Artik biktim yoruldum kendimden ölmek istiyorum..

Başlık çok kötü , bence değiştirtin . Kilo veremiyorum, vermek için ne yapacağımı bilmiyorum eeeee intihar edeceğim . Yok ya !!! Yiyerek aldığınız kilolar , yemeyerek verilir

Yapmayın böyle, buraları bir çok insan okuyor hassas olabilirler. İntihar edeceğim demek yasaklanmalı bence . Sizin ağzınıza boş boş doladığınız o intihar kelimesinin gerçekliğine ben kendi gözlerimle şahit oldum . Bir kız öğrencim bu dünyadan göçüp gitti . Koskoca insansınız , bu kelimeyi kullanmadan da derdinizi anlatabilirdiniz.

Bdv’ye yazacağınıza diyet gruplarına bakın . Canan Karatay her TV kanalında yaptı bu açıklamaları . Biraz istekli olun ve araştırın .
 
Diyete başlarken uzun süreler diyet yapacağım düşüncesiyle başlama. Kendine 1 ay süre ver. Sadece 1 ay yediğime içtiğime dikkat edeceğim de. Diyete başladığın gün sadece 1 kez tartil ve kendine bir takvim çıkar. 1 ayın sonunda tartılacagin günü işaretle.

Ilk önce ekmeği kes, en azından kahvaltı dışında asla yeme. Insulin direncin varmış zaten. Ekmek dediysem, ekmek yasak ama hamur işi serbest demedim. Onları da keseceksin. Diyet demek hiçbir şey yememek değildir. Kuzenimin insülin direnci olan kızına diyetisyen bir liste vermiş şaştık kaldık çocuk o listenin 4te 1 i kadar yiyordu diyetten önce :KK53:

Mesala 10da kahvaltı demiş evde oldukları için, 11.30 da tost yiyebilirsin demiş. Amaç az porsiyon ve sık yiyerek metabolizmayi aktif tutmak. Eğer günde 2 öğün yiyerek zayıflama niyetimiz varsa cok bekleriz. Bir diğer önemli şey de kalori hesabı. Ben my fitness pall uygulamasını kullanıyorum diyet yapacağım zamanlar. Uygulamada hedef kilomuzu seçiyoruz o da bize günlük almamiz gereken kaloriyi söylüyor. Her gün ne yediysen oraya yazıyorsun. Misal 2000 kalori. 1 paket çikolata bazen 1 günde alman gereken tüm kaloriyi karşılıyor ama bazı yemeklerden tabak tabak yiyebilirsin rahatlıkla. Kalorilere bakmak çok önemli bu yüzden.

Sabahlari chia tohumlu omlet ye mesela bak aşırı tok tutuyor. Gün içinde yeşil çay tüket en az 2 bardak. Tok tutacak yiyecekleri araştır. Öğle öğünü asla boş geçme mutlaka bir şeyler ye. Akşamları asla ama asla ekmek yok, en büyük düşman akşam yenen ekmek hele senin gibi insülin direnci olan biri için. O gece gelen mide kazintilarinin en büyük sebebi akşam yediğin ekmek.

Bol bol çeşit çeşit salata yap akşamları. Sadece taze yeşillik salatası değil. Haşlanmış brokoli, karnabahar, havuç gibi sebzelerle yapılan aşırı güzel salata tarifleri var tabak tabak yiyebilirsin. Pirinç pilavindan zinhar uzak duracaksin onun yerine bulgur pilavı. Akşamları güzel bir salata, çorba, ızgara herhangi bir et yemeği yiyebilirsin. Et yoksa mercimek tavsiye ederim yüksek protein deposudur. Canin tatlı çekiyorsa meyveli tatlılar yap asla seker kullanma. Hurmadan inanılmaz güzel tarifler var bak çikolata halt etsin hurmanın yanında. Bol su iç. Haftada 2-3 kez gece yatarken 2 çorba kaşığı yoğurdun içine 1 çay kaşığı zerdecal, 1 çay kaşığı pul biber, birkaç damla limon sıkıp yatmadan önce en son yediğin şey bu olacak şekilde tüket. Bunu yedikten sonra su bile içme. Eğer mide ya da bağırsak hassasiyetin varsa haftada 1 yapabilirsin gerçekten faydalı.


Bunları yaparken hareketli olmaya çalış. Sürekli evdeysen ev işi yap. Evde yürü, markete yürü, asansör yerine merdiven kullan vs.

Bu dediklerime dikkat edersen 1 ayın sonunda tartıda eksi yönde fark görmemen imkansız. Bak sadece 1 ay diyorum. Anne olmak için dişini sıkacağın 1 ay :oops:tartidaki farkı görünce zaten devamı çorap söküğü gibi gelecek 💪🏻
 
92 kılıyım 1.69 boyum kilo veremiyorum 2 yıldır bebek istiyorum pkoluyim zayıflamıyorum lütfen bisey söyleyin ben artık biktim kendimden ölmek istiyorum herkez laf söylüyor bana kendimi tutamıyorum ve biktim lütfen bana bisey söyleyin önerilerinize çok ihtiyacım var lütfenn tükendim
Diyetisyene gidemiyorsaniz tarçınlı limonlu su tüketin iştahınızı keser şekerinizi dengeler gün içinde de maydonozlu limonlu su için porsiyonlarınizi küçültün akşam 7den snra bir havuç veya salatalık dışında bişey yememeye çalışın ekmeği hiç yemeyin kesin verirsiniz aç tok arası durun
 
Geçenlerde psikolog araştırırken bazılarının yeme bozukluğu üzerine terapi verdiğini gördüm. Faydasını görenler var. Belki sizin de buna ihtiyacınız vardır
Nerde gördünüz? Benim çok ihtiyacım var
 
Kilo veremiyorum diye bir şey yok bence. Yaşınız genç gayette verebilirsiniz. Önce motive olmalı her gün zorunlu aksatmayacak şekilde yürüyüş yapmalısınız. 1 sa veya 45 dk. Onun dışında kahvaltı hariç ekmek yemeyin evde doğal yoğurt bulunsun kuru meyve vs. Sebze ve et ağırlıklı beslenin borek pogaca yemeyin veya bir parça yiyip bırakın. Fazla kilonun zararlarını iyice araştırın. Ben mesela abur cubur yiyince şeker aldım vücuduma katkı maddesi aldım diye vicdan azabı çekiyorum.
 
92 kılıyım 1.69 boyum kilo veremiyorum 2 yıldır bebek istiyorum pkoluyim zayıflamıyorum lütfen bisey söyleyin ben artık biktim kendimden ölmek istiyorum herkez laf söylüyor bana kendimi tutamıyorum ve biktim lütfen bana bisey söyleyin önerilerinize çok ihtiyacım var lütfenn tükendim
mutlaka bir doktora git kuzum ilac verirler halledilir yani kendini tutamama konusunda evet haklisin cok zor inanilmaz bir yeme istegi oluyor fakat kosamiyorsan yururyeceksin oda olmuyorsa emekle ama olmeyi istemek cozum degil
 
Eğer maddi durumunuz el veriyorsa özel bir diyetisyene gitmek sizin için iyi olabilir. bende kilo veremiyorum diye çok saldım kendimi. herkes kilo veriyor, ben kilo alıyorum diye epeyce bi depresyon geçirdim. sonra anladım ki, tek başıma yapabileceğim bir şey değil. şu an diyetisyen eşliğinde kilo veriyorum ve ruh halim iyiye gidiyor.
 
Bence diyetisyen desteğine başvurun. Sizin bünyenize, alışkanlığınıza uygun bir program hazırlayacaktır. Haftalık veya 15 günlük takipler de sizi motive eder.
 
Ama nasıl olacak çocuk istiyorum diyetisyene de gittim yapamıyorum dediklerini ne yapacağım simdi

Diyetle birlikte egzersiz de yapıyor musunuz?
Hiç bir şey yapamıyorsanız, en azından yürüyüş yapın, onu da yapamıyorsanız evde leslie yapın.
 
Nerde oturduğunuzu bilmiyorum ama bende pkoluyum tüp bebekle hamile kaldım şuan 1.5 aylık ikizlerime hamileyim inşallah rabbim sizede nasip eder imkansız gibi gözüksede asla değil 7 senenin ardından pozitifi görmek mucize gibiydi dr aret kamarla tanışınca mucizemiz gerçek oldu pko o doktorun gözünde en basit hastalıktı Allah yardımcınız olsun ekmeği bi süre yemeyince mideniz alışır zaten kilo vermeye başlarsınız çocuk meselesinde kendinize yaptığınız en büyük kötülük stres dualarım sizinle
 
92 kılıyım 1.69 boyum kilo veremiyorum 2 yıldır bebek istiyorum pkoluyim zayıflamıyorum lütfen bisey söyleyin ben artık biktim kendimden ölmek istiyorum herkez laf söylüyor bana kendimi tutamıyorum ve biktim lütfen bana bisey söyleyin önerilerinize çok ihtiyacım var lütfenn tükendim
Kusura bakmayın da isyan etmek çok büyük günah. Üstelik kendini öldürmek de çok büyük günah. Nasıl böyle konuşuyorsunuz. Hayatınıza son verdiğiniz de öbür taraf bu taraftan çok daha sıkıntılı olacak ve sonsuz bir sıkıntı olacak. Lütfen silkelenin ve kendinize gelin. Halinize hamd edin. İnsanlar nelerle sinaniyor da tevekkül ediyor. Sabredin hamd edin dua edin.
 
Back
X