Diyete başlarken uzun süreler diyet yapacağım düşüncesiyle başlama. Kendine 1 ay süre ver. Sadece 1 ay yediğime içtiğime dikkat edeceğim de. Diyete başladığın gün sadece 1 kez tartil ve kendine bir takvim çıkar. 1 ayın sonunda tartılacagin günü işaretle.
Ilk önce ekmeği kes, en azından kahvaltı dışında asla yeme. Insulin direncin varmış zaten. Ekmek dediysem, ekmek yasak ama hamur işi serbest demedim. Onları da keseceksin. Diyet demek hiçbir şey yememek değildir. Kuzenimin insülin direnci olan kızına diyetisyen bir liste vermiş şaştık kaldık çocuk o listenin 4te 1 i kadar yiyordu diyetten önce
Mesala 10da kahvaltı demiş evde oldukları için, 11.30 da tost yiyebilirsin demiş. Amaç az porsiyon ve sık yiyerek metabolizmayi aktif tutmak. Eğer günde 2 öğün yiyerek zayıflama niyetimiz varsa cok bekleriz. Bir diğer önemli şey de kalori hesabı. Ben my fitness pall uygulamasını kullanıyorum diyet yapacağım zamanlar. Uygulamada hedef kilomuzu seçiyoruz o da bize günlük almamiz gereken kaloriyi söylüyor. Her gün ne yediysen oraya yazıyorsun. Misal 2000 kalori. 1 paket çikolata bazen 1 günde alman gereken tüm kaloriyi karşılıyor ama bazı yemeklerden tabak tabak yiyebilirsin rahatlıkla. Kalorilere bakmak çok önemli bu yüzden.
Sabahlari chia tohumlu omlet ye mesela bak aşırı tok tutuyor. Gün içinde yeşil çay tüket en az 2 bardak. Tok tutacak yiyecekleri araştır. Öğle öğünü asla boş geçme mutlaka bir şeyler ye. Akşamları asla ama asla ekmek yok, en büyük düşman akşam yenen ekmek hele senin gibi insülin direnci olan biri için. O gece gelen mide kazintilarinin en büyük sebebi akşam yediğin ekmek.
Bol bol çeşit çeşit salata yap akşamları. Sadece taze yeşillik salatası değil. Haşlanmış brokoli, karnabahar, havuç gibi sebzelerle yapılan aşırı güzel salata tarifleri var tabak tabak yiyebilirsin. Pirinç pilavindan zinhar uzak duracaksin onun yerine bulgur pilavı. Akşamları güzel bir salata, çorba, ızgara herhangi bir et yemeği yiyebilirsin. Et yoksa mercimek tavsiye ederim yüksek protein deposudur. Canin tatlı çekiyorsa meyveli tatlılar yap asla seker kullanma. Hurmadan inanılmaz güzel tarifler var bak çikolata halt etsin hurmanın yanında. Bol su iç. Haftada 2-3 kez gece yatarken 2 çorba kaşığı yoğurdun içine 1 çay kaşığı zerdecal, 1 çay kaşığı pul biber, birkaç damla limon sıkıp yatmadan önce en son yediğin şey bu olacak şekilde tüket. Bunu yedikten sonra su bile içme. Eğer mide ya da bağırsak hassasiyetin varsa haftada 1 yapabilirsin gerçekten faydalı.
Bunları yaparken hareketli olmaya çalış. Sürekli evdeysen ev işi yap. Evde yürü, markete yürü, asansör yerine merdiven kullan vs.
Bu dediklerime dikkat edersen 1 ayın sonunda tartıda eksi yönde fark görmemen imkansız. Bak sadece 1 ay diyorum. Anne olmak için dişini sıkacağın 1 ay

tartidaki farkı görünce zaten devamı çorap söküğü gibi gelecek