artık bitti

Ben de aynı fikirdeyim, telefonda buyrun bekleriz deyip bi akşam tanışma yemegi yapılırdı, sonrasında kız evi karşı tarafın memleketine gider herşey yolundaysa isteme-söz bir arada yapılıp dügüne kadar tekrar gelinip gidilmezdi. Ben annenizi biraz mesafeli buldum, sizi tek başınıza göndermeme konusunda haklılar fakat..

Anneniz mantıklı düşünmüş ama konuşmaktan geri durunca karşı taraf tenezzül bile etmiyor gibi yorumlamış

Anneniz Size söylediğini onlara söyleseydi bence onların da hoşuna giderdi “ x hanım, bunlar yüzyüze gelince konuşulsa daha hoş olur bizim bir talebimiz yok , bütçeniz dahilinde yapmanız yeterli , nişandan önce gelip gitmeniz ekonomik olarak zorlar diye sürekli buraya çağırmak istemediğimiz için nişandan 1 hafta önce ağırlayıp gereken hazırlıkları birlikte yapabiliriz hem biz de yakından tanışmış oluruz “ minvali konuşma yapılsa daha yerinde olurmuş

Ama bana kalırsa ekonomi bir kenara bırakılarak her iki tarafta gidip misafir olmalıydı en azından beklentiler konuşulur karşı taraf daha iyi tanınır , uyum konusu değerlendirilir ,kültür farkı vs gibi çok şey daha net anlaşılırdı, bu da karar vermede bir etken olabilirdi ,sonra da nişandan bi kaç gün önce gelip hazırlıklar yapılırdı

Aileniz çok oturalıklı aklı başında davranmış fakat biraz iletişim sorunu olmuş ,kayınvalide adayınız oğlunu biraz dolduruşa getirmiş gibi yorumladım bu yüzden bence ziyaret konusu çok önemliydi daha net gözlem yapardınız ,velhasıl üzülmeyin bazen böylesi daha hayırlı ,en başından çabalamak istemeyen adam sonra hiç çabalamaz
,o da ailesinin etkisi altında kalmayı tercih etmiş

Güncelleme
Ben o kadar emek verdik her yer ayarlandı diye elimden geleni yaptım rahatlığı da olsun diye aradım konuştum illa barışalım değil olmuyosa da veda edelim birbirimize diye yüz yüze. Biz ikimizde ailelerimize uzak yerde yaşıyoruz memur olduğumuz için. Konuşmayınca kendisi bana haber vermeden kendi memleketine gitmiş telefonda konuştuk bana çare olarak 1 sene nişanlı duralım ötekileri seneye erteleyelim birbirimizi yanlış anladık bu şekilde evlenmemiz daha kötü olur dedi. Ben de bunu kabul etmedim. Ben kabul etmeyince bana ben bu çözümü buldum eğer kabul etmiyorsan tayini isteyip gideceksen saygı duyarım dedi.(onun tayin hakkı yok buraya çakılı ben sırf onun için kaldım şu an ki bulunduğumuz şehirde.) Sonra bizden olmaz ben tüm sorumluluğu alıyorum çok yorduk birbirimizi sürekli bir kaos içerisindeyiz dedi. Ve bunların hepsi mesajla oldu. Kendi yakın arkadaşları bile şaşkın tek dedikleri evlilikten korktu bence diyolar. Ama ben kendimi suçlamaya başladım sürekli kafama takıp düşünüyorum çünkü sevgiliyken çok iyiydi nasıl bu hale geldi anlamıyorum. Etrafımda bi sürü arkadaşım var saçmalama diyolar benimle konuşuyorlar ama ben yine dönüp dolaşıp kendimi suçluyorum kendi ellerimle mi güzel kısmeti bozdum diyorum. Ne yapacağımı inanın bilmiyorum. Acaba ben mi ittim bi yerde annem mi suçlu ya da ben çok mızmız huysuz muydum diye diye kafayı yemek üzereyim umarım geçer hiç geçmicek gibi geliyor.

Annen saygısızlık mi yapmış olmuş yani şimdi? Bı konuşulabilirdi telefonda da olsa ama bu söylenene sebep olacak bir durum değil. zaten haber yollamış. babanizin sizi yollamamasi da en mantıklı olan tabiki ne işiniz var. Erkek tarafı biraz da ise kosulmayi göze alacak. Piremses erkek ve ailesi mi oluyor acaba bunlar bitmesinda hayır varmış. Çabuk atlatırsın ins.

Pek de güzel bir kısmet degilmis. Allah daha iyisini daha hayırlısını çıkarsın karsina. Bu adamdan aile, baba zor olur. Daha büyümesi lazım. Prenses modundan çıkması laizm. Hiç de üstüne neden neden diye gitme. Bittiyse bitti de içinde kahrolsan bile (degmezde yani) ona zerre hissettirme.

İyi bir kısmet değil kendini kandırma. Seven insan evleniyor ne yapıp edip. Saçma bahanelerle işi sürüncemede bırakmıyor. Sevgisi yetmemiş evlenmeye.

Annenizin yaptiklarinda ben nişan bozacak kadar buyuk bir sey göremedim. Ne kaosu ne yorgunluğuymuş. En ufak şeylerde bitsin etsin diyen adamla arkadaslarim araya girmesiyle konuşmayla etmeyle evlilik yoluna girmeye calismayin cok pişman olursunuz. Evlenince de decam edecek cunku bitsin demeye sen istedin demeye ornekleri cok var.
Bunun neresi cok super kismet ya

Arkadaşlar çok haklısınız ama sevgiliyken çok iyi davranan bir insandı çok düğünceliydi o yüzden konduramayıp belkide vicdan azabı çekiyorumdur ayrılık acısıyla, herkese hak veriyorum inanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…