Artık boş insan olmak istemiyorum.

Hanimhanimcikkiz

Kurtaramıyor artık hiç bir dua beni...
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2014
25
3
3
Bugune kadar bos islerle ugrastim. Degmeyecek insanlar yuzunden uzuldum. Bos seylere uzuldum yani. Universite birinci sinif ogrencisiyim. Artik degismek kendmi gelistirmek istiyorum. Sanal alemde malesef cok fazla vakit harciyorum oncelikle bunu duzeltmem gerek biliyorum. Kulturlu bi insan olmak istiyorum universiteyi bos gecirmek istemiyorum.
Benim sizlere sorum şu ingilizcemi kursa gitmeden nasil gelistirebilirim ? Hangi filmleri izlemeliyim ya da dizileri ? Hangi , ne tur kitaplar okumaliyim ? Klasikleri henuz okumus degilim mesela.. Neler yapmaliyim cok fazla bos vaktim var bunlari nasil degerlendireyim ?

Üniversitenin mutlaka toplulukları vardır canım, onları incele ilgi alanına göre kayıt ol :) İngilizce içinde durumuna göre level 1 den başlayarak romanlar okuyabilirsin. Güzel bir de sözlük al, kelimeleri mutlaka not et:) hatta eğer akıllı telefonun varsa bir çok ücretsiz uygulama da bulabilirsin.

Tatlım mutlaka kitap oku ama illa klasikler diye kasma kendini. Git bi kitapçiya incele kitaplari begendigini al oku. Mesela ben sana bir aşk romani önereyim son zamanlarda çok popüler "senden önce ben - jojo mayes" ingilizceni gelistirmek için bir temel ingilizce kitabi alabilirsin. Postcrossing diye bi site var oraya üye ol yabanci insanlarla kartpostal gönder, onlarda sana gönderiyor buda dil gelisimi için güzel

Kizlar universitedeki topluluklara felan katilirim da kyk kredi ve burslari baslamadi hala ocaktan sonra baglanicak. Maddi yonden sikintim yok simdi ama burs ya da kredi baglaninca ucretli olanlara ancak o zaman katilabilirim.
Ingilizce icin de alt yazili film ya da dizi izlemeyi dusunuyorum. Genel kulture de faydali olacak dizi ya da film onerebilir misiz ?

Valla ingilizce çok rahat geliştirilebilen bir dil. İthal grammar kitapları almalısın.Oxford, Cambridge, Macmillian, Pearson Longman kaynaklarını tavsiye ederim. Bu tip kitaplar seviye seviye olur, CDleri olur, alştırmaları,listening, speaking, writing bölümlerini muhakkak es geçmemelisin. Kimi kaynakların sanal üyelikleri oluyor, online olarak girip kullanabildiğin. İngilizce chat odaları var.
Tüm bunların yanında İngilizce seviyeli okuma kitapları al. Penguin, Oxford ve Cambridge'inkileri tavsiye ederim. 1. el alıp o kadar para bayılma, sahaflarda 2. elleri çok uygun fiyatlara satılıyor.:)
Ama en başta seviyeni bulman gerek. Bir test ol seviyeni öğren. :))

Evde çalışabilirsin. Belirli bir seviyeye de gelirsin. Sonra da Erasmusa gittin mi tamamdır.

Turkce ogretmenligi okuyorum bolum icin Ingilizce cok da onemli degil ama artik gunumuzde ana dil gibi oldu mutlaka ogrenmem gerek okulda anlatilanlar da pek bir ise yaramiyor

Turkce ogretmenligi okuyorum bolum icin Ingilizce cok da onemli degil ama artik gunumuzde ana dil gibi oldu mutlaka ogrenmem gerek okulda anlatilanlar da pek bir ise yaramiyor

Evde çalışman yeter canım. Belirli aşamaya gelirsin. Bol bol yabancı dizi izle. Kitap oku.

Sonrada Erasmus imkanın varsa git. Work and Travel'da olur. Çok güzel öğrenirsin.

Videolu öğreten testler var bunları araştır ablamın arkadaşının kızı fransızcayı bu şekilde öğrenmiş isteyene engel yok bence , ben gazete okuyarak öğrendim

Tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim canim . Seviyem cok kotu yaklasik 8 senedir ingilizce gorduk okulda ama hala bi turistle konusacak kadat bilmiyoruz . Grammar konularini biliyorum da benim istedigim cok ileri duzeyde ingilizce degil de hani bi film ya da diziyi alt yazisiz izleyecek kadar ogrenmek istiyorum .

Öncelikle nelerden hoşlandığını belirle. Bahsettiğin kendini geliştirme buraya hangi filmleri izlemeleyim demekle olmaz. Dizilerden de kesinlikle vazgeçmen gerekiyor. İngilizceni kendine bir mektup arkadaşı bularak ya da bulunduğun okulda İngilizce bilen biriyle arkadaşlık yaparak geliştirebilirsin çünkü bu dil en rahat konuşularak öğreniliyor. Sonra başta da bahsettiğim gibi hoşlandığın konuları belirle. Eğer sinemadan hoşlanıyorsan mesela okulundaki sinema kulüplerini gözden geçir. Vizyon filmlerinden ziyade sinema tarihinde yer etmiş filmleri izleyebilirsin ve bunları yine internetten çok rahat edinebilirsin. Evde kaldığın boş zamanlarını internet başında geçirmek yerine kitap okuyarak değerlendir. Bulunduğun şehirlerdeki sergileri belirle. Bir çok şehirde ücretsiz katılabileceğin açılışlar, kokteyller, gösterimler vardır. Bunu internetten araştırabilirsin. Arkadaşlarını hedefine göre belirle. Okul kantininde çay içip dedikodu yapabileceğin arkadaşlardan uzak durup elit zevkleri, ilgi alanları olan insanlara yaklaş. Gündemi yakından takip et, siyasetle ilgilen ama okuldaki siyasi gruplardan uzak dur çünkü genelde uç noktalarda olur bu tip gruplar. Küçük toplulukların tiyatro gösterilerini takip et. Yine bir çok grubun ücretsiz ya da çok düşük ücretli oyunu vardır. Başlangıç için bir adım atman zaten gerisini getirir merak etme.

Canım işte ithal kitapların güzelliği de burda, sana konuşma ingilizcesi öğretiyor.:)
İngilizce dizi tavsiye edebilirim. Bana çok faydası oldu geçmişte. Ben üniversiteyi ilk senemde kazanamamıştım istediğim bölümü sonra hırs yaptım, boşa giden senemi telafi etmek için yazın ingilizce çalışıp üniversite ingilizce hazırlık sınavını atladım. Sınıfta ingilizcesi en iyi birkaç kişiden biriydim ki sınıfta birçok kolejli vardı. Ben hep devlet okulunda okumuştum.:)

haftasonu halk eğitim kursları var onlara git.. bi yere bağlı çalışınca daha verimli düzenli olur.. hem öğrencisin bütçeni de sarsmaz.. alt yazılı diziler izle.. dizi takip etmek karakterleri bildiğin ve konuşma şekillerine alışacağın için daha iyi.. bölümün ne bilmiyorum ama bölümünle ilgili kitaplar oku kendini geliştir alanında.. illa şunlar okunmalı diye bir kural yok.. sevdiğin türe ait kitaplarla başla.. merakın seni nereye sürüklerse oradan devam et.. severek alışkanlık oluşması için.. okulunda kulüpler vardır sanırım güzel sanatlara ilgin vardır mesela onlara katıl.. insan neler yapması gerektiğini bir şeyler yaparken buluyor çoğu zaman..

Bu arada yabancı dizileri ingilizce alt yazı ile izle. Hep aynı diziyi izlersen bi süre sonra konuşmaları daha rahat anlıyorsun. Ben ingilizce öğrt. Mezunuyum ama bir filmi ingilizce izlerken yüzde 100 yani her kelimesini anlayamıyorum :) bi süre sonra yabancı haber kanalları izleyebilirsin bbc gibi ya da national geo wild gibi.
Seviye 1 den başlayarak hikaye kitapları var oxfordun falan onları oku mutlaka. Kelime öğrenirsin. Bir de üni. Yabancı diller yüksek okulunda okutulan ithal cambridge Oxford yayını kitaplar olur onları edin. Başarılar :)

kitap şart bence.seviye seviye ilerlersin.speakin writing vocabulary vs. hiç bi kısmını atlamadan çalış.onun dışında dizi çok etkili.seviyene göre romanda okumalısın.ama kursa gitmeden akıcı bi konuşmaya sahip olman mümkün değil.speaking çok önemli.kurs dışında speaking yapabileceğim bi ortam yok.kursta da çok olduğu söylenemezde yinede gelişme gösterebilirsin.ve birde bazı arkadaşlarım telefondan uygulamalarla yabancı chat arkadaşı ediniyodu.

Bir diziyi, filmi altyazısız izleyip anlaman için seviyenin çok ileri düzeyde olması gerekir. Sandığın gibi değil yani.

Bence kursa gitmek şart. Daha önce de böyle konularda yazdım. Bir yabancı dili kendi kendine öğrenmek imkansıza yakın diye düşünüyorum. Birinden akıl alarak ilerlemen gerekir. Yine kendin öğreneceksin elbette ama yol göstericiye ihtiyacın var.

Bir de grammar kitabı okumakla olmaz pek. Kulağını da alıştırman lazım. Yabacı dilde yayın yapan radyoları da dinle. Ama dediğin düzeye gelmek tek başına olamaz. Oluyor diyene inanmam.

Kizlar imbd sitesindeki 200 filmi bulabilirsem eger ingilizce altyazili izlemeyi dusunuyorum onlari izledikten sonra kitap asamasina gecsem olur mu ? Bir de gitar calmayi cocuklugumdan beri cok istiyorum gitar kursuna gidebilirim. Turkce ogretmenligi okuyorum oncelikle turk ve dunya klasiklerini bitirmem gerek elinde dunya klasiklerinin 15 kitabi var onlari bitirip daha sonra turk klasiklerini okusam nasil olur sizce ? Bir de bana ingilizce dizi onerir misiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…