Artık 100 kilo ve obezim

"Yemek yiyerek mutlu edilmiş bir çocuk. " Bu cümlenizle bende şimşek çaktı. Ben ilkokuldayken annem çalışırdı, lise sona kadar da bir fiil çalıştı yoğun olarak. Ve ilkokula dair hatırladığım tek şey enfes talaş börekleriydi. O zamanlar pek meşhur olan Görgülü Pastanesi'nden alırdı. Daha ne tatlar anlatamam. Diğer anneler gibi beslenme hazırlayamazdı çünkü vakitsizlikten. Ve hep bir ödül halindeydi ilgisizliğini bastırmak için. Sanırım benim durumu da bundan kaynaklı. Ayrıca emmemişim de tırnak da yiyorum bu yüzden. İrade sorunum var.
Bak bu sende farkındalık yaratti ve artik durumunu daha bilinçli izleyebilirsin.
Canın birşeyler çektiğinde gözlemle bakalım neden. (Aç degilken ) neden birsey yeme ihtiyacın var. Anneni mi ozledin? Mutluluk mu gerek? Kimsenin seninle ilgilenmedigini mi düşünüyorsun? Yalnız misin? Bunlara bak. Sorunun ne olduğunu bulursan sağlıklı beslenebilirsin. Sorun çok Yemen değil . Neden çok yemek istediğin. .

Diyetisyen falan bilmem her şey kafada bitiyor 34-36 beden giyen ben hamilelikte aldığım kilolardan dolayı 44 bedene sığamaz oldum 1 yıl boyunca çorap hariç bir iğne bile almadım, hamilelik kıyafetlerimi giydim durdum, büyük beden kıyafet alırsam kabulleneceğim anlamına geliyordu benim için. İlkin nefsimi terbiye etmem gerekliydi, oruç borcum vardı oruç tutarak nefsimi terbiye ettim, küçük bir çikolata bile yemedim aylarca, oğlum uyuduktan sonra tv ye taktığım flash bellek ile zumbayı haftanın 6 günü 2 ay boyunca aksatmadan yaptım 2 ay sonra 50 dk zumba + 40 dk cardio yaptım, işteyken bahane edip ekmek almaya bile ben gittim sırf yürüyüş olsun diye sonuç : 8 ayda 25 kilo verdim. Oğlumun 1. yaş günü partisinde 57 kilo oldum. 55 kiloda final yaptım:KK45:

Şimdi 3 kilo almış durumdayım bu defa ip atlayarak 5 kilo vermek istiyorum hedefim 53 kilo olmak:KK49:

Hahaha sen etiketlemesen farkında bile değilim arkadaşın bana giydirme yaptığına.

Bu yaşla da çok alakalı değil bence mesela yaşı baya küçük olup da 4 yıllık eğitimin böyle servis edilmesinin manasız olduğunu bilen tonla yeni mezun var.

Ben mi yanlış okul okudum yoksa başkaları mı farklı şeyler okuyorlar ünide acaba? Vizede sorulan sorulardan kaç tanesi işlerine yaramış iş hayatında veya öğrendikleri teorilerden kaç tanesi pratikte hayat kurtarmış bunu çok merak ediyorum. Kaldı ki “bunun eğitimini 4 yıl aldık” demiş. Hahahaha çok komik cidden 4 yılda tüm mesleği öğrendiği anlamına mı gelir bu? Osman Müftüoğlu adam kaç yaş yaşında prof olmuş hala kendini yeniliyor, daha önce yazdıklarından farklı şeyler yazabiliyor kendini yenilemesine göre. Bazıları da böyle oturduğu yerden cahil giydirmesi yapıyor 4 sene okuduklarına göre.

Çevremde onlarca insan var fabrikada düzenli diyetisyene gidip de 1 gram dahi veremeyen hatta üstüne açlıktan gergin gezen. Eğer bir insan paketli, yapay gıdaların zararını, un, şeker gibi şeylerin vücuda vereceği harabiyeti bilmiyorsa gitsin tabi diyetisyene hayatı boyunca kibrit kutularına bağlı kalsın.

Kızımı doktora götürüyorum tahlil yapmadan antibiyotiği basıp geçiyor. Götürdüğüm doktorların hiç biri ben demeden tahlil yapmadı. Ya da ben hasta oluyorum gidiyorum “sigara içiyor musun?” sorusunu soruyor. Ama kendi beyaz önlüğünden sigara paketi görünüyor gibi…

Mesleğinde iyi olan konuşsun ama oturduğu yerden kimse millete cahil demesin, onlar bilgili olsun da milleti yanıltsınlar lütfen. Buna millet olarak çok ihtiyacımız var.
milena jesenska milena jesenska

Beni tanımadığınıza göre işimi nasıl yaptığımı bilmiyorsunuz demektir. Bahsettiğiniz şeylere kısmen katılmamak imkansız. Tabi ki bir işi iyi yapmak için 4 yıl eğitim almak tek şart değildir fakat bu küçümsenecek bir şey de değil. Antibiyotik örneğine katılıyorum mesela, ki antibiyotiğe gelene kadar en basit bir ağrı kesici bile alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bunu sorgulamadan şeker gibi ilaç yazan birçok hekim var. Gelen insanı tanımadan alışkanlıklarını bilmeden eline liste tutuşturan diyetisyenlerin var olduğu gibi.

Benim takıldığım nokta diyetisyenleri gereksiz olarak nitelendirip herkesin içinde bir diyetisyen olduğunu söylemeniz. Ve yine üzerine basarak söylüyorum bu cümleleri sarf etmek cahillikten başka bir şey değil. Diyetisyenlerin tek işi kilo kontrolü değil. Beslenmeye bağlı birçok hastalık var, ve ya yakalanılan hastalıklarda uygulanması hayati önem taşıyan diyetler var. Bunları diyetisyenden başka hiç kimse uygulayamaz. Laktoz intöleransı olan bir bebeğe normal mama verebilen çocuk doktoru gördü bu gözler. Bir anne doğum yapıyor ve bebeğinin fenilketonüri denen, o zaman kadar adını bile duymadığı bir hastalıkla doğduğunu öğreniyor. Bu çocuğun hayat boyu yiyebileceği şeyler sınırlı. Diyetinde kaçak yaparsa zeki geriliği/ölüm gibi riskleri var. Hayat boyu bir diyetisyen kontrolünde olması gerekiyor. Daha verebileceğim birçok örnek var uzatmak istemiyorum. Eminim sizin içinizdeki diyetisyenin bu konular ile ilgi zerre kadar bilgisi yok ve karataydan öteye gidememiş.

İşimi nasıl yaptığım konusunda ise muhatap olduğunuz diyetisyenler çerçevesinde genelleme yapamazsınız. Her mesleğin iyisi kötüsü vardır. Bu durum mesleği gereksiz kılmaz. 4 yıllık eğitimi küçümsüyorsanız herhangi bir meslek gurubunu hedef almadan önce eğitim sistemini sorgulayın. Siz de bu eğitim sisteminin kurbanı bir mühendismişsiniz. İyi günler dilerim :)

Tam da şuan önümde bitmek üzere olan bol yağlı, bol salçalı 350 gramlık bir mantı tabağı var.
Bununla birlikte iki bardak kolayı götürdüm.

Yemek benim için bir zevk resmen, hobi gibi bir şey :D

Nerdeyse 2 yıldır 69 kilonun altına inemiyorum. Boyum 1.62.
Göstermiyorsun hiç deselerde 42 beden giyen ben, durumun farkındayım.

Hiç kürdan gibi bir hatun olmadım, zaten balık etliliği seviyorum ama eskiden popom, butlarım olsa da
sıfır göbek ve yan simitlerim olmadan tatlı tatlı yaşıyordum.

Şimdi ise koca göbek ve simitler sinirlerimi bozuyor.
Yine de bu durum boğazıma engel değil.

Canım sıkkın, mutsuzum, kötü bir dönemdeyim üstüne bir de açlık eklenirse ya birini öldürürüm ya da
kendimi diye korkuyorum :(

Üzülme sevgili konu sahibi..
Hayatında biri var mı bilmiyorum ama :)
Bence bir erkek diyetisyen bul ve onunla zayıfla. :D

Sana imzamdaki diziyi öneriyorum.

Oh my Venüs :KK200::KK200:

Tam da şuan önümde bitmek üzere olan bol yağlı, bol salçalı 350 gramlık bir mantı tabağı var.
Bununla birlikte iki bardak kolayı götürdüm.

Yemek benim için bir zevk resmen, hobi gibi bir şey :KK70:

Nerdeyse 2 yıldır 69 kilonun altına inemiyorum. Boyum 1.62.
Göstermiyorsun hiç deselerde 42 beden giyen ben, durumun farkındayım.

Hiç kürdan gibi bir hatun olmadım, zaten balık etliliği seviyorum ama eskiden popom, butlarım olsa da
sıfır göbek ve yan simitlerim olmadan tatlı tatlı yaşıyordum.

Şimdi ise koca göbek ve simitler sinirlerimi bozuyor.
Yine de bu durum boğazıma engel değil.

Canım sıkkın, mutsuzum, kötü bir dönemdeyim üstüne bir de açlık eklenirse ya birini öldürürüm ya da
kendimi diye korkuyorum :KK43:

Üzülme sevgili konu sahibi..
Hayatında biri var mı bilmiyorum ama :)
Bence bir erkek diyetisyen bul ve onunla zayıfla. :KK70:

Sana imzamdaki diziyi öneriyorum.

Oh my Venüs :KK200::KK200:

Konu sahibesi evli ve eşi ile bu kilo sorunu yüzünden araları açık diye biliyorum. Ayrıca canım mantı istedi :halay:

ben de gittim diyetisyene aynısını yaptı bana da spor ne yapayım yürüyüş falan dedim o zaman bir de 85 kiloydum şimdi 100 yürüyüş falan şimdi yapma önce diyet dedi sonra yavaş yavaş başlanacak spora dedi sanki yerinden kalkamayan yürümekte zorluk çeken ben..
eşime dedim daha da gitmem diyetisyene boğazını tutamadıktan sonra zayıflanmaz dedim

Hahaha sen etiketlemesen farkında bile değilim arkadaşın bana giydirme yaptığına.

Bu yaşla da çok alakalı değil bence mesela yaşı baya küçük olup da 4 yıllık eğitimin böyle servis edilmesinin manasız olduğunu bilen tonla yeni mezun var.

Ben mi yanlış okul okudum yoksa başkaları mı farklı şeyler okuyorlar ünide acaba? Vizede sorulan sorulardan kaç tanesi işlerine yaramış iş hayatında veya öğrendikleri teorilerden kaç tanesi pratikte hayat kurtarmış bunu çok merak ediyorum. Kaldı ki “bunun eğitimini 4 yıl aldık” demiş. Hahahaha çok komik cidden 4 yılda tüm mesleği öğrendiği anlamına mı gelir bu? Osman Müftüoğlu adam kaç yaş yaşında prof olmuş hala kendini yeniliyor, daha önce yazdıklarından farklı şeyler yazabiliyor kendini yenilemesine göre. Bazıları da böyle oturduğu yerden cahil giydirmesi yapıyor 4 sene okuduklarına göre.

Çevremde onlarca insan var fabrikada düzenli diyetisyene gidip de 1 gram dahi veremeyen hatta üstüne açlıktan gergin gezen. Eğer bir insan paketli, yapay gıdaların zararını, un, şeker gibi şeylerin vücuda vereceği harabiyeti bilmiyorsa gitsin tabi diyetisyene hayatı boyunca kibrit kutularına bağlı kalsın.

Kızımı doktora götürüyorum tahlil yapmadan antibiyotiği basıp geçiyor. Götürdüğüm doktorların hiç biri ben demeden tahlil yapmadı. Ya da ben hasta oluyorum gidiyorum “sigara içiyor musun?” sorusunu soruyor. Ama kendi beyaz önlüğünden sigara paketi görünüyor gibi…

Mesleğinde iyi olan konuşsun ama oturduğu yerden kimse millete cahil demesin, onlar bilgili olsun da milleti yanıltsınlar lütfen. Buna millet olarak çok ihtiyacımız var.
milena jesenska milena jesenska

beni niye etiketlediğinizi anlamadım:/

edit: şimdi gördüm aynı nickte biri daha varmış, hata olmuş sanırım:))

Konu sahibesi evli ve eşi ile bu kilo sorunu yüzünden araları açık diye biliyorum. Ayrıca canım mantı istedi :halay:
Aynen ole arkadaşım aram çok bozuk ve resmen ondan gizli gizli yemek yiyorum her fırsatta ve o beni en son 94 biliyor oysa ben 100 oldum

Aynen ole arkadaşım aram çok bozuk ve resmen ondan gizli gizli yemek yiyorum her fırsatta ve o beni en son 94 biliyor oysa ben 100 oldum

Bende su siralar kilo verme derdindeyim. Tüm konunu okumadim kusura bakma ama kilo konusu cidden kafada bitiyor ve bundan dolayi daha zordur. Ben mesela duygusal yiyen biriyim. Yani cok, tabak tabak yemem fakat sagliksiz yerim. Özelikle duygu yogunlugu yasadigim anlarda. Bu sadece stresli yada üzüldügüm zamanlar bile degil, mutlu oldugumdada kendime abur cabuk alarak ödüllendiriyordum. Bu sekilde aslinda yemek ile cok psikopatca bir iliskim oldugunu ancak yillar sonra anladim ve ögrendim.

Bu konuda bir psikologa danismak yada bir diyeyisyene görünmek yararli olabilir. Neden yemek yedigini, niye kilo aldigin özüne gitmek cok önemli.

Bunun yani sira akilli telefonun varmi bilmiyorum, ama "myfitnesspal" gibi bir uygulama indirebilirsin. Orda tüm gün yediklerini yazip aniden ne kadar kalori yedigini görüyorsun. Bazen insan farkinda bile vermiyor yedikleri seylerin.

Ve spor olarak youtube'ta jillian michaels'i siddet ile tavsiye ediyerim. Esin ile iliskiniz nasil bilmiyorum fakat kacmak bir sekilde yemekte care degil. Esin ile acik konus, duygularini anlat ve destek olmasini iste canim. Ve burda gerekirse sik sik yaz eger bu sekilde kendini daha iyi hisedersen.

Jillian michaels videosu bu

Ben bu yeme sorununun fizyolojik degilse psikolojik sorunlardan kaynaklandigi dusuncesindeyim. Eger hayatinizda hep yeme problemi yasamadiysaniz demekki altinda bi problem yatiyor. Sorun aslinda diyet vs degil. 3-5 ay diyet yapip 20 kilo verip sonra hepsini geride alabilirsin. Bu yasa kadar belirli yemeklere alismis insan bu saatten sonra bitkisel veya aliskin olmadigi yiyeceklerle hayatini surduremez. Benim bu konudaki teorim porsiyon kontrolu. Bi kere abur cuburu hic almayin aldiginiz abur cubur sebze meyve veya kavrulmamis kuruyemis olabilir. Bu demek degil ki hic bir zaman cikolata veya cips yemeyin. Tabi ki arada sirada olabilir. Mesela kahvaltinizi guzel yapin ama ara ogunler ekleyin meyve filan yiyin. Instagramda ebru salli'nin sabah kahvaltisini bile gorunce agzim acik kaliyor bu kadin nasil bunlarin hepsini yiyor diye. 6dan sonra yemek yemeyin. Gunde 1 saat bi cesit spor yapin. Yuruyuse cikin. Metabolizma yedikce ve hareket ettikce calisan bi sistem. Bunu diyet olarak degil ama hayatinizin bi parcasi haline getirirseniz zorlanmazsiniz. Sekerli icecek yerine su icin ama arada caniniz cekerse yine kacamak yapabilirsiniz. Herseyden ziyade biz kadinlarin hormonal dengesi kilo almaya verimli ve tansiyon kalp vs tarz hastaliklarda daha cok risk altindayiz. Kilo vermek degil ama saglikli olmak adina bile yapsaniz faydasi size olur

Bende su siralar kilo verme derdindeyim. Tüm konunu okumadim kusura bakma ama kilo konusu cidden kafada bitiyor ve bundan dolayi daha zordur. Ben mesela duygusal yiyen biriyim. Yani cok, tabak tabak yemem fakat sagliksiz yerim. Özelikle duygu yogunlugu yasadigim anlarda. Bu sadece stresli yada üzüldügüm zamanlar bile degil, mutlu oldugumdada kendime abur cabuk alarak ödüllendiriyordum. Bu sekilde aslinda yemek ile cok psikopatca bir iliskim oldugunu ancak yillar sonra anladim ve ögrendim.

Bu konuda bir psikologa danismak yada bir diyeyisyene görünmek yararli olabilir. Neden yemek yedigini, niye kilo aldigin özüne gitmek cok önemli.

Bunun yani sira akilli telefonun varmi bilmiyorum, ama "myfitnesspal" gibi bir uygulama indirebilirsin. Orda tüm gün yediklerini yazip aniden ne kadar kalori yedigini görüyorsun. Bazen insan farkinda bile vermiyor yedikleri seylerin.

Ve spor olarak youtube'ta jillian michaels'i siddet ile tavsiye ediyerim. Esin ile iliskiniz nasil bilmiyorum fakat kacmak bir sekilde yemekte care degil. Esin ile acik konus, duygularini anlat ve destek olmasini iste canim. Ve burda gerekirse sik sik yaz eger bu sekilde kendini daha iyi hisedersen.

Jillian michaels videosu bu

Canım bu videoyu 100 kilo ve üzeri insanların yapması çok zor zamanında yapmıştım ve kalbim durucak gibi olurdu :eek:

Eger ki hormonal bir problem degilse sismanlik kader degil ,inan biraz dikkat ve biraz hareketle verirsin

Kilo hem görsel olarak hem saglik olarak iyi degil bir cok hastaliga sebep olacak kadar lanet bir sey bence basarabilirsin

• Beğen
Reactions: s u
Back
X