artık bitti

Kafasikarisik1905

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2021
12
3
36
32
Merhaba arkadaşlar, ben bu yaz evlenicektim fakat erkek arkadaşım annemin onu istemediğini hal ve hareketlerinin saygısız olduğunu, nişanda da hareketlerini tartıcağını hala istenmediğine dair işaretler alırsa herkesin sonucuna katlancağını söyledi. Dedim ne yapacaksın? İkimiz de sonucuna katlanırız diyince ben anladım dedim nişana kadar beklemeyelim ayrılalım o halde. Ben var olan problemleri birlikte aşarız birlikte göğüs gereriz diye düşünüyordum ama o komple beni ailemi problem olarak görüyormuş. Belki de haklıdır bir şey diyemiyorum sadece içimi dökmek istedim.

Bu göğüs gereriz birlikte aşarız olayı ancak maddi konular için o da kısmen geçerli olabilir aile bağınıza yakın, ailenize uyan bir eş seçmeniz ileriye dönük sizi mutlu eder, kaldı ki anneniz çok bariz bir hatalı davranışta bulunmadıysa annenize saygı duymayan birisi size de ileride er geç bazı konulardaki duygusu azalınca saygı duymayacaktır. Kimse bulunmaz hint kumaşı değil, bence kadınlar olarak en büyük hatalarımızdan birisi ilişki süresi uzadıkça verdiğimiz emeğe kıyamamak ama siz bir ömür geçireceksiniz iyi düşünün.

Annem çok uzakta küçük bir yerde yaşamak zorundayız diye başta bu problemi düzeltin öyle dedi, sonra çakılı olduğunu ve sevdiğimi kabul ettirdim. Benim annem soğuk bir insandır bu arada, bayramda ailesi aramak istedi nişanda ne yapalım ne isterseniz diye annem ben telefonda ne diyim ayıp isteyemem bir şey tanımadığım insanla ne konuşucaz dedi ki ben de böyle düşünüyodum ses tonlrından bile birbirlerini yanlış anlayabilirler hiç yüz yüze gelmediler diye düşünmüştüm. Annem nişandan bi kaç gün önce gelirler o zaman misafir edicem akşam yemeğine alıcam o zaman tanışır konuşuruz bir şeyde istemiyoruz ayıp istenmek onlar durumuna göre ne istiyolarsa neye uygunlarsa onu yapsınlar bir de aile üyelerine çeyiz yapılmasın aramızda anlaşalım sadece ikinize yapılsın bunları söyle sen dedi. Söyledim bu sefer red ettikleri için saygısızlık yaptığını söyledi, annesinin hayali varmış set alırken benimle kuyumcu gezmeye ve boynumda denettirip almaya ama ailesi bulunduğum yerde 8 9 saat uzakta ailem özellikle babam gitmemi istemedi madem beraber bakmak istiyr nişandan bi kaç gün önce gelcekler o zaman burada gelip bakarsınız beraber dedi. Bu olayların üzerine bu şekilde konuşmaya başladı bana diyorum ya belki o haklıdır. Hep bizim istediğimiz oluyomuş artık yorulmuş istemediklerini zorluk çıkararak gösteriyolarmış. Daha evlenmeden yorulmuş. Kabul ediyorum benim annem zor biri ama ne bileyim bunları da haketmedim.

Valla sizin annenizin talepleri gayet haklı ve düşünceli bence sizi manipüle etmiş siz bile biz haksızız diye düşünüyorsunuz

Ben ailenin davranislarini dogru buldum. Gayet yapici yaklasilmis. Bir zahmet tesrif edip gelsinler. Yok gelmem yok gitmem meselesi ne ya. Onlar gelir sonra siz gidersiniz. Simdiden yorulduysa beyefendi kim bilir ne sorunlar çikar daha.
Neymis annesinin hayaliymis.. Cok yanlis buldum bu cumleyi. Ucu cok acik her seye gider boyle konular.

Ailemin olduğu yere onun ailesi de uzak aslında mesele gelmem gitmem değil ailem zten nişana yakın gelecekler onun öncesinde bir daha esktradan gelmelerini istmediler ekonomi malum dediler. Ama o bunu bile yok bizi istemiyor olarak yorumluyor. Benim ailem zaten gel git çok yapacaklar bir de tanışma için uzaktan gelmesinler nişana yakın gelirler o zaman tanışılır dedi.

Bahane ariyolar gibi sanki en ufak bir seyden problem yaratmislar. Her hareketinizi boyle uc noktalara çekerse bu yasananlar evlenince onunuze serilir haberiniz olsun.

Ayrılmak için nişan gününü beklemeye gerek yok. Aileni problem olarak gören, onları ikna etmek , güzel imaj çizmek için çabalamayan biri zaten gitmeyi çok önceden düşünmüştür bence. Gerçekten seven insan bahanelere sığınmaz , çabalar diye düşünüyorum. Bu kişiyle barışıp evlenmek gibi bir hata yapma aman diyim. Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Kusura bakmayın sizin mesajınızı görmedim, başka bir yoruma ne yaptığını anlattım
Annenizin söylediklerini de okudum.
Kadın baştan sona haklı. İlk görüşme telefonda olmaz. Zaten yemeğe alacakmış kadıncağız o zaman konuşulur demiş. Eğer telefonda görüşseydi ne olacaktı biliyor musunuz? "Senin annen senden o kadar bıkmış ki, daha görüşmeden etmeden hemen gün belirlemenin derdine düştü" olacaktı.
Bir diğeri, hiçbir anne baba kızını 9 saat uzaklığa tek başına yollayıp henüz tanımadığı insanların evinde kalmasına müsaade etmez. Eğer gitseydiniz "senin anan baban nasıl insanlar ki kızlarını o kadar uzağa sırf altıno olsun diye yolladılar" diyeceklerdi.
Ailenin gerektiği gibi davranmış. Sizinki zora gelememiş. Bayılıyorum böyle duruşu olan anne babalara.
Zaman geçtikçe ne kadar haklı olduklarını anlayacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…