Artık arkadaşlık ego tatmini mi?

Terazikizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
397
216
Hanımlar sürekli çevremi genişletmek istiyorum belki ben yanlışım tam doğru arkadaşlar buldum diyorum, gene bir çıkar çatışmasına kurban gidiyor arkadaşlığım sonra benim moralim bozuluyor. Bu konuda neler diyebilirsiniz. Bende kendi çıkarımı koruyorum artık doğruyu söylemek gerekirse, lisede ve üniversitede arkadaşlıklarım bozulmasın diye kendimi çok ezdirdim, sonra ben başarısız oldum akademik hayatta da vs, ama en küçük bir olayda arkadaşlıklar bitiyor neden böyle. Ne yapmalıyım?

Çevreni genişletme fikrinden vazgeçmelisin. Güvenebileceğin bir kaç arkadaşın varsa ya da akraban tamamdır bence fazlası hep zarar.

en ufak seyde arkadaslik bitiyorsa ortada gercek bir arkadasliktan bahsetmek güc.. yapcak fazla bisey yok su durumda bence.

Çok ama çok haklısınız ya, çocukluktan arkadaşlarım varda kalanıklığı olmuyor gerçekten sürekli bir zarar ziyan durumu oluyor, bende yoruldum, hayır ortamda kimseyle arkadaşlık kurmayayım diyorum o da olmuyor en sonunda, birde bu durumlar beni cidden olumsuz etkiliyor.

Arkadaslik dostluk mu!coktan unuttum...Tam anlamiyla kafa dengim kimseyi bulamiyorum artik..Hep cikarcilik, hep riya..Onceden de boyle miydi bilmiyorum.Artik anlik iletisimler var..Bir tane dostum var o da uzaklarda..
Ya mesela ben kendi fikrimi yazıyorum hemen neden bunu yazdın neden bunu söyledin gibisinden konuşmaya başlıyorlar, anlamıyorum ki, elaleme neyse artık.

demekki yanlış arkadaşlıklar kuruyorsun..yanlış insanlara inanıp güveniyorsun..
Yani on beş yıldır mahalle ve çocukluk arkadaşlarımlayken diğerleriyle arkadaşlık olmuyor ya olsa da ben zarar görüyorum sonunda birde içine ekonomik hırslar giriyor hemen, en küçük şeyde moralimi bozmaya çalışıyorlar.

ne kadar insan o kadar baş ağrısı bence...

guvenebileceğiniz hayatta bir iki kişi olsun yeter...

bir de kan bagı sanırım (bazen) gerçekten önemli.. yeri geldi dostlarımdan öyle kazık yediğim oldu ki..

hepsi gitti..dostluğumuz bitti...ahbaplık kaldı..

bir tek yeganecik kuzenim var...birlikte büyüdük..

o hep benimle :nazar::nazar::nazar:

çok da insan aramıyorum açıkçası...

zaten herkesle iyi anlaşan..çok dostu-arkadaşı olan insanlara da hiç inanmıyorum

ne kadar insan o kadar baş ağrısı bence...

guvenebileceğiniz hayatta bir iki kişi olsun yeter...

bir de kan bagı sanırım (bazen) gerçekten önemli.. yeri geldi dostlarımdan öyle kazık yediğim oldu ki..

hepsi gitti..dostluğumuz bitti...ahbaplık kaldı..

bir tek yeganecik kuzenim var...birlikte büyüdük..

o hep benimle :nazar::nazar::nazar:

çok da insan aramıyorum açıkçası...

zaten herkesle iyi anlaşan..çok dostu-arkadaşı olan insanlara da hiç inanmıyorum
Haklısınız, bir tanesi mesela daha demin benim moralimi bozdu, şimdi sınava bakamıyorum, anlamıyorum ki bu insanları. Bir şey anlatırım herkes tak diye üzerine alınır vs, okurken çok hırpalandım ya öyle böyle değil. Bana mesafeli olmayı öğretmesi lazım buradakilerin.

ben ne yaptım biliyo musunuz...

sizin de bahsettiğiniz durumlar yuzunden, sadece gundelik şeyler dışında yani olagan , basit şeyler dışında annem ve kuzenim hariç kimseyle bir düşüncemi..üzüntümü eksikliğimi.. ya da kafamdan gecen en ufak birşeyi bile paylaşmamaya dile getirmemeye başladım...ciddi sınırlarım oldu...

bunun da bir zararı oldu bana..ya da ben abarttım işi...
huy haline geldi...çok sevdiğim halde eşimle bile konuşamaz paylaşamaz oldum...o da hep bundan , anlatmadığımdan yakınır...:110::110:

allah hepimizi korusun..kötü kalpli insanlardan..

ben ne yaptım biliyo musunuz...

sizin de bahsettiğiniz durumlar yuzunden, sadece gundelik şeyler dışında yani olagan , basit şeyler dışında annem ve kuzenim hariç kimseyle bir düşüncemi..üzüntümü eksikliğimi.. ya da kafamdan gecen en ufak birşeyi bile paylaşmamaya dile getirmemeye başladım...ciddi sınırlarım oldu...

bunun da bir zararı oldu bana..ya da ben abarttım işi...
huy haline geldi...çok sevdiğim halde eşimle bile konuşamaz paylaşamaz oldum...o da hep bundan , anlatmadığımdan yakınır...:110::110:

allah hepimizi korusun..kötü kalpli insanlardan..
Ya dediğiniz yöntem en güzeli bundan sonra bende uygulayacağım biraz kapalı kutu olmak lazım, bir şeyi söylüyorum hemeneden söyledin neden böyle dedin oluyor bende gerçekten çok yoruldum, belki ben kötü kalpliyimdir bilemiyorum, azıcık tek kendi fikrimi söylesem hemen moral bozuyorlar ya her seferinde oluyor ama bu, bende bıktım artık!

Bencede arkadaşlıklar artık hep aynı şey üzerine kurulu hiç kimse güven vermiyor uzun yıllar dostluk sürdürebilen insanlara şaşırıyorum ve imreniyorum :KK51:

İnsanların b.k olduğunu kabullenmelisin önce.

Sen de onlar gibi yüzeysel gez , toz takıl ama çok güvenme.

Ben çok çok iyi bir işe girdiğimde 5 yıllık arkadaşım benimle 3 hafta konuşmadı, konuşmaya yanaşmadı. Tebrik bile etmedi, yeni işimden de asla bahsetmez, yokmuş gibi davranır. Kaldı ki biz bu kızla 3 yaz beraber tatile gittik.

Erkekler değil ama arkadaşlık konusunda kadınlar çiğ süt emmiş cidden. Sende onun elindekinden daha iyi bir şey varsa takdir/senin için mutlu olma durumu olmuyor, direk haset oluyor ne yazık ki.

Sana tavsiyem:

1. Kadınlara çok güvenme.
2. Erkeklerle dostluk kur. Ne kadar vefalı dostlar olabildiklerine şaşıracaksın.
3. Sana denk, güzellik, para, kariyer dertleri olmayan, sana denk kadınlarla dostluk kur ki başına bela olmasınlar. Benim en iyi arkadaşım genç, güzel, iyi kariyerli bir kız, kafam rahat.

Uzun yıllar sürmüş 3 dostluğum var, 3ü de liseden tanıdığım insanlar. O konuda çok şanslıyım, dost bulmak kısmet sanırım.

Son düzenleme:
İnsanların b.k olduğunu kabullenmelisin önce.

Sen de onlar gibi yüzeysel gez , toz takıl ama çok güvenme.

Ben çok çok iyi bir işe girdiğimde 5 yıllık arkadaşım benimle 3 hafta konuşmadı, konuşmaya yanaşmadı. Tebrik bile etmedi, yeni işimden de asla bahsetmez, yokmuş gibi davranır. Kaldı ki biz bu kızla 3 yaz beraber tatile gittik.

Erkekler değil ama arkadaşlık konusunda kadınlar çiğ süt emmiş cidden. Sende onun elindekinden daha iyi bir şey varsa takdir/senin için mutlu olma durumu olmuyor, direk haset oluyor ne yazık ki.

Sana tavsiyem:

1. Kadınlara çok güvenme.
2. Erkeklerle dostluk kur. Ne kadar vefalı dostlar olabildiklerine şaşıracaksın.
3. Sana denk, güzellik, para, kariyer dertleri olmayan, sana denk kadınlarla dostluk kur ki başına bela olmasınlar. Benim en iyi arkadaşım genç, güzel, iyi kariyerli bir kız, kafam rahat.

Uzun yıllar sürmüş 3 dostluğum var, 3ü de liseden tanıdığım insanlar. O konuda çok şanslıyım, dost bulmak kısmet sanırım.
Ben sizin yorumlarınızı hep okuyorum dikkate alıyorum ama sonra yine yufka yüreklilik yapıp kendim ağlıyorum, 3. Madde çok doğru, ben bir kıza olumlu bilişden bahsettim bana mesaj atmış bugün bana niye alt sınıf diyorsun diyor ben ona bir şey demediğim halde.

X