• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

artık bu dolandırıcıkta mı başladı?

arkadaşlar basıma öyle bir olay geldi ki hala sokunu yasamaktayım perişan oldum..baska bir sehirden .ev almaya karar verdim emlakcıyla ev bakmak için gezdik bana bir ev gösterdi evi cok begendim sıfır yeni bina ve varımı yokumu dökerek bu evi aldık parayı peşin istedi mütayit kredide cektim tapumu aldım cok şükür derken eve bakmaya gittim dolapları olmus mu diye..mutayt geldi beni baska binaya götürüyor senin binan burası diye o anda sok yasadım hemen emlakcıyı cagırdım bana gösterilen bina başka tapusunu verdikleri bina başka cıktı aklım basımdan gitti hemen savcılıga gidceğimi bana gösterilen evi bana verin dedim...bbana gösterin bina arsa sahibininmiş emlakcı sucunu kabul etti bana aynı degerde baska ev verecegini söyledi ama bana verilen saçma sapan o daire satılırsa diye suanda beklemedeyim sizce ne yapmalıyım aklım basımdan gtti

Hemen sikayetci olun. Zaman aşımından yararlanmak icin sizi oyaliyor olabilirler. Bi anlasma yapilacaksa hukuka dayali yapilsin ki başınız bir daha ağrımasın.

avvukatta danıstım oda zaman asımı olmasın diyor ama emlakcı ben evi satıcam söz veriyorum yapmayın etmeyin diyor
Bencee asla guvenme sen avukati dinle ve sikayeti et. Sonra ne yapmasi gerekiyosa da hizli sekilde yapar zaten. Allah askina elin emlakcisina ne guveniyosun neler duyuyoruz. Gecmis olsun

hiç vakit kaybetmeden şikayetinizi edin. ben bir süre emlakçıda çalıştım ve arka planda işler nasıl yürüyor çok iyi biliyorum. siz baya baya kandırılmışsınız. eğer zaman aşımı olursa mümkün değil bir şey yapamazsınız. öncelikle satıştan önce satıştan önce satış sözleşmesi imzaladınız mı? imzaladıysanız adres bilgileri yazıyor mu? ödeme yaptığınız zaman makbuz kestiler mi? kestirelerse adres bilgisi yazıyor mu ? eğer bunları hiç biri yoksa elinizde işiniz biraz zor olmakla birlikte çözülmez değil. herhangi bir mahkeme durumunda emlakçılara ve müteahhitlere olan güven malum olduğundan da sizin açınızdan olumlu sonuçlanabilir. emlakçıya sakın güvenmeyin. tamamen sizi oyalıyor. eğer süre dolarsa kendini kurtarmış olacak. müteahhit bana bu daireyi sat dedi kısmı falan hikaye. muhtemelen size sattıkları daire cephe, kat, konum ya da herhangi bir bakımdan beğendiğiniz daireye göre eksi durumda. sakın bu işin peşini bırakmayın. dolandırdıkları yanlarına kar kalmasın.

Kesinlikle ne derlerse desinler artık güvenme ve hemen bir avukat tut, suç duyurusunda bulun. Artık inanılır mı onlara hiç?

Emlakçıdan yazılı beyan isteyin noter onaylı bunu avukatınıza danışın . Bir laf vardır ben buna çok inanırım ve önemli şeyleri yazılı alırım laf uçar yazı kalır Yada parayı emlakçıdan isteyin .

İyi de eğer kat mülkiyeti varsa ki büyük ihtimalle yoktur çünkü yapı kullanım izni almadan kat mülkiyeti verilmiyor. Daire numarası nasıl tapuda değişiyor? Ada parsel olarak alıyor olmanız lazım. Diyelim ki var memur her iki tarafada tüm bilgileri açık açık söylemek zorunda, daire numarasını söylerken farketmediniz mi?

Back
X