni cok hırpaladı. selülit de tüpten sonra cok arttı. tüp doktorum demişti bu tedavide az olan şeyler çoğalır diye.3 ay ayak kokusu yaşamıştım. ayak mantarı olmuşum. 1 sene de krem sürdüm geçti şükür.
2 sene oldu o kilo, ödem artık neyse kasım ayından beri anca gidiyor. 1,5 sene 1 gr veremedim...
bence tüp bebek merkezlerine birde diyetisyen konulmalı. tüp öncesi ve sonrası beslenme:kk77: danışmanlıgı yapılmalı.
3 ay folik asit içtim. o da şişiriyor . bizlere şişirmeyen folik asit lazım
birde bebek tutsaydı iyiydi... onca şişlik zahmet boşuna gitti :)

Ben komple yapamıyorum, o da kırk yılda bir yediğim tatlılar yüzünden. Yarı yapıyorum diyebilir. Mesela hiç ekmek yenmeyecek diyor, ben günde toplam 4 dilim falan yiyorum (tam tahıllı). Makarna olmayacak diyor benim 2-3 ayda 1 gibi. Bu şekilde yapıyorum.

Öte yandan obez olan ve kiloya bağlı şeker hastası olan arkadaşım tam yapıyor, harfi harfine. 40 civarı bir kilo verdi. Şeker ilaçlarını bıraktı ve hep yağdan verdi. Mesela 65 kilo ama 65 değil de 60 gibi duruyor.

Ve benden çok yiyor. Mesela kahvaltıda yarım kalıp peynir, 20 tane zeytin, dilediği kadar yumurta falan yiyor. Ama zayıflıyor terbiyesiz :KK70:
Hahahahahahah, çok hoşsunuz. :KK48:

eeveett daha cok spor daha cok sıvı. azıcıkda ac kaldık mı bu iş olur gibi..
her acıktığımızda biraz su yudumlasak günde 2-3 lt buluruz.
aşırı yag- şeker- tuz- un- nişastayı hayattan çıkartalım.
alkali su benim için süper bir şey oldu. tadı azıcık değişik ama vücudumdaki ödemler şişkinlikler kesinlikle alkali su ile gitti.

akşam 6 dan sonra meyve bile yeme

Kesinllikle türk kahvesi içebilirsin ama hem iştah kapatıyo hem yağ yakıyor.Sabah uyandığında ılık limonlu su iştahını kapatıyor en önemlisi sabah olabildiğince yürüyüş yap ilk iki gün canın istemez ama sonra alışırsın kendinden nefret etmek yerine harekete geç başarabilirsin :KK6:

BenIpek BenIpek bu forumda cok akli basinda yorumlar yapan Kimseyle polemige girmeyen muhendis bir hanim ..
O tabiiki diyetisyenler bir ise yaramiyor salla gitsin demek istemedi ..
Ama siz daha iyi bilirsiniz kisi kendi istemedikce diyetisyen degil her an yaninda bir yasam kocu olsa bile kilo veremez ..
Bu diyetisyenin beceriksizliginden degil
Kisinin iradesizliginden kaynakli bir sey alinmayin ..
Ha birde benim bir sikayetim var ..
Yillardan beri yani tahminen 10 yildir kiloluyum ..
Diyetisyene gitmedim israrla ..
Ta ki tamam hadi bir gideyim dedikten sonra bir devlet hastanesinden randevu aldim ve gittim ..
Aynen soyle ..
Yas kac 29
Boy 174
Kilo ....
Tak printer tusuna bir parmak basildi ..
A4 kagidina basilmis bir liste ..
Buna basla 1 ay sonra gel :KK14:
Ben ::KK57::KK57:
Ne yani hicbir tahlik istemicek misiniz?:KK57:
Cevap : Gerek yok sen buna bi basla da :KK14:
Yani devlete sirtini dayamis her ay maasini tikir tikir aliyr ya gerisini salla ..
Diyetisyenlerin boyle bir imaji var ne yazikki.
Simdi diyeceksiniz ki sadece biri ..
Hayir kilolu arkadaslarimdan coook fazla dinledigim hikaye var buna benzer :KK20:

Hahaha sen etiketlemesen farkında bile değilim arkadaşın bana giydirme yaptığına.

Bu yaşla da çok alakalı değil bence mesela yaşı baya küçük olup da 4 yıllık eğitimin böyle servis edilmesinin manasız olduğunu bilen tonla yeni mezun var.

Ben mi yanlış okul okudum yoksa başkaları mı farklı şeyler okuyorlar ünide acaba? Vizede sorulan sorulardan kaç tanesi işlerine yaramış iş hayatında veya öğrendikleri teorilerden kaç tanesi pratikte hayat kurtarmış bunu çok merak ediyorum. Kaldı ki “bunun eğitimini 4 yıl aldık” demiş. Hahahaha çok komik cidden 4 yılda tüm mesleği öğrendiği anlamına mı gelir bu? Osman Müftüoğlu adam kaç yaş yaşında prof olmuş hala kendini yeniliyor, daha önce yazdıklarından farklı şeyler yazabiliyor kendini yenilemesine göre. Bazıları da böyle oturduğu yerden cahil giydirmesi yapıyor 4 sene okuduklarına göre.

Çevremde onlarca insan var fabrikada düzenli diyetisyene gidip de 1 gram dahi veremeyen hatta üstüne açlıktan gergin gezen. Eğer bir insan paketli, yapay gıdaların zararını, un, şeker gibi şeylerin vücuda vereceği harabiyeti bilmiyorsa gitsin tabi diyetisyene hayatı boyunca kibrit kutularına bağlı kalsın.

Kızımı doktora götürüyorum tahlil yapmadan antibiyotiği basıp geçiyor. Götürdüğüm doktorların hiç biri ben demeden tahlil yapmadı. Ya da ben hasta oluyorum gidiyorum “sigara içiyor musun?” sorusunu soruyor. Ama kendi beyaz önlüğünden sigara paketi görünüyor gibi…

Mesleğinde iyi olan konuşsun ama oturduğu yerden kimse millete cahil demesin, onlar bilgili olsun da milleti yanıltsınlar lütfen. Buna millet olarak çok ihtiyacımız var.
milena jesenska milena jesenska

Kesinllikle türk kahvesi içebilirsin ama hem iştah kapatıyo hem yağ yakıyor.Sabah uyandığında ılık limonlu su iştahını kapatıyor en önemlisi sabah olabildiğince yürüyüş yap ilk iki gün canın istemez ama sonra alışırsın kendinden nefret etmek yerine harekete geç başarabilirsin :KK6:
akşam türk kahvesi içmek yağ yakar mı gerçekten. mesela saat kaçlarda içmek lazım

akşam türk kahvesi içmek yağ yakar mı gerçekten. mesela saat kaçlarda içmek lazım

Gerçekten verdiriyor burdan bir arkadaşa da aynı şekilde önerdim onuda etiketlicem kendi de söyler çok kilo verdiriyor.Ben 7den sonra hiçbirşey yemedim sadece türk kahvesi içtim sabah yürüdüm ve 12 kg yakn verdm -Aypare- -Aypare- Oda söyler deneyin işe yarıyor

Yemek yiyerek mutlu edilmiş bir çocuğun büyümüş 30 una gelmiş bir halı karşımda sanırım şuan da.
Küçükken ağlama gel sana çikolata vereyim
Baban sana şeker getirecek
Bak sana çok güzel yemekler yaptım ye
Arkandan ağlar ye ye ye sanki yemeden içmeden mutlu olamiyormusuz gibi her mutluluğu aradığınız da, yani her beyninize giden olumsuz sinyalde kendinize *YE* komutunu vermeyi bırakın. Bunu birakamiyorsaniz olumsuzluklari bırakın.
Sürekli kahkaha atın mesela
Tahlil diyet diyetisyen bunları geçiyorum muhakkak başvurduğunuz yontenlerdir bunlar. Mutluluk ve biraz hareket.
Beynini yönet. Kendini Birşey yerken bulduğunda yedigin şeye gerçekten ihtiyacın var mı bunu düşün. Kendini oyalamak için yemek yeme.
Yemek yememek için kendini oyala.
Başarabilirsin ben sana inanıyorum ..

"Yemek yiyerek mutlu edilmiş bir çocuk. " Bu cümlenizle bende şimşek çaktı. Ben ilkokuldayken annem çalışırdı, lise sona kadar da bir fiil çalıştı yoğun olarak. Ve ilkokula dair hatırladığım tek şey enfes talaş börekleriydi. O zamanlar pek meşhur olan Görgülü Pastanesi'nden alırdı. Daha ne tatlar anlatamam. Diğer anneler gibi beslenme hazırlayamazdı çünkü vakitsizlikten. Ve hep bir ödül halindeydi ilgisizliğini bastırmak için. Sanırım benim durumu da bundan kaynaklı. Ayrıca emmemişim de tırnak da yiyorum bu yüzden. İrade sorunum var.

Gerçekten verdiriyor burdan bir arkadaşa da aynı şekilde önerdim onuda etiketlicem kendi de söyler çok kilo verdiriyor.Ben 7den sonra hiçbirşey yemedim sadece türk kahvesi içtim sabah yürüdüm ve 12 kg yakn verdm -Aypare- -Aypare- Oda söyler deneyin işe yarıyor
bayıdım buna süpermiş her akşam yaparım :KK200: şekersiz türk kahvesi yapcam ama dimi

Back
X