artık babamdan bıktım

Rabbim kocandan güldürsün, babana da muhtaç etmesini seni
böyle giderse aramız bozulur muhtemelen. aileyle de evleniyorsun. babamla muhatap olduğu için kendimden nefret etmeye başladım. depremde bile aramadı. yaşadığımız şehre geldi depremzede akrabaları. seçim oldu onların düşüncesini bile bile hakaret içerikli şeyler paylaştı. kurbanda onlarda adet değil. bizde adet diye gelin koçu almışlar kesildi eve geldik onların aldığı kurban sayılmaz. böyle zıt zıt konuşmalar. beni sevgilimin etkilediğini düşünüyor çoğu konuda. ben zaten umursamıyorum babamı ama düşün düşün işin içinden çıkamaz hale geldim

Merhaba kk üyeleri. sürekli konu açıyorum farkındayım. Ama bıktım artık ne yapacağım çevremle de paylaşım yapamıyorum. Babam bugün yine nişanlıma çok kötü terbiyesizlik yaptı.

Sevgilim olduğunu babamdan gizleme kararı almıştım. Çünkü kabul edeceği birisi değildi kültürel olarak. Tartışma çıkmasın diye söylemiyorum sebebini. Ama bile bile sevdim ne yapayım aşk bu. Ardından kaza yaptım sevgilim geldi. ip orda koptu. kızım ölümden dönmüş demedi. etmediği zulüm kalmadı. anne babamın arasındaki kavga bile benim yüzündendir.

Bugün babam normalde babaannemlerdeydi. Sabah annem nişanlımı kahvaltıya çağırmış. 1-2 saat sonra çat babam geldi sevgilimi gördü hoşgeldin bile demedi yok saydı. Bu davranışları hep böyle. sürekli bahaneler sürekli bahaneler. sözümde bile ailesine hoşgeldin demememişti. Gerçekten çok yoruldum artık. Nişanlım da farkında söylemiyor. giderken görüşürüz demesine rağmen dönüp bakmadı. Nişanlımın ailesi bana çok iyi davranıyor.

Nişanlım gidince babama hoşgeldin bile demedin görüşürüz bile demedin. Neden böyle yapıyorsun dedim. İstemiyorum dedi. Ayrılacaksın dedi. Düğününe bile gelmem bu evden gelinlikle çıkamazsın dedi. Sebebi yok mantıklı hiçbir sebebi yok. eskiden gösterdiği sebepler vardı. Sevgilimin ailesi battı. çalışıp onlara baktı. Annesi kanser oldu. sen hemşire olduğun için seninle bakman için dedi. Nişanımdan 1 ay sonra deprem oldu sevgilimin ailesi Malatyalı. Bir kere aramadı biliyor musunuz bir kere bile. dayanamıyorum bu terbiyesizligine. sorun yok o zaman insanlar babasız da evleniyor. öyle evlenirim dedim. sözümden çok mu değerli nankörsün diyor. Artık çok sıkıldım gerçekten. Bu eve geldiğim güne lanet ettim. Giderim bu evden yüzümü göremezsin dedim. Kocaya kaçacak kadar düştün yani dedi. Kocaya kaçacak yaşı geçtim yanımda olmazsan olma ben artık hiçbir şey söylemiyorum dedim.
çocukluğumdan beri mesafeli ilişkimiz olmuştur. sinirli sürekli bağırır. Hayatımın her konusunda çok kötü sonuçları var. çocukken takdirini almak tesettüre girdim. lise için habersiz gidip tercihleri değiştirdi ve sağlık meslek lisesi okudum nefret ede ede. istediği bölümü okumadım. Tesettürden çıktım. çok zor zamanlar yaşattı konuşmadı yok saydı. bir şekilde çalıştım para kazandım annem destek oldu her konuda. farklı şehire gittim orda ev tuttum pandemide bile geri dönmedim. Yazım yanlışları olmuştur ağlaya ağlaya yazıyorum. Okuyanlara teşekkür eder
Babana de ki.Abim gibi kan emicileri mi bulsaydım kan emici seviyorsun para yedirmek hoşuna gidiyor herhalde sana iyi insan yaramıyor illa para yicek parazit lazım de.

Babana de ki.Abim gibi kan emicileri mi bulsaydım kan emici seviyorsun para yedirmek hoşuna gidiyor herhalde sana iyi insan yaramıyor illa para yicek parazit lazım de.
canım tek sorun zaten mezhep ayrılığı babamın faşist düşünceleri. söylüyorum diyorum abimin her şeyinde arkasındasın. sen kız çocuğusun diyor. yabancılarla olamaz diyor. yani böyle bir düşünce sistemi yok sabit fikirler yok. bunun da konusu açıldı. sevgilimin ailesine bakmasını laf etti. ailesi ona 30 yıl baktı sevgilim pandemide ailesine destek oldu diye birden bire ömür boyu sırtımızda yük oldular. bunu da ben söylemedim araştırmış tanıdık bulmuş öğrenmiş.

bana gösterdiği insanlar var tanıdıklar işte onlarla Arası iyi muhabbetleri iyi. bana onları örnek gösteriyor öyle bir damadım olsa öyle bir aileyle akraba olsak. eşek kadar adam. mutsuz olsam daha mı iyi anlamıyorum.
Benim annemde öyle. Milletin eşini, kayınvalidesini örnek gösterir dışarda ne iyiler var diye, terslerim 2 gün sonra gene aynı. Eşimi sevmez, beğenmez. Sevmeme sebebi onun ayak işlerini, bağ bahçe işlerini yapmaması. Ben şanssızım damadım iyi değil der. Anne sana mı evlendim ben derim anlamaz. Eşim tüm işlerini yapsa, beni de dövse ne iyi damadım var maşallah derdi🤣Ağlanacak halime gülüyorum artık napiyim sizde gülün değişmiyorlar çünkü bencil insan hep bencil.

canım tek sorun zaten mezhep ayrılığı babamın faşist düşünceleri. söylüyorum diyorum abimin her şeyinde arkasındasın. sen kız çocuğusun diyor. yabancılarla olamaz diyor. yani böyle bir düşünce sistemi yok sabit fikirler yok.
Onu bilemem.Bu arada mezhep olayında nişanlınla her şeyi baştan konuş.Konuşmazsan ilerde sorun yaşanıyor bununla ilgili yakın çevremde örnekler var.En ince ayrıntıya kadar konuşun mutlaka bunları.Faşist diceksin belki bana da ama dediğim konuş mutlaka konuş bence tabi.

Benim annemde öyle. Milletin eşini, kayınvalidesini örnek gösterir dışarda ne iyiler var diye, terslerim 2 gün sonra gene aynı. Eşimi sevmez, beğenmez. Sevmeme sebebi onun ayak işlerini, bağ bahçe işlerini yapmaması. Ben şanssızım damadım iyi değil der. Anne sana mı evlendim ben derim anlamaz. Eşim tüm işlerini yapsa, beni de dövse ne iyi damadım var maşallah derdi🤣Ağlanacak halime gülüyorum artık napiyim sizde gülün değişmiyorlar çünkü bencil insan hep bencilç
ya cidden bu aileler.. eşiniz sizin ailenize destek olmak zorunda değil

Onu bilemem.Bu arada mezhep olayında nişanlınla her şeyi baştan konuş.Konuşmazsan ilerde sorun yaşanıyor bununla ilgili yakın çevremde örnekler var.En ince ayrıntıya kadar konuşun mutlaka bunları.Faşist diceksin belki bana da ama dediğim konuş mutlaka konuş bence tabi.
ne gibi sorun yaşanabilir onun bana saygısı var benim ona var ikimiz de dindar zaten değiliz. ne olabilir ne konuşması yapacağız. sevgilimin ailesinde de var böyle evlilikler.

ya cidden bu aileler.. eşiniz sizin ailenize destek olmak zorunda değil
Eşim kendi erkek kardeşimden daha çok destektir anneme ama annem kendine eşek arıyor. Bayağı onun isteklerine göre damat seçmeliydim ona göre. Sürekli milletin damadını över. Benim erkek kardeşimde sizin abiniz gibi tam bir yılan, vasıfsızdır. Sen önce oğluna bak ondan iste diyorum oğlum benim bir tane varlığı yeter diyor🤣 Ahh ahh toksik Türk aileleri o yüzden sizi çok iyi anlıyorum.

ne gibi sorun yaşanabilir onun bana saygısı var benim ona var ikimiz de dindar zaten değiliz. ne olabilir ne konuşması yapacağız. sevgilimin ailesinde de var böyle evlilikler.
Bak ben karşı değilim sevgiyle herşey aşılır taraftarıyım.Ancak hem senin hem nişanlının hem evliliğinin iyi olması için konuşulmalı diye düşünüyorum.Mesela bununla ilgili konu açabilirsin bu tarz evliliği olan insanlar nelere dikkat etmişler öğrenebilirsin.Ayrıca aynı şehirde kalmayın imkan varsa bence

Bak ben karşı değilim sevgiyle herşey aşılır taraftarıyım.Ancak hem senin hem nişanlının hem evliliğinin iyi olması için konuşulmalı diye düşünüyorum.Mesela bununla ilgili konu açabilirsin bu tarz evliliği olan insanlar nelere dikkat etmişler öğrenebilirsin.
tamam da ne konuşabiliriz ki bilmiyorum. aynı ülkede aynı kültürde büyüdük. ortada aşacak sorun yok ikimiz de dindar değiliz ibadet etmiyoruz sadece alışkanlık. ben ona baskı kuramam o bana kuramaz. 4 yıldır devam ediyor ilişkimiz aynı evde yaşadık. sorun olacağını sanmıyorum. bence o ayrımdan daha büyük sorun babam

aynı şehirde oturmayın bunu kendinize yapmayın
maalesef sevgilimin işi burada. eski işinde kazandığının 6-7 katını kazanıyor ve ikramiyeleri var. savunma sanayisinde çalışıyor insanlar sevgilimin işine girmek için yurtdışından geri dönüyor. bu işi bırakıp gitmek salaklık olur ve burdan ev bile aldılar.

Eşim kendi erkek kardeşimden daha çok destektir anneme ama annem kendine eşek arıyor. Bayağı onun isteklerine göre damat seçmeliydim ona göre. Sürekli milletin damadını över. Benim erkek kardeşimde sizin abiniz gibi tam bir yılan, vasıfsızdır. Sen önce oğluna bak ondan iste diyorum oğlum benim bir tane varlığı yeter diyor🤣 Ahh ahh toksik Türk aileleri o yüzden sizi çok iyi anlıyorum.
Eşiniz ve siz desteği kesin bir süre.Kıymetinizi anlasın bence🙂🙂

ayyy nefretlik ya. oğlanları bir tane sanki kızları çöpten bulma. ne erkek evlat sevgisiymiş ya. yapmayın ne hali varsa görsün

maalesef sevgilimin işi burada. eski işinde kazandığının 6-7 katını kazanıyor ve ikramiyeleri var. savunma sanayisinde çalışıyor insanlar sevgilimin işine girmek için yurtdışından geri dönüyor. bu işi bırakıp gitmek salaklık olur ve burdan ev bile aldılar.
nişanlınız sizin için bu şehirde diye anladım..mantıklı o zaman dediğiniz artık önemli olan sizin çekirdek aileniz olmalı

ayyy nefretlik ya. oğlanları bir tane sanki kızları çöpten bulma. ne erkek evlat sevgisiymiş ya. yapmayın ne hali varsa görsün
Toksik ataerkillik işte. Ben her türlü değersizim,kardeşimin varlığı bile yeterli. Bu ülkede erkek olacaksın kadın olmak eziyet. Sizde kendi hayatınızda mutlu olmaya bakın babanızı böyle kabul edin bekletiniz olmasın.

nişanlınız sizin için bu şehirde diye anladım..mantıklı o zaman dediğiniz artık önemli olan sizin çekirdek aileniz olmalı
yok ben onun için ailemin olduğu şehre geri döndüm. nişanlım ailemin böyle olduğunu bilse herhalde hiç gelmezdi de. işte o çekirdek aile kalmıyor ki kendi halinde. hiç mi bir araya gelmeyecekler yüzüne bakmayacak. çok korkuyorum tedirginlik duyuyorum

Toksik ataerkillik işte. Ben her türlü değersizim,kardeşimin varlığı bile yeterli. Bu ülkede erkek olacaksın kadın olmak eziyet. Sizde kendi hayatınızda mutlu olmaya bakın babanızı böyle kabul edin bekletiniz olmasın.
cidden erkek evlatları her şekilde seviliyor kızlar sadece işlerine gelince. o sa sevgi asla yok gördüğüm kadarıyla insanlardan. zorundalar. benim annem böyle değil şansım o ama onun da biricik oğlu yeri geliyor en ağır eleştiriyi annemden duyuyorum. yine o nasıl mutlu olacaksan ol diyor. ben aynı köyden aynı mahalleden evlendim diyor babamla uzaktan akrabalar ne oldu çok mu mutlu oldum diyor. annenizin bu tavrı evliliğinize yansıyor mu peki

Yok anlamaz, anlaması için bir organım eksik. Erkek olmayınca kız evladın bir değeri yok anneme göre. Konu kimin ne yaptığı değil zihin yapısı maalesef.
aslında yapmamız gereken bu insanlara konuşmamak yüzlerine bakmamak..bize yaptıklarını onlara yapmak. ama ben yapamıyorum. sevgilime yaptı terbiyesizliğe de dayanamıyorum. ilerde çocuğum olsa ona da böyle olur kesin

Back
X