Artık bu evden tamamen kurtulmak istiyorum...

Bu ömür biryerde bitecek ama ne zaman bilmiyorum neden bir anne baba benim yüzümden oğluyla kötü olsun ben bunun vebalini ödeyemem.
Bir yalıtım yüzünden ailesi evlatlıktan mı çıkaracak saçma yani çok fazla dramatize etmiyormusun

Ben

Ben yanlış anlamışım o zaman.İsi yalıtımının sorunu çözeceğine emin misiniz?Size evi hediye eden aile üyesiyle aranız nasıl?
valla yalıtım olsada evin ısınacağını düşünmüyorum evin holü fayans ve buz gibi yani yer soğuk parke olsaydı daha iyi olabilirdi sanırm sürekli bunları düşünüyorum içinden çıkamıyorum.Dedeyle aramda bir problem yok çokta severim kendisini ama ev hakkında söz sahibi olmuyor verdim kurtuldum kafasında

Tereliyecim senin eşin sorması ayıp ne kadar kazanıyor? Yani evle ilgili tadilat gerekliyse içinden bahsediyorum ne bileyim laminant falan siz yaptırın.. Dış yalıtımı da bir usta tutun yaptırın.. Bitsin.. Sen de azcık da olsa elime para geçiyor diyorsun.. Biraz biriktir..üzerine para ekleyin.. Kira vermek çok mantıklı değil.. Hazır ev.. Bence yapabilirsin ya..Zorlaştırma kafanda bu kadar her şeyi bence.. Beynine yazık..

Canim evi zaten size vermisler anladigim kadariyla bu cok guzel..kayinpederle konusun biz malzemeyi aliyoruz yalitimi yaptiriyor musunuz yoksa biz baskasina yaptiracagiz usuyoruz deyip keestirip atin..ayrica ev sizinse kira oder gibi taksitle her ay bir yerini yaptirabilirsiniz..yerleri parke yaptirin rutubet alan yerleri n caresine bakin yani evi yasanacak bir hale getirebilirsiniz kendinzi bu kadar uzmeye degmez..

bir çeyrek yüzünden eşim kına günü reddedildi bence bu olur yani.
Ama hala görüşüyorlar üstelik eşin onların lafından da çıkmıyor eski konularını biliyorum ne olacak sen yaptırdığınla kalacaksın.
2 yıldır o evdesin şimdiye kadar yapmadığın kabahat. 10 senelik kombi çalışmıyor diyorsun değiştir. Her ay kira öder gibi kenara para atıp tadilatı çoktan biterdi evin.
Kira ödemek kolay değil ev sahibin iki dudağı arasına bakıyorsun her sene zam üstelik senin olmayacak bir ev için. İnsanlar karı koca çalışıp çocuğunu bırakıp ev borcuna giriyor. Müstakil ev bizim arayıp bulamadığımız şey şikayet etmek yerine şükretsen

İşin bana uygun olabilmesi için erkeklerin beni görmemesi onlarla konuşmam lazım böyle bir iş ben bilmiyorum siz biliyor musunuz?
Hep evde misin? Market,pazar,alisveris,otobus,minibus??? Hepsinde erkek var malummmm...Nasil yasiyorsun merak ettim.

Siz bu yalitim isini cok dert ediyorsunuz. Buyuk sehirlerde cogu evin yalitimk zaten yoktur, 34 yasindayim ben daha 3 sene once yalitimli bir evim olabildi.cocuklugum gencligim hep yalitimsiz evlerde gecti. Actik sobayi dogalgazi her ne varsa iste isindik. Isinamadiysak da kat kat giyindik. Elaleme agiz egmekten inanin daha iyi.

yalitimin sorunu cozebilecegini sanmiyorum ama siz ise yarar diyorsaniz eger malzemeleri alip yaptirin ailesinede usta tutmadik nalzemeleri aldik bir arkadasimiz yapti gibi seyler soyleyebilirsiniz onun disindada sadece oturdugunuz odaya soba kurabilirsiniz tasinmak yerine eviniz varken onu değerlendirmek daha mantikli gibi geliyor acikcasi ve evden dikis nakis yaptığınızı söylemişsiniz eger elinizden ceyizlik urunler falan geliyorsa onlarida deneyin derim iyi geliri var

Ev sizinmiş, ben bu durumda kesinlikle bir yere gitmez, evi tamamen yenilerdim. Zaten 2500le ömür boyu kiracı kalırsınız, evler çılgına döndü.

Atıyorum bir duvar komple cam mı, söktürüp ördürün hatta yeni duvarı yalıtımlı ördürün.

Bir kesimde cam mı var, söktürün çift kat cam yaptırın. Benim şimdi yaşadığım evin bir duvarı da aynen boydan boya cam, bayılıyorum oraya ferah ferah mis.. Camlar ısıcam olunca gayet güzel.

Yerler mi soğuk, para biriktirdikçe oda oda yaptırın, yaptırırken yalıtım olayına da bakarsınız zemin için.

Kombi zaten en kolayı onu geçiyorum.

Küf için özel boyalar var diye biliyorum, diğerlerine göre biraz daha pahalı ama sorununuzu çözecektir.

Evet sizin sorunuza cevap değil belki yazdıklarım ama düşünsenize bu yaptırdıklarınız ömürlük olacak. Bana kalırsa taşınmak mantıklı bir hamle değil, evi adım adım istediğiniz hale getirip bir kaç yıl içinde müstakil ve size ait bir evde yaşayabilirsiniz. sahibinden sitesine bir bakın derim yaşadığınız yerde müstakil ve bakımlı evler ne kadar.

Ayrıca evi parça parça yaptıracağınız için eşinizin ailesiyle "biz yapacaktık" sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum, ne yani cam mı bulup getirip takacaklar?

Sen gelmiyorsan ben tek başıma gidiyorum de çek resti bak nasıl tıpış tıpış geliyor. Kocaların bu kadar dediğim dedik caldigim düdük olmasının nedeni kadınların pasifliği, ezikliği, aman kocam beni boşamasın korkusu. Halbuki kadınlar kocalarına o korkuyu salsalar bak ne oluyor.

Benim tavsiyem ev mustakil mi apartman mi nasil cati kati mi mesela gecen sene biz donuyordum bu sene catiya izocam döşedik hemde kendimiz parasini kiradan düştük ama butun emek bizimdi onu da gectim ben kiraciyim yani sizin esinizin ailesinin o ev oyle bir evde yasamak istemiyorsaniz gideceksiniz biyerle anlasacaksiniz 300 500 ne ise dis yalitim degisir ama catiya en iyi çözüm izocam benim evin de yalitimi yok ama catiya izocam yaptırdık esimle babam yaptı maliyeti 400 tuttu

İşin bana uygun olabilmesi için erkeklerin beni görmemesi onlarla konuşmam lazım böyle bir iş ben bilmiyorum siz biliyor musunuz?
Çocuk bakabilirsiniz mesela ne bileyim bir kreşte çalışabilirsiniz yemek çay işleri için.
Dikiş biliyormuşsunuz onunla ilgili bir şey olabilir sadece kadınlar için..Kadın kuaförü olabilirsiniz eğitimini alıp.
Ev yemekleri ne bileyim doğal ürünler yapıp satabilirsiniz.
Erkek görülecek bir durum olduğunda da eşiniz girer devreye o destek verir.
Kısaca aklıma gelenler bunlar.
Böyle yaşayıp esimin ailesine muhtaç olmaktansa çalışır didinirim bin kat daha iyi.
Buraya yazmak çözüm olmuyor malesef.

Aynen bir kere evde rutubet var ilerde çocuk olsa ne olacak ?
Yavrum nasıl büyüyecek o ortamda.
Belki buradan girip eşinizi ikna edebilirsiniz başka bir eve çıkmaya.
Ailenizden destek isteyin durumları uygunsa bir süre kiraya destek olsunlar sonra toparlarsınız.
Ya da eşinize rest cekin yani ya bu evden gidilecek ya da boşanacağım diye.
Çünkü keyfi bir şey istemiyorsanız en temel ihtiyaç ev bu yani sıcak olacak rutubetsiz olacak vs.
Evin erkeğinin bunu sağlamak görevi adam en temel görevini yerine getiremiyor.

Kira öder gibi tutun bir usta yalıtım yaptırım rutubette ortadan kalkar. Kaynana ile kayınpeder ne yapsın üşüyen sizsiniz
Birde çalışmak İçin giyimim uygun değil derken bikini ile gezmiyorsunuz dimi
Cidden çarşaflı olduğunu düşünmedin mi?

Cidden çarşaflı olduğunu düşünmedin mi?
Hayır çarşaflı olup çalışan tanıdıklarım var merdiven siliyorlar, evlere temizliğe gidiyorlar ev bile aldı bir tanesi, diğerinin eşi Yok engelli oğluna bakıyor bir yandan çarşaf çalışmaya engel değil ama konu sahibi çalısmaya karşıymış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…